agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   A_NOMAD / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/37553.htm)

kelebek çalısı 30-08-2015 14:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1394912)
Sevgili kelebek çalısı teyzeleri sağ olsun, balkondaki kızlarım için sinek/böcek tuzağı getirmişti dün...

Sabah tuzağı kontrol ettiğimde, vakit kaybetmeden çalışmaya başladığını gördüm, kendisine tekrar çok teşekkürler ;)

(Çift taraflı yapışkan, sarı bir levha, zehir içermiyor)

Eklenti 565153

Yapışkanlı sinek tuzağının işe yaramasına çok sevindim. ;) Bir tane de sevgili Ozlem A için getirmiştim ama hala kendisine ulaştırma fırsatım olmadı..:(

Bu arada hala kendi balkonuma alıp koyacağım, o da üşengeçliğim ve tembelliğim bittiğinde olur sanırım.:D

Önce canım arkadaşlarım.:D

A_NOMAD 30-08-2015 17:29

5 Eklenti(ler)
Süslü'nün (Epiphyllum curio ve saksı komşusu olan Epiphyllum chi chi castenago) gösterdiği gelişim inanılmaz! İyi ki diyorum bu kış bol bol enzim yapmışım;)

Süslü'nün saksısına yakın bakış:
Eklenti 573226

Uzamaya doyamayan güzel sürgünlerimiz:
Eklenti 573227

Alabildiğim kadar genel bir görüntüsü, kumru önlemi cd de yere düşmüş :D
Eklenti 573228

Güler atlaslar da coştu:
Eklenti 573229

Prensesim (Epiphyllum oxypetalum) kıskanmasın ;)
Eklenti 573230

A_NOMAD 30-08-2015 17:46

2 Eklenti(ler)
Prenses'in tomurcuklarından biri atağa kalktı, kısmetse ilk çiçeğimizi o gösterecek bize ;)

25 Ağustos 2015 tarihinde çekip burada paylaştığım fotoğraftaki halini işaretledim:
Eklenti 573233

Bugün, yani sadece 5 gün sonra ise bu kadar oldu:
Eklenti 573232

Çok heyecanlıyım :D

A_NOMAD 06-09-2015 17:04

2 Eklenti(ler)
Yıldız hanım, son iki çiçeğini birlikte sergileyerek final yapıyor ;)

Eklenti 574065

Eklenti 574066

resimsel 06-09-2015 17:12

Yıldız hanıma duyurulur, kardeşinde henüz siftah yok:)

A_NOMAD 06-09-2015 17:16

Biz buradan okuyup üfleyelim o kardeşe, elini çabuk tutsun :D

(Yıldız diyor ki: resimsel abime söyle, bu kış azıcık enzim yapsın kardeşim için ;))

A_NOMAD 08-09-2015 16:02

2 Eklenti(ler)
Yıldızın bir tarafa fazlaca meyillenmesi nedeniyle dik durmakta epeydir zorlanır halde olan saksısı bugün artık isyan etti ve ayakta durmayı çok kesin bir dille reddetti, zamansız da olsa mecburen büyük saksıya taşındık.

Eklenti 574334

Prenses ise sadece tek tomurcuğuna sahip çıkabildi, buna da şükür... Onlarca tomurcuğunu kaybetmiş olsa da hala yeni tomurcuklar çıkarma hevesinde ama sezon bitiyor, yetiştirebileceğini sanmıyorum. Garibim meğer ne hevesliymiş çiçek açmaya, ne kadar çırpındı...

İnşallah gelişme sürecini sağlıkla tamamlar, çiçek açtığını da paylaşmak (görmek, koklamak) kısmet olur.

Epey büyüdük artık, maşallah :)

Eklenti 574335

akçabardak 08-09-2015 16:18

Öncelikle Yıldızın yeni mekanı hayırlı olsun, eminim çok sevinmiştir ve yeni yerinde çok daha rahat edecektir ve size teşekkür edecektir.

Prensese gelince eh biraz kıskanmadım dersem yalan olur :o ama öyle içten değil, yalancıktan kıskandım... şimdi benim gelinim de sağ olsaydı o da açardı :( açmasa da olurdu tek yaşasaydı.

