agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Milla / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/34618.htm)

Milla 14-02-2015 12:17

1 Eklenti(ler)
Bir arada askerlik hatırası :))

Milla 14-02-2015 12:20

3 Eklenti(ler)
Orada bulamayınca evin yakınındaki bir fidanlığa uğradık orada bende olmayan iki cins nergis gördüm. Çok sağlıklı soğanlardı, aldım. Bir de miniş kaktüs yine...

sonkez 14-02-2015 14:22

Boyle guzel anne bulmuslar kacirirlarmi?Bende olsam almasa bile pesinden giderdim :)

Milla 14-02-2015 15:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1356216)
boyle guzel anne bulmuslar kacirirlarmi?bende olsam almasa bile pesinden giderdim :)

:) :) :)

lusoari 14-02-2015 22:04

Sevgili Milla ama ben buradan bunları görünce karnım kurtlanıyor. :D Negislerinle, cambria orkidene bayıldığım için hala kendime gelemedim. :D
Şaka yapıyorum tabii ki ablam iyi günlerde, sağlıkla, huzurla, mutlulukla büyütmen dileğiyle, varsın biz yine onları ekrandan görelim. Nergislerin senin elinde resimdekinden daha güzel çiçekler açacaktır eminim. :D

Milla 15-02-2015 09:21

Sevgili lusoari,
İyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Orkidenin çiçekleri geçince saksısını büyüteceğim. Şansına bu saksıda dört kök varmış :))

sakdag 15-02-2015 10:13

Sevgili Milla, ne muhteşem bir orkide almışsın. Sağlıcakla büyüt inşallah.Edinmek istediğim türlerin arasında 1. sırada geliyor. ;)
Bir gün bana da denk gelir inşallah. Bir de maşallah diyeyim çünkü ''Keşke benim de olsa'' diye kem gözlük yapmışta olabilirim. ;) ;)
Sevgiler.

lusoari 15-02-2015 11:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1356393)
Sevgili lusoari,
İyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Orkidenin çiçekleri geçince saksısını büyüteceğim. Şansına bu saksıda dört kök varmış :))

Teşekkür ederim ablam ama istersen hiç el sürme, benim yüzümden anneye birşey olursa çok üzülürüm...

Milla 15-02-2015 11:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1356406)
Sevgili Milla, ne muhteşem bir orkide almışsın. Sağlıcakla büyüt inşallah.Edinmek istediğim türlerin arasında 1. sırada geliyor. ;)
Bir gün bana da denk gelir inşallah. Bir de maşallah diyeyim çünkü ''Keşke benim de olsa'' diye kem gözlük yapmışta olabilirim. ;) ;)
Sevgiler.

Sayın sakdag,
Çiçekleri geçince ayıracağım ya canınız sağolsun biri de size gelir :))

Milla 15-02-2015 22:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1356418)
Teşekkür ederim ablam ama istersen hiç el sürme, benim yüzümden anneye birşey olursa çok üzülürüm...

Sevgili lusoari,
Çiçeği geçtiğinde kafaya koydum ayıracağım :)) Çok çok hepsini kaybederiz ve yeniden aramaya çıkarız. Benim bu arada çok güçlü bir orkide toprağı hazırlamam lazım, önerin var mı?

lusoari 16-02-2015 17:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1356604)
Sevgili lusoari,
Çiçeği geçtiğinde kafaya koydum ayıracağım :)) Çok çok hepsini kaybederiz ve yeniden aramaya çıkarız. Benim bu arada çok güçlü bir orkide toprağı hazırlamam lazım, önerin var mı?

Öyle diyorsan öyle olsun ablam. :D
Orkide toprağı olarak satılan poşetteki harçlar benim çok hoşuma gitmiyor içinde torfda bulunduğu için suyu çok hapsediyor, bu yüzden içinde bulunan iri ağaç kabuklarını ayırıp elimde bulunan eski harclarla karıştırarak kullanıyorum ya da ormana her gittiğimde ölmüş çam ağaçlarının kabuklarını toplayıp, üzerine kaynar su döktükten sonra üzerine tarçın döküp beş dakika kadar sıcak fırında bırakıyorum, ertesi günü ise gazete kağıdının üzerine serip güneşte beklettikten sonra içi su dolu kovaya akşamdan koyup iyice suyu çekmesini sağladıktan sonra kullanıyorum. Her sene eski harcı söküp tazelediğim zaman orkideler daha iyi bir performans sağlıyor, bu sene denemek için eski harclarında bıraktım durumları iyi ama geçen senelere göre bu sene çok az çiçek açacaklar.

Milla 16-02-2015 17:42

Sevgili lusoari,
Ben de orkide karışımımı kendim hazırlamayı seviyorum. Şimdiden malzeme teminine başlıyorum :))

lusoari 16-02-2015 17:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1356853)
Sevgili lusoari,
Ben de orkide karışımımı kendim hazırlamayı seviyorum. Şimdiden malzeme teminine başlıyorum :))

Unuttum söylemeyi, bazen çiçekçilerin elinde ölmüş phal.ler oluyor saksılarını harclarıyla beraber atıyorlar onlara da sor. Benim de elimde çok az var gelince çiçekçi çiçekçi dolaşırız. :D

uyap 16-02-2015 21:03

Ben koçtaştan almıştım orkide toprağı. Sadece ağaç kabuğuydu içinde başka karışım yoktu ama markayı hatırlamıyorum :(.

