agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   bay tömürcek / Balkon, Ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28624.htm)

bay tömürcek 20-05-2013 20:25

Cymbelina ablam döktürmüş gene yahuu :D Ablacım inan nazardan falan değil ya da sakladığımdan değil yavaş yavaş olanları paylaşıyorum zaten o limon, kına çiçekleri, gelin tacı falan da paylaşıcaktım aslında ama sen benden önce davrandın :p Cymbelina ablacım sen gel ben sana gelincikte yaparım damatçıkta, artı traktörde var, mevlüt okuyunca şöyle bir tarlaya falan gideriz :D

Zülfüye ve kaplumbağayı sadece sayfalardan birazcık biliyorum ve dağçiçeği ablacım zülfün kurtulsun ilk tohumlara ben talibim önemle rica ediyorum ve benimkiler de zühtü olucak zülfünün çocukları :D

Ablacım iğdeye bayılırım abartmıyorum kokusuna hastayım. Ama şimdi tutmaz çiçekli ve yapraklı olduğu için. Kasım ayında alıp dikersin ablacım. Hanımeli arsız oluyor çabucak tutuyor ama iğde öyle mi bilmem kasımda dene bi ablacım belki tutar. Liste işine gelince blacım inan hiç aklıma gelmedi ama eğer istersen ya da isterseniz listeyi yaparım sizi kıracağıma gözlüğümü kırarım ;)

Ben o başlığı açtım ama ablacım hiç dönen olmadı sonra ben birkaç tane öyle istediklerimden konu komşuda görüp istedim bikaç çelikte iteden geldi e sakız da aldım bu sene, ceylan da olmayıversin zaten yeterince çiçeğim var Allah onlara zeval vermesin ve o başlığı alıp gün yüzüne taşıdığın için, böyle bir incelik gösterdiğin için sana tüm kalbimle teşekkür ederim ablacım :)

dağçiçeği 21-05-2013 10:09

1 Eklenti(ler)
Tömürcek bak benim sabriyeme. :D boyuna posuna bakmamış ta çiçek açarmış. :D

kılıçh 21-05-2013 10:14

sabriye dediğiniz e milli değilmi?

dağçiçeği 21-05-2013 10:20

Evet . Tömürcek E. Millilere Sabriye diyor . O yüzden Sabriye dedim. :D

kılıçh 21-05-2013 10:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1158121)
Evet . Tömürcek E. Millilere Sabriye diyor . O yüzden Sabriye dedim. :D

güzel adlandırma..:D
bende sardunyayı bülent diye seviyorum...;)
bana saçma gelirdi demekki tek ben yapmıyorum bunu.....:D

bay tömürcek 21-05-2013 13:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1158107)
Tömürcek bak benim sabriyeme. :D boyuna posuna bakmamış ta çiçek açarmış. :D

Ablacım maşallah sabriyeler zaten böyle oluyor küçücükken çiçek açıyorlar ;) Bu bende tek olan büyük yapraklı sabriyeden bunun çiçeği de yaprağı da çok güzel :p

bay tömürcek 21-05-2013 13:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kılıçh (Mesaj 1158126)
güzel adlandırma..:D
bende sardunyayı bülent diye seviyorum...;)
bana saçma gelirdi demekki tek ben yapmıyorum bunu.....:D

Kılıçcım benim koyduğum bir isim değil yani e.miliinin bizim buralardaki yöresel adı sabriye ;) Senin sardunyana kendi koyduğun isim galiba o, ama sabriye direk olarak çiçeğin ismi yöresel yani ben koymadım :p

kılıçh 21-05-2013 13:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1158248)
Kılıçcım benim koyduğum bir isim değil yani e.miliinin bizim buralardaki yöresel adı sabriye ;) Senin sardunyana kendi koyduğun isim galiba o, ama sabriye direk olarak çiçeğin ismi yöresel yani ben koymadım :p

bugün bişe daha öğrendim...:D

GÜLSEN_ 23-05-2013 22:37

Yine herşey çok güzel ablacım benim yüreği güzel kardeşim hepsi resimlerine yazılarına yansıyor ALLAH mutluluğunu neşeni daim etsin inşallah ellerine emeğine yüreğine sağlık ablacım :)

bay tömürcek 23-05-2013 22:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1159595)
Yine herşey çok güzel ablacım benim yüreği güzel kardeşim hepsi resimlerine yazılarına yansıyor ALLAH mutluluğunu neşeni daim etsin inşallah ellerine emeğine yüreğine sağlık ablacım :)