Sizin adınıza ben de çok mutlu oldum, maşallah diyeyim :) en kısa zamanda çiçeğinin açtığını görmeniz dileğimle.

A_NOMAD 08-09-2015 16:32

Çok teşekkür ederim sevgili akçabardak, saksı değişimi mecburiyetten ve çok zamansız olduğundan aslında endişeleniyorum da ama umarım dediğiniz gibi mutlu olur.

Prenses konusunda, kala kala tek tomurcuk kaldığı için gözünün içine bakıyoruz desem yeridir. Eşim bile gün sayıyor, hevesle beklemedeyiz :)

Gelininizi kaybetmenize çok üzüldüm, umarım bu muhteşem bitkiye tekrar kavuşabilirsiniz.

Güzel dilekleriniz ve mutluluğuma ortak olduğunuz için tekrar çok teşekkürler...

A_NOMAD 13-09-2015 19:30

1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim hanımelim artık bir azman oldu :D bu ay budamayı planlıyorum...

Eklenti 574862

A_NOMAD 15-09-2015 13:22

1 Eklenti(ler)
Narin başımızı kaldırmaya başladık, vakit yaklaşıyor... ;)

Eklenti 577487

A_NOMAD 18-09-2015 23:13

5 Eklenti(ler)
Bu akşam, biricik tomurcuğumuzun açılmaya başladığını fark etmemle birlikte evimizde tatlı bir heyecan dalgası başladı, hemen eşimle birlikte Prensesimizi kucaklayıp salonun baş köşesine yerleştirdik :)

Akşam yemeğimizi bile onun gölgesinde yedik, bu keyif kaçmazdı :D

Çiçek açılmaya başladığında pek net olmayan kokusu, tam açık hale geldiğinde bütün evi doldurdu. İkimiz de mest olmuş haldeyiz, kokuyu mu içimize çeksek, bu güzelliği seyre mi dalıp gitsek, hangisine odaklanacağımızı bilemiyoruz :D
Hislerimi tam olarak tarif edemiyorum, yaşamak lazım, çok mutluyum...

Kokusu bana çok eski bir kadın parfümünü anımsattı ama öyle üzerinize hücum eden bir koku değil, yavaş ve sürekli yayılarak her yeri kaplıyor.

Saf güzellik budur, çok şükür biz de kavuştuk, darısı başınıza ;)

İyi seyirler...

Eklenti 578074

Eklenti 578075

Eklenti 578076

Eklenti 578078

Eklenti 578077

akçabardak 18-09-2015 23:40

Gözünüz aydın, Uzun bekleyiş nihayet görselliği ile en güzel bir şekilde finalini başarıyla tamamladığını gördüm.

A_NOMAD 18-09-2015 23:44

Çok teşekkürler sevgili akçabardak darısı başınıza, gerçekten muhteşem bir şey ;)

YeniGine 19-09-2015 00:01

Sevgili A-NOMAD maşallah çok güzel açmış, beklediğimize değmiş yani. Ben kokusunu bilmiyorum fakat çok güzel koktuğunu duydum.

A_NOMAD 19-09-2015 00:15

Teşekkürler sevgili YeniGine ;)

Parfüm gibi, çok hoş ve farklı bir kokusu var, inşallah koklamak kısmet olur sana da...

YeniGine 19-09-2015 00:18

:) İnşallah!.. Şimdiye kadar manolya da koklamamıştım, bugün çiçekçiye gittiğimde vardı kokladım, manolyanın kokusu da çok güzelmiş.

Aliyye 19-09-2015 10:08

Gözünüz aydın A_NOMAD,nice çiçeklerini görürsünüz inşallah.Benim gelin kızım açmayacak herhalde.Üzerinde hiç bir ibare yok.
Mutluluğunuz daim olsun..

A_NOMAD 19-09-2015 13:48

1 Eklenti(ler)
Gelin hanım gece 02:35'ten itibaren yavaş yavaş toparlanmaya başladı, sabahın ilk ışıklarıyla da gelinliğini çıkarıp askısına astı ve tüm vakarıyla sessizce gitti...

Eklenti 578157

İçimiz burkularak el salladık ardından...

akçabardak 19-09-2015 16:14

Günlerce gelin gelecek diye bekliyoruz... ben bile hüzünlendim, keşke biraz daha kalsaydı ya... ne yazacağımı bilemedim. Biz yine de Balayına gittiğini düşünelim.

