![]() |
Ildır abicim aradığın çiçeğin bu olmasına sevindim ben sana hemen çimlendireyim bundan :) Sayende çok aradığım ana yüreğini bulmuştum bende senin aradığın bu çiçeği senin için çimlendirmekten zevk duyarım :) Yarın oldu bil abicim iyi akşamlar :)
|
Senin balkonda cümbüş varmış tömürcek,ama ben geç kalmışım
|
Alıntı:
|
Tömürcekciğim, sen gelin tacı Kasım'da çelikle çoğaltılır demiştin. Yeni filiz dediğin nasıl bir şey? Dibinden, köklü dal gibi bir şey mi aldın? Bir de çiçekli kalma süresi kısa mı?
|
Alıntı:
|
tömürcek abim niye öğretmiyeyim tabikide öğretirim...(çiçeklerinide alırım:D)
sn dağçiçeği övgüleriniz için çok sağolun...:D sn cymbeline evet haklısınız sıranın arasına kaçamak yaptım...:D bu arada neyin niçin nasıl mevlüt okutacağız orayı pek anlamış değilim birisi açıklayabilirmi? sn cymbeline bana bit kadar çocuk demenize alındım...:o sn fatih tabi yarışalım neden olmasın rakip olmadan yarışma olmaz....:D benimki şimdi olmaz ama ne yalan söyleyeyim o kadar çok istiyorumki gelmeyi (sbsden önce olmaz daha doğrusu olmuyo) ama Allahtan mani gelmesse yazın neden olmasınki? ben yokken neler olmuş neleeeeeer? |
Ya sen bana bi öğret te kılıçcım istediğin çiçek senin olsun hiç möhüm deel :D Mevlüt işin şakası ya hani hep beraber toplancaz ya okadar insan bir aray gelince boş boş oturmaktansa bi mevlüt kırk yasin türü bişeyler yaparız dedik :D Hem gelirken bana bir sürü akide şekeri getircekler onları dağıtırız diye dedim ayrıca ozamana benim Cevdet'te doğurmuş olur hem bebek mevlütü olmuş olur dedik :D
İstiyorsan ve evdekileri ikna ederim diyorsan mutlaka gel yemek, içmek, konaklamak herşey benden istediğin kadar da kalabilirsin ama karşılığında sarma sarcaz ben öğrenene kadar :D Bence de olur olur gel sen buraya valla :D |
çalışırım ama çook zor sbs zamanı ne işin var diye homurdanırlar...:(
cevdet kim? |
bu arada ben akide getirmem....hııh
(şaka bi yana) cezerye bence daha güzel olur...:D |
Sbs ye ne kaldı ki zaten sbs den sonra gel diyorum bende sana ozaman olma mı? ;) Cevdet'te benim erkek diye aldığım fakat dişi olduğunu hamile kalınca anladığım kedim herkes bilir benim cevdeti resmi falan vardı burda da yasak diye kaldırıldı yönetim tarafından ;) Sen akide getirmesen de olur ama cezeryeye de bayılırım gelirken zahmet olmazsa bi cezerye yapıversen ne makbule geçer ama :p:p
|
sbs sonrası bakarız
ben cezerye yapamam ama eskinin tabiriyle köğtür denilen pekmezle yapılan bir tatlı var belki bilirsiniz onu çok güzel yaparım...:D |
Alıntı:
|
hayır bizim yöreye yönelik değil asıl adı köfter
eskiler köğtür der? |
Vallaha ben o tatlıyı bilmiyorum ama şunu biliyorum boğazınızda kalır vallaha pekmezler cezeryeler. Benden de sevgiler.
|
işte bu cevizli sucuğa çok benziyor....:D
1 Eklenti(ler)
|
Tömürcekcim benim bardak menekşem bir uyudu hala uyanmadı.arada bakıyorum yumrusu sağlam ama yeni yeni bir hareketlilik var gibi bakalım hayırlısı. Senin çiçekçidekilerde muhteşemmiş. En kısa zamanda bu bütçe olayına çözüm bulmalıyız artık kardeşim. :D nasıl yapmalı bilmiyorum o kadar düşüncemiz vardı ama gerçekleştiremedik.:( :mad:
Cymbelina ahh bacım bak çocuk çiçek alamamış. İçim gitti olacak iş mi ? :( Tömürcek kardeşim Allah tüm istediğin çiçeklere kavuşmayı bol bol çiçeklerini görmeni nasip etsin ne diyeyim. |
bende çok üzüldüm....:(
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ne geç kalması ablacım buyur sen de gel ;) Bak abla bir önceki sayfada değişik şarabi renkli gelin tacını gördün mü? :p Aynen dediğin gibi taze filizlerinden 3 tane aldım bakalım çimlenicekler mi? ;)
Tömürcekcim bu bitkiseverlarin kalpleri bir.Çünkü bugün aynısını ben de yaptım.Kayınvalidemin açık pembe gelin tacından 3 yartmak koparıp,pet şişeye gömdüm.Uçlarını ve yapraklarını da kestim ki,kuvveti köküne gitsin. Bi de çimleniverise benim sabiryenin gıyına sokuşturup yolleeverisin gaari.. |
Alıntı:
|
Gelin tacı yaprakla çoğaltılabiliyor mu ?
|
Alıntı:
|
Anladım, bizim okulun bahçesinde bir tane var sanırım. Yakından bakmadım ama ona benzettim. Pazartesi ben bi göz atayım ;)
|
Sanırım çalı ve bazı sarmaşıklarda bu yöntem kullanılabilir.Gelin tacı,acem borusu,melisa,mor salkım,küpeli,sardunya... Daha bugün bir komşumun sakızlarından (bende olmayan 3 renk) yartmak alıp diktim.Havanın serin gitmesi köklenmeye yardımcı olur umarım.
|
1 Eklenti(ler)
Bak coşkun abi resmi düzenleyip yeni filiz olan yerleri kırmızı balon içine aldım okuldakine bak bu filizler heryerde var zaten bu aralar vermeye başlıyor bu tazeleri onları ana kart dala birleştiği yerden tutup sıyırarak kopart ama çok uzun olmasınlar 15 20 cm olanlardan seç ve yapraklarını ucuna kadar kopart en uçta 3 4 yaprak bırakıp dik sık sık sula inşallah tutar ;)
Eklenti 403083 |
Alıntı:
|
Sevgili coşkun ve tömürcek,diktiğiniz filizler taze,sakın güneşin alnına koymayın.
|
Denerim Tömürcekcim ama bunun için okul bahçesinin tenha olması lazım beni gören öğrencilerimde aynısını yaparsa 5 dakikada talan ederler çiçeği ;)
|
Müge abla öyle bir hata yapar mıyım hiç ;) Asmanın altına koydum gölgede uyuyorlar şimdilik :p
Coşkun abi böyle bitki meraklısı öğrencilerinde mi var ne güzelmiş :p Eğer dikip tutturabileceklerse feda olsun gelin tacı onlara yolup yolup diksinler 1 kökten 1000 kök yetiştirsinler o 1 kök seneye nasıl olsa yeniden güzelliğine kavuşur ;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025