![]() |
1 Eklenti(ler)
Çok güzeller maşAllah,resim içinde ayrıca teşekkür ederim.Şimdi baktım benim cücüklerin ilki 20 subatta çimlenmiş ve 1 hafta önceki hali bu.Daha bir fırın ekmek yemesi lazım Sayın A_NOMAD..:(
|
Benim gözlemleyebildiğime göre ne kadar çok güneş görürlerse o kadar iyi gelişiyorlar, sizin cücük de gayet iyi görünüyor maşallah...
|
Domates=Isı+Işık tecrübeyle sabitlendi.Çok teşekkür ederim Sayın A_NOMAD,hayırlı akşamlar..
|
:) Sevgili A-NOMAD'ım bütün tomurcuklarını görebildim. Maşallah maşallah hepsi harika. İnşallah hep birlikte açmış hallerini de görürüz...
|
Alıntı:
|
:) Ya ben ne yapayım nerede ise 3 ay olacak, açelyamın tomurcukları açacaklar inşallah!..
|
1 Eklenti(ler)
Biz ilk çiçeklerimizi açtık, çok da şekeriz ;)
Üstelik rengimiz (ya da renklerimiz) tamamen sürpriz oldu. Eklenti 601636 |
Atlaslar coşmuş menekşeler çoğalmış milli açmış herşey şahane ilerliyor A-NOMAD ablacım :)
|
Alıntı:
Menekşeler yavrulayınca sen de genç yaşta torun sahibi olmuş oldun, dede olmak nasıl bir duygu? :D :D |
Benim torunlarım mı :D :D yok artık gerçektenmi ?
|
Evet yavrulayan 2 yaprak senin menekşeden, yani dede oldun :D
|
Vay be :D bu yaşta ha.. :D
-Güle güle büyüt ablacım :)) |
1 Eklenti(ler)
Daha önce hiç ilgi duymadığım bir tür, haliyle huyunu-suyunu da bilmiyorum. Çiçek açtığı için şu sıralar en çok onu inceliyorum, mesela bugün renklerimiz daha canlı sanki... :rolleyes:
Eklenti 601789 (Bıktırana kadar fotoğraf eklememeliyim, biliyorum :D) |
3 Eklenti(ler)
İstemeye istemeye de olsa bugün domatesimin ilk tomurcuklarını koparttım, inşallah bu sayede güçlenecek-miş... :(
Eklenti 602116 Tohumdan yetiştirdiğim hanımeliciğimi de özellikle sevgili Sûz-i Dilârâ teyzesi için fotoğrafladım, 'bak ben bu kadar büyüdüm' diyerek kollarını açıp poz verdi :D Çekim yaptığımız alanı mini mini yapraklar serpiştirerek süsledik :p Eklenti 602117 Bir de yakın çekim: Eklenti 602118 ;) |
Benden de ona kocaman bir kucak ve öpücük;) Ben onu severim çitileye çitileye:D
Çiçeklerini de görürüz hep beraber inşallah. ;) |
5 Eklenti(ler)
Bu sabah minik ipekçiğim ilk çiçeğini açıvermiş, pek mini mini ama bir o kadar da güzel. Bu güzelleri benimle buluşturan sevgili SDurul'a bir kez daha teşekkürler ;)
Eklenti 603369 Dün agaclar.net 12.yıl buluşmamız vardı, haliyle oradan eli boş dönmek pek mümkün olmuyor :D Sağ olsun sevgili Zafer İnandıklı abim, sevgili Jezebel ve sevgili eneskrky kardeşim de benim ellerimi doldurdular :cool: Sevgili Zafer İnandıklı'nın benim için yetiştirdiği plumeria ;) Eklenti 603370 Sevgili eneskrky benim için (daha doğrusu kokulu çiçek seven eşim BirAdam için :D) toplantıya gelirken sürpriz yaparak hem mis kokulu hem de enfes renklerde 2 saksı şebboy ve yine mis kokulu çiçeklenecek olan bir orkide (Dendrobium nobile) getirmiş. :rolleyes: Dendrobium nobile: Eklenti 603374 Şebboylarımız: Eklenti 603371 Şebboyların saksılarına da kullanıcı adımı süslü süslü yazmayı ihmal etmemiş, bu da ayrı bir şıklık oldu ;) Eklenti 603372 |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Jezebel ta İzmir'den benim için mavi kelebek çiçeği çelikleri getirdi toplantıya gelirken, öyle kıymetliler ki benim için, anlatamam ;)