Ozlem A 20-09-2015 13:03

O şanslı bir çiçekmiş, kökü sende daha nicelerini aynı keyifle izlemeni diliyorum arkadaşım.

sakdag 21-09-2015 12:52

Sevgili A_Nomad'cım bir gecelik gelinin çiçeklerini (çiçeğini yazmak istemedim inşallah devamı gelsin diye:)) görebildiğine çok sevindim. Hatta kendi çiçeğim açmış kadar sevindim. ;)

A_NOMAD 21-09-2015 19:50

Sevincimi, mutluluğumu, heyecanımı paylaştığınız için hepinize çok teşekkür ederim. Sizler olmasaydınız eksik kalırdım, iyi ki varsınız ;)

Bu arada kızları biraz budadım ve bismillah diyerek ilk genel paylaşımımı az önce açtım, umarım birkaç kişinin sevinmesine vesile olabilirim...

Atlas çeliği paylaşımım burada.

aleydi 21-09-2015 20:17

Tam bir gecelik gelin ne kadar güzelmiş derken, paylaşmını gördüm:). Harika bir görüntü.Emeğinize sağlık .

A_NOMAD 30-09-2015 14:15

1 Eklenti(ler)
Dün inanılmaz bir fırtına vardı, mecburen balkonun bir köşesine çift katlı sera naylonuyla alelacele ve derme-çatma bir sera kurdum.
İdare eder hale getirene kadar fırtınadan öyle çok dayak yedim ki her hamlemde şak diye sera naylonu vasıtasıyla atılan okkalı tokatlarla... :D

Oldukça zor ve yorucu oldu ama kızları içeri yerleştirince bu uğraşmaya değdiğine kanaat getirdim. Açık olan kısmını artık daha sonra kapatırım, kışa hemen girmeyiz herhalde.

Konumu nedeniyle tamamını görüntüye sığdıramadım ama neticede nasıl bir şeyin ortaya çıktığı anlaşılır diye düşünüyorum, bu arada fırtına hala devam ediyor...

Kışlık saray yapayım dedim, kulübe oldu :D

Eklenti 579401

YeniGine 01-10-2015 00:39

:) Gönlüne, emeklerine sağlık sevgili A-NOMAD gayet güzel olmuş, sayende üşümeyecekler inşallah!..

resimsel 06-10-2015 10:45

.

2 Eklenti(ler)
Yıldız hanımın anne tarafından akrabası PRENSES.
Yakında ardı ardına 6 adet çiçek açacak:)

A_NOMAD 06-10-2015 11:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi resimsel (Mesaj 1413380)
Yıldız hanımın anne tarafından akrabası PRENSES...

Hey maşallah! Tomurcuklar nasıl da yakışmış, çiçek şovu başlamak üzere!

Ne kadar güzel bir duygu bu, bebek halde evlat edindirdiğimiz bitkilerin büyüyüp dünya güzellerine dönüştüklerini görmek... Böyle güzel tomurcuklarla, çiçeklerle donanmış görünce ise adeta mürüvvetlerini görmüş gibi hissediyor insan. Bakmaya doyamadım. :rolleyes:

Bu tatlı ziyaretiniz beni çok mutlu etti, çok teşekkür ederim ve gözünüz aydın, nihayet siz de bu güzelin çiçeklerine kavuşuyorsunuz artık. ;)

Cumhur Tonba 06-10-2015 11:24

Sayın A:NOMAD,
Sizler ne fırtınaları geride bırakmışsınızdır. (İtiraf edeyim, atlatmışsınızdır diye yazmıştım. Kırmızı çizgi çıktı hemen atlatma kelimesinde. 10 dakikadır de doğrusu nasıl yazılır arıyorum bir netice alamadım.)

Tüm arkadaşlar da bura da. Hepinize selamlar, saygılar.
Kulübe de hayırlı olsun A.NOMAD.

Vicia Ervilia 06-10-2015 11:26

Benimkilerden mi acaba o gün resimsel de mi almıştı toplantıdan? Hatta acaba resimsel mi getirmişti bana?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025