agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   bay tömürcek / Balkon, Ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28624.htm)

semracan 02-08-2013 15:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1186415)
Ve birkaç çeşit kaktüs ve sukulentim ;)

Eklenti 431497

Eklenti 431498

Eklenti 431499

Eklenti 431500

Eklenti 431501

Senin kaktüsler ve sukulent bir kaçtaneden fazla gibi geldi bana bardak tan ne zaman saksıya alıyorsun çünkü yetişmişler?

bay tömürcek 02-08-2013 15:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi semracan (Mesaj 1186420)
Senin kaktüsler ve sukulent bir kaçtaneden fazla gibi geldi bana bardak tan ne zaman saksıya alıyorsun çünkü yetişmişler?

Kaktüslerin kök yapısı çok az olduğundan o bardaklar onlara büyük bile ;) Arkada 3 tane uzayan var onların saksılarını değiştirmeyi düşünüyorum bitek ;)

semracan 02-08-2013 15:08

Alıntı:

Eklenti 431497

Eklenti 431498

Eklenti 431499

Eklenti 431500

Eklenti 431501

Aslında çok güzel karışık bir saksı da toplayabilirsin mesela bir çömlek ben öyle yaptım:)

semracan 02-08-2013 15:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1186419)
Çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim :) Evet telgraflar kolay yetişen çiçekler ve çok gösterişliler çok seviyorum telgrafları :):)

Gerçekten güzeller albenileri var yani...

bay tömürcek 02-08-2013 15:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi semracan (Mesaj 1186424)
Aslında çok güzel karışık bir saksı da toplayabilirsin mesela bir çömlek ben öyle yaptım:)

Toplu aranjmanları seviyorum ama tek tek ayrı olunca daha hoşuma gidiyor kaktüsler o yüzden böyle ayrı ayrılar ;)

semracan 02-08-2013 15:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1186426)
Çömlekteki aranjmanları seviyorum ama tek tek ayrı olunca daha hoşuma gidiyor kaktüsler o yüzden böyle ayrı ayrılar ;)

Ben benimkileri birleştirdim tabi hepsini değil üstünüde taşlar ile kapattım resimleri var ama ben bile bulamıyorum bakmanı isterdim güzel oluyor...

eceyıldız 02-08-2013 15:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1186324)
Kırmızı olan açmıştır çünkü o paskalyadır yılbaşılarda da kırmızı oluyor ama o daha çok pembe tonunda bir kırmızı oluyor. Yılbaşının yaprakları ince ve tırtıklı oluyor paskalyaya göre yaprakları biraz daha açık yeşil oluyor. Ama paskalyanın yaprakları etli ve oval daha koyu yeşil. Ve paskalya mayıs gibi açıyor, yılbaşı kasım aralık aylarında ;) Ablacım evet kalabalık olunca sıkışıklıktan yaprakların formu bozuluyor. İstersen belirli aralıklarla dipten gelen filizleri kopar seyrelt saksını :p

7 tane şekerim yani hem yaprakların her rengi ve çiçeklerin her rengi hepside aynı durumda dediğini yapacağım ve seyrelteceğim zaten bu gün yeşil yapraklı kırmızı şekerimin bir kısmı çürümüş anlamadım neden çürüdü suyu mu fazla verdim çözemedim

m_akif 02-08-2013 15:31

çok güzel çiçekler.

bay tömürcek 02-08-2013 16:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız (Mesaj 1186434)
7 tane şekerim yani hem yaprakların her rengi ve çiçeklerin her rengi hepside aynı durumda dediğini yapacağım ve seyrelteceğim zaten bu gün yeşil yapraklı kırmızı şekerimin bir kısmı çürümüş anlamadım neden çürüdü suyu mu fazla verdim çözemedim

Çok fazla su sevmiyorlar ablacım oyüzden çürümüş olabilir. Seyreltme yapman daha iyi olur diye düşünüyorum abla çünkü sıkışık yaprak formunu bozuyor :)

bay tömürcek 02-08-2013 16:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi m_akif (Mesaj 1186435)
çok güzel çiçekler.

