agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   bay tömürcek / Balkon, Ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28624.htm)

bay tömürcek 12-12-2012 22:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rukiyeözgür (Mesaj 1066737)
Havalardandır canım halsizlik geçer meraklanma bende de öyle hiç bir şey yapmak istemiyorum sabahları kalkıp okula gitmek gelmiyor içimden hep yorgun hep yorgun:(Sen gene sık bakalım kendini gevşeme az bir şey kaldı ilk sınava hadi hayırlısı istediğin yer olur inşallah;)

İnşallah havalardandır ve biran önce geçer. Yoksa ben alışkın değilim böle şeylere depresyonmuş bunalım sıkıntıymış :D

Rana+miraç 16-12-2012 13:19

Sayın bay tömürcek bitkileriniz çok güzel. Menekşelerindeki hastalık durumu düzeldi mi merak ettim. Tariflerin mite olduğunu düşündürüyordu, inşallah küftür. Küfün tedavisi daha kolay.
Köyünüzdeki seraya yeni menekşeler gelince bizi de haberdar edeceksin değil mi ?

Elma Kurdu 16-12-2012 13:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Rana+miraç (Mesaj 1069343)
Sayın bay tömürcek bitkileriniz çok güzel. Menekşelerindeki hastalık durumu düzeldi mi merak ettim. Tariflerin mite olduğunu düşündürüyordu, inşallah küftür. Küfün tedavisi daha kolay.
Köyünüzdeki seraya yeni menekşeler gelince bizi de haberdar edeceksin değil mi ?

Evet Tömürcek bize de haber vereceksin, unutma bak. :)

bay tömürcek 16-12-2012 14:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Rana+miraç (Mesaj 1069343)

Sayın rana+miraç çiçeklerimi beğenmenize sevindim :) Menekşelerimi ilaçlayalı 3 gün oldu birinde düzelme gördüm diğerleri aynı zaten bi haftada etki ediyomuş bekliyorum ;) Menekşeler şuan tomurcukta serada, açmaları 1 ayı bulur dedi çiçekçi abla :) ben ara ara gidiyorum zaten açtıklarında bende olmayan renkleri temin etcem tabi size de haber vercem hiç merak etmeyin ;)

http://www.agaclar.net/forum/afrika-...ntha/29579.htm

Cymbelina 16-12-2012 17:49

Ben de önce Cevat da nereden çıktı, kim bu rakip diyecektim:) Meğerse bilmeden bir kehanette bulunmuşum Cevdet bey ve oğulları kitabını anımsarken...Oldu mu şimdi size Cevdet bey ve oğulları Cevat, (diğer oğul isimleri ileride bulunur artık Nejat, Melahat vb):dilli:

Cevat'ı görünce de Deli Cevat geldi aklıma;) ama siz onu bilmezsiniz, önceki kuşaklar belki hatırlar:)

Bu arada size ilk sayfalarınızda görüp sorduğum o Sabriye çiçeği e. milli sanırım ama ona benzeyen fakat dikensiz çiçekli birşey daha vardı, o nedir?

bay tömürcek 16-12-2012 17:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1069516)
Ben de önce Cevat da nereden çıktı, kim bu rakip diyecektim:) Meğerse bilmeden bir kehanette bulunmuşum Cevdet bey ve oğulları kitabını anımsarken...Oldu mu şimdi size Cevdet bey ve oğulları Cevat, (diğer oğul isimleri ileride bulunur artık Nejat, Melahat vb)

Cevat'ı görünce de Deli Cevat geldi aklıma ama siz onu bilmezsiniz, önceki kuşaklar belki hatırlar:)

Bu arada size ilk sayfalarınızda görüp sorduğum o Sabriye çiçeği e. milli sanırım ama ona benzeyen fakat dikensiz çiçekli birşey daha vardı, o nedir?

Evet o yanlış söylenmiş cevat diye ama hoşuma gitti cevdetin oğlu olursa cevat olcak bi de nevzat olcak o da bana çok sempatik geliyo hahaha :D Kız olursa da bakarız :D Deli cevatı da bu site de duymuştum yine ama dediğiniz gibi hakkında bilgim yok :p

Evet o sabriye e.milliiymiş bende bu sitede öğrendim diğer bende olan kırmızı çiçekli dikensiz olanda muhabbet çiçeği yani o da begonya heralde bilmiyorum biz muhabbet çiçeği diyoruz ;)

çiftçi5234 16-12-2012 18:32

Benim evdede köy bezleri yaşmaklar peştemallar kuşaklar var :D bakır kukma, bakraç, bakır tas falan bir sürü var işte insanlar birbirini çekiyor :D<

Söylemesi ayıp 150 yıllık ipek peştemal var :D

Cymbelina 16-12-2012 18:36

Ne güzel ilgi alanlarınız var işte:)

Tam emin olmamakla birlikte yanlış hatırlamıyorsam o kabakların dışlarını çeşitli şekillerde boyayıp süs eşyası olarak kullanıyorlardı. Hatta bu türü veya benzer bir türünü, dışını gene süsleyerek Bodrum'da lamba olarak satıyorlardı.

