![]() |
4 Eklenti(ler)
İlk olarak sümbüllerimle başlamak istiyorum :) Kokularını koklaya koklaya bitircem diye korkuyorum :p Ama benimkilerin çiçek sapları yamuk çıktı, okadar olsun nazar değer diye avutuyorum kendimi ;)
Eklenti 376352 Eklenti 376353 Eklenti 376354 Eklenti 376355 |
3 Eklenti(ler)
Geçen sene baharda ilk diktiğim yapraklardan ;) Açtığını görmek öyle mutluluk verici ki bi tane açtı ama olsun bebek daha o :p Yeni tomurcuklar yapmış baktım bugün :) Yanındaki de onunla aynı zamanda dikildi o tek renk mavi gibi çok koyu renk onda da tomurcuk var :p
Eklenti 376359 Eklenti 376360 Eklenti 376361 |
5 Eklenti(ler)
İlk diatomit denemelerim ;) Ben bayıldım bu bellalara çok sorunsuz köklenip hızlı hızlı gelişmeye devam ediyolar :p İlk resimde ortadaki silverpink en sondaki de silverpinkiminde sürgünü ;)
Eklenti 376363 Eklenti 376364 Eklenti 376365 Eklenti 376366 Eklenti 376367 |
3 Eklenti(ler)
Bu menekşeyi de fatih yaprak olarak göndermişti sağolsun o yaprak çimlenip yavrulayıp bu hale geldi ;) Ben bu menekşe işine bayılıyorum hele o tek yaprağın yavrulaması bu duruma gelmesi paha biçilemez bir mutluluk benim için :p Bunun adını fatih koydum en sevdiklerim arasında rengi sürpriz olacak ama iki taneler açtıktan sonra ayırırım diyodum benim fatihin açmaya niyeti yok çok nazlı :p İkiz yaşayacak sanırım o saksıda açmadıkça :p
Eklenti 376369 Eklenti 376370 Eklenti 376371 |
2 Eklenti(ler)
Kalp kalbe karşılarım :p Soldakini ali, sağdakini sibel ablam göndermişti büyümeye devam ;)
Eklenti 376372 Eklenti 376373 |
5 Eklenti(ler)
Menekşelerim ölmüştü biliyorsunuz :) Sağolsun rana+miraç abla birsürü yavru verdi, teyzemden ayırdım 5 6 tane, birkaç çiçekçiden aldım yine baya menekşem oldu ;) Öndeki kırmızı saksıdaki yavrular rana+miraç ablanınkiler, abla iyi bakmış mıyım bebeklerine? :p
Eklenti 376375 Eklenti 376376 Eklenti 376377 Eklenti 376378 Eklenti 376379 |
Tam bitti derken, menekşe ormanını kurmuşsun eve. :D
Helal olsun dostum süper üretmişsin ;) |
Maşallah, maşallah Tömürcek Enes Bey :) Sümbüllerin sapları yamuk demişsin ama bir sürü çiçeğinin o capcanlı renklerini napıcaz? Menekşelerin hakikaten orman olmuş. Ne güzel ilgilenmişsin demek ki emeklerini boşa çıkarmamışlar. İnşallah sınavında da başarılı olur ve güzel bir üniversitede öğrenimine devam edersin. Kolaylıklar gelsin...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Menekşelerimle gerçekten çok ilgileniyorum favorim benim menekşeler ;) Yaprak diktikten sonra yavrulayana kadar heyecan dorukta yavrulayınca heyecanım geçer kalp atışlarım normale döner diyorum bu sefer de yavrudan çiçeğe kadar heyecan :p Kalpten gitmem an meselesi :D |
Afrika menekşelerinin böyle büyüleyen bir etkisi var sanırım. Sevenleri çok seviyor ve çeşitlendiriyor. Ben küçükken annemin resmen bir koleksiyonu vardı. Sonra niyeyse annem kaybetti onları ve devam etmedi. Ama ben annemi yeniden heveslendiriyim bakalım. Anneler günü hediyem belli oldu: bir kaç çeşit menekşe ile bir aranjman :)
|
Alıntı:
|
Sevgili tömürcek,
Menekşelerinin maşallahı var.Donatmışsın heryeri yine . Ben de iki sene önce 3 saksı menekşeyle başlamıştım şimdi 100 saksıyı geçmiştir. |
Alıntı:
|
sevgili kardeşim çuha çiçeklerin yokmu istersen gönderelim alıp sana buradan. sevgilerimle. istemen yeterli.
|
Alıntı:
|
Selam kardeşim tömürcek .
