![]() |
bence de türleri bilelim ona göre isteriz...:D
|
Alıntı:
Zülfü ( selluka) tohumu eline geçse kesin yetiştirirdi. O da elinde yok galiba. Demek ki kimse tömürceğe selluka tohumu göndermedi. Ahhh bu kırmızı örümcekler ... Başımın belaları. Eğer Zülfü mü bu örümceklerden kurtara bilsem hem çiçeğini görüp hemde bol bol tohum dağıtabileceğim. :(. |
Vallaha bu sefer cymbelina abla bana kızacak neden derseniz hep paylaşmadığım şeyleri bulup çıkarıyor nerden aklına geliyor inan ki bilmiyorum ablamın kalbi temiz ya evet evet kalbi temiz ;) Ya bende clematis var evet ama yabani olanından hani şu tarlalarda beyaz beyaz açanlar var ya küçük küçük, çok güzel kokanlardan hah ondan var işte bir kök kokusunu çok seviyorum da bahçemde var bir tane :p
Ama onu neden paylaşmadım biliyor musunuz azcık büyüsün dedim oyüzden hani ;) Bende zülfüden de yok dağçiçeği ablacım abamec kullan iyi geliyor kırmızı örümcek ilacı o :p Neyse benim şu clematisi eklemem lazım cymbelina ablam görsün de bana hak versin aa evet bu yabani olanından eklemese de olurmuş desin yani :p |
Pes yani Cymbelinadan korkulur. Clematis var mıdır diye sorunca '' nereden aklına gelmiş, olsa tömürcek mutlaka bir yerlerde bahsederdi'' diye düşündüm. Ama tömürceğin var ama biraz büyüsün dediğini okuyunca korkuyla etrafıma bakındım ve biri bizi izliyor, kim acaba diye içim ürperdi .
|
:eek:Cymbelina :eek: önsezi yok yok altıncı his :( korkulur senden :D
|
Ablalarım cymbelina ablamın kalbi temiz kesinlikle başka bir açıklaması yok bunun ;);)
|
4 Eklenti(ler)
Biraz resim yükleyeyim ;) İlk önce clematisle başlayalım cymbelina ablam için :p Sondaki resim benim clematisin çiçekli hali resmi netten alıntı yaptım büyüyünce böyle açıcak işte ;)
Eklenti 406554 Eklenti 406555 Eklenti 406556 Eklenti 406557 |
çok güzeller...;)
ilerki yıllarda çiçekleri büyüyor değilmi?:D |
4 Eklenti(ler)
Petunyalarım ;) Kırmızılı katmerli favorim benim :p
Eklenti 406570 Eklenti 406571 Eklenti 406572 Eklenti 406573 |
3 Eklenti(ler)
Kohleram açtı açıcak :p Çiçek tomurcuğu çok güzel tüylü kadife gibi ;)
Eklenti 406582 Eklenti 406583 Eklenti 406584 |
Harika bunlar tömürcek , esas kirliçıkı bulundu. ;)
İyi ki Cymbelina sormuş yoksa bunlar pek günyüzü görmeyecekti. Ama şunu da söylemeliyim ki bu tür Clematis çok çabuk coşup ortamı elegeçiriyor diye biliyorum. Dikkat et. Kokusu da çok güzeldir. İyi günlerde büyüt. |
maşallah benden gelsin kardeşim.
|
4 Eklenti(ler)
Sabriyelerim ;) İçerde durmuyorlar sadece foto çekmek için masanın üzerine koydum :p
Eklenti 406594 Eklenti 406595 Eklenti 406596 Eklenti 406597 |
4 Eklenti(ler)
Katmerli camgüzelim bu aralar çok güzel maşallah :p Büyümeye çalışan çiçek ve süs biberi fidelerim ;)
Eklenti 406611 Eklenti 406612 Eklenti 406613 Eklenti 406614 |
2 Eklenti(ler)
Yaprak güzelim :p Her sene illaki en az 1 saksı dikerim büyür büyür penceremi kaplar :p Dallarından çoğaltıyorum çok kolay köklenen bir çiçek ;) Biraz büyüsün çoğaltıp hediye edicem eşe dosta ;)
Eklenti 406630 Eklenti 406631 |
2 Eklenti(ler)
Sardunyalarım budamadan sonra ancak kendilerine geldiler 2 tanesi açtı ;) Buda kapının önündeki kırmızı sardunyam testiye diktim bunda çok hoş duruyor hele ki açınca :p
Eklenti 406637 Eklenti 406638 |
3 Eklenti(ler)
Aşk merdivenim gelişmesini hızlandırdı ışık aldığı için büyümesi güzel gidiyor :p
Eklenti 406647 Eklenti 406648 Eklenti 406649 |
3 Eklenti(ler)
Küçük kuzenlerim geldiler bugün tutturdular abi bizi tarlaya götür gelincikten gelin yap bize dediler ;) Hayatta kıramam küçük çocukları koydum traktöre onları hep beraber tarlaya gittik bol bol eğlendiler :p Gelinleri yaptık damatsız olur mu damatta yapıcaktım babam aradı eve gelin dedi gelinlerimiz damatsız kaldılar malesef ;) Bizde izdivaca çıkarırız napalım :D
Eklenti 406678 Eklenti 406679 Eklenti 406680 |
5 Eklenti(ler)
Mayıs ayını çok seviyorum gelincikler her yeri kapladılar buğday, araka tarlaları gelincik dolu :p Mayıs ayında bizim köy böyle oluyor ;)
Eklenti 406693 Eklenti 406694 Eklenti 406695 Eklenti 406696 Eklenti 406697 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili bay tömürcek sardunyan testisi ile çok güzel görünüyor, çiçeğinide görürüz inşallah. Gelincikten gelin ilk kez görüyorum, çok da hoşuma gitti harika olmuş. Bizim buralarda hiç gelincik yok çok güzel görünüyorlar inşallah tohumunu bulup her yere savurmalı diye düşünüyorum.
