agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   bay tömürcek / Balkon, Ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28624.htm)

dağçiçeği 21-12-2012 23:15

Tömürcek menekşelerine çok üzüldüm.( Cymbelina beni andı galiba kulaklarım çın çın çınladı ) İnşallah bundan sonra hiç bir çiçeğini kaybetmezsin. Cevdet te çok tatlı. Hele o Aliço yok mu bayıldım hepsine. Güvercinlerde gelince daha da şenlenecek ortalık.

Cymbelina 21-12-2012 23:54

O Cevdet o evde olduktan sonra daha çok üzülür menekşesine Tömürcek. Ya haberi yok ya da anladı bize diyemiyor. Cevdet o saksıları kedi kumu sanıp sulamış ve menekşeler de pörsümüş seyreltilmemiş gübre yüzünden:dilli:

Aliço kim, bana niye kimse bildirmedi? Forumun Hayvancık Enstitüsü müdürüyüz güya, kaçak hayvandan geçilmiyor ortalık:dilli:

Cymbelina 22-12-2012 00:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1073149)
bu kez esrarengiz olmadığımı umuyorum. :dilli: :D :D

Sen öyle san, mahsus yapıyorsunuz değil mi? Asıl saf benmişim meğer:dilli: Buldunuz benim gibi garibanı, böyle değişik değişik acayip konuşmalar, mesajlar.

Ne fenasınız, bir de anlamayayım sorayım da iyice zorlanayım diye "bıcırık" deyip geçiştirmiş.

Öhm, pardon - şimdi okudum mesajındaki o alıntıyı. Civcivmiş. Hmm,kem küm.. Bir şarkı vardır "Sözlerimi geri alamam,yazdığımı yeniden yazamam"...:o Özür dilerim. Ama hepsi o çocuğun suçu, terliği yesin de görsün yarın:dilli: Gece vakti koca koca insanları menekşesiyle civciviyle uğraştırıyor, buldu bizim gibi gariban ihtiyar heyetini tabi:dilli:

Yok yok, ben artık yazılanı da görmüyorum, çok özür dilerim, kızcağız yazık parantez içine de yazmış civciv diye - ben nasıl okuduysam orayı artık, evet itiraf ediyorum bu esrarengiz olmamış ama diğer bazı sözlerin esrarengizdi. Bu çocuk da bir öyle bir böyle diye ağladı, kafamı karıştırdı. Gelmeyin üstüme, dalga geçmeye kalkan olursa küreğimle ağzına ağzına vururum

bay tömürcek 22-12-2012 11:21

Ama cevdet menekşelerin yanına giremiyo ki gübrelesin menekşeler in cevdet out :D (cymbelina'nın kafası karışcak gene bu sefer ya terlik yicem ya kürek bu kesinleşti kaçınılmaz oldu):D

Ama sayın cymbelina ben daha küçüküm sizin elinizden terlik ya da kürek yiyeceğime şööle bi Eskişehir'e has çiğ börek yesemde büyüsem olma mı :D Sayın dağçiçeğiyle de diyaloglarınız çok güzel yok yok ben dayanamıcam bitki delilerinin sayfasına gelcem ordaki mesajlarınızda bayılıncak cinsten :D Hem belki dağçiçeği gibi biraz uğraşırsam bende numaralı bi üye olabilirim :D

dağçiçeği 22-12-2012 13:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1073276)
:D Hem belki dağçiçeği gibi biraz uğraşırsam bende numaralı bi üye olabilirim :D

Sende o ışığı görüyorum ben sevgili kardeşim :D
Cymbelina nın kafasını ben zaten yeterince karıştırdığım için benden sonra kimle konuşsa yanlış anlayacak kıvama geliyor garibim. :D itiraf ediyorum KARAMURAT benim :D :D

bay tömürcek 22-12-2012 14:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1073326)
Sende o ışığı görüyorum ben sevgili kardeşim :D
Cymbelina nın kafasını ben zaten yeterince karıştırdığım için benden sonra kimle konuşsa yanlış anlayacak kıvama geliyor garibim. :D itiraf ediyorum KARAMURAT benim :D :D