Kendisinin önerisine uygun olarak (aslında renkli cam önermişti ama eldeki imkanlarla bu şekilde hallettim) aluminyum folyo ile kapladığım bir cam kavanozda suya koydum kıymetlilerimi :rolleyes: Eklenti 603375 |
Beğendiğine sevindim ablacım :D Saksıya kaligrafi yapmak zordu elimden bu kadar geldi :D :D bir daha kine daha düzgün şaşalı yaparım :D
-Nice çiçeklerini göresin ablam :) |
Hepsi birbirinden güzel Sn.A_NOMAD. Güle güle büyütün. 😊
|
5 Eklenti(ler)
Güler atlasımın tomurcuklarından birkaç kesit eklemek istedim. Yavaş büyüyorlar ama olsun, şölen işareti verdiler ya seve seve bekleriz ;)
Eklenti 603819 Eklenti 603820 Eklenti 603821 Minik domatesim güneşten rahatsız oldu, yapraklarında renk değişimleri başladı... Eklenti 603822 Çözümü, ona özel perde yaparak buldum :D Eklenti 603823 |
5 Eklenti(ler)
Euphorbia milii ilk çiçeklerini hala taşıyor, ikinci çiçek sapı da onlara yetişti ;)
Eklenti 603824 İpeklerim büyüme ve tomurcuklanma yarışına girdiler, çok şekerler ;) Eklenti 603825 Menekşe yavrucuklarımın anaç yapraklarını kestim (anaç yapraklar elime takılıp duruyordu :D) ama ayırmak için biraz daha büyümelerini bekleyeceğim. Eklenti 603826 Eklenti 603827 Hımbıl paskalyam yegane tomurcuğunu hala büyütmeye çalışıyor :mad: Eklenti 603828 |
O minik domates biraz şımartılmış sanki. :)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ama bizde şımartılan çok... Mesela aşağıdaki düzenek, kaktüslerimi güneşten korumak için (tel-şiş-tül-saç tokası-kurdele kullanılarak) pencere önüne elceğizlerimle kuruldu :D :D Eklenti 603856 |
Emeklerine, elceğizlerine sağlık sevgili A-NOMAD'ım maşallah türler çoğalıyor, çiçekleniyorlar... Rastgelsin inşallah!..
Kaktüslere yaptığın düzeneği görünce bana bir sorun daha çıktı demek ki :( geçen kış tam bina önündeki çam ağacı fazla kardan yıkılınca kestiler şimdi benim kaktüs ve diğer çiçeklerim saat 13.00 - 15.00 arası tamamen güneş altında kalacaklar. :( Onlar da yandı, ben de yandım. Bir de yılbaşım 1 aydır susuz artık su vereceğim yapmam gereken başka bir şey var mıdır acaba? Sabah güneşini alacak bir yere konuldu saksısı... |
Teşekkür ederim sevgili YeniGine
Geçen yaz kaktüslerim güneşten yandığı için bu sene böyle bir önlem aldım ve işe yarıyor, yani güneşin yakıcılığını azaltıyor. Görüntüsü pek şık olmasa da... :) Yılbaşına azar azar su vermeye başlayabilirsin, birkaç kez böyle suladıktan sonra normal sulama sistemine geçersin. Saksısının yeri gayet iyiymiş, sabah güneşi en sevdiğim şey ;) Başka bir şey yapmana gerek yok, kendi haline bırak. Kaktüslerin için bir şekilde önlem almalısın, söylediğin saatler arasında güneş en yakıcı halde oluyor, belki başka bir yere taşıyabilirsin... |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
İpeklerim her seferinde farklı renkler sergiliyorlar, bugünün rengi turuncu (ya da koyu sarı) ;)
Eklenti 604547 |
1 Eklenti(ler)
İlk tomurcuklarını koparttığım domatesimin saksısını da büyüttüm, rahatlayınca yeniden tomurcuklanmaya başladı, kısmetse yakında ilk meyveler geliyor ;)
Eklenti 604565 |
4 Eklenti(ler)
Şebboylarımı büyük saksıda birleştirdim.