Aahhh benim gülsen ablaam seni burda görmek negüzel ablacım özledim valla :( Çok teşekkür ederim ablacım beğenmene çok sevindim ayrıca o senin güzel görüşün gülsen ablacım, kucak dolusu sevgilerimle ;)

Cymbelina 24-05-2013 21:51

Peki ya, Hibiskus/Japon gülü desem???;) O var mı peki? Bu aynı zamanda Dağçiçeğiciğimde de olabilir, ciddi şüphelerim var olduğuna dair, ikiniz de kirli çıkısınız - varsa Hibiskusunuz, herkes kendi sayfasında açıklasın gayri:D Tek tek sordurtmayın:dilli:

Bir de hazır sormuşken, sundaville'i de ekleyeyim:)

bay tömürcek 24-05-2013 22:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1160156)
Peki ya, Hibiskus/Japon gülü desem???;) O var mı peki? Bu aynı zamanda Dağçiçeğiciğimde de olabilir, ciddi şüphelerim var olduğuna dair, ikiniz de kirli çıkısınız - varsa Hibiskusunuz, herkes kendi sayfasında açıklasın gayri:D Tek tek sordurtmayın:dilli:

Bir de hazır sormuşken, sundaville'i de ekleyeyim:)

Valla bu sefer ıskaladın ablacım :D Hibiskusum yok sundavillemde yok ama bu hafta bu ikisi de gelmiş benim çiçekçiye hibiskuslar 10 tl olduğu için al(A)madım :p Sundaville sarılıcı olduğu için çok hoşuma gidiyor ama o da 10 tl den aşağı değildir bir ara param olursa düşünüyorum bu ikisini ;)

Cymbelina 24-05-2013 22:27

Sus, bana cevap verme:dilli::D Şuna bak ya, bir de ıskaladın diyor, var demedim zaten, var mı dedik, değil mi?;) Ayrıca, hayret yani sende olmayan bir çiçek de varmış demek ki:dilli: Gazetelerin manşetlerini şimdiden görebiliyorum: Tömürcek Efsanesinin sonu mu geldi?:dilli::D İnşallah en kısa zamanda hepimizde olur bu ikisinden, çok güzeller. Hastasıyız hepsinin vesselam:)

bay tömürcek 24-05-2013 23:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1160187)
Sus, bana cevap verme:dilli::D Şuna bak ya, bir de ıskaladın diyor, var demedim zaten, var mı dedik, değil mi?;)

Tahsin bey osmanıng anası beni hep ezikliyur :D Seviyorum ben bu dilber halayı yahu :D Amin cymbelina ablam inşallah ediniriz bunları aslında herşey paraya bakıyor ama o da bizde yok bizim işimiz gene nasibe kısmete kaldı ;)

Cymbelina 24-05-2013 23:30

Tömürcekciğim, cehaletimi bağışla, yaptığın göndermelerdeki isimleri çözemedim;) Ben seni ezmeye çalışmıyorum, sadece orada Hibiskus ve sundaville'i tutturamadığım için çemkirdim biraz:dilli::D Hibiskusu önceden beri biliyorum da sundavilli ilk kez forumda görmüştüm, sanırım Sn seyfi0505'in sayfasındaydı, onda da maaşallah epey bir çiçek vardı. Yağmur duası misali çiçek duasına çıkalım bari:)

