![]() |
3 Eklenti(ler)
Şubat (Schlumbergera russelliana) yeni yapraklar çıkarıyor, gelişimini seyretmek çok keyifli ;)
Eklenti 605071 Beyaz çiçekli echinopsisimin tomurcukları da artık fotoğrafta az-çok anlaşılabilecek kadar büyüdüler, oxygona ve silvestriide ise şimdilik tık yok... Eklenti 605072 Mutfak pencerem milii ve ipek çiçekleri sayesinde renklendi :rolleyes: Her yere ipek çiçeği doldurasım var, renk renk ve sürekli açıyorlar :D Eklenti 605073 Bu arada maalesef plumeriam öldü. Gövdesinin içi boşalmış, kökü de yok olmuş... Paskalyam da zaten yaprak düşürüp duruyordu ama tek tomurcuğunun açılmasını bekliyordum. Bu sabah tomurcuklu lob dahil, kalan bütün loblarını (zaten toplamda köklü gövde dışında 2 lobu kalmıştı) yerde buldum. Ne düşen yapraklarda ne de kökte bir sorun vardı ama belli ki ben paskalyalarla pek anlaşamıyorum. Bir lobu tekrar çeliklemek üzere bekletiyorum, kısmet artık... |
1 Eklenti(ler)
Sayın A_NOMAD,Sizin Red Robinler MaşAllah hedefe doğru hızla ilerliyorlar.Sanırım o ilk paylaştıgınız Red yavaş yavaş toparlanmaya başlamış.Tomurcuklanma varmı şuan..?
Yalnız dikkat ettiğim birşey var,benim çimlenen 11 adet Red Robin den 4 tanesi diğerlerine nedense hiç benzemiyor. Eklenti 605225 Tek ve cok sert bir yaprak şekliyle neredeyse büyümesi bile durdu diyebileceğim durumda.Digerleri aynı sizinkiler gibi.Bunlar büyüyüp meyva verecekmi diye şüpheye düşüyorum... |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 605259 Tek yapraklı fidelerinizin durumu çok enteresan. Belki embriyoları problemliydi bilemiyorum ama benim fikrimi sorarsanız, diğerlerine nazaran yavaş da olsa -yaprak verdiklerine göre- bir şekilde büyüyeceklerdir. Elbette bu sadece benim fikrim, inşallah yanılmıyorumdur... |
Sayın A_NOMAD güneşini bol olsun,yakındır çiçekleri görmeniz,çok sevindim..
|
Sevgili A-NOMAD maşallah herşey gayet güzel gidiyor, ben hep yerim dar oynayamıyorum diyorum fakat sana baktıkça da kendime kızıyorum açıkçası; upuzun bir balkonum var fakat işte hiç güneş görmüyor. Ah az biraz güneş görsek valla seni örnek alarak hiç oraya buraya dolaşmama gerek kalmayacak. Senin gönlüne, emeklerine sağlık...
|
Alıntı:
Benim balkonum da güneş görmüyor ve daracık. Şöyle ki iki zayıf insan -sarmaş dolaş olmamışlarsa- yan yana duramıyor, eni o derece dar, ben saksıların yanından eğrilip-bükülerek geçebiliyorum :D Tüm gün aydınlık olsa da direkt güneş hiç almıyor, sabah güneşi bahar-yaz döneminde oldukça çapraz şekilde yaklaşık bir saat kadar yalayıp geçiyor balkonumu. Akşam güneşi ise balkonuma hiç uğramadan, tam önünden geçiyor. Üstelik kuzey yönüyle alakalı bütün rüzgarları olanca şiddetiyle alıyor maalesef... Tüm bu olumsuz şartlara rağmen atlaslarım ve hanımelim balkonda mutlu, neden seninkiler de sevmesin? En azından direkt güneşten hoşlanmayan bitkilerini balkonuna yerleştirebilirsin diye düşünüyorum :rolleyes: |
Bir sene küpeli ve iki mavişimi aldım balkona; küpelim bitlendi kurudu gitti, mavişlerin yaprakları solmaya başladı. O zamandan beri balkona bitki koymuyorum, güneş görmüyor esinti de yok... :(
|
Onların huyunu-suyunu bilmem ama ben atlaslarını kast ederek önermiştim, elbette mevcut koşullarının uygun olup olmadığını en iyi sen biliyorsun, keşke kullanabilseydin...
