agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   bay tömürcek / Balkon, Ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28624.htm)

beyaz-papatya 04-04-2014 08:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniBON (Mesaj 1266701)
bu forumda en güzel insan için yazılmış en güzel sözler bunlar.
Tömürcek için bizlerin yazmayı beceremediği sözleri yazdınız.

Tömürce ğe ve size sonsuz teşekkürler.

Rica ederim ben sadece içimden gelen sese kulak verdim sadece bay_tömürcek sonuna kadar hak ediyor bence :)

Emine 04-04-2014 08:50

Hepsine masallah nazar degmesin. Hepsi cok guzel sevgili bay tomurcek. Gelin damak cicegi aklimda, minicik yapraklar cikardi. Biraz daha gelissin gondericem inallah.

beyaz-papatya 04-04-2014 09:31

5 Eklenti(ler)
işte bu kuzucuklarda tömerceğin bana hediye ettiği çiçekler (Allah razı olsun hepsine gözüm gibi bakıyorum değerlilerim benim onlar) ve bendeki diğer üyeler yavrusu sende olan çiçeğim ben de de çiçek açtı yakından çekmeye çalıştım menekşelerden ise önde gördüğünüz 2 yıldır hiç açmayan menekşem sonunda beni kırmadı :)) cok mutlu oldum ...

Begonyamı sence budamalı mıyım sevgili tömürcek o bana gecen yaz kurumuş bir dal olarak geldi üzerinde hiç yaprak yoktu 20 cm kadardı yapraklandı uzadı ve yanından yeni bir dal çıkmış bu yıl ama hiç çiçek açmadı ne yapacağıma karar veremedim:S senin tavsiyene uyacağım

Bir de yaprağı güzelim var gecen yıldan kocaman oldu haşmetli bir çiçek oldu görenler hayran kalıyordu dışarıya çıkardım ama boyu cok uzadı dalları kırılmasın diye bağladım ama kendine gelebilmiş değil henüz 1,5 metre belki daha fazladır boyu sence onu da budamalı mıyım ne yapayım?

beyaz-papatya 04-04-2014 09:39

5 Eklenti(ler)
işte sana sözünü ettiğim yaprağı güzelim cok uzadı dalları kırılacak diye korkuyorum... diğer 2 resim pazardan yeni aldıklarım parlak mustafam ve mutfak penceremi neşelendiren süt kutusu içindeki taze soğanlarım :)))

bay tömürcek 04-04-2014 18:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi beyaz-papatya (Mesaj 1266697)
Sevgili Enes seni çiçek prof. olarak ilan ediyorum özellikle de uzman olduğun alanı da menekşeler seçtim :) senin çiçeklere karşı ilgili olmaman olamazdı bence çünkü ailen ve yakın çevrendeki herkes çiçekle ilgileniyor ne güzel şanslısın bence :) ben eşimin teyzesinin bakamadığı çiçekleri bana taşımasından sonra çiçeklerle acemice ilgilenmeye başlayan çömez birisim ve seni gerçekten takdir ediyorum. Sana ve çiçeklerine nazar değmesin cok sık giremediğim için siteye (kpssye hazırlanıyorum) sayfanı yeni keşfettim ve tek tek çiçeklerini incelemeye çalıştım ve hayran kaldım, senin gibi çiçeksever birisi ile tanıştığım için de kendimi şanslı bir birey sayıyorum. Seninkiler kadar olmasına imkan yok çiçeklerimin parmak sayımı gecmezler ama atanırsam ne yaparım diye düşünmekten kendimi alamıyorum ... çiçek sevdası başka bişeymiş onu öğrendim kısa zamanda sabah kalkar kalmaz yanlarına koşmak onların cılız gelişimlerine ortak olmak hergün muazzam bir duygu... Çiçekleri sevmeyenleri ve onlara bakmayıp atanları anlayamıyorum artık... Sanırım ben de bir çiçek sever oldum sayenizde iyi ki varsınız ...Teşekkürler.

