agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   bay tömürcek / Balkon, Ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28624.htm)

bay tömürcek 30-12-2012 22:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Rana+miraç (Mesaj 1078086)
Sayın bay tömürcek;

Menekşelerine üzüldüm. Menekşe başlığına daha net resimler koyup tecrübeli arkadaşlardan fikir sorsan, bundan sonra aynı kayıpları yaşamaman için faydalı olabilir.

Bana kök çürüğü olmuş gibi geldi emin değilim ama. Kök çürüğünü yapraklar susuz kalmış gibi olmaya başladığında farkebilirsen, kökü çıkarıp çürüyen kısmı temizleyip,suda yeniden köklendirip yeniden dikildiğinde menekşeyi kurtarma şansın oluyor. Geçen baharda acemiliğimden yeni yavrulamış bir çok yaprak kaybettim. Artık kök çürüğüne karşı daha dikkatliyim ,şüphelendiğim menekşenin kökünde yumuşama kararma görürsem kökü temizleyip suda yeniden köklendiriyorum. Allaha şükür yazın hiç kaybım olmadı.

Sağlıklı ,bol çiçekli menekşeler dileğiyle

Menekşe başlığına resim koymadım resimleri siteden bi üye ablama gösterdim onun da menekşeleri aynı olmuş sanırım mite bana ilaçta tavsiye etti ama kurtaramadım menekşeler kök çürüğü değil buna %100 eminim ortaları küllenip öldü, menekşelerin kurtulma şansı yok yani göbekleri olmadığı için yeşeremezler bidaha şimdi onları atcam saksıları da çamaşır suyunda bekletcem :)

bay tömürcek 30-12-2012 23:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güzin Çakar (Mesaj 1078115)
Menekşeleriniz soğuktan bozulmuş gibi görünüyor. Rana+miraç'ın dediği gibi çürüme olup olmadığını kontrol ediniz. Çürüme yoksa, daha sıcak ortamda toparlanabilirler. Fotoğraflardan durumları bana çok ümitsiz görünmedi.

Evet sayın güzin çakar yaprakların solup buruşması soğuk odadan dolayı oldu iki tane sağlam var onlaı odama aldım sıcakta 3 4 günde toparlandılar ama o resim eklediklerimin ortaları gitti hastalıktn düzelme imkanı yok atcam onları diğerlerine de bulaşmasın diye.

sibelim 30-12-2012 23:25

enes geçmiş olsun ya üzüldüm menekşelerine şimdi utanarak soruyorum inci menekşe ne alemde?

bay tömürcek 31-12-2012 00:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibelim (Mesaj 1078144)
enes geçmiş olsun ya üzüldüm menekşelerine şimdi utanarak soruyorum inci menekşe ne alemde?

Bereket onda bişey yok ablacım o komidinimin üstündeydi ötekilerden ayrı yerde ;) Ve senin için suya koyduğum inci menekşe yaprağı köklendi bu sefer başardım biraz daha çimleri büyüsün yavrulayınca sana doğru yol çıkacak inşallah ;)

sibelim 31-12-2012 15:40

yuppi tutmasına çok sevindim benim yaprak maalesef öldü onca uğraşıma rağmen . sen benim yaprağın tutacağından iyice emin olunca haber edersin ya harikasın çok sevindim ... bir dahakine sana menekşe yapraklarından tekrar gönderirim biraz uğraştıracaklar seni ama bakalım sana güvencim tam onlarıda yeşertirsin sen. aslında toprağa dikili yapraklarım var kıpırtı olsa içlerinde yolculuğa çıkarlar ama belkiyorum... sağol enescim çok mutlu oldum ya :)

bay tömürcek 31-12-2012 19:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibelim (Mesaj 1078461)
yuppi tutmasına çok sevindim benim yaprak maalesef öldü onca uğraşıma rağmen . sen benim yaprağın tutacağından iyice emin olunca haber edersin ya harikasın çok sevindim ... bir dahakine sana menekşe yapraklarından tekrar gönderirim biraz uğraştıracaklar seni ama bakalım sana güvencim tam onlarıda yeşertirsin sen. aslında toprağa dikili yapraklarım var kıpırtı olsa içlerinde yolculuğa çıkarlar ama belkiyorum... sağol enescim çok mutlu oldum ya :)

