agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   A_NOMAD / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/37553.htm)

A_NOMAD 04-01-2016 23:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1431093)
...Zira korkuyorum...

Teşekkür ederim, şükür bu ilk dalgayı sağ-salim atlattık.
Dışarıda kalanların sağlam olmalarına çok sevindim elbette ama asıl o sabaha karşı seranın tahrip olduğunu duyarak atlaslarımı içeri taşıyabildiğimize şükrediyorum, resmen şans eseri kurtuldular :rolleyes:

Üzerlerini kar kapladıysa seninkiler de sağlam kalmış olabilir, bence kontrol etmelisin. İnşallah iyidirler ;)

A_NOMAD 06-01-2016 14:11

1 Eklenti(ler)
Orkideciğe uyguladığım bakım işe yaradı sanırım, şükür ki daha iyiyiz artık ;)

Eklenti 591519

aleydi 06-01-2016 14:50

Eline sağlık, süper olmuş. Bu tarçın ne mucizevi bir şey. Balın üzerine ekip yemiştim mide ağrılarımı sonsuza kadar dindirdi:D.

Geldiğindeki haline baktımda.Çok işe yaramış.Bu bilgiyi orkide giriş sayfasına taşımalı.http://www.agaclar.net/forum/attachm...498-orkide.jpg

A_NOMAD 06-01-2016 15:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1431457)
...Geldiğindeki haline baktımda.Çok işe yaramış.Bu bilgiyi orkide giriş sayfasına taşımalı....

Teşekkür ederim, ben çok ümitli değildim açıkçası ama işe yaradı ve çok sevindim ;)

Kökleri de fotoğraflamış olsaydım ilgili sayfaya taşımak daha anlamlı olabilirdi ama yine de ekledim, belki motive edici bir örnek olabilir, haklısın :rolleyes:

(Alıntıladığın fotoğraf geldiğindeki hali değil, bana geldikten bir süre sonraki sararıp solmuş hali :D O fotoğraftaki sarı yapraktan sonra tam karşısındaki alt yaprağı da sararmıştı)

A_NOMAD 06-01-2016 15:50

3 Eklenti(ler)
Bugün biraz hanımeli saksımı inceledim, pet şişeden yaptığım mini sera altında duran sümbüllerimi özgür bıraktım. İyi ki yapmışım çünkü serayı açtığımda ana soğanın biraz yumuşamış olduğunu fark ettim.

Eklenti 591524

Neyse ki serayı çıkardıktan birkaç saat sonra, hemen hemen eski diriliğine kavuştu :rolleyes:

Eklenti 591525

Saksıda bir tane de nakkaş sarmaşığı çimlenmiş. Eh, herkes hayata devam etme çabası içinde :D

Eklenti 591526

eneskrky 06-01-2016 17:03

Görmeyeli çoğalan sümbüllermi görüyorum ne :D

A_NOMAD 06-01-2016 17:04

Evet abisi, sümbül ailesi oldular artık :D

eneskrky 06-01-2016 17:08

Oww :D şahane şeneyede çiçeklerini görürüz inşallah

Mücevher Çalısı 03-02-2016 13:37

Tak Tak

1 Eklenti(ler)
Eklenti 594387

NOMAD bak Nakkaş dede oldu sen nerelerdesin?

Bir ay olmuş neredeyse, uğramamışsın buralara...

10 gün kadar önce burada biraz rahatsız olduğunu yazmıştın:(

Merak ettim nasılsın?

A_NOMAD 03-02-2016 21:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1437293)
...Merak ettim nasılsın?

Teşekkür ederim, daha iyiyim. Bitkilerim halen uykuda olduğu için sayfamda pek hareket olmuyor, baharı bekliyoruz :)

A_NOMAD 04-02-2016 14:08

2 Eklenti(ler)
Ana soğanda tık yokken yavru sümbüllerden biri tomurcuklanmış:

Eklenti 594517

Mini mini nergislerimde de tomurcuklar gelmeye başlamış:

Eklenti 594518

Mücevher Çalısı 04-02-2016 14:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1437506)
Ana soğanda tık yokken yavru sümbüllerden biri tomurcuklanmış:

Eklenti 594517

Fedakâr anne Dünya bu işte anneler yavruları için varını yoğunu harcıyor, hırpalanıyor. Sonra da biz onlardan çiçek açmasını bekliyoruz Belli olmaz A_NOMAD, biraz geçsin belki anne soğan da atağa geçer;)

A_NOMAD 04-02-2016 15:09

Anne sümbül yapraklanmaya başladığı dönem donlara maruz kaldı ve yeni yeni çıkmaya çalışan yaprakların uçları epey hasar gördü, sanırım bu nedenle zorlanıyor. Açıkçası yavrulardan bu sene çiçek hiç beklemiyordum, sürpriz oldu :D

Mini nergislerim geçen sene ne çiçek açtılar ne de uyudular, bu nedenle onlardan da çiçek beklentim yoktu ama belli ki gönülleri razı gelmemiş, beni sevindirmek istemişler ;)

Uyuyan arkadaşlar aslında uyanmak için sabırsızlanıyor gibi görünüyorlar ama bu ayı da atlatmadan uyandırmayı düşünmüyorum. Bu kış epey soğuk yemiş oldular, umarım bol çiçekli bir sezon olur :rolleyes:

A_NOMAD 06-02-2016 12:55

4 Eklenti(ler)
Orkidecik sonunda yeni yaprak çıkartıyor, gelişme göstermesi içimi rahatlattı...

Eklenti 594731

Red robin domatesimden geçen sene sadece 3 tohum alabilmiştim ve üçü de çimlendi.