O ilahi nur bende de var demek ki :D Bakalım benim numaram kaç olcak :D Demek kara murat sizsiniz hahaha :D

Tuğçe 23-12-2012 21:34

Epeydir girip yorum yazamıyordum, şimdi gezdim son bir kaç sayfayı.
Menekşelerine üzüldüm ama kurtardığın yaprakları eskisinden daha iyi hale getireceğine inanıyorum :)
Yılbaşına da hayran kaldım, tek bir tomurcuk ne kadar da kıymetli duruyor üstünde :)

bay tömürcek 23-12-2012 23:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tuğçe (Mesaj 1073923)
Epeydir girip yorum yazamıyordum, şimdi gezdim son bir kaç sayfayı.
Menekşelerine üzüldüm ama kurtardığın yaprakları eskisinden daha iyi hale getireceğine inanıyorum :)
Yılbaşına da hayran kaldım, tek bir tomurcuk ne kadar da kıymetli duruyor üstünde :)

Teşekkür ederim tuğçe :) O tomurcuk gerçekten çok kıymetli hepi topu bidenecik ;)

Maviş 29-12-2012 20:51

Çok geçmiş olsun. Bay tömürcek. Menekşeleriniz için üzüldüm.:( Seradan bahsetmiştin. Seradan katmerli afrika menekşeye dikkat et var mı? Bana gönderdiğin kargo yapraklar sağlam. Köklendi galiba. Küçük yavruları görmek için sabırsızlanıyorum.:D:D:):):D:D

bay tömürcek 29-12-2012 20:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Maviş (Mesaj 1077582)
Çok geçmiş olsun. Bay tömürcek. Menekşeleriniz için üzüldüm.:( Seradan bahsetmiştin. Seradan katmerli afrika menekşeye dikkat et var mı? Bana gönderdiğin kargo yapraklar sağlam. Köklendi galiba. Küçük yavruları görmek için sabırsızlanıyorum.

Malesef maviş bende çok üzüldüm ama elimden bişe gelmedi kaç kere de ilaçladım fayda etmedi :( Katmetli menekşe arada oluyo bilmiyorum var mı. Yapraklarına sevindim bu arada inşallah yavrularını görürsün yakında sıcak yerdeyse çabuk yavrularlar ;)

tuya 29-12-2012 21:13

sayın bay tömürcek üzülme bak sen menekşe yapraklarını türkiyenin dört bir tarafına yedekledin onların vakti geldikçe sana tekrar dönecekler kıyamam ben sana ablam bendekiler şimdilik tek zaiyatla devam ediyorlar umarım başka zaiyat vermem de seneye sanada aynen gönderirim kuzum kendine dikkat et sen şimdi sadece sınavını düşünmelisin

bay tömürcek 29-12-2012 21:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tuya (Mesaj 1077601)
sayın bay tömürcek üzülme bak sen menekşe yapraklarını türkiyenin dört bir tarafına yedekledin onların vakti geldikçe sana tekrar dönecekler kıyamam ben sana ablam bendekiler şimdilik tek zaiyatla devam ediyorlar umarım başka zaiyat vermem de seneye sanada aynen gönderirim kuzum kendine dikkat et sen şimdi sadece sınavını düşünmelisin

Baştan çok üzüldüm anlatamam bi hafta kabullenemedim okadar üstü çiçek doluyken bozulmalarını :( Evet onların bana geri döneceğinden eminim çünkü bu sitedekilerin hepsi çok eli açık şuana kadar hiç kimse isteklerim olduğu zaman boş çevirmedi hatta istemediklerim bile neler eler gönderdiler hepinizden Allah razı olsun ;) Ben bu yarıyıl tatilinde alcam inşallah tekrar her renkten bulabildiklerimi açıklarımı kapatcam :p Sanada ayrıca teşekkür ederim ablacım eksik olma o gönderdiğin mum çiçeğine okadar bağlandım ki suda çim yapmaya başlamış saksıya dikcem yarın inşallah çok seviyorum nedense onu ;)

nılgun_dogan 29-12-2012 21:42

Baytömürcek menekşelerin son halini bir resimlermisin merak ediyorum durumlarını.

bay tömürcek 29-12-2012 21:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan (Mesaj 1077618)
Baytömürcek menekşelerin son halini bir resimlermisin merak ediyorum durumlarını.