Eklenti 605062 Açık çiçekleri geçti, şimdi yeni tomurcuklar yavaş yavaş açılmaya başlıyor. Eklenti 605064 Katmerli mor şebboyum tek gövdeli, herhangi bir anormalliğe sahip değil ama lila rengi olan ve tek kökten 2 gövdeli gelişmiş olan şebboyumun enfes bir anomalisi var! Bir gövdesi katmerli, diğeri yalın kat ;) Eklenti 605063 Kocaman orkidemi (Dendrobium nobile) de büyük saksıya aldım. Bu türün şeffaf saksı gereksinimi yokmuş, bu durumu sevdim. Saksı değiştirirken köklerinin sağlıklı olduğunu görmek keyfimi yerine getirdi ;) Eklenti 605065 Dibindeki minyatür phal. ise kısa bir süre için misafirliğe geldi, ona bakıp bakıp kendinden yeterince utandığında asıl saksısına geri dönecek :D |
5 Eklenti(ler)
Eşim tüylü şeftali yiyemeyengillerden olup nektarin çeşitleriyle tanışmam onun sayesinde gerçekleşmiştir, yoksa ben gayet tüylü tüylü şeftalileri yiyebiliyorum :D
Tüysüzlerden en keyifli tükettiğim ise erikten hallice olan, yeşilimsi renkteki sevimli arkadaşlardır. Eşimin favorisi ise kırmızı renkli, tüylü şeftalinin çakması kıvamındakilerdir. Tüylüyü yiyemiyor ya kendini böyle avutuyor sanırım :D Her neyse, geçen yaz semt pazarında tek bir tezgahta ve sadece 10-15 tane kocaman kayısı gördük. Ben o dev kayısıları çocukluktan beri çok sevdiğimden ve haliyle artık çok daha seyrek karşılaşır olduğumdan hemen tezgaha yanaştık. Ben: Kayısının fiyatı ne kadar? Satıcı: Abla onlar nektarin, fiyatı da şu kadar. Ben: Yok canım onlar büyük kayısılardan ya işte! Satıcı: Ablacım tüysüz şeftali onlar. Ben: Kayısı Satıcı: Şeftali Ben: Tamam, dediğin gibi olsun, cık cık cık... Hani kocaman kayısılar vardır, neredeyse şeftali kadar ve normalden daha az tüylü, çok çok lezzetli olurlar işte aynen onlara benziyorlardı. Hepsini aldık ama kayısı niyetiyle ve ben eve kadar 'adam daha sattığı meyvenin ne olduğunu bilmiyor' diye söylenip durdum. Eve gelince anladık ki meğer adam haklıymış, onlar tüysüz şeftaliymiş! Altın sarısı, tüysüz, kocaman bir kayısı görünümünde, dokusu-kokusu-tadı enfes ötesi bir şeftali! Aşık olduk desem yeridir ve o aldıklarımızı bir oturuşta bitirdik :D Hayatımda ilk ve tek o zaman rastladım bu meyveye, eşim de öyle ve tadı hala damağımızda... İşte onların çekirdeklerinden birini hanımeli saksısına sokuşturmuştum, şeftali türleri genelde aşıya ihtiyaç duymuyor ya oradan umutlanarak... İşte o kıymetli çekirdek filizlenmiş! Hemen ayrı saksıya aldım, yeterince büyüdüğünde annemlerin bahçeye dikilecek. İnşallah o harika meyvelerin aynısından verir de doya doya tüketiriz yeniden ;) Eklenti 605066 Annem 2 yıl önce sedef çiçeği ile tanıştı ve çok sevdi, bana da yetiştirmem için ısrar eder dururdu ama hep geçiştirirdim. Geçen ay geldiklerinde minicik bir sedef fidesi getirmiş bana, hanımeli saksısına dikerim diye... Ne bilsin hanımeli saksısını tıklım tıklım bir bahçe haline getirdiğimi :D Yine de annemi kırmayıp oraya diktim, yerini de sevmiş olacak ki büyüyor bakalım... Eklenti 605067 Hanımeli saksısında kendiliğinden çimlenmiş olan nakkaş sarmaşığım ilk çiçekle sezonun açılışını yaptı ;) Eklenti 605068 Red robinlerim sadece birer gün arayla çimlenmişlerdi ama aralarında inanılmaz bir fark var. İlk çimlenen minicik ve çok daha yavaş gelişirken, son çimlenen arkadaş depara kalktı gidiyor maşallah :D Aralarındaki farkı daha net göstermek istedim: Eklenti 605069 Eklenti 605070 İlk şaşırtmalarında birisi tüm gün güneş alan yerde kalırken, diğerini yarı gölgeye almıştım. Yarı gölgede kalan fide gelişemeyince bir süre sonra onu da kardeşinin yanına aldım ama sanırım o zamanların etkisini üstünden atamadı hala... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025