![]() |
sayfanızdakiler bi harika olurda birgün sakaryaya yolum düşerse çayınızı içmeden gitmem....:D
|
Evet ablacım bir balkon daha var ve o güney balkonu olduğu için ve yazın orda oturduğumuz için güneşi engellemek için asmayı sardırdım 4 5 sene önce oraya ;) Sarma yapmayı bilmiyorum ablacım ama annemle babannem sarar siz yeterki gelin asmadan da karınca değil de şeeeyyy ıııııı nasıl desem bazen pat diye fare düşüyor :D (ciddiyim :D)
Ben zaten en çok ta akidelere seviniyorum oleyy bir sürü şekerim olucaakk :p Ne fenası ablacım olur mu öyle şey sarma yapamasak ta mısır pişiririz gelin siz ;) Sardunyaların hepsi sakız cymbelina abla klasik sardunyalar aşağıda :p |
Alıntı:
|
ama daha 14 yaşındayım şehir dışına tek başıma kolay kolay çıkamam bu arada sarmada zorluk çekerseniz söylemeliyimki eskinin tabiriyle kalem gibi sararım....:D
|
Bak bak baaaak balkonun talibi arttı.:D Kılıçh ta çay içmek istiyormuş.:D
Önce biz geldik ona göre litfen ama litfen yaneee :cool: :D Şaka bir yana sayın Kılıçh tömürcek te daha ne çiçekler var ama henüz bizle tanıştırmadı gibi bir his var içimde nedense. Bu kadar çeşit ve bu kadar sağlıklı bitki herkesin harcı değil sevgili tömürcek. ( bu sözleri sanki bir yerden hatırlıyorum ama neyse. ) :( yaşlanıyorum ben :( |
bence de bizden bişeler gizliyor...:o
|
Dağçiçeği ablacım balkon yetmezse bahçe var o da yetmezse evin önünde kocamaaan dut ağaçları var kilim sereriz kılıç ta gelsin elma kurdunu da çağırırız hahaa mevlit yaparız :D
Vayyy demek kılıçcım srma sarıyosun he bak ben beceremiyorum her seferinde yırtılıyor patlıyor ya da çok bol oluyor eğer gelirsen ilk iş bana sarma yapmayı öğret bak öğretirsen sana istediğin çiçeği hediye ederim :D (alttan alttan rüşvet verme kokusu var :D) Ablalarım siz takmışsınız yaşlanmaya biz ona hayat tecrübesinin artması diyoruz yaşlanmak değil ayrıca sakladığım bitkim çiçeğim hiç bir şeyim yok hepsi sizlerin huzurunda bugün aldıklarımı da eklerim yarın inşallah :p |
Ben mesaj yazana kadar neler konuşulmuş bak seen .
Tömürcek faremi düşüyor dediiin. Bu fare tarla faresiyse sorun yok kocaman kulaklı olurlar nedense pek sevimli bulurum onları. Ama başka tür bir fare ise aynı fikirde olamıyorum. Neyse konuyu kapatıyorum. Kılıçh bey sen ne becerikli bir çocuksun öle. Bu yaşta kalem gibi sarma sarmak ta herkesin harcı değil. Aferin sana. |
Alıntı:
Lakin asmadan bungee-jumping yapan fare olayı beni ziyadesiyle ürküttü, ben gelemem o zaman, gerçekten, karınca olaydı şemsiyeyle filan da olsa otururduk. Kediler sanıldığı gibi fare düşmanı değil maalesef, kimse Cevdet'e kızmasın. Veyahutta diğer balkonda oturalım, hangisi hangisi yakında karıştırabilirim ama. Asmasız olanı diyorum. Tömürcek ortam/ şartlar müsait olursa resimlerini çekebilir misin her iki balkonun? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bak bu hiç aklıma gelmemişti. Sen bu bitkilerini dualarla büyütüyor da olabilirsin. Demek sırrın buymuş. ( bu kadar olur dediğinizi duyar gibiyim ) :p. :D Yaşlılık gibi bir kompleksimiz yok Allah şükür. Ama görünen köy kılavuz ister mi tömürcek kardeşim. :rolleyes: |
Ablacım kılıcıda alın gelirkene :D Balkon hepimize yeter :D Ayrıca fare gece saat 02.00 suları düşüyor ben gece balkonda yattığım için görüyorum gündüz çıkmıyor :D Balkonu bir düzelm cymbelina abla ****** çekerim şimdi asma tam uzamadı kilimleri serip sediri kurmadık olsun hemen çekerim :p
|
Beni de gaza getiriyorsunuz. Bir gün sakarya taifesini toplayıp tömürceğe baskına gidecekmişim gibi bir his oluştu içimde. Hayırdır inşallah. Şöyle biraz daha tömürceği sallayalım ne var ne yok bütün saksılar dökülsün göz önüne, beğendiklerimi seçip akide karşılığı takasa gideriz.