Menekşe kalmadı gibi bişey büyüklerden o hasta olanlar haşlanmış gibi oldu zaten yavruların bazısı tomurcukta bereket onlar sağlam :) Yarın çeker atarım hasta olanları telefondan çektiğim için akşamları ışıkta çok bulanık çıkıyo :)

Maviş 29-12-2012 22:10

Hasta menekşelerin saksılarını sabunlu suyla iyi yıka ve iyi durula, toprağını evden uzakta bir yerlere götür. Sağlıklı menekşelerine ve diğer çiçeklerine hastalık bılaşmsın. Çok geçmiş olsun.:):)

rukiyeözgür 30-12-2012 16:12

Geçmiş olsun canım üzüldüm şimdi ama sen üstesinden gelirsin.. O haşlanmış gibi olmuşlar dediklerin soğuktan olmasın Tömürcek?

bay tömürcek 30-12-2012 17:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Maviş (Mesaj 1077627)
Hasta menekşelerin saksılarını sabunlu suyla iyi yıka ve iyi durula, toprağını evden uzakta bir yerlere götür. Sağlıklı menekşelerine ve diğer çiçeklerine hastalık bılaşmsın. Çok geçmiş olsun.:):)

Şimdi o hastaları hep söküp atcam maviş topaklarını da atıp saksıları camasır sulu suda bekletcem :)

bay tömürcek 30-12-2012 17:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rukiyeözgür (Mesaj 1077881)
Geçmiş olsun canım üzüldüm şimdi ama sen üstesinden gelirsin.. O haşlanmış gibi olmuşlar dediklerin soğuktan olmasın Tömürcek?

Bilmiyorum ki :( Ama olan oldu artık seraya gelince tekrar alcam yavrular var zaten bikaçı tomurcukta e ekili yapraklarım da var ;) İnşallah o hastalık okadarla kalır bidaha da gelmez :p

İremsıla 30-12-2012 17:34

Geçmiş olsun bay tömürcek,menekşelerine üzüldüm bende 30 çeşit rus menekşemi kaybettim bu yaz.emeklerim paralarım su gibi aktı gitti,mite belası ve bazılarıda seninki gibi haşlanmış gibi oldular bir anda kurtaramadım.

Ama yinede vazgeçilmiyor menekşeden,umarım kayıplarını bir an önce telafi edersin.mutlu yıllaaar....

bay tömürcek 30-12-2012 17:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İremsıla (Mesaj 1077929)
Geçmiş olsun bay tömürcek,menekşelerine üzüldüm bende 30 çeşit rus menekşemi kaybettim bu yaz.emeklerim paralarım su gibi aktı gitti,mite belası ve bazılarıda seninki gibi haşlanmış gibi oldular bir anda kurtaramadım.

Ama yinede vazgeçilmiyor menekşeden,umarım kayıplarını bir an önce telafi edersin.mutlu yıllaaar....

Size de çok geçmiş olsun iremsıla :( Ama dediğiniz gibi vazgeçilmiyo ben tekrar yetiştirmeye başladım bile yaprktan yakında yeni menekşeler de alcam :) İnşallah kayıplarım son bulur hatta kayıplarımız son bulur :) Size de mutlu yıllar :)

bay tömürcek 30-12-2012 19:46

3 Eklenti(ler)
Nilgün abla hasta menekşeleri sormuştun tam net olmamakla birlikte resimleri çektim net olsa da bişey farketmez durumları berbat zaten.

