agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   bay tömürcek / Balkon, Ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28624.htm)

bay tömürcek 07-11-2013 10:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahsenn (Mesaj 1215813)
Aşılı paskalyan vardı onu merak ettim.

Paskalya aşım tutmadı ablacım sardunyaya sardunya aşılamıştım o tuttu ama oda yandı kışın soğukta :)

ahsenn 07-11-2013 10:49

Tömürcek, ana yüreği begonya gillerdenmi. KIsmet değilmiş demekki aşılı çiçekler. ben de atlasa paskalya aşılamıştım benimki de tutmadı.

bay tömürcek 07-11-2013 11:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahsenn (Mesaj 1215833)
Tömürcek, ana yüreği begonya gillerdenmi. KIsmet değilmiş demekki aşılı çiçekler. ben de atlasa paskalya aşılamıştım benimki de tutmadı.

Ablacım onu googleden araştır derim çünkü be begonyagillerden sanıyordum ama değilmiş heralde tam da emin değilim şuan :) Peperomia | Süs Bitkileri ve Çiçek Bakımı Buradan bilgiye ulaşabilirsin ablacım :)

bay tömürcek 07-11-2013 22:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi helin-123 (Mesaj 1215828)
Sevgili tömürcek buzdolabının üzerine çiçek bırakmak iyi fikir! sizin begonya işini unutmadım. aklımda en kısa zamanda temin eder gönderirim. adresi özelden gönderirseniz ben size ulaştırırım. bu sırada çiçekleriniz yine konuşuyor.

Buzdolabım tam balkonun karşısında çok güzel aydınlık oluyor e ev de dar olunca tepelere falan koyuyorum artık çiçekleri ;) Helin ablacım dediğin begonya nasıl normal şeker begonyalardan mı yumrululardan mı yoksa söğüt begonyası falan mı? Genelde begonya çeşitleri mevcut bende oyüzden sordum ablacım ;)

yağmur 09-11-2013 23:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1215503)
Senin gelin telini unutmuş değilim yağmur abla bayramda teyzeminki yoktu sanırım kurumuş bu seferki gidişimde benimkinin yavrusunu göndericem sana büyümüştür heralde olmadı başkasından bulurum ;)

Ben bu kısmı gözden kaçırdım sanırım tömürcek'cim. Çok sağolasın ama ben dayanamadım Bursa gezisi dönüşü "sabriye"nin yanına bir de gelin teli aldım koydum balkona. Eh sen ona nasıl bakacağımı anlatırsın diye umuyorum :o

efeege 10-11-2013 21:56

iyi akşamlar sevgili tömücekciğim.
bu gün sevgili fatihle ve seninle tanıştığıma çok memnun oldum.
çok saygılı beyendi gençlersiniz tüm dilekleriniz bahtınız daim olsun.
mini ağaçlar net toplantısı oldu.
aaa :D birde sabriyem oldu teşekkür ederim.

nazilli toplantısına beklerim.:D

bay tömürcek 11-11-2013 10:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi efeege (Mesaj 1216855)
iyi akşamlar sevgili tömücekciğim.
bu gün sevgili fatihle ve seninle tanıştığıma çok memnun oldum.
çok saygılı beyendi gençlersiniz tüm dilekleriniz bahtınız daim olsun.
mini ağaçlar net toplantısı oldu.
aaa :D birde sabriyem oldu teşekkür ederim.

nazilli toplantısına beklerim.:D

Bizde sizle tanıştığımıza çok memnun olduk ablacım ;) Çok güzel vakit geçirdik hep beraber, dün bizim için tempolu ve güzel bir gündü teşekkür ederiz ablacım :p Sabriyeni de güle güle büyüt abla inşallah benimkiler gibi coşkulu açıp mutlu eder seni ;) Toplantı olursa da seve seve geliriz ;)

bay tömürcek 11-11-2013 11:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağmur (Mesaj 1216659)
Ben bu kısmı gözden kaçırdım sanırım tömürcek'cim. Çok sağolasın ama ben dayanamadım Bursa gezisi dönüşü "sabriye"nin yanına bir de gelin teli aldım koydum balkona. Eh sen ona nasıl bakacağımı anlatırsın diye umuyorum :o

