![]() |
Alıntı:
|
Hepsine masallah nazar degmesin. Hepsi cok guzel sevgili bay tomurcek. Gelin damak cicegi aklimda, minicik yapraklar cikardi. Biraz daha gelissin gondericem inallah.
|
5 Eklenti(ler)
işte bu kuzucuklarda tömerceğin bana hediye ettiği çiçekler (Allah razı olsun hepsine gözüm gibi bakıyorum değerlilerim benim onlar) ve bendeki diğer üyeler yavrusu sende olan çiçeğim ben de de çiçek açtı yakından çekmeye çalıştım menekşelerden ise önde gördüğünüz 2 yıldır hiç açmayan menekşem sonunda beni kırmadı :)) cok mutlu oldum ...
Begonyamı sence budamalı mıyım sevgili tömürcek o bana gecen yaz kurumuş bir dal olarak geldi üzerinde hiç yaprak yoktu 20 cm kadardı yapraklandı uzadı ve yanından yeni bir dal çıkmış bu yıl ama hiç çiçek açmadı ne yapacağıma karar veremedim:S senin tavsiyene uyacağım Bir de yaprağı güzelim var gecen yıldan kocaman oldu haşmetli bir çiçek oldu görenler hayran kalıyordu dışarıya çıkardım ama boyu cok uzadı dalları kırılmasın diye bağladım ama kendine gelebilmiş değil henüz 1,5 metre belki daha fazladır boyu sence onu da budamalı mıyım ne yapayım? |
5 Eklenti(ler)
işte sana sözünü ettiğim yaprağı güzelim cok uzadı dalları kırılacak diye korkuyorum... diğer 2 resim pazardan yeni aldıklarım parlak mustafam ve mutfak penceremi neşelendiren süt kutusu içindeki taze soğanlarım :)))
|
Alıntı:
Ben de bi nevi Sakarya'dan buraya atandım sayılır abla getirebildiğim hepsini getirdim. Saksılarımı taşıyamadım ama hepsini dalından yaprağından sil baştan tekrar başladım, insan sevdikten sonra imkan yaratıyor kendine :) |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 480738 Eklenti 480739 |
Alıntı:
Begonyanı budama abla içerde duruyosa çiçek açmaya pek uğraşmıyolar sabah güneşi gören ya da yakıcı güneş olmayan biyere dışarıya koy mutlaka çiçek açıcaktır :) Soğanlar da çok güzel gözüküyolar afiyet olsun :) |
tamam Enes yarın hemen yaprağı güzeli buduyorum ve begonyayı dışarıya alıyorum... senden gelenler hergün büyümeye devam ediyorlar maşallah ...soğanlarda güzel oldular tabi abisi bir gün buyur gel bak bakalım tadına beğenecek misin :)) güzel dileklerin için teşekkür ederim hepimiz için hayırlısı olsun :)))
|
Alıntı:
|
Bugün sabah budadım yaprağı güzeli kocaman dalları gidince üzüldüm ama yerine daha gür cıkacağı içinde sevinçliyim en son hali tam bir keltoş olduğu içinde kendimi gülmekten alıkoyamadım :DDD budadığım dalları temizleyip su içine koydum ve hemen komşulara dağıtmaya başladım paylaşmak insanı mutlu ediyor ...
Bugün dersaneden gelirken BİM e uğradık eşimle çiçek tohumları gelmiş eşim bir tane alabilirsin dedi ama ben 4 tane aldım biraz emirvaki oldu ama ne yapayım kendimi kontrol edemedim aldıklarım 1. dahlia yıldız çiçeği yumrusu 2. zinya tohumu 3. mavi ageratum mavi vapur dumanı 4. beyaz iri papatya yarın da onlara saksı ayarlayıp hemen dikmek istiyorum özellikle yıldız çiçeğini cok merak ediyorum sitede biraz araştırdım ve çiçeklerinin futbol topu büyüklüğünde olduğunu okuyunca şok oldum ve de cok mutlu oldum inşallah tutturabilirim :) Enes sen denedin mi hiç bu çiçeği **** bilen başkası var mı? şimdiden teşekkürler... |
Alıntı:
|
teşekkür ederim sağolasın Enescim valla ben tesadüf gördüm çiçekleri küçüklüğümde her bahçede görürdüm zinniaları cok beğenirdim renk renk benimde olsun istedim fiyatı da cok uygundu o yüzden kaçırmadım... inşallah yıldızı da tuturabilirimde çiçeklerini görebilirim heyecan içindeyim :)))
|
Arkadaşlar,geçen hafta sonu Enes'in (bay tömürcek) apartına misafir olduk. Olduk da şok oldum. Sağolsun selluka verecekti bana fide olarak. Aparta girdik, ne kadar düzenli bir delikanlı.Aklı başında, hoşsohbet. Neyse sohbet muhabbet, hazırlık yapmış bizim için.:eek::eek: Islak kek yapmış browni, veeeee sarma sarmış. Eşimle biz hala şokundan kurtulmuş değiliz durumun. Bir de güzel olmuşlar, lezzetli.