Holy şit:dilli: Tenzile ve Dursun yenge, ben topukluyorum:dilli::D

bay tömürcek 24-05-2013 23:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1160224)
Tömürcekciğim, cehaletimi bağışla, yaptığın göndermelerdeki isimleri çözemedim;)

Holy şit:dilli: Tenzile ve Dursun yenge, ben topukluyorum:dilli::D

Ablacım avrupa yakası vardı ya dilber hala vardı orda oydu işte kastettiğim ;) Hibiskus dalını suda çimlendirip dikiliyor ananeme yaptık bu kışın şuan 30 cm oldu boyu ama bu aylarda çelik almak en iyisi çünkü kışın çoook uzun zamanda kök yaptı suda hatta kökte değil beyaz pütür pütür şeylerle kaplandı gövdesi bende dik anane onlar kök yapar dedim dikmiş ve tuttu :p

Bende şu son yazdığını anlayamadım ablacım holy şit ne ki dedim dursun yengeyi de nerden hatırladın valla satır aralarını bile kaçırmıyosun helal bide yaşlıyım demez misin ablam benim :p

Cymbelina 24-05-2013 23:52

E kendin için de alıp bir dal köklendirseydin ya keşke. Benim sözlerime gelirsek, ben de önceki mesajlarımdaki gibi gene filmlerden gönderme yapmıştım, onun Türkçesini yazmam pek uygun olmaz:D esprim güme gitti:(:D

bay tömürcek 24-05-2013 23:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1160239)
E kendin için de alıp bir dal köklendirseydin ya keşke. Benim sözlerime gelirsek, ben de önceki mesajlarımdaki gibi gene filmlerden gönderme yapmıştım, onun Türkçesini yazmam pek uygun olmaz:D esprim güme gitti:(:D

Ablacım ananeme de tanıdık bir teyze getiriyor ilk getirdi direk toprağa dikmiş olmadı ikinciye bidaha getirdi suya koy dedim orda oldu yani ananemde yok daha büyücekte olcakta ben ölürüm ozamana ;) Ablacım aslında espirinin orasını anladım ama mantığı çözemedim konuştukça daha da batıyorum Allahıım :D

Cymbelina 25-05-2013 00:14

Tövbe de, Allah gecinden versin, sen kendin için de bir dal edinmeye çalış sağdan soldan, senin ilgin ve sevginle kısa sürede kocaman olur o, merak etme;) Sizin bu teyzeler, yengeler valla maaşallahı var hepsinin, sürekli bir sirkülasyon halindeler, çiçek- çelik dağıtım/paylaşım ağı, mekik dokuyorlar:D. Hani kadınların altın günü olur ya, sizin oradaki hanımlar da kabul günlerinde çelik, çiçek, tohum günü yapıyorlar gibi neredeyse. Aaa, hay Allah, hanımlardan fazla bahsettim:dilli:, az kalsın içimdeki kadın ortaya çıkacaktı:dilli:, maazallah az kalsın bir mağduriyete sebep olacaktı böylesi kadınsı bir mesaj:dilli::D

Neyse, Tömrücekciğim haydi bakalım bol çiçekli rüyalar:)

dağçiçeği 25-05-2013 11:30

Şşşşt ne oluyor burda bakalım.
Hibiskus muydu neydi bende de ondan yok. Zaten olsa bu şekilde bahsetmez canım hibiskusum derdim büyük ihtimalle. :P :D
Bir ara sandaville den vardı çiçekçide de içim gitse de alamadım. Balkonda sarmaşık bakamıyorum diye. Belki daha sonra tekrarı gelir diye belki de sellukam o aralar bitlerle mücadele edip durduğu içindir bilemiyorum.
Birdaha da gelmedi çiçekçiye işte. Benim şansıma. :(
Bu arada aklıma ne geldi bu Tenzile yenge ve saz arkadaşları birde Cymbelina nın peşindeki federaller acaba bu yazdıklarınızı okusa neler olur ? :D seyreyle cümbüşü. :D

