agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   A_NOMAD / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/37553.htm)

A_NOMAD 06-10-2015 11:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vicia Ervilia (Mesaj 1413392)
Benimkilerden mi acaba...

Evet, sizinkilerden ;)

Ankara toplantısına kim getirdi bilmiyorum ama sevgili resimsel'in prensesi, benim bitkimin kardeşi olur. Bir yıl kadar önce paylaşmıştık :)

A_NOMAD 06-10-2015 12:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 1413391)
...(İtiraf edeyim, atlatmışsınızdır diye yazmıştım. Kırmızı çizgi çıktı hemen atlatma kelimesinde. 10 dakikadır de doğrusu nasıl yazılır arıyorum bir netice alamadım.)...

Sevgili Tonba

O kırmızı çizgiler her zaman doğru yönlendirmiyor, siz doğru yazmışsınız aslında. ''Atlatmışsınızdır'' ifadesi, altında kırmızı çizgi çıksa da doğru bir yazım şeklidir, otomatik yönlendirme bazen insana kendinden şüphe ettiriyor :)

Kulübemiz de inşallah işe yarar, teşekkürler ;)

A_NOMAD 10-10-2015 13:09

2 Eklenti(ler)
Bana bugünün sürprizi minik menekşemden geldi! Henüz 1 yaşında bile değil, yaprak çeliğinden yetiştirmiştim onu. Daha sonraları anaç menekşemi kaybedince de ''iyi ki yedeklemişim'' diye avutmuştum kendimi...

Az önce yakından bakayım diye elime alınca gördüm sürprizleri, benim ufaklık minicik boyuna bakmadan ilk çiçeklerini açmaya niyetlenmiş, 2 tane çiçek sapı oluşturmuş şimdiden, maşallah benim miniğime ;)

Eklenti 580629

Kendisi henüz bu kadarcık ;)

Eklenti 580628

resimsel 14-10-2015 11:32

1 Eklenti(ler)
Prenses hala çiçeklerini göstermedi..

A_NOMAD 14-10-2015 14:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi resimsel (Mesaj 1414553)
Prenses hala çiçeklerini göstermedi..

Sağdaki tomurcuk muhtemelen yarın sabah açılır, diğeri de ertesi güne yetişir gibi geldi bana. Balon balon tomurcuklarını sevsinler ;)

A_NOMAD 14-10-2015 20:35

1 Eklenti(ler)
Yanıklı yavru echinopsislerimden düzelme göstermeyen birkaçını söküp, yanmış tepe noktalarını keserek ayrı bir saksıya dikmiştim.

Bugün yanlışlıkla Şubattan (Schlumbergera russelliana) bir boğum koparınca aklımda minik minik şimşekler çaktı :)

O güzel boğumu en heybetli yavru kaktüse aşıladım, inşallah bu ilk ''kaktüse yılbaşı çiçeği aşılama denemem'' başarılı olur zira tam da bugüne rast gelmesi benim için ayrı bir anlam da taşıyor olacak...

Bu yeni ufaklığın ismi ''Uğur'' oldu, inşallah uğurlu gelir ;)
Eklenti 581047

A_NOMAD 15-10-2015 12:42

3 Eklenti(ler)
Dünya güzeli Şubatım (Schlumbergera russelliana) günlerin kısaldığını ve havanın serinlediğini hissetmeye başladığından beri her gün güzelliğine güzellik katıyor ;)

Eklenti 581075

Ayşem (Senecio rowleyanus) de Şubatla güzelleşme yarışına girdi, ben aralarında derecelendirme yapamıyorum, ikisi de birbirinden güzeller ;)

Eklenti 581073

Bu minicik Schlumbergera truncata çeliği ise ablalarının güzelliğini mi kıskandı bilinmez, boyuna-posuna bakmadan, erkenden minik tomurcuklar çıkartmış bile!
Bugünün sürprizi de bu oldu :rolleyes:

Eklenti 581074

Sevgi Durul 15-10-2015 12:58

Sevgili A_NOMAD,

Şubat ve Ayşe güzelliklerine güzellik katmışlar. Boş yer var mı, benimkileri size yoğun bakıma mı göndersem acaba?:rolleyes:

Maşallah, ellerinize emeklerinize sağlık. Sevgiyle...