Zaten bu şehirde binaların cephe seçimleri çok sıkıntılı, çizimler yönlere göre değil de yollara göre yapıldığı için olsa gerek :mad: |
5 Eklenti(ler)
İpeklerim ve miliiciğim sayesinde mutfak pencerem renklendi. Euphorbia milii hiç ummadığım şekilde bol bol dallandı, minik bir çalıya dönüştü şimdiden... Bu renkli şirinlere renksiz ama boncuklarıyla fazlasıyla göz dolduran senecio rowleyanus de eklenince pencere önü seyretmeye doyulmaz oldu :rolleyes:
Eklenti 606053 Eklenti 606054 Eklenti 606055 Balkonu ilk renklendiren ise elbette cömert nakkaş sarmaşığı ;) Eklenti 606062 Eklenti 606063 |
4 Eklenti(ler)
Cemile (Chamaecereus silvestrii) ve Gönül'de (Echinopsis oxygona) tık yok ama...
Eklenti 606064 Eklenti 606065 ...maşallah beyaz çiçekli echinopsis tomurcuklarını gururla büyütüyor ;) Eklenti 606066 Hanımeli saksısında kıpkırmızı kalın gövdeli, kalp şeklinde ve üstü desenli ilginç tohum kapsülünü hala başının üstünde taşıyan, ne olduğu hakkında en ufak fikre sahip olmadığım bir bitki çimlenmiş. Muhtemelen kuşların taşımacılığı sayesinde gelmiş olan bu tuhaf arkadaş gözüme pek enteresan göründü, sıradan bir ot olmayabileceğini düşündüğüm için onu pet bardağa taşıdım. Kökleri oldukça kuvvetli birkaç dal halinde yanlara doğru açılmıştı, bu görüntü daha da ilgimi çekti. Meraktan çatlıyorum, bakalım ne çıkacak :D Eklenti 606067 |
Alıntı:
Gülibrişim olsa daha güzel;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bekleyelim bakalım ne çıkacak? |
Ben de merak ettim acaba ne? Erguvan olabilir mi?
|
Erguvan da olmasa gerek canım, tohum çok küçük :)
|
Kalp şeklindeki tohumdan guzel bir bitki cikar herhalde. :)
|
5 Eklenti(ler)
Gizemli tohum, kalp şeklinde ve bir yüzü kendinden nakışlı idi. Fide bu sabahtan beri tohum kılıfını atıp kotiledonlarını açmaya çalışıyor, yarı yarıya da başardı şimdilik. Sevgili dostum kelebek çalısı'nın ifadesi ile 'kuşların bana getirdiği hediye' birkaç gündür heyecan dalgası yarattı ama biraz önce tesadüfen ne olduğunu öğrendim ve hoşlandığımı söyleyemem :(
Alıntı:
Güzellik göreceli, birçok kişinin sevdiği bir bitki ama ben hem kendisinden pek hoşlanmam hem de zaten onu yetiştirebilecek alana sahip değilim. O güzellikte bir tohumdan daha başka bir bitki çıkmasını ummuştum ama kısmet işte, kuşlar bunu uygun görmüş :D Amerikan sarmaşığı (Parthenocissus quinquefolia) tohum fotoğrafları. Kotiledonlarını açtığında ve gerçek yapraklarını çıkardığında fotoğraflayıp paylaşacağım... İpek çiçeklerimden (sarı/turuncu ve fuşyadan sonra) ilk kırmızı çiçek bugün geldi. Eklenti 606576 E.milii ipek çiçekleri ile yarış halinde... Eklenti 606577 Her gün renkleri değişen mutfak penceresi manzaramız ;) Eklenti 606578 Tohumdan yetiştirdiğim hanımeliciğim büyüyor, sırtını yaslaması için destek de eklendi: Eklenti 606579 Günden güne büyüyen atlas tomurcuklarıma bakmaya da maşallah demeye de doyamıyorum :rolleyes: Eklenti 606580 |
2 Eklenti(ler)
Dendrobium nobile sanırım yerine alıştı...