Ellerine, gönlüne sağlık, her şey çok güzel. Maşallah!.. |
Alıntı:
|
Sevgili tömürcek...
Alıntı:
|
Sevgili Tömürcek önce sana daha sonra da tüm bitkilerine maşallah . Hepsi birbirinden güzel çiçeklerinin.
Evet yabani Clematis çok arsız oluyor. Ama dediğin gibi kokusu muhteşem. Çok severim kokusunu. Bizim buralarda da çok vardır. Küçükken pikniğe gittiğimiz ormanlık alanda o kadar kalınlaşmışları vardı ki tarzancılık oynadığımızı hatırlıyorum. :D Bitkilerinin hepsi birbirinden güzel. Katmerli cam güzeli , kohlera , e.milliler , yaprak güzeli hele o petunyalar ...... Ama ben gelinciklere bittim . Kaç yıldır bu şekilde gelincik tarlası görmek istiyorum. Senin memlekete gelmek şart oldu. Şaka biryana gittikçe gelincikler de azalıyor galiba. Eskiden yol kenarlarında görürdüm. Bu yıl hiç görmedim. :( gelincik gelinlerde çok güzel. Ellerine sağlık.Damatları merak ettim. :D |
Alıntı:
Kına çiçeği, gelin tacı, bir şey daha vardı unuttum, kedi tırnağı, yabani clematis, portakal ve limon fideleri. Bir de başka sayfalarda anlatıyor - çanta çiçeği, vb. Ben size diyorum, inanmıyorsunuz, kirli çıkı işte:dilli:;) Ona kalsa sadece Sabriye, menekşe, Cevdet ve petunyaları (+kış sonu nergisleri). Anlatmıyor çünkü nazara gelmek istemiyor olaplüp:) Benim de bunca çiçeğim olsa, belki ben de hepsini anlatmazdım. Neyse, biz bir an evvel gidelim, olayı yerinde müşahade edelim kızlar. Hem bak traktörü de varmış, oraya kadar patpatla (iple bağlanarak) gideriz, onların orada da traktörle gezeriz. Zülfü yoksa sende Tömürcek, bir gün edindiğinde Dağçiçeği sana anlatır, Zülfü nedir ne değildir, değnek hangi durumlarda gerekir:dilli:, sardunyaları o değnekle aşağı itebilir mi, bir kaplumbağa bulup oyuncu olmak içün evden kaçar mı - tüm bu kimsede olmayan detayları o sana iletir.:D Gelinciğin çiçeğinden gelin yapman ve eklemen çok hoş olmuş, mutlu oldum görünce, biz de çocukken yapardık, şimdi yap deseler yapamam, unuttum. Sen de iğde seviyordun değil mi? Bizim buarada eve yakın bir parkta iğde ağaçları var. Şimdi de tam çiçek zamanı, öyle güzel kokuyorlar ki, camı açınca rüzgarla eve bile geliyor kokusu. Çok severim ben de. Bugün dayanamadım, çiçekli bir dal getirdim eve, suya koydum. Çelik için uygun mevsim değil, değil mi? Köklenir dersen kesin, birkaç dal alayım. Ama üzerleri çiçek dolu elbette, olmaz belki de. Hanımeliye mesela toprağa dikin, hemen tutar deniyor ya, bu da tutsa hepinize birer dal alırım. Ve de son olarak gelelim listeye. Evet, bayım, neden hala bir liste göremiyoruz? Neyse, baskı yapmayayım. Lanet olsun, Federaller! I'm outta here (ben kaçtım). |
Ne zamandır söyleyecektim, unutuyorum hep, içime dert oldu. Önceki mesajlardan birinde hani demir sülfat şöyle, yok demir oksit hödödö hödödö birşeyler dedim ya, kendimi biraz kötü hissettim. Sanki böyle çok bilmiş, ukala biri gibi yazmışım gibi geldi. Öyle tipleri hiç sevmem. Halbuki ben de bu demir türlerinin farklı şeyler olduğunu forumdan veya sağdan soldan duydum, yoksa kimyayı en son Lise 1'de görmüş insanım ben, ben kim, demir sülfatı demir oksitten ayırt etmek kim? Gerçi kimya dersinde elementlerin orbital olayı vardı ya, orbital sıralaması 1s2 2d2 bilmem ne, heh işte bir tek onlarda biraz iyiydim:D, ama şimdi yap desen yapamam. Allah'ım giderek daha da yaşlanıyorum:)
Neyse, efendim gelelim mevzuya. Ey okur, bu sayfa sahibinin bir zamanlar aradığı bir çiçek varmış, belki gelen geçen bu vesileyle ilgilenir diye, bağlantısını ekleyeyim: http://www.agaclar.net/forum/ariyorum/28275.htm Bendekiler hep normal klasik sardunya. Ama elinde aradığın türde olan varsa ve paylaşmak isterlerse o başlıkta sana ulaşırlar belki Tömürcek. Lanet olsun, şimdi de aynasızlar!:dilli: Ben tüyüyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ablacım buralar hala gelincik dolu daha ne tarlalar var da gidemiyorum fırsat bulup. Ayrıc buyrun gelin ablacım başımın üstünde yeriniz var ;) Gelinlerin damatları da çok güzel oluyor ama vakit darlığından yapamadım :D |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025