Paylaşmadan edemedim, aklınızda olsun, bu delikanlıdan çook iyi damat olur. Gördüklerimizin karşısında nutkumuz tutuldu. Dedik ki, Denizli seni kaybetmemeli. Ayrılırken sellukalar ile soğanlı bitkilerini de bana verdi. Neyse sohbetimize devam etmek için bir akşamlığına söz aldık artık. En uygun zamanda görüşeceğiz tekrar. Enesciğim, sevgiler bu arada. Nasılsın, iyisindir umarım? |
Ablacım güzel sözlerin ve övgülerin için teşekkür ederim evime gelerek beni çok mutlu ettiniz çok memnun oldum sizinle tanıştığıma ;) Daha damatlığa çok var türkan abla :D Çok şükür iyiyim ablacım siz nasılsınız? :)
|
Sevgili tömürcek, bugün komşumun millisini çapraz keserek ikiye böldüm. Ana daldan süt gibi beyaz birşey çıktı, sırf uzun bir sap kaldı. Üst kısmını da başka bir saksıya diktim, suladım. İnşallah ana dal yeşerir, üst dal da tutar.
|
Alıntı:
|
Teşekkürler sevgili tömürcek inşallah dediğin gibi olur yoksa komşudan çekeceğim var. İnşallah bir ara fotoğraflayayım. Benim kestiğim tek uzun bir dal öyle yan dal, tepe falan yok.
Valla inşallah başarmışımdır. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bir sürü adı var bu çiçeğin de yahu :D Bugün de ceren dediler :D Bizde de hanım efendi diye bilinir :D Renkleri belli değil ama ikisini yapraklarına bakarak farklı almaya çalıştım. Birinin yaprağı kokulu diğeri kokusuz farklı renk çıkarlar heralde ;) Yağlı begonyayı bulunca da altın bulmuş gibi sevindim çok severim kendisini :p
Eklenti 485545 Eklenti 485546 |
2 Eklenti(ler)
Atlasım geçen sene kürdan boyunda ve bebek parmağı kalınlığındaydı tuttu ve sürgün verdi sonra nolduysa gövdesi çürüme yaptı ben de 3 parçaya böldüm diktim bardaktaydı 2 hafta evvel saksıya geçirdim coştu ;)
Eklenti 485548 Eklenti 485549 |
5 Eklenti(ler)
İnci menekşem açtı pek güzel oldu ;) Tozlaştırma yöntemini denedim tohumlamaya çalıştım inşallah başarmışımdır :p
Eklenti 485552 Eklenti 485553 Eklenti 485554 Eklenti 485555 Eklenti 485556 |
3 Eklenti(ler)
Menekşelerim yavaştan açmaya başladılar ;) Yerlerini çok sevdiler bir de ara ara limon tuzlu suyla suluyorum gerçekten çok faydası oluyor :p
Eklenti 485557 Eklenti 485558 Eklenti 485559 |
3 Eklenti(ler)
Çingene şalvarım aldı başını gidiyor ;) Bu menekşe yapraklarını da saksıya sokuvermiştim yavruladılar bi kökten 4 5 tane çıkmış hepsinden de şimdi daha büyükler fotoğraf 2 hafta öncesinden ;) Fil kulağımda devamlı yaprak çıkarıyor yerini sevdi akşam üstü balkondan güneş vuruyor üstüne hafif ;)
Eklenti 485560 Eklenti 485561 Eklenti 485562 |
Zaman zaman sayfana ilk sayfalardan itibaren bakıyorum forumda sen ve fatih 'i gördükce böyle bir oğlum olsun demekten kendimi alamıyorum :). Şimdi son sayfaya baktımda taşınmışsın galiba oysa tenekedeki çiçekler o balkon avatarındaki kanepe ( bayılırım onlara ) çok güzel anılar canladırıyordu. Yeni evin (üniversiteli oldun galiba) hayırlı olsun. Dünya ahiret selameti dilerim güzel ,becerikli kardeşim.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025