Tilki Mete 16-02-2015 21:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1356604)
Sevgili lusoari,

Tilki Mete yazcaktınız herhal şaşırdınız :D 4 kök mü demiştiniz :D :D :D , . ben size birkaç adres vereyim toprak için.1.adres sn Ziya Soner 2. Adres compo sana paket toprağı ben kullandım memnunum hala da bir sıkıntın yok ama torf çok fazla içine hydron ponza ventrikülit ekleye bilirsiniz neyse iki kök kaldı galiba size :D

Cumhur Tonba 16-02-2015 21:57

Sayın Milla,
Miniş kaktüs dediğiniz 452 nci mesajdaki son fotoğraf mı? Dikkatimi çekti hemen.

Cumhur Tonba 16-02-2015 22:04

Sayın Milla,
Orkide toprağınızı kendiniz hazırlıyorsunuz her halde.
Kendi hazırlayan arkadaşlara yardımcı olması için bu adrese de bir göz atsalar faydalı olur sanırım. Kolay gelsin.

Milla 17-02-2015 09:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 1356940)
Sayın Milla,
Miniş kaktüs dediğiniz 452 nci mesajdaki son fotoğraf mı? Dikkatimi çekti hemen.

Sayın Cumhur Tonba,
Evet bahsettiğim miniş kaktüs o. Onu o kadar küçük bir saksıya ekmişler ki, adeta dikiş yüzüğü kadar küçük bir saksı.

Milla 17-02-2015 09:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tilki mete (Mesaj 1356918)
tilki mete yazcaktınız herhal şaşırdınız :d 4 kök mü demiştiniz :d :d :d , . Ben size birkaç adres vereyim toprak için.1.adres sn ziya soner 2. Adres compo sana paket toprağı ben kullandım memnunum hala da bir sıkıntın yok ama torf çok fazla içine hydron ponza ventrikülit ekleye bilirsiniz neyse iki kök kaldı galiba size :d

:) :) :)

Adalet Yağcı 21-02-2015 17:57

Balkona geldim zannetmiştim meğer bahçeymiş :)

Sevgili Milla, çok güzel bir balkonunuz var, eliniz oldukça maharetli anlaşılan, bitkilerinizin mutluluğundan anlaşılıyor bu.

Sert geçen kış hepimize kayıplar yaşattı üzülmeyin, en kısa sürede çaresine bakacağınızdan eminim.
Sevgiler.

Cumhur Tonba 21-02-2015 19:17

bitkilerinizin mutluluğu. Ne güzel bir cümle.
Adalet Hanım hemen fark etmiş. Tecrübe ne de olsa.

Milla 22-02-2015 09:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1358332)
Balkona geldim zannetmiştim meğer bahçeymiş :)

Sevgili Milla, çok güzel bir balkonunuz var, eliniz oldukça maharetli anlaşılan, bitkilerinizin mutluluğundan anlaşılıyor bu.

Sert geçen kış hepimize kayıplar yaşattı üzülmeyin, en kısa sürede çaresine bakacağınızdan eminim.
Sevgiler.

Sayın Adalet Yağcı,
Sizden böyle güzel sözler duymak beni onurlandırdı, çok teşekkür ederim.
Sizin de takdir edeceğiniz gibi işin sırrı sevgi. Her gün her biriyle bir iki kere göz göze gelip hal hatır sormazsam içim rahat etmez :)
Kayıp ve eksiklerimizi hepimiz el elden toparlayacağız düşüncesi beni çok rahatlatıyor. Hepimize çok güzel bir ilk bahar diliyorum.

Milla 22-02-2015 09:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 1358351)
bitkilerinizin mutluluğu. Ne güzel bir cümle.
Adalet Hanım hemen fark etmiş. Tecrübe ne de olsa.

Tecrübeli göz hemen fark ediyor ve fark ediliyor değil mi Sayın Cumhur Tonba :)

Milla 22-02-2015 12:08

1 Eklenti(ler)
Şansıma bu minik katlı çıktı. Çiçek üstünde çiçek , çok cici.....

Milla 22-02-2015 12:30

2 Eklenti(ler)
Bu renkleri çok seviyorum. Uzun bir uyuma döneminin ardından onlarca tomurcukla beni neşelendiriyorlar. Diğer 4-5 çeşidim hala uyuyorlar.

salihcan 22-02-2015 12:47

Menekşelere kocaman maşallah :D

Milla 22-02-2015 12:48

3 Eklenti(ler)
Bu üç kafadarı içeri alamamıştım ama inanılmaz bir şekilde hayata tutunmayı başardılar. Hissedilen eksi 16 lara ve üstlerine yağan karlara rağmen direnmeyi başardılar.

YeniGine 22-02-2015 23:31

Benim sümbüllerimden aça aça bir tanesi açmış idi o da garibim yoğun kar yağışına maruz kalınca bükmüş boynunu, ben de koparıp komşuma verdim. Diğer sümbüllerim ise kimisi katledildi, kimisi de hâlâ tomurcukta kaldılar sevgili Milla.

Milla 23-02-2015 08:52

Sevgili YeniGine,
Bu sene hepimizin kayıpları çok oldu. Benim de sümbüllerden bir kısmı içeri aldığım için küstü tomurcuğunu açmadı. Kimi soğuktan etkilendi ama demek ki bendeki bu sümbüle bakarak her canlının duyguları, şahsiyeti olduğu düşüncesi garantilendi öyle değil mi :))

lusoari 23-02-2015 14:09

Sevgili Milla, menekşelerinin sayısını çoğaltmamız şart oldu. :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025