Ah benim sibel ablaaammm ;) Bi yaprakcağızla bukadar mutlu oluyosun ya Allah her daim gönlüne göre verir inşallah keşke elimden gelse de köklü yollasam ufacık daha benimkide malesef ama o yaprağı yavrulatıp yollucam inşallah sana tek dileğim tutup bolca yavru vermesi ;) Çok teşekkür ederim sibel abla bende sana menekşe yaprakları için bahara alırım senden inşallah bişey olmazlar da bende nasiplenirim kenarından köşesinden seninkilerin ;)

sibelim 31-12-2012 20:00

inşallah yavrular enes ya. zaten yolculuğa çıkacak kıvama gelince gönderirsin hiçbir şekilde ölsün istemem. bahara unutturma yazman yeterli biliyorsun yine yapraklardan gönderirim toprakdakiler tutarsa onlardanda olur nasip meselesi... o vakte kadar yeni şeylerde olur inşallah :)

bay tömürcek 31-12-2012 21:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibelim (Mesaj 1078571)
inşallah yavrular enes ya. zaten yolculuğa çıkacak kıvama gelince gönderirsin hiçbir şekilde ölsün istemem. bahara unutturma yazman yeterli biliyorsun yine yapraklardan gönderirim toprakdakiler tutarsa onlardanda olur nasip meselesi... o vakte kadar yeni şeylerde olur inşallah :)

Merak etme sibel ablacım ben senden çok istiyorum o menekşeyi sana ulaştırmayı ;) Tamam ablacım bahara ben sana hatırlatırım yaprakları ;) Yeni şeylere de hayır demem menekşe olsun başka bişey olsun :D

bay tömürcek 01-01-2013 19:01

1 Eklenti(ler)
Bu da teyzemin 9 yaşındaki menekşesi emektar hiç çiçeksiz gezmez üstü hep çiçek dolu maşallah :D

Eklenti 358673

mumçiçeğim 01-01-2013 21:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1078005)
Bilgisayar masamın üstüne koyduğum telgrafım camın karşısında olduğu için bol bol ışık alıyo o yüzden de telgrafım mutlu ben mutlu baya uzadı buraya koyduktan sonra ;):p

Eklenti 358360

Eklenti 358361

benim telgrefımda böyle olurmu acep???

bay tömürcek 01-01-2013 21:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mumçiçeğim (Mesaj 1078888)
benim telgrefımda böyle olurmu acep???

Kesinlikle olur çok arsız bu telgraf ;) Güneş görsün aydınlık olsun tamam :p

mumçiçeğim 01-01-2013 21:14

Enescim merhaba bu arada uzun bi aradan sonra:),menekşelerine geçmiş olsun,ben maalesef mum çiçeğimi kurtaramadım tahmınım 20 yaprak falan kaldı uzerınde ,,artık yenı yaprakta vermıyo galıba bana kustu napalım olsun:),ama telgraftan ümitliyim

bay tömürcek 01-01-2013 21:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mumçiçeğim (Mesaj 1078893)
Enescim merhaba bu arada uzun bi aradan sonra:),menekşelerine geçmiş olsun,ben maalesef mum çiçeğimi kurtaramadım tahmınım 20 yaprak falan kaldı uzerınde ,,artık yenı yaprakta vermıyo galıba bana kustu napalım olsun:),ama telgraftan ümitliyim