Dut altındaki mevlit cevdetin bebek mevlidi mi ? ona göre hediyeleri alıp tedarikli gelelim. Ciğer falan sardıralım yeni anneye süt yapsın. Hem yenidoğanların da ilk muayenesini yapmak bana düşer. |
Kılıç'ı da mı alalım? Bayağı, bildiğin dolmuş olayına döndü bu:) Sakarya'ya bir iki, bir iki, hayde kalmasın Sakarya yolcusu;) Sen çocuksun, o daha da çocuk, velisinin izni olmadan bit kadar çocuğu alamayız:dilli: Annesiyle gelsin, sarmaları unutmasın:)
Dut ağacı altında mevlüt, gece 02'de gökten zembille inen fare, yaprak sarma, haşlanmış mısır ve daha nicesi:D:D:D Çok güldürdünüz beni, Allah da sizleri güldürsün, aslında canım çok sıkkın ama sizlerin içtenliği mutlu ediyor, sağolun hepiniz. |
Dedimki ahanda Tömürcek dayanamadı kıskandı bir çok foto çekti ekleyedi yorumlar kırına gidiyor. Birde ne göreyim herkes balkonu paylaşıyor. :p
Okudukça güldüm güldükçe okudum. Muhabbet harika. Sarmada yarışabiliriz Kılıçh. Tek yapmayı bilmediğim pirinç pilavı diyordum onuda baya güzel yapıyormuşum :p (Kendimi mi övdüm ne yok yok hiç övmemişim. :) ) Şu çay içme mevzusunda da pek güldüm neden mi? Hani varya günümüzün fenomeni izdivaç proğramları "bi çay içebiliriz" diyenlerle dolu olan onlar geldi aklıma bir fazla güldüm. Artık fotoğraflarınıda görürüz döşeyince Tömürcekciğim balkonunu. Değil mi abisi?:p |
Alıntı:
|
Alıntı:
A bak o hiç aklıma gelmemişti bebek mevlidi yaparız lohusa şerbeti falan :D İnşallah hayırlısıyla bi doğsa şu yavrular da muayeneyi rana ablamız yapsa ;) |
Alıntı:
Ablacım canın mı sıkkındı ya valla bilmiyordum böyle gırgır şamata gidiyorduk üzüldüm şimdi :( |
Alıntı:
Hahaha izdivaç komikti hiç aklıma gelmemişti ma bizimki biraz akraba günü gibi olcak çay sarma kısır falanda yaparız :D Ve fatih te biliyomuş sarma sarmayı ben nerelere gideyim yapamıyorum işte olmuyor :dilli: Balkonu döşeyelim memnuniyetle resimlerim :p |
3 Eklenti(ler)
Gelin tacımı tekrardan eklicem diye söz vermiştim ama ben çekene kadar çiçekleri geçti :( Bende bugün yengemin şarabi renkli olan gelin tacını çektim bikaç tane taze filizlerinden de aldım bakalım çimlenecek mi? :p
Eklenti 402691 Eklenti 402692 Eklenti 402693 |
3 Eklenti(ler)
Bugün yine çiçekçime uğradım abartmıyorum 1 saat çıkamadım ordan :p Ve hiç bir yerde olmayan gloksinyaları benim çiçekçi getirmiş hem de 5 tl ;) Ama alamadım param yoktu :( Bakalım harçlıkları idareli kullanabilirsem almayı çok istiyorum ;)
Eklenti 402709 Eklenti 402710 Eklenti 402711 |
3 Eklenti(ler)
Yoncama ne olduğu hakkında fikri olan var mı :D Sanırım saksısından dolayı kendini aşağıya bıraktı intihar etse de benden kurtulamaz her isteğini karşılayıp yaşatıyorum onu :p Bu görüntüsü de hoşuma gitmedi desem yalan olur ;)
Eklenti 402726 Eklenti 402727 Eklenti 402728 |
2 Eklenti(ler)
Yoncalar bence güneşi çok seviyor ;) Ben güneşten hoşlanmadıklarını sanıyordum bakın ananeminkilere bütün gün güneş alan bir yerdeler bahçede çiçekleri okadar güzel ve canlılar ki fotoğraf çekmeden duramadım :p
Eklenti 402733 Eklenti 402734 |
4 Eklenti(ler)
Galam açtı :p Görüntüsüne bayılıyorum ama bunun daha değişik bir çeşidi var yaprakları ve çiçeği daha büyük çiçekçide gördüm ve serkan_istanbul un terasında da gala var o dediğim çeşitten bundan daha büyük boyu daha uzun ;) Ve bodur aslanağzılarım :p
Eklenti 402750 Eklenti 402751 Eklenti 402752 Eklenti 402753 |
Gloksinya değişik ve çok güzel bir çiçekmiş, senin çiçekçine bi söylesen de Rize'ye de bi şube açsa,burda aradığım çiçekleri bi türlü bulamıyorum :)
|
Alıntı:
|
Senin adına çok sevindim kardeşim ben burda çiçeği geçtim en basitinden viyol bulmakta zorlanıyorum.Geçen lazım oldu plastikçilerde bulamadım, en son çiçekçilere baktım yoktu bir kaçında en son girdiğim yer tam komediydi. Viyol var mı diyorum. Abi viyol ne diyo.Başladık adamla sessiz sinema oynamaya tarif ediyorum. Hani tohum çimlendirmek için, siyah, göz göz :D
|
Alıntı:
|
Amin,amin :D Pek umudum yok ama
|
Sevgılı Enes...
[QUOTE=bay tömürcek;1152031]Bu çiçek çalı cinsi yani bodur ağaç gibi. Boyu bir buçuk metreyi rahatça buluyor hatta geçiyor bile iyi bakılırsa. Yedikardeş kanını ilk defa duyduğum için netten araştırdım ama ağaç minesi çıkıyor bir de sadece kardeş kanı adı altında değişik bir çeşit çiçek.
Evet sen tarıf edınce ıyıce hatırladım.. aradıgım cıcek bu... Belkı fotoraftakı ışık nedenıyle bunun rengi bana daha acık gelmiş olabilir... Yedikardeşkanı bızım nenelerden kalma bır yöresel isim..İnternette o adla bulunmaz sanırım... Sana zor olmazsa bır dal bana dıkersen hayır demem.. Cünkü satılan çiçekcide bulunan bir cins değil.... Sana simdiden tesekkur ederım... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025