Teşekkür ederim m_akif abicim beğenmene çok sevindim ;)

eceyıldız 02-08-2013 18:08

acaba şimdi yavaş yavaş seyreltsem birşey olurmu şekerlerime onları çok seviyorum başlarına bir hal gelsin istemiyorum...
ayrıca bu yıl tohumdan üretmeyi deneyeceğim bakalım başarılı olacakmıyım...

bay tömürcek 02-08-2013 21:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız (Mesaj 1186485)
acaba şimdi yavaş yavaş seyreltsem birşey olurmu şekerlerime onları çok seviyorum başlarına bir hal gelsin istemiyorum...
ayrıca bu yıl tohumdan üretmeyi deneyeceğim bakalım başarılı olacakmıyım...

Yavaş yavaş derken nasıl yani ece ablacım anlayamadım :p Göz kararı seyrelt abla bişey olmaz bence ya da bir saksında dene diğerlerini de sonra yaparsın. Tohumdan kolayca ürüyor bu sene ektim ama benim tohumlar çıkınca böcek yedi yetiştiremedim çimlenme konusunda sıkıntı olmadı ama. Toprak sürekli nemli olsun kuruyunca tohumlarda kuruyor. ;)

dağçiçeği 03-08-2013 00:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Rana+miraç (Mesaj 1186304)
Sevgili tömürcek;
Senin çiçekleri patpata yükleyip kaçırmayı aylar önce planlamıştık biliyorsun dağçiçeği ve cymbelinayla. Şİmdi yokluğumuzu fırsat bilip ganimetlere konmak istiyenler var.Gözüm balkonunda, liste yapıyorum en çok özendiğim çiçeklerini akide şekeri ,cam bilye, balon ,leblebi tozu ,sakız karşılığında isteyeceğim. Ama biraz geç kaldım sen büyüyüp üniversiteli abi oldun bile nasıl kandıracağız bakalım seni ?

Evet katılıyorum. Ben de bir sürü minik şeker ayarlamıştım. :(
Cymbelina duymasın , terliği , süpürgeyi kapıp dayanır kapına. :D bir an gözümde canlandırdım da , toz duman içinde kalır oralar. :D :rolleyes:

mügem 03-08-2013 01:43

Merhaba bay tömürcek,telgraf çiçekleri benim de favorim.Hem fazla isteği olmayan,hem de gösterişli bitkiler.Bende de mor tüylü,yeşil tüylü,mor-yeşilli,yeşil-bordo dalgalı ve mavi çiçeklisinden var.Kendi sayfamı açınca inşallah hepsini göstereceğim.

bay tömürcek 04-08-2013 03:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1186643)
Evet katılıyorum. Ben de bir sürü minik şeker ayarlamıştım. :(
Cymbelina duymasın , terliği , süpürgeyi kapıp dayanır kapına. :D bir an gözümde canlandırdım da , toz duman içinde kalır oralar. :D :rolleyes:

Şekerlere her zaman açığım ablacım asla hayır demem ;) Sahi cymbelina ablam nerelerde? Şu sınav zamanı çok yardımcı olmuştu bana kazandığımı duysa çok sevinirdi eminim ama ortalıklarda gözükmüyor malesef :( Ve cymbelina abla gelsin de ben onun sopasını yemeye de razıyım ;)

bay tömürcek 04-08-2013 03:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mügem (Mesaj 1186652)
Merhaba bay tömürcek,telgraf çiçekleri benim de favorim.Hem fazla isteği olmayan,hem de gösterişli bitkiler.Bende de mor tüylü,yeşil tüylü,mor-yeşilli,yeşil-bordo dalgalı ve mavi çiçeklisinden var.Kendi sayfamı açınca inşallah hepsini göstereceğim.