Eklenti 358347

Eklenti 358348

Eklenti 358349

bay tömürcek 30-12-2012 19:51

3 Eklenti(ler)
Dün elma kurduyla buluştuk bikaç çiçek sözüm vardı onları götürdüm oda bana 11 ay hediye aldı hem de öle bi hediye oldu ki bana seçtirdi kendi hediyemi :D

Eklenti 358350

Eklenti 358351

Eklenti 358352

bay tömürcek 30-12-2012 19:56

2 Eklenti(ler)
Bu da tuya'nın gönderdiği mum çiçeğim suda kök yapmaya başladı bende bugün hoyalara uygun topraktan yapıp saksıya diktim ;) İnşallah beklediğim gelişimi gösterir ;)

Eklenti 358353

Eklenti 358354

bay tömürcek 30-12-2012 19:59

2 Eklenti(ler)
Bilgisayar masamın üstüne koyduğum telgrafım camın karşısında olduğu için bol bol ışık alıyo o yüzden de telgrafım mutlu ben mutlu baya uzadı buraya koyduktan sonra ;):p

Eklenti 358360

Eklenti 358361

Tika 30-12-2012 20:25

Telgrafınız ağaç gibi olmuş,harika gelişim göstermiş.Bizimkilere gösterelim de kıskansınlar biraz. :)
Menekşelerinize üzüldüm.Benim de bu ay bazı sukulentlerde kayıplarım oldu. :(
Yeni bitkilerinizi de güle güle büyütün.
İyi yıllar bu arada.

bay tömürcek 30-12-2012 20:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tika (Mesaj 1078026)
Telgrafınız ağaç gibi olmuş,harika gelişim göstermiş.Bizimkilere gösterelim de kıskansınlar biraz. :)
Menekşelerinize üzüldüm.Benim de bu ay bazı sukulentlerde kayıplarım oldu. :(
Yeni bitkilerinizi de güle güle büyütün.
İyi yıllar bu arada.

Bu daha bişey değil sayın tika 5. sınıfa giderken bi telgrafım vardı 3 yaşına girince üşenmeyip ölçmüştüm 1 metre 20 cm gelmişti gelin duvağı gibi upuzundu ;) Bununda bahara saksısını değiştirip kışları içeri alıp yaşatabildiğim kadar yaşatıcam bakalım kaç cm olucak :p İnşallah yeni yılımızı kayıpsız geçiririz mutlu yıllar hepimize ;)

Elma Kurdu 30-12-2012 21:48

Onbir Ay'ın gerçekten çok tatlı çıkmış fotoğrafta. :D
Telgrafında neymiş öyle :D Buda diycem belki bizde nasipleniriz. :D Ama budama zaten budamazsan da o buraya kadar gelir. :D Neyse Maşallah nazar etmeyelim. :D

Rana+miraç 30-12-2012 21:56

Sayın bay tömürcek;

Menekşelerine üzüldüm. Menekşe başlığına daha net resimler koyup tecrübeli arkadaşlardan fikir sorsan, bundan sonra aynı kayıpları yaşamaman için faydalı olabilir.

Bana kök çürüğü olmuş gibi geldi emin değilim ama. Kök çürüğünü yapraklar susuz kalmış gibi olmaya başladığında farkebilirsen, kökü çıkarıp çürüyen kısmı temizleyip,suda yeniden köklendirip yeniden dikildiğinde menekşeyi kurtarma şansın oluyor. Geçen baharda acemiliğimden yeni yavrulamış bir çok yaprak kaybettim. Artık kök çürüğüne karşı daha dikkatliyim ,şüphelendiğim menekşenin kökünde yumuşama kararma görürsem kökü temizleyip suda yeniden köklendiriyorum. Allaha şükür yazın hiç kaybım olmadı.

Sağlıklı ,bol çiçekli menekşeler dileğiyle

Güzin Çakar 30-12-2012 22:39

Menekşeleriniz soğuktan bozulmuş gibi görünüyor. Rana+miraç'ın dediği gibi çürüme olup olmadığını kontrol ediniz. Çürüme yoksa, daha sıcak ortamda toparlanabilirler. Fotoğraflardan durumları bana çok ümitsiz görünmedi.

bay tömürcek 30-12-2012 22:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Elma Kurdu (Mesaj 1078082)
Onbir Ay'ın gerçekten çok tatlı çıkmış fotoğrafta. :D
Telgrafında neymiş öyle :D Buda diycem belki bizde nasipleniriz. :D Ama budama zaten budamazsan da o buraya kadar gelir. :D Neyse Maşallah nazar etmeyelim. :D

Budamam onu ya uzasın uzadığı kadar ama istersen tabi dalı çok istediğin kadar verebilirim :p

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025