Merhaba ayşe ablacım ;) Teşekkürler ayşe abla kayıplarım oldu evet ama yeni gelenlerde var bugün bi baktım senin verdiğin yaprağın biri ve diğer dikilenlerden 2 yaprağım yavrulamış :p Sen o mum çiçeğini doğrayıp çelik yap ablacım nekadar çıkarsa tekrardan dik bardaklara bir sürü mum çiçeğin olur şimdi nası olsa yapraklarını döke döke çürür gider. Telgraf zaten uraştırmaz ayşe abla merak etme ;)

ıldır 02-01-2013 00:42

Sevgili Sibelim..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibelim (Mesaj 1078571)

Hani bahsetmiştim size Ege Üniversitesinde bir ciçek bulmustum. Yaprakları menekşeye benziyor diye.. İnternetten araştıdım o çiçek inci meneksesinin acık mavi rengıymiş.. Yani bay Tömürcek'inkinden farklı bir renk..Çiçeği ve yaprakları daha iri.. Çiçek sayısı daha az...Gittiğimde tekrardan sorup size bilgi vereceğim....Hala satışta varsa ne mutlu bize....

bay tömürcek 02-01-2013 16:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ıldır (Mesaj 1078969)
Hani bahsetmiştim size Ege Üniversitesinde bir ciçek bulmustum. Yaprakları menekşeye benziyor diye.. İnternetten araştıdım o çiçek inci meneksesinin acık mavi rengıymiş.. Yani bay Tömürcek'inkinden farklı bir renk..Çiçeği ve yaprakları daha iri.. Çiçek sayısı daha az...Gittiğimde tekrardan sorup size bilgi vereceğim....Hala satışta varsa ne mutlu bize....

İnşallah satışı vardır sayın ıldır mavi rengi de beyazla yanyana çok gösterişli olur ;) Satışı varsa siz alırsınız da biz napcaz? :p Eğer alırsanız resmini sayfamda yayınlamanızdan büyük mutluluk duyarım sayın ıldır hem görmüş oluruz mavi rengini de ;)

Bayçalı 02-01-2013 17:04

bay tömürcek sayfanda ufak bir gezinti yaptım menekşelerine diyecek sözyok çok güzeller hele o inci menekşe süper hepsine kocaman maşallah bu arada okul nasıl gidiyor çiçeklerde gösterdiğin performansı okuldada gösteriyosundur inşallah herşeyin gönlünce olması dileğiile :)

bay tömürcek 02-01-2013 18:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BAYÇALI (Mesaj 1079313)
bay tömürcek sayfanda ufak bir gezinti yaptım menekşelerine diyecek sözyok çok güzeller hele o inci menekşe süper hepsine kocaman maşallah bu arada okul nasıl gidiyor çiçeklerde gösterdiğin performansı okuldada gösteriyosundur inşallah herşeyin gönlünce olması dileğiile :)

Çok teşekkür ederim sayın bayçalı beğenmenize çok sevindim ;) Matemetikle anlaşamıyoruz sevmedi gitti beni okula kaydolduğumdan beri peşimi de bırakmıyo ben nereye gidersem o da orda :D Yok madem benle beraber geliyosun barışalım dimi böle küs hayat geçer mi ama anlamıyo başka dilden konuşuyo benle bende hiç anlamıyorum napıcaz bilmem :D

ıldır 02-01-2013 21:34

Bay tömürcek...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1079300)
İnşallah satışı vardır sayın ıldır mavi rengi de beyazla yanyana çok gösterişli olur ;) Satışı varsa siz alırsınız da biz napcaz? :p Eğer alırsanız resmini sayfamda yayınlamanızdan büyük mutluluk duyarım sayın ıldır hem görmüş oluruz mavi rengini de ;)

Yeterki bulup alalım arkadasım.. paylaşmaya hazırız..Yapraklar dagılır yurdun dört bir yanına.. Yeterki cıcek sevelım degılmı..Gelecek hafta bası gıtmeyı planladık.. Aslında bu cuma gıdecektıkte Ankara dan misafır geldı.. Onlar gıdınce inşallah....

bay tömürcek 02-01-2013 22:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ıldır (Mesaj 1079466)
Yeterki bulup alalım arkadasım.. paylaşmaya hazırız..Yapraklar dagılır yurdun dört bir yanına.. Yeterki cıcek sevelım degılmı..Gelecek hafta bası gıtmeyı planladık.. Aslında bu cuma gıdecektıkte Ankara dan misafır geldı.. Onlar gıdınce inşallah....