Ablacım bu mesajınla beni öyle mutlu ettin ki anlatamam çok teşekkür ederim, ben de sizleri tanıdığım için çok şanslıyım. Bu site sayesinde öyle dostluklar edindim ki gerçekten çok iyi insanlarla tanıştım :) Sınavında Allah yardım etsin ablacım inşallah hayırlısı olur hakkında :)

Ben de bi nevi Sakarya'dan buraya atandım sayılır abla getirebildiğim hepsini getirdim. Saksılarımı taşıyamadım ama hepsini dalından yaprağından sil baştan tekrar başladım, insan sevdikten sonra imkan yaratıyor kendine :)

bay tömürcek 04-04-2014 18:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniBON (Mesaj 1266701)
bu forumda en güzel insan için yazılmış en güzel sözler bunlar.
Tömürcek için bizlerin yazmayı beceremediği sözleri yazdınız.

Tömürce ğe ve size sonsuz teşekkürler.

Çok teşekkür ederim bu sözler beni gerçekten çok mutlu etti :) Ben size teşekkür ederim :)

bay tömürcek 04-04-2014 18:10

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emine (Mesaj 1266736)
Hepsine masallah nazar degmesin. Hepsi cok guzel sevgili bay tomurcek. Gelin damak cicegi aklimda, minicik yapraklar cikardi. Biraz daha gelissin gondericem inallah.

Beğenmene sevindim emine abla elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum çiçeklerime :) Beni unutmadığın için çok teşekkür ederim emine ablacım ama ben o çiçekten buldum müge ablam gönderdi 4 yumru onların hepsi yeşermeye başladı şimdi :)

Eklenti 480738

Eklenti 480739

bay tömürcek 04-04-2014 18:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi beyaz-papatya (Mesaj 1266752)
işte sana sözünü ettiğim yaprağı güzelim cok uzadı dalları kırılacak diye korkuyorum... diğer 2 resim pazardan yeni aldıklarım parlak mustafam ve mutfak penceremi neşelendiren süt kutusu içindeki taze soğanlarım :)))

Maşallah sana verdiklerim baya büyümüşler ablacım :) Itır çok güneş ister onu pencere önüne koyarsan daha güzel gelişir abla, yaprak güzelinin dallarını kır, budayınca tazeleniyor ve daha gür büyüyor ablacım :)

Begonyanı budama abla içerde duruyosa çiçek açmaya pek uğraşmıyolar sabah güneşi gören ya da yakıcı güneş olmayan biyere dışarıya koy mutlaka çiçek açıcaktır :) Soğanlar da çok güzel gözüküyolar afiyet olsun :)

beyaz-papatya 04-04-2014 21:44

tamam Enes yarın hemen yaprağı güzeli buduyorum ve begonyayı dışarıya alıyorum... senden gelenler hergün büyümeye devam ediyorlar maşallah ...soğanlarda güzel oldular tabi abisi bir gün buyur gel bak bakalım tadına beğenecek misin :)) güzel dileklerin için teşekkür ederim hepimiz için hayırlısı olsun :)))

bay tömürcek 04-04-2014 23:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi beyaz-papatya (Mesaj 1266958)
tamam Enes yarın hemen yaprağı güzeli buduyorum ve begonyayı dışarıya alıyorum... senden gelenler hergün büyümeye devam ediyorlar maşallah ...soğanlarda güzel oldular tabi abisi bir gün buyur gel bak bakalım tadına beğenecek misin :)) güzel dileklerin için teşekkür ederim hepimiz için hayırlısı olsun :)))

Evet abla buda onu daha gür büyüsün taze taze :) Begonyanı da hemencik güneşli biyere koyarsan içeriye alışkın olduğundan yaprakları yanıverir, bikaç gün güneşsiz biyerde dursun yavaş yavaş hafif güneş alan kalıcı yerine alırsın abla :) Olur ablacım inşallah gelirim bigün soğanlı krep yapayım ben size onlardan ;)

beyaz-papatya 05-04-2014 23:36

Bugün sabah budadım yaprağı güzeli kocaman dalları gidince üzüldüm ama yerine daha gür cıkacağı içinde sevinçliyim en son hali tam bir keltoş olduğu içinde kendimi gülmekten alıkoyamadım :DDD budadığım dalları temizleyip su içine koydum ve hemen komşulara dağıtmaya başladım paylaşmak insanı mutlu ediyor ...