Cymbelina 25-05-2013 16:46

Aslında geçen benim de aklıma geldi. Tömürcek burada isimleri de ifşa ediyor. Onların oradaki bu meşhur teyzeler, yengeler de hasbelkader üye olurlarmış buraya ve okurlarmış. Allaah, artık Tömürcek düşünsün gerisini. Valla ben masumum, sehven zikrettim o isimleri:dilli::D

bay tömürcek 25-05-2013 17:17

Cymbelina ablacım inanır mısın sülalemde çiçek yetiştirmeyen kişi sayısı çok az o yetiştirmeyenler de ya yeri olmadığından ya da başka sebepten hepsinin az çok çiçeği var çok mu şanslıyım ne yahu :D

Ablacım hibiskus diğer bir yengemde de var onunki belki büyümüştür kışın biraz ufaktı, ziyaret farz oldu yani hasibe yengeme :D Yengeler, teyzeler durmuyorlar ki nerde ne görseler alıyorlar sonra da '' aaa gız bi çiçek aldım geçen görmen ilazım sen de yok mu ondan? '' bidahaki gelişte ya o çiçekten saksıya dikilip getirilmiştir ya da çeliği çomağı işte, sürekli bir hararetli çalışma içerisindeler :D

bay tömürcek 25-05-2013 17:23

Dağçiçeği ablam hibiskusu ben bulursam sizide hibiskuslarım merak etmeyin benim bulmam yeterli :D Sundaville hala var çiçekçide ama param yok benim param olur da alırsam dağçiçeği ablama uygun bir organından bağış yapılacak listeye eklendi :D

Merak etmeyin benim yengeler, teyzeler bilgisayarı açmayı bile bilmezler hem adımla da üye olmadım böle kod adlarıyla buralarda yengelerimi çekiştiriyorum yaşasın kötülük :D Yani bu ismi geçen tombik tatlı yengelerimin buraya üye olmasını yüzdeye vurursak - ki vuramayız ihtimal bile yok :D - üye olmazlar ve biz de zarar görmeyiz yoksa ordu gibi bunlar yanarız :D

Cymbelina 25-05-2013 21:23

Niye inanmayayım canım, inanıyorum, tahmin edebiliyorum. Ayrıca, armut dibine düşermiş:) İşte apaçık örneği de sensin. Evet, artık 40 kere hibiskus hibiskus dedik, bir şekilde edinmen şart oldu, namını düşünmelisin biraz da:) Tombik yenge ordusu diyorsun, şöyleler böyleler diyoruz da aklıma geldi, sayfaları üye olmayanlar da görebiliyor. Bu yengelerin başka yeğenleri de vardır, onlar da bilgisayar kullanıyordur, bence tikat et sen:dilli::D Senin profilinde ikameti Yurtdışı filan yap olmazsa:dilli:. ,

Bu arada sen enzim türü birşeyler yaptın mı? Geçen sana o başlığın linkini vermiştim, okundu mu bakayım o başlık?:dilli:

Diğer sorum şu: Senin bu bahsettiğin söğüt gübresi ne ayak dermişim:D Yani afedersiniz, o gizli madde nedir, izah edebilir misiniz?

bay tömürcek 25-05-2013 22:20

Ablacım dediğin gibi ben dibine düşmüşüm :D Hibiskusun burda bir dükkanda karamel rengi var acayipte büyümüş çekinmesem bir dal isticem de çekiniyorum beni çok geri çevirdiler zamanında oyüzden kimseye mudana etmek istemiyorum artık ;)

Burda çiçekçide var 10 tl olmadı çiçekçiden alırım hibiskus kolay yani :p Ablacım yeğenler var tabi bu yengelerin falan ama kimse böyle sayfalara bakmaz hiç birinde çiçek svgisi yok yeni nesil içinde ben tekim yani :D