Eklenti 594732

İpek çiçeği tohumlarım da pek sevimli şekilde çimlendiler :)

Eklenti 594734

Cereus peruvianus monstrosus türü kaktüsüme yılbaşı kaktüsü aşıları yaptım. Sol üstteki ilk aşı için Şubat ayını bekleyememiştim, oldukça solgun görünüyor ama yeni yaptığım aşılardan umutluyum, inşallah başarılı olurum :rolleyes:

Eklenti 594735

Sağ tarafta ikili aşı görünen kısım, küçük bir kaza sonucu fazladan kesik açılınca biraz mecburiyetten bu şekilde düzenlendi, sonuçları görmek için zaman gerekecek...

Sûz-i Dilârâ 06-02-2016 14:22

Ben şu çimlendirdiğiniz hanımelileri merak ediyorum, hâlâ yaşıyorlar mı ve yaşıyorlarsa kaç adetler:D

Not: İpekler pek çıtı pıtı çimlenmişler:)

A_NOMAD 06-02-2016 14:40

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1438009)
Ben şu çimlendirdiğiniz hanımelileri merak ediyorum, hâlâ yaşıyorlar mı ve yaşıyorlarsa kaç adetler...

3 tane çimlendirmiştim, üçü de hala yaşıyor ve kısmetse bu sene çiçek açabilecek durumdalar ancak bu yavrucukların sadece biri bende, diğerlerini memlekete-bahçeye diktik.

Bendeki ufaklık hala saksıda yaşıyor, bonsai adayı olabilir bakalım :)
Çok fazla uzamış ve dallanmıştı, sonbaharda derin bir budama yaptım ve mesajınızı görünce şu anki halini hemen sizin için fotoğrafladım ;)

Eklenti 594753

Sûz-i Dilârâ 06-02-2016 14:48

İnanamıyorum maşaallah:D Bu o bebek mi;) çok şirin çok tatlı, çiçek açarsa misler gibi kokacak. Eşiniz çok seviyordu sanırım hanımeli kokusunu öyle hatırlıyorum, gelip gidip koklasın artık:D Sizin de ellerinize sağlık, tohumdan çimlendirip bu boya getirmek güzel. İlk defa hanımeliyi tohumdan yetiştireni gördüm, çelik kolay olduğu için genellikle tercih edilir.

Köye gidenlerin ikisine değil de birine üzüldüm :)

A_NOMAD 06-02-2016 15:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1438015)
...çelik kolay olduğu için genellikle tercih edilir...

...birine üzüldüm :)

Ah ah, ne uğraştım ben çelikten yetiştirmek için... Hiç kolay olduğunu düşünmüyorum, onlarca denememin hepsi başarısız oldu ama tohumlar beni hiç zorlamadılar, belki sadece şanstı bilemiyorum ;)

Doğru hatırlıyorsunuz eşim bayılır hanımeli kokusuna, inşallah çiçeklenirse eminim onu burnundan uzaklaştırmak istemeyecektir :D

Üzüleceğinizi bilseydim sadece birini götürürdüm ama komşumun hanımelisi yine meyve dolu, şansınıza birkaç tohum deneyeyim :rolleyes:

Sûz-i Dilârâ 06-02-2016 15:36

Çiçek rengi nedir bu hanımelinin bildiğimiz sarı-beyaz tür mü? Yaprakları biraz farklı geldi.

A_NOMAD 06-02-2016 15:44

Evet klasik sarı-beyaz çiçekli, saksıda olduğu için yaprakları dışarıdakilere nazaran biraz küçük ;)

Sûz-i Dilârâ 06-02-2016 15:52

Anladım, sizde daha önceden saksılı bir sarı-beyaz vardı, balkonda büyük saksıda duran hani. Bunun rengi farklıdır diye düşünmüştüm bu yüzden sordum :) Teklifiniz için teşekkür ederim hiç zahmet etmeyin önümüzdeki ay seradan saksılı almayı planlıyorum. Kokusuna ben de hastayım bu çiçeğin, arka balkonda iç taraftaki çamaşır demirlerine, çelik çamaşır ipleriyle çardak yapacağım :) 65 lt lik bir saksıya aldım kırmızı-sarı-beyaz çiçekli hanımelimi :) bol bol çiçek açsın diye.

A_NOMAD 06-02-2016 16:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1438036)
...sizde daha önceden saksılı bir sarı-beyaz vardı, balkonda büyük saksıda duran hani. Bunun rengi farklıdır diye düşünmüştüm bu yüzden sordum :)...