Çok teşekkür ederim sayın ıldır nekadar eli bol gönlü bol bi insansınız Allah hep o bol gönlünüze göre versin ;) Evet yeter ki çiçekleri sevelim biyerden bulup buluştururuz o sorun değil :p İnşallah planladığınız gün bi aksilik olmaz da gidebilirsiniz alamasanız bile fotoğraf çekip görsel şölen yaşatırsınız bize inşallah ;)

nılgun_dogan 02-01-2013 22:57

Enescim bana gönderdiğin yapraklar yavru verdi büyüsün veririm ablasııı.

bay tömürcek 02-01-2013 23:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan (Mesaj 1079499)
Enescim bana gönderdiğin yapraklar yavru verdi büyüsün veririm ablasııı.

Çok saol nilgün ablam ya çok düşüncelisin ;) Ben senin hakkını nasıl öderim her geldiğimde elimi kolumu çieklerle saksılarla dolduruyosun zaten :p Allah sana daha çok versin ablacım ;)

Bayçalı 03-01-2013 09:32

[QUOTE=bay tömürcek;1079336]Çok teşekkür ederim sayın bayçalı beğenmenize çok sevindim ;) Matemetikle anlaşamıyoruz sevmedi gitti beni okula kaydolduğumdan beri peşimi de bırakmıyo ben nereye gidersem o da orda :D Yok madem benle beraber geliyosun barışalım dimi böle küs hayat geçer mi ama anlamıyo başka dilden konuşuyo benle bende hiç anlamıyorum napıcaz bilmem :D[/QUOTE

orta yolu bulmak gerekir çünkü hayat matematikten ibaret bi adım sen gel bi adımda matematik gelsin olsun bitsin:D

bay tömürcek 03-01-2013 13:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BAYÇALI (Mesaj 1079337)
Orta yolu bulmak gerekir çünkü hayat matematikten ibaret bi adım sen gel bi adımda matematik gelsin olsun bitsin:D

En son bükemediğimiz bileği öpücez o benle barışmazsa ben koşcam peşinde gerekirse gururu yok sayıp ayaklarına kapanırım çünkü onsuz hiç bişey olmuyo heryer matematik aksi gibi :D:D

nılgun_dogan 03-01-2013 16:17

Trabzonlu Temel Ağa'nın sevgili torunu Eda'ya verilen ödev ile başı derttedir. Eskişehir'e göç eden arkadaşı Niyazi'ye başına gelenleri yazar:

Niyazicugum. Hani benim küçük torun var ya. Geçen akşam, geturdi ödevini önüme koydi. Bi yandan da aglay. Zaten dertlerini hep baga açar.

Dedi ki; 'Habunlari anliyamadum. O yüzden da yapamadım. Yarin ögretmen beni dövecek.'

Dedum ki; 'Aglama usagum, bunun içun ögretmen adam dövmez. Simdi oni çözeruk.'

Ne mümkün Niyazi kardasum:

Bi tirenlan, bi otobos ayni istasyondan kalkmislar. Tiren otobostan üçte bir daha hizli gidiy. Otobos iki yerde onbeser dakka istirahat vermis. Tiren da bi yerde durmis, 20 dakka su almis. Otobos saatte 60 kilometro gidiymis. Tiren 5 saat sonra gidecegi yere varmis. Otobos ise ne vakit sonra oraya varacakmis. Ograstum yapamadum.

Usak aglay.

