![]() |
merhaba bay tömürcek çiçeklerinize maşallah inci menekşeniz bir harika nereden aldınız
acaba merak ettim diğer menekşeler gibi yapraktan yetişiyormu, |
Ooo burada Sabriye- menekşe şöleni varmışta haberim yokmuş:) Benim sabriyeye bi tekme atasım var Tömürcekciğim, bırak çiçeği, yaprak bile yapmıyor:( Bu arada, foruma telefonla girenler var, fotoğraf boyutlarını biraz küçülterek eklesende, onlarda görebilse:( mesela rapunzeli falan hiç göremedim, açmadı:(
|
Alıntı:
Sabriyeler kışa dayanıklı değiller sanırım soğuk odada bile yaprakları sararıyor. Benimkiler hep ısıtılan odada bol güneş alan pencerede duruyorlar 12 ay sürekli çiçekliler :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Güneş mi? o da ne? güneşi pek göremiyoruz evde :(
En sonunda bahçeye atacağım ben bu Sabriyeyi herhalde... başka yol yok demek ki.. Maşallah çiçeklerine Tömürcekciğim... Nazarım değmesin.. |
He bu arada, Celi'den ne haber? hiç bahsetmiyorsun:D
|
Alıntı:
Alıntı:
Celinin yanına arkadaşın kuşunu da getirdik bakamıyolardı o kuş gelince ona alıştı elime avcuma gelmez oldu çok kızgınım ona konuşmuyoruz değiştiricem ikisini de kuş üreten bi abiye verip iki tane yavru alıcam elime alıştırıcam celide iş yok gari :( |
iki tane olursalar hiç gelmiyorlar tömürcek, komşunun kanaryasını bize getirdik, kısa süreli aynı kafese koyduk (merak) kanaryayı görünce beni unuttu :D gidip kanaryanın kafasını kaşıyor, kanarya köşe bucak kaçıyor:D
|
Alıntı:
|
Tömürcekciğim maşallah Sabriyelerin muhteşem ve sağlıklılar. benim sabriyenin yapraklarında sarı lekeler olmaya başladı. Böyle olunca direk güneşten gölgeye aldım. Tekrar sabah güneşi gören pencere kenarına mı alayım acaba? Bu sarı lekeler neden olur. Sulamasını nasıl yapayım? Benimki daha küçük 1 karış kadar boyu var. Bu sarı lekeler 1 aydır oldu. Daha önce çok yeşil yaprakları vardı...
|
En iyisi sen bir aile kurup yavruları kendine alıştır kardeşim..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ben epey yavru yetiştirdim.Bilemezsin yumurtadan çıkıp büyümelerini seyretmek ne kadar keyifli.Hele tüylenmeye başladılarmı daha bir sevimli oluyorlar.Ne renk olacaklar acaba diye beklemek başka bir heyecen.Sana kolay gelsin kardeşim..
|
Keşke benim de ıtır hediye eden bir arkadaşım olsa şu sitede dedim içimden içimden ...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
bay tömürcek kardeşim maaşallah çiçeklerine bayıldım ama sabriyelerin ve menekşelerin ayrı güzel sayende söğüt gübresi arayışı içerisindeyim menekşe için henüz bulabilmiş değilim ama azmettim inşallah bulucam birgün:(
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Amarilisim açtı ;) Diğer çiçek sapı da sabaha açmaya başlar sanırım ;)
Eklenti 495075 Eklenti 495076 Eklenti 495077 Eklenti 495078 Eklenti 495079 |
Maşallah, maşallah!.. Sevgili tömürcek amarallisin rengiyle birlikte harika olmuşlar. Sabriyelerin, menekşelerin zaten meşhur maşallah... Ellerine, gönlüne sağlık.
Yeni aldığın kuşunun fotoğraflarını da merak ederiz biz... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Tömürcekcim kök kısmı sararıyor ve yaşlanıyor o karanfilin. Annemdekiler de öyle. Ama çok da dallanıyor. Hatta sarkıyorlar. Heralde formu öyle. Ama sen tabi yavrulatabilirsin gençleşmesi için ama anneyi sarardı diye atma tazeleniyor o yeniden. Annem bir komşudan şeker pembe renklisini de bulmuş. Ondan da çoğaltıp paylaşıcam inşallah. Açınca güzel olur bordo ve pembe. :) Sevgiler...
|
:-)
1 Eklenti(ler)
Eklenti 497657
Bak bakalim Tomurcek tanıyabilecek misin bu beyefendiyi parmagimda kendi isteği ile duruyor ve bugün eğitimin 1. Günü Bu arada Fıstığı uzaklastirdim yoksa bana bakmıyor ikiside :-) |
Alıntı:
|
menekşeler pek ilgimi çekmiyor, ama şu sabriyelerin her renginden olsa bende isterdim, çok tatlı keratalar :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025