Balkondaki hanımeli de aynı renk evet, baharda hemen çiçeklerini koklayabilelim diye (daha doğrusu eşim doya doya koklayabilsin diye) onu yetişkin olarak almıştım :D

Bu tür kadar yoğun kokulu hanımeli yok bildiğim kadarıyla, farklı renklerde olanlar genelde seyirlik oluyor, kokuları çok hafif...

Sûz-i Dilârâ 06-02-2016 16:15

Bendekinin kokusu da aynı yoğunlukta sayılır. Bir de Tatar hanımeli denen tür var yoğun kokulu diye geçiyor. Çimlendirmeyi denedim olmadı, soğuk katlama istiyor. Sanırım tohumları taze değildi, internetten satın almıştım, buralarda denk gelemedim. Ne zaman internetten para ödeyip bitki satın alsam birkaç gün sonra Tarsus'ta bir yerde aynı bitki önüme çıkıyor hem de sürüyle :)

A_NOMAD 06-02-2016 16:43

Sizdeki hanımeliyi (kırmızı-beyaz-sarı), tatar hanımeliyi (pembe), mercan hanımeliyi (kırmızı), bir de türünden emin olmadığım turuncu hanımeliyi koklamışlığım var ve (eğer benim koku reseptörlerim anormal çalışmıyorsa) hiçbirinden klasik sarı-beyaz hanımeli gibi büyüleyici ve yoğun koku alamamıştım.
Elbette çiçek yoğunluğu arttıkça ister-istemez koku yoğunluğu da artıyor/artacaktır.

Mesela çok bol çiçeklenen bir turuncu ya da kırmızı-sarı-beyaz hanımeli, az çiçeklenmiş sarı-beyaz hanımeliden daha fazla koku salacaktır... :rolleyes:

Siz şanslısınız ki iki türe de sahip olacaksınız, balkonda koku cümbüşü... ;)
Hangisi daha yoğun kokuyor, kimin umurunda? :D

A_NOMAD 17-02-2016 15:28

4 Eklenti(ler)
Nergis (tete a tete) tomucuklarımız açmak üzere ;)

Eklenti 596123

Sümbül tomurcuklarımızın nergislerden daha çabuk açacağını düşünmüştüm ama sanırım beni yanıltacaklar...

Eklenti 596124

Mini mini domateslerimiz (Red robin) pek şekerler ;)

Eklenti 596125

Şubatım (Schlumbergera russelliana) yaşadığı travmadan sonra bolca tomurcuklanmıştı ancak o tomurcukların hepsini kaybetti, aslında bu beklediğim bir durumdu ama beni hayrete düşüren, illa çiçek açacağım diye kafaya takıp tekrardan tomurcuklanması oldu :rolleyes:

Eklenti 596126

A_NOMAD 17-02-2016 15:39

3 Eklenti(ler)
Güneş yanıklı kaktüslerim (savaş yaraları hala üzerlerinde olsa da) epey toparlandılar. Gönül (Echinopsis oxygona) kalın yara kabuklarından, gövdesi büyüdükçe yavaş yavaş kurtuluyor.

Eklenti 596127

Cemile (Chamaecereus silvestrii) ise sanki hiç yara almamış gibi, tamamen iyileşti çok şükür...

Eklenti 596128

Annemden gelen menekşenin kırılan yapraklarını çeliklemiştim (bu konuda hiç başarılı olamasam da yaprak kopunca atmaya kıyamadığım için ''bir umut'' diyerek çelikliyorum), işte o yapraklardan biri bana güzel bir sürpriz yaparak yavruladı ;)

Eklenti 596129

YeniGine 17-02-2016 23:36

Sevgili A-NOMAD maşallah balkonuna bahar gelmiş, gelişmeler harika görünüyor. Domateslerine de bayıldım maşallah, meyvelerini de bol bol yersin inşallah...

A_NOMAD 20-02-2016 11:35

2 Eklenti(ler)
Artık kendi çapında küçük bir bahçeye dönüşen hanımeli saksım, açmak üzere olan nergislerim ve sümbülümle gözüme pek hoş görünüyor ;)

Eklenti 596528

Üç minik ipek çiçeğini de bu bahçeciğe yerleştirdim, olmuşken tam olsun dedim :D
Minikler çok güzel saçak kök yapmışlar, hoşuma gitti :rolleyes:

Eklenti 596529

A_NOMAD 23-02-2016 14:40

2 Eklenti(ler)
Minik sümbülüm bugün çiçeklerini açtı! Bakmayın sadece 3 çiçeği olduğuna, öyle güzel kokuyor ki... ;)

Eklenti 597038

Nergisim ise kıymetli tomurcuğunu açmak için, durumun tadını yeterince çıkarmayı bekliyor sanırım :cool:

Eklenti 597039

(Bakınız: Narsisizm, Narkissos, Narcissus) :D

akçabardak 23-02-2016 16:18

Sümbülün rengine bayıldım, çok tatlı.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025