Bugün dersaneden gelirken BİM e uğradık eşimle çiçek tohumları gelmiş eşim bir tane alabilirsin dedi ama ben 4 tane aldım biraz emirvaki oldu ama ne yapayım kendimi kontrol edemedim aldıklarım 1. dahlia yıldız çiçeği yumrusu 2. zinya tohumu 3. mavi ageratum mavi vapur dumanı 4. beyaz iri papatya yarın da onlara saksı ayarlayıp hemen dikmek istiyorum özellikle yıldız çiçeğini cok merak ediyorum sitede biraz araştırdım ve çiçeklerinin futbol topu büyüklüğünde olduğunu okuyunca şok oldum ve de cok mutlu oldum inşallah tutturabilirim :) Enes sen denedin mi hiç bu çiçeği **** bilen başkası var mı? şimdiden teşekkürler...

bay tömürcek 06-04-2014 10:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi beyaz-papatya (Mesaj 1267247)
Bugün sabah budadım yaprağı güzeli kocaman dalları gidince üzüldüm ama yerine daha gür cıkacağı içinde sevinçliyim en son hali tam bir keltoş olduğu içinde kendimi gülmekten alıkoyamadım :DDD budadığım dalları temizleyip su içine koydum ve hemen komşulara dağıtmaya başladım paylaşmak insanı mutlu ediyor ...

Bugün dersaneden gelirken BİM e uğradık eşimle çiçek tohumları gelmiş eşim bir tane alabilirsin dedi ama ben 4 tane aldım biraz emirvaki oldu ama ne yapayım kendimi kontrol edemedim aldıklarım 1. dahlia yıldız çiçeği yumrusu 2. zinya tohumu 3. mavi ageratum mavi vapur dumanı 4. beyaz iri papatya yarın da onlara saksı ayarlayıp hemen dikmek istiyorum özellikle yıldız çiçeğini cok merak ediyorum sitede biraz araştırdım ve çiçeklerinin futbol topu büyüklüğünde olduğunu okuyunca şok oldum ve de cok mutlu oldum inşallah tutturabilirim :) Enes sen denedin mi hiç bu çiçeği **** bilen başkası var mı? şimdiden teşekkürler...

Yenilerin hayırlı olsun diyeyim ilk olarak ablacım bol bol açtıklarını da görürsün inşallah :) Bim de saksılar gayet ucuz du ben hemen 5 tane küçük boy uzun saksılardan aldım tırnak çiçeği ektim. Zinnia tohumu istediğini bilsem köyden çuvalla getirirdim ablacım keşke deseydin :) Yıldız çiçeklerimiz malesef geçen seneki sıcaklara dayanamayıp yandılar. Ondan önce uzun yıllar yetiştirdik bahçede. Mor turuncu kırmızı limon sarımız vardı. Boy boy oluyolar kimisi portakal kadar kimisi orta boy bi kavun kadar ve büyük boyları yalan değil futbol topu çapında açıyor çok çok güzel bi çiçek kışa kadar sürekli açar ;)

beyaz-papatya 06-04-2014 11:47

teşekkür ederim sağolasın Enescim valla ben tesadüf gördüm çiçekleri küçüklüğümde her bahçede görürdüm zinniaları cok beğenirdim renk renk benimde olsun istedim fiyatı da cok uygundu o yüzden kaçırmadım... inşallah yıldızı da tuturabilirimde çiçeklerini görebilirim heyecan içindeyim :)))

turkanatalay 12-04-2014 11:38

Arkadaşlar,geçen hafta sonu Enes'in (bay tömürcek) apartına misafir olduk. Olduk da şok oldum. Sağolsun selluka verecekti bana fide olarak. Aparta girdik, ne kadar düzenli bir delikanlı.Aklı başında, hoşsohbet. Neyse sohbet muhabbet, hazırlık yapmış bizim için.:eek::eek: Islak kek yapmış browni, veeeee sarma sarmış. Eşimle biz hala şokundan kurtulmuş değiliz durumun. Bir de güzel olmuşlar, lezzetli.
Paylaşmadan edemedim, aklınızda olsun, bu delikanlıdan çook iyi damat olur.
Gördüklerimizin karşısında nutkumuz tutuldu. Dedik ki, Denizli seni kaybetmemeli. Ayrılırken sellukalar ile soğanlı bitkilerini de bana verdi. Neyse sohbetimize devam etmek için bir akşamlığına söz aldık artık.
En uygun zamanda görüşeceğiz tekrar.
Enesciğim, sevgiler bu arada. Nasılsın, iyisindir umarım?