Ben enzim başlığını okudum ablacım verdiğin tarifi de kaydettim ama yapma fırsatım olmadı daha ;) Söğüt gübresi de söğüt ağacının zamanla çürümesiyle oluşan torf benzeri kahverengi bir gübre söğüt ağacının içinde oyuk yerde oluyor menekşe başlığında saksı harcı sayfasında resimlerim ve açıklamarım var cymbelina abla orda tanıttım ama bulması gayet zor çünkü her söğütte olmuyor binde bir ablacım :( Galiba sen çaktırmadan menekşe işine giriyosun ablacım burnuma değişik kokular geliyor :D

Cymbelina 25-05-2013 22:38

Aferin, boşver müdana etme, sorma, aferin. Heyvan :dilli:gübresi demiştin, onu kullanıyor musun peki çiçeklerinde, saksılarda? Ya konuş işte, ver artık şu sırrını oğlum:dilli: Yok bu böyle olmayacak, seni çapraz sorguya alacağız:dilli::D Ben o dediğim enzimsi olayı denek saksılarda 3. kez sulayarak verdim, bakalım. Şu ana kadar sararma veya bozulma olmadı. O da artık daha fazla sıcakta beklemeyeceği için azar azar hepsine dökeceğim sanırım sonraki sulamalarda.

Senin söğüt gübrenin menekşede kullanıldığını bilmiyordum, ben normal her çiçekte kullandın sandığım için sordum. Bu arada kabak çeşitlerine maaşallah:) Daha önce de demiştim, o susak kabaklarını bir şekilde değerlendirsen, ne bileyim satamaz mısın mesela? Misal, onu süs eşyası olarak satan bir yer bulunmuş olsa, sen de onlara pazarlasan. Gerçi uçuk bir fikir oldu ama, nerden bulacağız öyle bir yeri.

bay tömürcek 25-05-2013 22:51

Ablacım dediğim gibi hiç bir katkı maddesi kullanmıyorum çiçeklerimde sadece su :p Hayvan gübresini yanmışını saksılara karıştırıyorum aslında ama bu sene yanmışını bulamayınca bu seneki saksılarımda yok söğüt çınar gübresi falan karıştırdım bu sene azcıcık zaten gramla bulunuyor bir ara çuvalla bulmuştum dağıttım herkeslere :D

Söğüt gübresini istediğin çiçekte kullanabilirsin ablacım gyet yararlı ;) Susaklarımı satmya kalktım ablam alan bakan olmadı ilk edinirken tohumunu kimsede bulamayınca aktardan alayım dedim abi bana 1 liralık ver dedim aklımda canlanan bir avuç tohum bana dedi ki 1 liralık olmaz 3 çekirdek 1 lira dedi şaşırdım almadım sonra bir yerlerden buldum edindim ama satamıyorum.

Dediğin gibi sırf hediyelik eşya ve antika satan bir dükkan var bir su kabağı lamba yapmışlar gayet süssüz ve sade kaç para dedim 110 dedi ben getirsem susak alır mısın dedim yok almam dedi yani susaklarımı satamıyorum malesef :) Çekirdeklerini satayım dedim onları da almadılar yani benim susaklar sadece isteyenlere verilerek değerlendiriliyor okadar ;)

SUDEM 27-05-2013 10:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1028139)
Şu çiçeklere biz muhabbet çiçeği diyoruz aynı begonya gibi harika birşey hiç çiçeği bitmiyor bide acayip büyüyorlar ;) bu alttaki de kadın doğum menekşelerim falan burda yavruluyor diğer çeliklerde burda :D
Eklenti 336711

Eklenti 336712

Eklenti 336713

vuuu hazine mi buldum ben :)

SUDEM 27-05-2013 10:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan (Mesaj 1028170)
Ördeği bilmem ama tavukları düdüklü tencerede hayal etmedim değil:)

:D çook güldüm çook :D

SUDEM 27-05-2013 10:49

pek sevgili bay tömürcek...
hani diyorum şöööle bi karma yapsan bana..ve ben onları balkonuma sıra sıra diktiğimde herkes büyülense güzelliklerine...olmaz mı?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025