Verdiğiniz bilgiler için de teşekkürler:)

bay tömürcek 16-12-2012 18:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiftçi5234 (Mesaj 1069537)
Benim evdede köy bezleri yaşmaklar peştemallar kuşaklar var :D bakır kukma, bakraç, bakır tas falan bir sürü var işte insanlar birbirini çekiyor :D<

Söylemesi ayıp 150 yıllık ipek peştemal var :D

Bizim geleneklerimizde peştamal yok adetlerimiz farklı ama bene de el dokuması bezler var, el boyaması iplerle yine el dokuması kilimler var çeşitli bakır kaplar, ahşap eşyalar eski şeyler bayağı mevcut yani özel ilgi duyuyorum eski eşyalara bunlara eskiden yetiştirilen çiçeklerde dahil ;)

bay tömürcek 16-12-2012 18:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1069541)
Ne güzel ilgi alanlarınız var işte:)

Tam emin olmamakla birlikte yanlış hatırlamıyorsam o kabakların dışlarını çeşitli şekillerde boyayıp süs eşyası olarak kullanıyorlardı. Hatta bu türü veya benzer bir türünü, dışını gene süsleyerek Bodrum'da lamba olarak satıyorlardı.

Verdiğiniz bilgiler için de teşekkürler:)

Evet bu susakları delip lamba yapıyolar deliklere çeşitli renklerde cam boncuk yerleştiriyolar rengarenk ışık saçıyo etrafa ;)

bay tömürcek 16-12-2012 20:19

3 Eklenti(ler)
En sağlıklı menekşem, en son bunu almıştım hiç hastalanmadı ama her ihtimale karşılık ilaçladım bunu da :) Artık dayanamadım odama aldım bu akşam bu menekşemi kaç akşamdır menekşelerim yok odamda arka odaya taşıyıp ilaçladım menekşe olmayınca odamda çok boş tatsız nası anlatıyım buruk oldu odam bende bunu getirdim doya doya bakarım solana kadar ;)

Eklenti 355328

Eklenti 355329

Eklenti 355330

bay tömürcek 16-12-2012 20:25

2 Eklenti(ler)
Bu küpeliyi de ali göndermişti o sapın üstünde küçücük yeşil bi filizi vardı kargoda kırılmış çok üzülmüştüm ama sonra iki filiz verdi ve şimdi onları büyütüyo ali de bilmiyomuş ne rengini ne katlı ya da katsız açacağını anlıyacağınız bahara sürpriz yapacaklardan biri de bu :p;)

Eklenti 355331

Eklenti 355332

rukiyeözgür 16-12-2012 21:08

Tömürcek eski eşya biriktirme huyu bende de var canım:D Eşim kızıyor ne yapacaksın bunları diye..Ama herkesin hoşlandığı şeyler farklı farklı oluyor ;) Gerçi eşim menekşelere de laf atmadan duramıyor bunlar ne melemez havlamaz ötmez kucağına alıp sevemezsin niye besliyoruz bunları diyor:D Onun için senin gibi genç beyefendilerin bitkilerle uğraşmasını sevmesini çok takdir ediyorum canım hiç vazgeçme tamam mı :p

bay tömürcek 16-12-2012 22:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rukiyeözgür (Mesaj 1069612)
Tömürcek eski eşya biriktirme huyu bende de var canım:D Eşim kızıyor ne yapacaksın bunları diye..Ama herkesin hoşlandığı şeyler farklı farklı oluyor ;) Gerçi eşim menekşelere de laf atmadan duramıyor bunlar ne melemez havlamaz ötmez kucağına alıp sevemezsin niye besliyoruz bunları diyor:D Onun için senin gibi genç beyefendilerin bitkilerle uğraşmasını sevmesini çok takdir ediyorum canım hiç vazgeçme tamam mı :p

Çok güzel bi huyumuz olduğunu düşünüyorum rukiye ablacım eski eşyaları biriktirmek harika bişey bi kavanozda eski param var ;) Bana da evdekiler kızıyo çöpçüsün diyolar :D Bu bitki sevdamdan da vazgeçeceğimi hiç sanmıyorum ablacım bikere kanıma işlemiş vazgeçmek olur mu ;)

