agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Milla / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/34618.htm)

gokselcetin 23-09-2014 13:17

Tohumları çok önce ekmediyseniz çıkartarak temizleyip yeniden ekebilirsiniz.

Paylaşmak istediğiniz tohumlara soğuk katlama yapmanıza ihtiyaç yok. Bir iki gün ev içerisinde dahi kuruma için beklet ebilirsiniz. Kendinizin kullanacağı tohumları kurumaya gerek kalmadan soğuk katlamaya alabilirsiniz. Kırmızı kabuk çimlenme engeli taşımaktadır. Bu nedenle soyulması gerekir. Şu an tekrar ekim yapmayı düşünüyorsanız tohumları bir gün boyunca ılık suda bekletme niz şişmeleri ve çimlenmeleri için ön hazırlık olur.

Soğuk katlamasi yapılmış ekilmesi hazir Yaprak döken manolya tohumu isterseniz fırsat bulduğumda sizin için gönderirim.

Milla 23-09-2014 13:34

Çok teşekkür ederim sayın gokselcetin,
Ben kendiminkileri hemen çıkarıp kabuklarını soyacağım şimdi. Her ihtimale karşı da dediğiniz gibi bir kaç taneyi suya koyacağım 24 saatliğine.
Bu arada isteyen olursa tohumlardan yollayabilirim.Olmazsa da soğuk katlama yaparım. Bu cinsin yaprak dökmeyen ve 30 cm de büyük çok hoş kokulu beyaz-bej çiçekleri olduğunu da belirteyim. (Bendeki geçmiş resimlerde vardı.)
Sizin yollayacağınız tohumu da dört gözle beklerim ama kargoya kadar yorulmuşken başka cinsten bir şeyleri de mi beklesek:))

vildan25 23-09-2014 13:38

Sevgili Milla kayıplarınıza çok üzüldüm ancak istemeden de olsa kayıplar yaşanıyor. Elimizden geldiğince kayıplarınızın bir kısmını telafi ederiz. Sizin canınız sağ olsun :) .

Milla 23-09-2014 14:11

Sevgili vildan25,
Çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yerine yenilerini koyarız. Canlarımız sağ olsun :))

lusoari 23-09-2014 17:33

Sevgili Milla tüm gün kafamda bu soruyla dolaştım :D ama bana kalırsa o bir galla. Artık bekleyip göreceğiz. :D

Milla 23-09-2014 17:37

İnşallah seninki gibi güzel bir çiçek açar :)) Bakalım bekleyelim görelim.

lusoari 23-09-2014 17:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1321027)
İnşallah seninki gibi güzel bir çiçek açar :)) Bakalım bekleyelim görelim.

İnşallah senin elinde daha güzel çiçeklenir. :D

limon agacı 06-10-2014 22:23

ama bunlar çok güzeller :) :)

Milla 08-10-2014 10:34

1 Eklenti(ler)
Bu ruj çiçeği denilen bitki ama adını tam bilmiyorum.

gokselcetin 08-10-2014 10:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1323258)
Bu ruj çiçeği denilen bitki ama adını tam bilmiyorum.

Aeschynanthus Radicans.
Tecrübem doğrultusunda bu bitkinin drenajı çok iyi topraklarda daha iyi geliştiğini söyleyebilirim ve ayrıca nemi çok seviyor. Bol aydınlık ve nemli bir ortam.

Milla 08-10-2014 10:43

Teşekkürler sayın gokselcetin,
Elime yeni geçti, yeniden saksıya ekilecekler listesinde şu anda. Bir defa çiçeklerini de görmüştüm. Yanılmıyorsam alt çanak kısmı koyu kırmızı-siyah arası, üzeri de koyu kırmızıydı. Bakalım biraz bakımla ne hale gelecek :))

Milla 10-10-2014 11:18

3 Eklenti(ler)
Sümbül bodur duruyor ama kuvvetli.
Frezyalar boylandı, bakalım ne olacaklar.
Kış tatlısı olduğunu düşündüğüm fide sağlam gidiyor.

Milla 10-10-2014 11:27

4 Eklenti(ler)
Patlıcan çiçekte yine.
Bu miniş domateslerin tadı 10 üzerinden 15 :-)
Bu da başka bir cins domates, tadını şimdilik bilmiyorum.
Gömeç bir iki tohumdan çıktı, inşallah büyürler de yerim :-)

Milla 10-10-2014 12:35

2 Eklenti(ler)
Bu çiceği 40 cm kadar kopmuş şekilde sitede bir ağacın altina atılmış halde buldum geçenlerde. Eve getirip yıkadım, ikiye bölüp ektim ve bir yaşama şansı vermek istedim. Bana fazlasıyla teşekkür etti. Çok çabuk köklendi ve maşallah çok sağlıklı. Güneş üstüne vurunca üzerindeki simler bir parlıyor ki, ben kul yapısı böyle bir sim görmedim dünyada.