Derken bubasi geldi. O da çözemedi. Diyrum oga ki, ' damat, senun tanidugun tahsilli bi otobos sofori var ise oga soralim, belki o bilebilur. Yahutta sabah olsun ben usagi soforler cemiyetine götüreyum. Onlar arasinda belki tirenle yaris etmis bi sofor vardur da bize nasihat verur. 'Ha, biz bi yandan da usaga tireni tarif ediyruk.
Tiren görmemis ki...

Ne anasi görmis, ne bubasi. Ben da bi tek askerlukte Erzurum'dan Sivas'a gittiydum. Neysa kardasum, o gece çok kizdum. Diyeceksun ki niye?
Usak daha incir agacindan duti ayiramay; mezgiti gosteriyrum, hamsi diy; efendum, yumurtanun fabrikada yapilduguni sanay. Biz gelduk araba yaristiriyruk. Yani efendi, otobos saatinda varsa ne olur, geç varsa ne olur? Gurbetten yolci mi bekliysun? Eger varacagi saat onemliysa, edersun yazihaneye bi telefon, derler saga otobosun inecegi zamani.. Bu kadarluk mesele içun sabiyi subyani niye telef edersun?

Usakcuklarda sarki yok, türki yok, oyun yok; dayamis matamatigi.

Ayiptur...

bay tömürcek 03-01-2013 16:46

Ablacım bu ne güzel bi fıkra ya yerlere yattım okurken :D:D:D Benim matematik mesajının üstüne cukk oturmuş eline yüreğine sağlık nilgün ablacım Allah'ta seni güldürsün :D:D

sibelim 03-01-2013 19:06

sevgili nilgün hanım fıkra tam bir bomba :) paylaşım için sağolasınız..

bay tömürcek 03-01-2013 20:10

5 Eklenti(ler)
Arkadaşımın hediyesi nergislerim tomurcuklandı ;) Soğanlarını göndermişti ektiğim gibi yeşerdiler ve hemen tomurcuk yaptılar merakla bekliyorum nasıl açacaklarını 4 nergis 6 sümbül soğanı hediye etmişti sümbüller daha yeni çıkıyo topraktan ama tomurcukları belli göbeklerinde ;)

Bu frezyaları da nilgün ablam hediye etti çok merak ediyorum nasıl olacaklar daha hayatımda ilk yetiştiriyorum ;) bu son resimdeki soldan iki nergiste nilgün ablamın hediyesi ama onlarda tomurcuk yok nedense? Bol bol yavru yaptılar :p

Eklenti 359167

Eklenti 359168

Eklenti 359169

Eklenti 359170

Eklenti 359171

bay tömürcek 03-01-2013 20:19

4 Eklenti(ler)
Ali'nin gönderdiği patosum kargoda çok hasar görmüştü şimdi toparlandı ikinci yaprağını büyütüyo ;) Yine Ali'nin gönderdiği ruj çiçeğimde büyük gelişmeler var her yaprak dibinden sürgün ucu vermeye başladı yeni yeni :p Bu da kalp kalbe karşı çiçeğim Ali son gönderdiği kargoda hediye olarak yollamıştı bunu bana sadece 2 yapraktı şimdi kalbi atmaya, hızla uzamaya başladı ;) ( Nerelerdesin Ali senin çoluk çocuğun öksüz yetim büyümeye çalışıyo bak :( )

Eklenti 359172

Eklenti 359173

Eklenti 359174

Eklenti 359175

bay tömürcek 03-01-2013 20:28

3 Eklenti(ler)
Bunlar da tohumdan yetişen pembe on bir ay çiçeklerim bugün farkettim ikisi de tomurcuk yapmış ;) Bu da elma kurdunun hediyesi olan on bir ayım onun da akşam üstü saksısını değiştirdim :p

Eklenti 359176

Eklenti 359177

Eklenti 359178

rukiyeözgür 04-01-2013 20:09

Maşallah maşallah eline sağlık canım ben görmeyeli o tomurcuklu bu sürgünlü derken coşmuş ortalık :D Nergisleri bekliyorum merakla :cool:

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025