çiftçi5234 16-12-2012 22:15

Aynen bende çöpçüyüm evdekilere göre :D

bay tömürcek 16-12-2012 22:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiftçi5234 (Mesaj 1069659)
Aynen bende çöpçüyüm evdekilere göre :D

Olsun ben seviyorum o tür çöpcülüğü :D Belki ilerde evin bi odasını şark köşesi yapabilirim sedirler minderler dokuma kilimler falan :D

tuya 17-12-2012 10:13

bende çöpçülerden biriyim galiba sen boş ver tömürcek hayatın boyunca hep sevdiğin şeylerle uğraş ve mutlu ol inşallah :))))

bay tömürcek 17-12-2012 11:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tuya (Mesaj 1069791)
bende çöpçülerden biriyim galiba sen boş ver tömürcek hayatın boyunca hep sevdiğin şeylerle uğraş ve mutlu ol inşallah :))))

Ne güzel buna çok sevindim demek tek başıma değilim ;):p

bay tömürcek 21-12-2012 18:00

4 Eklenti(ler)
Menekşelerim çok kötü oldular ya hele iki tanesinin ortası iyice göçtü bende sağlam bütün yapraklarını kopardım suya koydum artık yapraktan tekrar üretirim :( Nilgün ablam saolsun benden çok ilgilendi ilacı nilgün abla tavsiye etti ölçüsünü söyledi neyle ölçeceğimi nasıl kullancağımı söyledi iki tanesi kurtuldu sayılır nilgün abla ama o iki taneden bıktım düzelmedi ha bide sanırım soğuk odada olduğundan sağlıklı iki taneside haşlanmış gibi pörsüdü çok üzgünüm oyüzden sulamadım da çürüdüler desem :( Bunlar yolduğum yapraklar bunlar da yapraktan bu bahar ürettiğim sağlıklı yavrular artık sıcak yere odama aldım :) Bari bunlara bişey olmasın :)

Eklenti 356555

Eklenti 356556

Eklenti 356577

Eklenti 356578

bay tömürcek 21-12-2012 18:05

2 Eklenti(ler)
Bu da episkiyam dicem ama demicem episkiya kahverengi yapraklı olanıymış bu kohleraymış :D Ozaman işte kohleram büyümeye devam cam kenarında inşallah açtığını da görürüm merve ablamdan almıştım onunki açmış camı kaplamış kıpkırmızı olmuş cam harika bi görüntü ama telefonum şarjdaydı ananeme gidince çekemedim onların ev ananemlere biraz uzak ta :p

Eklenti 356557

Eklenti 356558

Cymbelina 21-12-2012 18:07

Geçmiş olsun.

Bana çoğu normal göründü resimlerin ama göründüğü kadarıyla elbette. Onun haricinde bir tanesinin yaprakları hafif farklı göründü bana. Daha iyi bilen arkadaşlar fikir verecektir. Üzülmeyin Tömürcek - demesi kolay ama.

bay tömürcek 21-12-2012 18:09

Yok bunlar zaten sağlıklı olanları bu baharda yapraktan yavrulattım bunları hasta olanları çekmedim :(

bay tömürcek 21-12-2012 18:13

3 Eklenti(ler)
Geçen hafta elma kurduyla buluştuk sağolsun benim yılbaşım çürüdü diye yılbaşı getirdi bana bakın tomurcuğu bile var küçücüktü bi haftadır büyüdü :p:p Öbür getirdikleri dışarda bi ara çekip onları da yüklicem teşekkür ederim arkadaşım tekrardan :)

Eklenti 356561

Eklenti 356562

Eklenti 356563

Elma Kurdu 21-12-2012 18:25

Beğenmene, sevinmene ve değer vermene sevindim dostum. :D Maşallah seni de sevmiş demekki tomurcukları büyüttüğüne göre :)

bay tömürcek 21-12-2012 18:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Elma Kurdu (Mesaj 1072892)
Beğenmene, sevinmene ve değer vermene sevindim dostum. :D Maşallah seni de sevmiş demekki tomurcukları büyüttüğüne göre :)

Valla çok beğendim gerçekten ;) Sevdi beni ya çünkü bende onu çok sevdim hiç can abisini aratmıyorum :p