Aradıklarını bulmana çok sevindim ablacım tabi ki anlatırım ne konuda sorunun varsa sorman yeterli ;)

yağmur 11-11-2013 13:37

Gelin teli de sabriye de balkonda şu an. Malum havalar güneşli. Acaba içeri alsam mı ikisini de? Yalnız benim evimde her oda ısınıyor, problem olur mu?

yağmur 13-11-2013 13:01

http://www.agaclar.net/forum/1028139-post7.htm
Bu ilk resimdeki çiçek benim çocukluğumda her evde vardı, "yağlı begonya" derlerdi. Çilli begonya daha nadirdi. Uzun yıllar begonya denince hep bu çiçeği anlamışımdır.

bay tömürcek 13-11-2013 21:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağmur (Mesaj 1217020)
Gelin teli de sabriye de balkonda şu an. Malum havalar güneşli. Acaba içeri alsam mı ikisini de? Yalnız benim evimde her oda ısınıyor, problem olur mu?

Ablacım kusura bakma geç oldu cevap. Sabriyeni hemen bol güneşli kışın ısıtılan bir odaya pencere kenarına al. Güneşi çok seviyor çünkü. Gelin teli kıştan etkilenmiyor diye hatırlıyorum. Babannemim vardı 1 teneke üstüne kar yağardı bişey olmazdı ama ben çok aradım kaybederim korkusuyla oturma odasına koydum istersen sen de içeri al ablacım ;)

bay tömürcek 13-11-2013 21:39

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağmur (Mesaj 1217991)
http://www.agaclar.net/forum/1028139-post7.htm
Bu ilk resimdeki çiçek benim çocukluğumda her evde vardı, "yağlı begonya" derlerdi. Çilli begonya daha nadirdi. Uzun yıllar begonya denince hep bu çiçeği anlamışımdır.

Yağmur ablacım yağlı begonya değil o sen benzetmişsin :) Yağlı begonya bu resimdekiler :) (resimler netten alıntı)

Eklenti 453869

Eklenti 453870

yağmur 13-11-2013 21:46

Yaprakları farklı gerçekten de. Yalnız eskiden bu ayrımı yapacak kimsenin olduğunu sanmıyorum. Çiçeği beyazdan başlayıp, açık-koyu pembe,kırmızı diye devam eden her bu çeşit çiçek begonyaydı. 3 yengemin ve babamın vardı ama muhabbet çiçeği miydi begonya mıydı inan bak şimdi hatırlayamıyorum.

bay tömürcek 13-11-2013 21:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağmur (Mesaj 1218251)
Yaprakları farklı gerçekten de. Yalnız eskiden bu ayrımı yapacak kimsenin olduğunu sanmıyorum. Çiçeği beyazdan başlayıp, açık-koyu pembe,kırmızı diye devam eden her bu çeşit çiçek begonyaydı. 3 yengemin ve babamın vardı ama muhabbet çiçeği miydi begonya mıydı inan bak şimdi hatırlayamıyorum.

Yine senin dediğin begonya yağlı begonyadır yağmur abla yani şu benim eklediğim resimdekilerdendir. Çünkü benim küçüklüğümde de bizim köyde hemen herkesde koca koca tenekelerde yağlı begonyalar olurdu. Senin linkini verdiğin çiçeğin adı köylerde muhabbet çiçeği yani bizim o taraflarda ;) Yağlı begonya şimdilerde pek bulunmuyor evlerde bende çok severim yağlı begonyayı bulursam yetiştirmek istiyorum ;)

bay tömürcek 17-11-2013 20:51

4 Eklenti(ler)
Teyzemin brugmansiaları ;) Tamamen coşmuşlar pembe olanını bu sene dikmiş onda pek çiçek yoktu çekmedim ;)

Eklenti 454819

Eklenti 454820

Eklenti 454821

Eklenti 454822

bay tömürcek 17-11-2013 20:55

2 Eklenti(ler)
Buda annemin yengesinin balkonu ;)

Eklenti 454829

Eklenti 454830

loveforlife 17-11-2013 21:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1219754)
Teyzemin brugmansiaları ;) Tamamen coşmuşlar pembe olanını bu sene dikmiş onda pek çiçek yoktu çekmedim ;)

Eklenti 454819

Eklenti 454820

Eklenti 454821

Eklenti 454822

Yerde mi dikili bu güzel? Kışın donmuyor mu Bay Tömürcek?

bay tömürcek 17-11-2013 21:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1219788)
Yerde mi dikili bu güzel? Kışın donmuyor mu Bay Tömürcek?