Eklenti 606582 İki günden beri işaretlediğim yumrucuklar belirdi, belli ki oralardan bir şeyler çıkacak. Artık ne çıkarsa bahtımıza :p Eklenti 606583 |
Hepsi de çok şirinler maşallah, o tohumu ben de çok merak etmiştim ne çıkacak diye, kendi kendime inşallah güzel bir şeydir demiştim ama dediğiniz gibi kuşlar onu uygun görmüşler :)
Benim en çok beğendiğim fikir açısından hanımelinin sırt desteği, iyi fikir aklımda bulunsun, güle güle büyütün hepsini, atlasınıza da maşallah diyeyim. Benim kiler de daha tık yok tembel tembel ha bire yavru doğuruyorlar, kızıp duruyorum hep, herkesin kileri açıyor da siz ne gününü bekliyorsunuz diye :D |
Alıntı:
Anneme yıllar evvel 3 tane lale soğanı vermiştim, çok sevinerek hemen bahçeye dikti ve her bahar çiçek yolu gözledi ama maalesef hiç çiçek açmadılar. Bu sene ''artık yeter'' diyerek gidip toprağı eşelemiş -acaba soğanlar orada duruyor mu diye bakmış- meğer bizim 3 tane soğan çoğalıp 7 tane olmuş... Annem bu durumu görünce tembelliklerine daha çok kızmış, almış eline kazmayı gitmiş başlarına ''hele bu sene de bir açmayın, bu kazmayla hepinizi söküp atacağım'' diyerek kazmayla dürtmüş soğanları :p Bana anlattığında çok güldüm ama korkutmak yine işe yaramış ki birkaç gün önce sapsarı çok güzel bir lale açmış. Tek çiçek ama olsun, hiç yoktan iyidir :rolleyes: Sizin tembel tenekeler için bu yöntem de aklınızda bulunsun bence :D |
Alıntı:
Çiçeklerin şahane coşmuşlar emeklerine sağlık :D :D |
Alıntı:
Yaşasın, çok sevindim! Bu güzel haber için çok teşekkürler, çok güzel haberler alasın sen de... ;) |
Demek ki çok iyi bakmışsın ablacım :D Aşırı sevgi de var bide :D
Ne demek ablacım iyi dileklerin için ben teşekkür ederim :)) |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 607282 Bu ufaklığı söküp atmalıydım ama yapamadım, onunla ilgili enfes planlarım var! Biraz büyütüp sevmediğim birinin (mesela vaktiyle benden bir boğum paskalyayı bile esirgemiş olan o 'sözümona' komşunun) evinin duvar dibine dikebilirim, uğraşsın dursun :D Yaşasın kötülük :D :D |
2 Eklenti(ler)
Red robin domatesimin ilk çiçeği ;)
Eklenti 608206 Euphorbia milii durduk yerde kendince farklı şekillere giriyor. Normalde dallanmaya meyilli olmayan bir türün yavrusu olmasına rağmen hiç müdahalesiz bolca dallandı, şimdi de açılmış çiçeğinin içinden 2 tane tomurcuk çıkarttı :D Eklenti 608207 |
2 Eklenti(ler)
Şu sıralar -çok şükür- sadece esinti haline gelmiş olsa da bugün çok şiddetli bir lodos fırtınası vardı, fırtınanın arasında o şiddette dolu geçişleri de oldu ve ne kadar korumaya çalışsam da tomurcuklu echinopsisim özellikle dolulardan epey nasiplendi :(
Eklenti 608227 Eklenti 608228 Gözle görülen -ıslak olmaları dışında- bir sorun yok ama inşallah tomurcuklar hasar görmemiştir, çok üzülürüm... |
4 Eklenti(ler)
Red robin çiçekte, tozlaşma için her sabah ufak ufak fiskelerle sarsıntı sağlıyorum, inşallah mini mini domatesler de görünmeye başlar :rolleyes:
Eklenti 608852 Kocaman menekşem tekrar tomurcuklandı, darısı tembellik eden diğerlerinin başına... Eklenti 608853 Dendrobium nobile tomurcukları belirginleşmeye başladı, sabırsızlıkla çiçekleri bekliyoruz ;) Eklenti 608854 Nakkaşımın çıtır çiçekleri ;) Eklenti 608855 (Dışarı çıkınca yolumun üstünde, bir duvar dibinde yaşayan nakkaşları fotoğraflayıp karşılaştırma için buraya ekleyeceğim. Onlar duvar dibinde besin de doğru düzgün su da olmadan çılgınca çiçeklenirken, benim nakkaş bol besin ve bol bakıma rağmen öyle coşkulu çiçeklenemedi henüz.) |
2 Eklenti(ler)
Güler atlasımın bakmaya doyamadığım tomurcukları:
Eklenti 608856 Bir de genel görüntümüzü ekleyeyim, lütfen içinizden maşallah demeyi esirgemeyin ;) Eklenti 608857 |
Alıntı:
|
Atlas tomurcukların muhteşem ötesi. Darısı başıma. Atlaslara senden kopya çekerek bakmaya çalışıyorum ben de malum.;)
Güzel gönlünün yansıması hepsi. Maşallah. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025