Merhaba ablacım ;) Telgraflar gerçekten zahmetsiz ve bir okadar da gösterişli bitkiler. Sarılıcı ve sarkan türleri çok severim zaten oyüzden telgraflar çok hoşuma gidiyor :p Sayfa açmanı sabırsızlıkla bekliyorum ablacım çok merak ediyorum çiçeklerini çok bekletme olur mu? ;):p

dağçiçeği 04-08-2013 09:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1186917)
Ve cymbelina abla gelsin de ben onun sopasını yemeye de razıyım ;)

İşte bu cümle beni mahfetti. :( cansın sen tömürcek.

bay tömürcek 04-08-2013 10:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1186940)
İşte bu cümle beni mahfetti. :( cansın sen tömürcek.

Gerçekten çok özledim cymbelina ablamı :( O kadar fotoğraf ekledim kesin karmakarışık bişeyler yazmışımdır burda olsaydı kızardı bana evladım bunlar ne doğru düzgün yaz ben yaşlıyım anlayamıyorum diye :p İnşallah en kısa zamanda gelir de daha fazla bekletmez bizi, merakta bırakmaz :(

loveforlife 04-08-2013 10:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1186409)
Bu da morlu telgrafım ;) Okadar güzel oldu ki çok sevdi bilgisayar masasının üstünü :p Ayşe ablaya gidicek bu da diğer telgraflarla beraber ;)

Eklenti 431492

Eklenti 431493

Diğer telgraflarla beraber, bana da buyursun gelsinler... Misafiri severim. Kendi gelemiyorsa, çoluk çocuğunu yollayıversin! Yahu senden de her gün yeni bir hazine çıkıyor. İnsan giderayak gösterip aklına düşürür mü insanın?

loveforlife 04-08-2013 10:26

Alıntı:

Eklenti 431497

Eklenti 431498

Eklenti 431499

Eklenti 431500

Eklenti 431501

Bu birkaç çeşit karşısında da yutkunuyor ve de susuyorum! Ben de kaktüslerim var zannediyordum. Ah, ah... Daha Tömürcek kadar olamamışım arkadaş!:dilli:

bay tömürcek 04-08-2013 10:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1186948)
Diğer telgraflarla beraber, bana da buyursun gelsinler... Misafiri severim. Kendi gelemiyorsa, çoluk çocuğunu yollayıversin! Yahu senden de her gün yeni bir hazine çıkıyor. İnsan giderayak gösterip aklına düşürür mü insanın?

Ablacım merak etme senin istediklerini ayırdım ve diğer kargo göndereceğim arkadaşlar için de çiçeklerimi dağıtmadan istediklerinden çelik aldım ;) Bayramdan sonra inşallah kargolarınız yola çıkıcak :p Ablacım sen adresini yaz bir ara özelime ;)

bay tömürcek 04-08-2013 10:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1186949)
Bu birkaç çeşit karşısında da yutkunuyor ve de susuyorum! Ben de kaktüslerim var zannediyordum. Ah, ah... Daha Tömürcek kadar olamamışım arkadaş!:dilli:

Estağfurullah ablacım ;) Kaktüslerimi çok seviyordum ama ayrılmak zorundayım onlardan malesef :( Funda abla alıcaktı bir kaç çeşit ve sende istemiştin zaten ablacım sana da gelicek onlardan :p

sumeyra47 04-08-2013 14:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1150237)
Bunu araya araya canım çıktı ;) Geçen çiçekçime bi uğrayayım dedim bir baktım bundan da getirmişler hemen aldım bir tane :p Gerçek ismini bilmiyorum bizim buralarda adı çingene şalvarı :p Çiçek sapı yaprakları falan çok canlı çingene pembesi ;)

Eklenti 400432

Eklenti 400433

Eklenti 400434

Sayfanızı şöyle bir gezindim geçekten çok güzel çiçekleriniz var ellerinize sağlık.Hepsine hayran kaldım özellikle kara muhabbet, turuncu paskalya, çingene şalvarı, kaktüsleriniz ve tabii ki de sabriyeler..Hepsi çok güzel ve sağlıklı..

çingene şalvarı çeliği nasıl kökleniyor bende iki küçük dal var suya koydum ama sanki susuz kalmış gibi bitkin direk toprağa dikersem olur mu?

bay tömürcek 04-08-2013 14:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sumeyra47 (Mesaj 1186981)
Sayfanızı şöyle bir gezindim geçekten çok güzel çiçekleriniz var ellerinize sağlık.Hepsine hayran kaldım özellikle kara muhabbet, turuncu paskalya, çingene şalvarı, kaktüsleriniz ve tabii ki de sabriyeler..Hepsi çok güzel ve sağlıklı..