Evet loveforlife ablacım yerde dikili ;) Bizim buralarda kışın bunları keserler ya toprak hizasından ya da 1 metre uzunlukta. Toprak hizasında kesince donmuyor zaten kök toprakta olduğundan. Ama uzun bırakılırsa üzerine çuval geçiriyorlar bahara tekrar yeşerip çiçek açıyor :p Bu teyzeminkiler toprak hizasından kesiliyor her sene :p

sonkez 18-11-2013 09:56

Ne güzel çiceksever bir aileniz var..Bundan gurur duyuyoruz...Görüntülerde muhteşem...

efeege 18-11-2013 16:23

tömürcekciğim ben brugmansiaları nasıl görmemişim o güzellikleri yeni gördüm harikalar nazardan uzak çok güzel açmışlar.
biliyorsun bu çiçeklere hayranım.

bay tömürcek 18-11-2013 17:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1219915)
Ne güzel çiceksever bir aileniz var..Bundan gurur duyuyoruz...Görüntülerde muhteşem...

Evet sonkez ablacım bu konuda çok şanslıyım çünkü ailemde çok az kişide çiçek sevgisi yok. Çiçek sevgisi var da pek önemsemeyip çiçek bakmıyolar ama yüzdeye vuracak olursak ailemin %90 ı çiçek sever ve çok güzel çiçekleri var :p

bay tömürcek 18-11-2013 17:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi efeege (Mesaj 1220054)
tömürcekciğim ben brugmansiaları nasıl görmemişim o güzellikleri yeni gördüm harikalar nazardan uzak çok güzel açmışlar.
biliyorsun bu çiçeklere hayranım.

Bilmez olur muyum ablacım geçen buluşmamızda demiştin sevdiğini ve yetiştirmek nasip olmadığını sen merak etme bahara ben sana çelik getiririm ananemde teyzemde yengemlerde var, üstelik bizim köyde de bahçesinde olmayan yok desem abartmış olmam sana getiririm dikim zamanında ;)

efeege 18-11-2013 17:17

teşekkür ederim tömürcekciğim.
bu konuda içim rahat. bendende taleb ettiğiz çiçekler, olursa haberdar edin.
yeter.

sonkez 18-11-2013 17:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1220073)
Bilmez olur muyum ablacım geçen buluşmamızda demiştin sevdiğini ve yetiştirmek nasip olmadığını sen merak etme bahara ben sana çelik getiririm ananemde teyzemde yengemlerde var, üstelik bizim köyde de bahçesinde olmayan yok desem abartmış olmam sana getiririm dikim zamanında ;)

Bende isterim...:(

bay tömürcek 18-11-2013 18:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi efeege (Mesaj 1220079)
teşekkür ederim tömürcekciğim.
bu konuda içim rahat. bendende taleb ettiğiz çiçekler, olursa haberdar edin.
yeter.

Biliyorum ablacım çok teşekkür ederim ;)

bay tömürcek 18-11-2013 18:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1220083)
Bende isterim...:(

Bi aksilik olmazsa sana da gönderirim sonkez ablacım ;)

sonkez 18-11-2013 19:02

Teşekkür ederim tömürcekciğim.

fatitoo 18-11-2013 19:50

Bakmayı en sevdiğim sayfalardan biri senin sayfan tömürcek:) Çiçek hastalığı artarak devam eden bir şey. Çok güzel bir hastalık ama;)Maşallah çiçeklerine...

bay tömürcek 20-11-2013 08:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo (Mesaj 1220128)
Bakmayı en sevdiğim sayfalardan biri senin sayfan tömürcek:) Çiçek hastalığı artarak devam eden bir şey. Çok güzel bir hastalık ama;)Maşallah çiçeklerine...

Sayfamı beğendiğin için teşekkür ederim fatitoo ablacım ;) Bu hastalığın çaresi yok :p Yerim, imkanlarım, sağlığım el verdiği sürece asla vazgeçmicem bu sevgimden ;)

Ali_askn 21-11-2013 21:58

2 Eklenti(ler)
Arkadaşım uzun zamandır sayfana uğrayamadım maşallah nerede olursan ol tam gaz devam büyük bir keyifle okudum . Çiçeklerin her zaman ki gibi harika bak sana misafirlerde getirdim:))

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025