Aysel Yavuz 10-10-2014 12:56

Ne şanslısınız sevgili Milla.. Yollarda gelip geçerken hep bakıyorum göz ucuyla çöp kenarlarına, duvar diplerine.. Bir türlü sahipsiz bir çiçek denk gelmiyor şöyle.. Sonrada içimden diyorum ki iyi ki yok.. Bir insan, bir hayvandan ziyade onlarında canı var. Onlarda sahipsiz kimsesiz kalmasın..

Milla 10-10-2014 13:03

Sayın Aysel Yavuz,
Hiç sormayın ben de dışarı çıkarken niyet tutar gibi ''Bakalım bu gün kısmetime ne çıkacak '' diyerek çıkar oldum sokağa :))
Şansdan hiç eli boş da dönmüyorum. Ya bir tohum, ya bir çelik mutlaka rastlıyor gözlerime. İşin ilginci canım dışarı çıkmak istemediğinde bu düşünce beni motive ediyor. Gerçi dediğiniz gibi hiç bir canlı dışarı atılmasa çok iyi ama onları bulunca bir şans vermek de çok güzel.

Milla 14-10-2014 11:51

1 Eklenti(ler)
Bu çiçek hoyanın saksısında filizlendi ve çok çabuk gelişiyor. Topraklara onlarca çeşit tohum karışmış durumda :-) O nedenle ne olduğunu çıkaramıyorum. Fikri olan var mı acaba?

evdeçiçek 14-10-2014 12:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1324720)
Bu çiçek hoyanın saksısında filizlendi ve çok çabuk gelişiyor. Topraklara onlarca çeşit tohum karışmış durumda :-) O nedenle ne olduğunu çıkaramıyorum. Fikri olan var mı acaba?

Bence ceviz :)

Milla 14-10-2014 12:01

Saksı 3 cevizin anca sığacağı kadar büyüklükte :)) Gerçekten ceviz olabilir mi?

hira 14-10-2014 12:58

Bende ceviz diye düşündüm, Sn. evdeçiçek'inde ceviz dediğni görünce yanılmadığımı anladım Milla ablacım.. Yolda bulduğun o simli olansa telgraf çiçeği. güle güle büyüt:) bol şanslar yenileri için:)

Milla 14-10-2014 13:28

Demek ki artık bir cevizim var. İlk etapta ayırmam lazım o zaman. Çünkü çok hızlı büyüyor. Hoya ya yer kalmayacak yakında :))

münevver48 15-10-2014 09:36

bende acem borusuna benzettim.

Sevgi Durul 15-10-2014 09:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1324720)

Sayın milla, ceviz olabileceği yazılmış.

Bizim bahçede kendiliğinden çimlenmiş minik ceviz fideleri çok var. Bahçeye gittiğimde fotoğraflayayım ve karşılaştıralım, kim bilir belki de cevizdir.:)

Bir yandan da düşünüyorum, saksı toprağına ceviz karışması imkansız gibi geliyor.:)

Kolay gelsin.

Milla 15-10-2014 09:47

Şöyle bir olasılık var. O hoyayı ektiğim toprak saksının dibinde kocaman tek bir deliği var. Genelde oradan toprak akıp gitmesin diye taş vs. koyarım. Acaba o anda elime ceviz geldi onu mu koydum deliği kapatmak için diyorum. Cevizse tek olasılık bu. Siz resimleri çekerseniz karşılaştırmayı çok isterim.

evdeçiçek 15-10-2014 10:31

Sn Milla

Yaprağının bir kısmını elinizle ovuşturup kokusuna bakın ceviz olup olmadığı belli olur o zaman.

Milla 15-10-2014 10:44

Sevgili Evdeçiçek,
Dediğiniz gibi yaptım ama koku alamadım. Birazdan hoyayı onun yanından çıkaracağım. Belki o esnada bir ip ucu yakalarım :))

Milla 15-10-2014 10:58

3 Eklenti(ler)
Ve..... Sır perdesi aralanıyor :-)

akçabardak 15-10-2014 11:19

Sevgili Milla ben de merak ettim şimdi, sır perdesi dediğiniz gerçekten cevizmiymiş...
yapraklarını hafif ovuşturup koklarsanız ceviz olup olmadığı anlaşılır aslında.

Milla 15-10-2014 11:22

1 Eklenti(ler)
Yeni bir macera :-)
Bunun havuç olabileceğini düşünmeye başladım. Çiçek zannedip hiç ellememiştim ama artık çiçek olmadığından neredeyse eminim.

Milla 15-10-2014 11:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1325004)
Sevgili Milla ben de merak ettim şimdi, sır perdesi dediğiniz gerçekten cevizmiymiş...
yapraklarını hafif ovuşturup koklarsanız ceviz olup olmadığı anlaşılır aslında.

Yok hiç gerek kalmadı :)
Resimde tam net gözükmemiş ama saksının dibine taş yerine ceviz koymuşum :))

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025