çingene şalvarı çeliği nasıl kökleniyor bende iki küçük dal var suya koydum ama sanki susuz kalmış gibi bitkin direk toprağa dikersem olur mu?

Öncelikle sayfama hoş geldin sümeyra ablacım ;) Çiçeklerimi beğenmene çok sevindim :p Çingene şalvarı suda 1 haftada köklendi ilk başlarda susuz kalmış gibi buruşuyor sonra toparlanıp çim yapıyor. Ama çok yapraklıysa kopar abla ben üstte 3 yaprak bıraktım sadece. Direk toprağı hiç denemedim suda rahat çimlendi ama. Kolay gelsin ;)

sumeyra47 04-08-2013 17:57

İki gündür suyun içinde dediğiniz gibi buruştu biraz korktum galiba.Bana veren kişi cimrilik yapıp iki tane çok minik dal verdi.Benim de böyle güzel çiçeğim olsa bende kıyamam.Tutacağından hiç umudum yok dediğiniz gibi yapacağım çok teşekkür ederim..

Sevgiler.

bay tömürcek 04-08-2013 21:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sumeyra47 (Mesaj 1187017)
İki gündür suyun içinde dediğiniz gibi buruştu biraz korktum galiba.Bana veren kişi cimrilik yapıp iki tane çok minik dal verdi.Benim de böyle güzel çiçeğim olsa bende kıyamam.Tutacağından hiç umudum yok dediğiniz gibi yapacağım çok teşekkür ederim..

Sevgiler.

Merak etme ablacım düzeleceğini umuyorum ;) Çünkü benimkide buruştu önce sonra toparladı. Veren kişi de keşke azcık kocaman verseydi ama olsun hiç vermem dememiş :p

hira 05-08-2013 00:13

ne söylesemde hayranlığımı dile getirsen bilemedim. görsel şölen yaşattın resmen tömürcüğüm. bayıldım ki ne bayıldım harika çiçeklerin var ablacım, Allah nazardan saklasın.

bay tömürcek 05-08-2013 10:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1187139)
ne söylesemde hayranlığımı dile getirsen bilemedim. görsel şölen yaşattın resmen tömürcüğüm. bayıldım ki ne bayıldım harika çiçeklerin var ablacım, Allah nazardan saklasın.

Beğenmene çok sevindim hira ablacım ;) Onlardan ayrılmak okadar zor ki :( Tek dileğim üniversitede de çiçek yetiştirme imkanımın olması ;) Daha güzelleri senin olsun ablacım :p

bay tömürcek 07-08-2013 20:32

5 Eklenti(ler)
Zinnialarım her seneki gibi güzelliklerini sergiliyorlar bayılıyorum bu çiçeğe ;) Her sene çok dikkat ediyorum tohumunu kaybetmemek için. Bizim burdaki yöresel adı şam teknesi ;) İsmin veriliş nedeni hakkında bilgi sahibi olamadım malesef :p

İlk olarak tohumu sadece kırmızı ve mor renkten almıştım sarı hariç tüm renkler çıktı ertesi yıl. Renk olarak turuncu ağırlıkta oluyor her sene. Bu sene kavun karpuz ocaklarına ektim hem köklerine gölge yapsın, kavun karpuz sıcaktan yanmasın diye, hem de bahçe renklensin diye. 35 ocak şam teknesi var sürüsüne bereket, her ocakta da 2 ya da 3 kök :D

Eklenti 432270

Eklenti 432271

Eklenti 432272

Eklenti 432273

Eklenti 432274

bay tömürcek 07-08-2013 20:37

5 Eklenti(ler)
Şu pembe katlı olan çok hoşuma gidiyor tabi turuncusuda ;)

Eklenti 432275

Eklenti 432276

Eklenti 432277

Eklenti 432278

Eklenti 432279

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025