A_NOMAD 15-10-2015 13:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1414685)
...benimkileri size yoğun bakıma mı göndersem acaba?:rolleyes:...

Beğenmenize çok sevindim ;)

Kendinize haksızlık etmeyin bence, birbirinizin huyuna-suyuna alışınca göreceksiniz ortada hiç sorun kalmayacak ama yine de ''toparlanana kadar sen bakıver'' derseniz, güzellerinize gerekirse başımın üstünde yer bulurum ben :rolleyes:

h_dogan 15-10-2015 13:55

Çok çirkinler yahu bunlar. :)

Senecio bütün gün ışık alıyor mu?

A_NOMAD 15-10-2015 14:09

Sormayın, çok çirkinler :p

Senecio yaklaşık bu saatlere kadar eğik şekilde güneş ışığı alıyor ama güneş üstünden çekildikten sonra da bulunduğu yer aydınlık oluyor.

sevgihoca 15-10-2015 20:09

Sevgili A-NOMAD,çiçekleriniz için enzimden bahsetmişsiniz.Ben de yaptım olmak üzere.Önümüzdeki günlerde kullanacağım.Sizinkini merak ettim.Yapımı kolay mı,bilgi verirseniz sevinirim.Ayrıca sayfanızı zevkle gezdim.Sevgiler.

A_NOMAD 15-10-2015 20:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1414742)
...Sizinkini merak ettim.Yapımı kolay mı,bilgi verirseniz sevinirim...

Bu mesajdan itibaren enzim sayfasında epey eğlenerek hep beraber yapmıştık enzimlerimizi...

Benim kullandığım enzimin içeriğini kast ettiyseniz muz, patates, yumurta kabuğu, nar, biraz turunçgil kabuğu, maydanoz, roka, salatalık, elma vs. ile (elbette yoğurt suyu ve pekmezle aktifleyerek) yapmıştım ve bitkilerim çok beğendi, haliyle ben de çok beğendim ;)

Kısmetse bu kış yine hazırlayacağım kuzucuklarıma... Herkese ısrarla tavsiye ediyorum mutfak atıklarınızdan enzim yapın, hem bitkileriniz hem de temizlik için kullanın...

http://www.agaclar.net/forum/daha-iy...icin/37068.htm

sevgihoca 15-10-2015 21:09

Teşekkür ederim A-NOMAD,ben de elma,patates,yeşil biber,yumurta kabuğu,ekmek içi ve pekmezle suyu karıştırıp yapmıştım.Henüz denemedim.Siz kullandığınıza göre ben de gönül rahatlığıyla kullanabilirim.Biraz endişelenmiştim.Birazdan dediğiniz sayfayı da okuyacağım.Görüşmek üzere.

A_NOMAD 15-10-2015 21:18

Maya ya da yoğurt suyu yani enzim için bize gereken bakterileri eklememişsiniz, ekmek içi yeterli gelmemiş olabilir...

Enzim sayfasını okuyacaksınız zaten, ona göre elinizdeki enzimin(?) bitkilere kullanılabilir olup olmadığına kendiniz karar verirsiniz ama bence zaten önümüz kış yani bitkilere enzim verme dönemi değil, siz onu temizlikte kullanın ve başka bir enzim yapın, bahara hazır olacak şekilde...

sevgihoca 15-10-2015 21:33

Anladım,iyi ki yazdınız.Yarın tuvalet ve lavabo temizliğinde kullanayım bari,boşa gitmesin.:p Bir de çok memnun kalıyormuşum,deterjan masrafına son.İşin şakası tabii.Teşekkür ederim değerli bilgileriniz için.

A_NOMAD 15-10-2015 21:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1414776)
...Bir de çok memnun kalıyormuşum,deterjan masrafına son.İşin şakası tabii...

Niye şaka olsun? Bizde epeydir bu gibi işlerde deterjan kullanılmıyor, epey memnun kalacaksınız ;)

Mücevher Çalısı 15-10-2015 21:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1414770)
...
... önümüz kış yani bitkilere enzim verme dönemi değil ...

