![]() |
Alıntı:
|
Sayın bay tömürcek bitkileriniz çok güzel. Menekşelerindeki hastalık durumu düzeldi mi merak ettim. Tariflerin mite olduğunu düşündürüyordu, inşallah küftür. Küfün tedavisi daha kolay.
Köyünüzdeki seraya yeni menekşeler gelince bizi de haberdar edeceksin değil mi ? |
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/afrika-...ntha/29579.htm |
Ben de önce Cevat da nereden çıktı, kim bu rakip diyecektim:) Meğerse bilmeden bir kehanette bulunmuşum Cevdet bey ve oğulları kitabını anımsarken...Oldu mu şimdi size Cevdet bey ve oğulları Cevat, (diğer oğul isimleri ileride bulunur artık Nejat, Melahat vb):dilli:
Cevat'ı görünce de Deli Cevat geldi aklıma;) ama siz onu bilmezsiniz, önceki kuşaklar belki hatırlar:) Bu arada size ilk sayfalarınızda görüp sorduğum o Sabriye çiçeği e. milli sanırım ama ona benzeyen fakat dikensiz çiçekli birşey daha vardı, o nedir? |
Alıntı:
Evet o sabriye e.milliiymiş bende bu sitede öğrendim diğer bende olan kırmızı çiçekli dikensiz olanda muhabbet çiçeği yani o da begonya heralde bilmiyorum biz muhabbet çiçeği diyoruz ;) |
Benim evdede köy bezleri yaşmaklar peştemallar kuşaklar var :D bakır kukma, bakraç, bakır tas falan bir sürü var işte insanlar birbirini çekiyor :D<
Söylemesi ayıp 150 yıllık ipek peştemal var :D |
Ne güzel ilgi alanlarınız var işte:)
Tam emin olmamakla birlikte yanlış hatırlamıyorsam o kabakların dışlarını çeşitli şekillerde boyayıp süs eşyası olarak kullanıyorlardı. Hatta bu türü veya benzer bir türünü, dışını gene süsleyerek Bodrum'da lamba olarak satıyorlardı. Verdiğiniz bilgiler için de teşekkürler:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
En sağlıklı menekşem, en son bunu almıştım hiç hastalanmadı ama her ihtimale karşılık ilaçladım bunu da :) Artık dayanamadım odama aldım bu akşam bu menekşemi kaç akşamdır menekşelerim yok odamda arka odaya taşıyıp ilaçladım menekşe olmayınca odamda çok boş tatsız nası anlatıyım buruk oldu odam bende bunu getirdim doya doya bakarım solana kadar ;)
Eklenti 355328 Eklenti 355329 Eklenti 355330 |
2 Eklenti(ler)
Bu küpeliyi de ali göndermişti o sapın üstünde küçücük yeşil bi filizi vardı kargoda kırılmış çok üzülmüştüm ama sonra iki filiz verdi ve şimdi onları büyütüyo ali de bilmiyomuş ne rengini ne katlı ya da katsız açacağını anlıyacağınız bahara sürpriz yapacaklardan biri de bu :p;)
Eklenti 355331 Eklenti 355332 |
Tömürcek eski eşya biriktirme huyu bende de var canım:D Eşim kızıyor ne yapacaksın bunları diye..Ama herkesin hoşlandığı şeyler farklı farklı oluyor ;) Gerçi eşim menekşelere de laf atmadan duramıyor bunlar ne melemez havlamaz ötmez kucağına alıp sevemezsin niye besliyoruz bunları diyor:D Onun için senin gibi genç beyefendilerin bitkilerle uğraşmasını sevmesini çok takdir ediyorum canım hiç vazgeçme tamam mı :p
|
Alıntı:
|
Aynen bende çöpçüyüm evdekilere göre :D
|
Alıntı:
|
bende çöpçülerden biriyim galiba sen boş ver tömürcek hayatın boyunca hep sevdiğin şeylerle uğraş ve mutlu ol inşallah :))))
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Menekşelerim çok kötü oldular ya hele iki tanesinin ortası iyice göçtü bende sağlam bütün yapraklarını kopardım suya koydum artık yapraktan tekrar üretirim :( Nilgün ablam saolsun benden çok ilgilendi ilacı nilgün abla tavsiye etti ölçüsünü söyledi neyle ölçeceğimi nasıl kullancağımı söyledi iki tanesi kurtuldu sayılır nilgün abla ama o iki taneden bıktım düzelmedi ha bide sanırım soğuk odada olduğundan sağlıklı iki taneside haşlanmış gibi pörsüdü çok üzgünüm oyüzden sulamadım da çürüdüler desem :( Bunlar yolduğum yapraklar bunlar da yapraktan bu bahar ürettiğim sağlıklı yavrular artık sıcak yere odama aldım :) Bari bunlara bişey olmasın :)
Eklenti 356555 Eklenti 356556 Eklenti 356577 Eklenti 356578 |
2 Eklenti(ler)
Bu da episkiyam dicem ama demicem episkiya kahverengi yapraklı olanıymış bu kohleraymış :D Ozaman işte kohleram büyümeye devam cam kenarında inşallah açtığını da görürüm merve ablamdan almıştım onunki açmış camı kaplamış kıpkırmızı olmuş cam harika bi görüntü ama telefonum şarjdaydı ananeme gidince çekemedim onların ev ananemlere biraz uzak ta :p
Eklenti 356557 Eklenti 356558 |
Geçmiş olsun.
Bana çoğu normal göründü resimlerin ama göründüğü kadarıyla elbette. Onun haricinde bir tanesinin yaprakları hafif farklı göründü bana. Daha iyi bilen arkadaşlar fikir verecektir. Üzülmeyin Tömürcek - demesi kolay ama. |
Yok bunlar zaten sağlıklı olanları bu baharda yapraktan yavrulattım bunları hasta olanları çekmedim :(
|
3 Eklenti(ler)
Geçen hafta elma kurduyla buluştuk sağolsun benim yılbaşım çürüdü diye yılbaşı getirdi bana bakın tomurcuğu bile var küçücüktü bi haftadır büyüdü :p:p Öbür getirdikleri dışarda bi ara çekip onları da yüklicem teşekkür ederim arkadaşım tekrardan :)
Eklenti 356561 Eklenti 356562 Eklenti 356563 |
Beğenmene, sevinmene ve değer vermene sevindim dostum. :D Maşallah seni de sevmiş demekki tomurcukları büyüttüğüne göre :)
|
Alıntı:
|
Merhabalar Enes, hayırdır, görüşmeyeli ne badireler atlatmışsın öyle, büyük geçmiş olsun, nazara gelmiş olmalı bence o güzelim menekşelerin. Sen sıkma canını, eminim onları tekrar eski sağlıklarına kavuşturursun, Onların dilinden en iyi sen anlıyorsun, fazla üstlerine düştün şimdi de kendilerini naza çekiyorlar. Üzme kendini olur mu. Bahara doğru gör bak nasıl da gülüm gülüm gülümseyecekler sana
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Şimdi menekşeler hasta mı değil mi? Eskiden geçen yıl hastalandı da onları mı anlattınız? Resimdekiler o eskiden hastalananların yavrusuymuş. Eskiden olduysa niye şimdi üzülüyorsunuz?? Nostalji mi yapıyorsunuz?;) Anlamadım ki. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Siz de arada arkadaşım Dağçiçeği gibi esrarengiz esrarengiz konuşuyorsunuz:dilli:, açıkça yazsanıza şunu:D. Az kalsın çağrışım yapacaktım, yapayazdım yapmadım:dilli: |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025