Papağan 21-12-2012 18:28

Merhabalar Enes, hayırdır, görüşmeyeli ne badireler atlatmışsın öyle, büyük geçmiş olsun, nazara gelmiş olmalı bence o güzelim menekşelerin. Sen sıkma canını, eminim onları tekrar eski sağlıklarına kavuşturursun, Onların dilinden en iyi sen anlıyorsun, fazla üstlerine düştün şimdi de kendilerini naza çekiyorlar. Üzme kendini olur mu. Bahara doğru gör bak nasıl da gülüm gülüm gülümseyecekler sana

bay tömürcek 21-12-2012 18:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Papağan (Mesaj 1072895)
Merhabalar Enes, hayırdır, görüşmeyeli ne badireler atlatmışsın öyle, büyük geçmiş olsun, nazara gelmiş olmalı bence o güzelim menekşelerin. Sen sıkma canını, eminim onları tekrar eski sağlıklarına kavuşturursun, Onların dilinden en iyi sen anlıyorsun, fazla üstlerine düştün şimdi de kendilerini naza çekiyorlar. Üzme kendini olur mu. Bahara doğru gör bak nasıl da gülüm gülüm gülümseyecekler sana

Bana da nazar gibi geliyo ablacım ya aniden mahvoldu bütün anaç menekşelerim çok üzücü bi durum inanki :( Üstlerine de düşmüyorum öle fazla arkadaşım gibiydi onlar benim her sabah kalkınca mutlaka laf atardım şimdi odam bomboş :( Yenidn alcam inşallah seraya gelince bunlarsız olmuyo menekşeler benim herşeyim çok üzüldüm ama yapcak bişey yok ben ölmedikçe daha ne menekşeler yetiştiririm ölen menekşe olsun napalım artık :)

Cymbelina 21-12-2012 18:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1072900)
Bana da nazar gibi geliyo ablacım ya aniden mahvoldu bütün anaç menekşelerim çok üzücü bi durum inanki :( Üstlerine de düşmüyorum öle fazla arkadaşım gibiydi onlar benim her sabah kalkınca mutlaka laf atardım şimdi odam bomboş :( Yenidn alcam inşallah seraya gelince bunlarsız olmuyo menekşeler benim herşeyim çok üzüldüm ama yapcak bişey yok ben ölmedikçe daha ne menekşeler yetiştiririm ölen menekşe olsun napalım artık :)

Tömürcek, siz de herkese farklı şeyler söylüyorsunuz:) Bana farklı, Sn. Papağan'a farklı.;)

Şimdi menekşeler hasta mı değil mi? Eskiden geçen yıl hastalandı da onları mı anlattınız? Resimdekiler o eskiden hastalananların yavrusuymuş.

Eskiden olduysa niye şimdi üzülüyorsunuz?? Nostalji mi yapıyorsunuz?;) Anlamadım ki.

bay tömürcek 21-12-2012 18:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1072907)
Tömürcek, siz de herkese farklı şeyler söylüyorsunuz:) Bana farklı, Sn. Papağan'a farklı.;)

Şimdi menekşeler hasta mı değil mi? Eskiden geçen yıl hastalandı da onları mı anlattınız? Resimdekiler o eskiden hastalananların yavrusuymuş.

Eskiden olduysa niye şimdi üzülüyorsunuz?? Nostalji mi yapıyorsunuz?;) Anlamadım ki.

Sayın cymbelina o gördüğünüz menekşeler var ya hani sağlıklı bunlar dediniz evet onlar sağlıklı olanlar bu baharda yapraktan yavrulattıklarım yani hiç açmadılar benim şuan hasta menekşelrim anaç menekşeler hani sayfamda resimleri var açık olanlar onlar hasta işte buraya eklemedim görüntüleri kötü diye eskiden değil yani şuan anaç menekşelerim hasta yavrular sağlıklı anlaşıldı mı durum ;)

Cymbelina 21-12-2012 19:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1072916)
Sayın cymbelina o gördüğünüz menekşeler var ya hani sağlıklı bunlar dediniz evet onlar sağlıklı olanlar bu baharda yapraktan yavrulattıklarım yani hiç açmadılar benim şuan hasta menekşelrim anaç menekşeler hani sayfamda resimleri var açık olanlar onlar hasta işte buraya eklemedim görüntüleri kötü diye eskiden değil yani şuan anaç menekşelerim hasta yavrular sağlıklı anlaşıldı mı durum ;)

Canım ne bileyim ben, Allah Allah.

Siz de arada arkadaşım Dağçiçeği gibi esrarengiz esrarengiz konuşuyorsunuz:dilli:, açıkça yazsanıza şunu:D. Az kalsın çağrışım yapacaktım, yapayazdım yapmadım:dilli:

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025