Görüyorumki her şey normale dönmüş ;) menekşelerinde baya güzel maşallah. Şimdi söle bakalım bu sögüt gübresi işe yarıyormu deneyimlerini paylaş olumlu olursa cevabın bir kac menekşeyle başlıcam kısmet olursa koca bir torba sögüt gübresi getirttim :D köyden |
Eline sağlık bay tömürcek. Sümbüller harika. Menekşe üretimin süper. En küçükten bu hale getirmek tabi ki en güzel yanı, daha fazla keyif veriyor.
|
Alıntı:
Allah'a çok şükür herşey normale döndü yine bi karar gidiyorum bakalım Allah sonunu hayır etsin :p Abi söğüt gübresi işine gelince kesinlikle menekşenin vazgeçilmezi diyorum başka da bişey demiyorum ;) Ama sadece söğüt gübresinin biraz fazla kuvvetli geldiği kanısına vardım ben ve şöyle bir karışım hazırlayarak yavruların daha çabuk büyüdüğünü gözlemledim :) Ölçüyü ben bardak hesabı yaptım abi ama önemli olan aynı ölçülerde olması başka bişeyle de ölçebilirsin. 2 bardak söğüt gübresi, 2 bardak cocopeat, 1 bardak torf :) Ve torfu market torfu kullanma abi ya da bildiğin iyi bi torf varsa ondan kullan ben migrostan aldım hiç memnun kalmadım çamur gibi sonra çiçekçime gittim açıktan aldım çok güzel o çiçekçinin torfu ve menekşelerimde bu karışımı kullandım yavrular çok memnun ;) |
Alıntı:
|
Ben de katılıyorum Sn h dogan a,ufaktan büyütmek çok zevkli,ben de ufaktan büyütmüştüm bir tane ama daha çiçek açmadı.Sn bay tömürcek ellerinize sağlık.Saygılar...
|
Alıntı:
|
Teşekkürler tömürcek bey ;) her şey hazır havalar biraz daha ısınsın menekşe yede atıcam .
Bu arada civcivlerden ses yok hayırdır büyüdüde tenceremi oldu :D |
Alıntı:
Civcivlerimden ses olmaz olur mu abi esas şimdi ses çıkma zamanları yakında ötcek namıssızlar :D Buraya yükleyemiyorum resimlerini :D Tavuk sayfasında mevcut resimleri sayfa 82 de baya büyüdüler maşallah eksiksiz hepsi duruyo :p |
ben ben bendeeeeee istiyorummmmm o hediyelerden:)
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bugün kendime hediye aldım :) Bakın hem de nergis ;) Bayıldım ben bunlara saksısı 5 tl gayet cazip geldi bana 2 farklı türden aldım :p Kokuları yok denecek kadar az ama görüntülerine diyecek yok ;) İnşallah hemen solmazlar :) Sarıların saksısında bitane koyu sarı var o saksıyı özellikle seçtim iki farklı rengim olmuş oldu :p
Eklenti 377618 Eklenti 377619 Eklenti 377620 Eklenti 377621 Eklenti 377622 |
3 Eklenti(ler)
Bugün tesadüf köydeki yengeme gittim bi baktım heryer sedum palmeri ;) Yengemden istiyim bitenesini demeye kalmadan tutuşturdu elime bunu getirene kadar canım çıktı aslında evler yakın fazla bi mesafe yok ama saksı çok rahat 20 kg vardı :p Tabi çiçek olunca gık demeden taşıdım başka bişey olsa taşımam belim ağrıyo diye :D:D
Eklenti 377623 Eklenti 377624 Eklenti 377625 |
Zaten o gün nergislere dibimiz düşmüştü. :D İyi yapmışsın onlarda Can abimize yavru soğan yapalım dediler galiba :dilli: Vee sedum palmeri. :D Ben getirmeyince 20 kg saksı taşıdın ha yazık sana :D
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025