Kışın büyüyen, çiçeklenen bitkiler de var, onlar için kullanılabilir o fitamin deposu:) Sevgili A_NOMAD soğanlı bitkiniz yok mu sizin?

A_NOMAD 15-10-2015 22:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1414782)
...Sevgili A_NOMAD soğanlı bitkiniz yok mu sizin?

Evet bendekiler hep kışın uyuklayangillerden :D

(Olmasalardı da kışın bitkilere besin takviyesi verilmesini pek doğru bulmuyorum, doğaya aykırı... Soğanlılar/yumrulular zaten bir önceki bahar aldıkları besinle gelecek senenin çiçek taslağını oluşturuyorlar, bla bla bla...)

Mücevher Çalısı 15-10-2015 22:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1414787)
Evet bendekiler hep kışın uyuklayangillerden :D

Bu sene Frezya (delisiyim:)) deneyebilirsiniz o zaman, çok tatlıdır kendileri...

A_NOMAD 15-10-2015 22:17

Ah ah, yer sıkıntım olmasa neler deneyeceğim de şimdilik elimdekilere iyi bakabileyim yeter diyorum sevgili Mücevher Çalısı... Önerinizi dikkate almamak için de kendimle mücadele halindeyim, almamalıyım :D

En azından ''kokulu çiçek'' diye meleyen eşim bu önerinizin kokulu bir çiçeğe ait olduğunu öğrenmemeli :D :D

Mücevher Çalısı 15-10-2015 22:30

Kokusu berbat bir şey ve alerjiyi de depreştiriyor bu Frezya:dilli: almayalım arkadaşım böyle şeyleri:mad: Bizimkisi de hastalık, biri bizi durdurmalı, nereye varacak bu işin sonu...

İyi geceler, Sevgiler...

A_NOMAD 16-10-2015 15:16

3 Eklenti(ler)
Güneşte kızartılmış organik kaktüslerim için artık 'paçayı kurtardılar' diyebilirim çok şükür :)

Cemile'den (Chamaecereus silvestrii) kurtulan birkaç parçamız toparlandı ve yavrulamaya başladı.

Eklenti 581199

Gönül'de (Echinopsis oxygona) ise tepe noktaları artık iyileşti ve gövdedeki kalın yara kabukları yavaş yavaş kalkarak altlarındaki sağlam dokuyu göstermeye başladı :)

Eklenti 581200

Eklenti 581201

Son 2 fotoğraftan da anlaşılacağı üzere, yaşadığımız acı tecrübeden sonra haliyle artık sultanlar gibi cibinlik altında tutuluyorlar :D

A_NOMAD 26-10-2015 12:01

1 Eklenti(ler)
Nakkaş sarmaşığım mevsimle inatlaşıyor :D

Eklenti 582620

Mücevher Çalısı 26-10-2015 13:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1416534)
Nakkaş sarmaşığım mevsimle inatlaşıyor :D

Eklenti 582620

Nakkaşın tam zamanı canım, serin havaya bayılır kendileri...

A_NOMAD 26-10-2015 14:18

İlkbahar ve yaz boyunca çiçeklenip sonbahardan itibaren yavaş yavaş sahneyi terk eder nakkaşlar hep buralarda, belki sıcak bölgelerde daha farklı davranıyor olabilirler ama bu sonbahar bir soğuk-bir sıcak derken benimki de dengesizleşti iyice, bu durumdan aşırı derecede memnunum tabii ki :D

Mücevher Çalısı 26-10-2015 14:27

Potasyum ağırlıklı enzim vermiş olabilir misin?!!

A_NOMAD 26-10-2015 14:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1416558)
Potasyum ağırlıklı enzim vermiş olabilir misin?!!

Evet ya! Sulamalardan artan enzimli sular hep buncağıza gitmişti, yaramış :D

sevgihoca 26-10-2015 15:33

Allahım, müneccim gibi nereden bildiniz şıp diye enzim verdiğini.:eek:Gerçekten süpersiniz Mücevher Çalısı.:p

A_NOMAD 06-11-2015 12:48

1 Eklenti(ler)
Mini mini tomurcuklarımız artık büyüdü, açılmaları sabırsızlıkla bekleniyor ;)

Eklenti 584109

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025