bay tömürcek 12-04-2014 22:35

Ablacım güzel sözlerin ve övgülerin için teşekkür ederim evime gelerek beni çok mutlu ettiniz çok memnun oldum sizinle tanıştığıma ;) Daha damatlığa çok var türkan abla :D Çok şükür iyiyim ablacım siz nasılsınız? :)

YeniGine 12-04-2014 23:15

Sevgili tömürcek, bugün komşumun millisini çapraz keserek ikiye böldüm. Ana daldan süt gibi beyaz birşey çıktı, sırf uzun bir sap kaldı. Üst kısmını da başka bir saksıya diktim, suladım. İnşallah ana dal yeşerir, üst dal da tutar.

bay tömürcek 12-04-2014 23:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1270095)
Sevgili tömürcek, bugün komşumun millisini çapraz keserek ikiye böldüm. Ana daldan süt gibi beyaz birşey çıktı, sırf uzun bir sap kaldı. Üst kısmını da başka bir saksıya diktim, suladım. İnşallah ana dal yeşerir, üst dal da tutar.

Yeni diktiğin üst kısmı çok fazla sulama ablacım tutacaktır çok arsız bi çiçek çünkü çabucak tutuyor. Alt kısmı da yeniden sürecektir merak etme abla :) Ben kendiminki yayılsın diye kart kalın dalların tepesini kopardım hep, o dalların alt kısmından 3 4 yerden pıtır pıtır yeşerdi :p

YeniGine 12-04-2014 23:43

Teşekkürler sevgili tömürcek inşallah dediğin gibi olur yoksa komşudan çekeceğim var. İnşallah bir ara fotoğraflayayım. Benim kestiğim tek uzun bir dal öyle yan dal, tepe falan yok.
Valla inşallah başarmışımdır.

gokcegokce 12-04-2014 23:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1270082)
Ablacım güzel sözlerin ve övgülerin için teşekkür ederim evime gelerek beni çok mutlu ettiniz çok memnun oldum sizinle tanıştığıma ;) Daha damatlığa çok var türkan abla :D Çok şükür iyiyim ablacım siz nasılsınız? :)

Bak sen yeşil parmakların onundan da marifet fışkırıyor anlaşılan. Maşallah Enes. Denizli kızları seni kaçırmamalı ablacım ;) Sevgiler...

bay tömürcek 12-04-2014 23:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1270106)
Teşekkürler sevgili tömürcek inşallah dediğin gibi olur yoksa komşudan çekeceğim var. İnşallah bir ara fotoğraflayayım. Benim kestiğim tek uzun bir dal öyle yan dal, tepe falan yok.
Valla inşallah başarmışımdır.

Yeşerir inşallah abla :) O yeşermezse bile üstü tutar komşun kayıp yaşamamış olur sen de deneyim kazanmış olursun abla sağlık olsun :)

turkanatalay 13-04-2014 20:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1270082)

Ben de iyiyim Enesciğim. Atalay abinin de selamı var bu arada. Telefonun kayıtlı zaten bende. Bir ara görüşeceğiz tekrar. İyi bak kendine.

bay tömürcek 13-04-2014 21:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turkanatalay (Mesaj 1270389)
Ben de iyiyim Enesciğim. Atalay abinin de selamı var bu arada. Telefonun kayıtlı zaten bende. Bir ara görüşeceğiz tekrar. İyi bak kendine.

Aleykümselam ablacım :) Görüşeceğimiz zaman bikaç gün önceden haberleşiriz türkan abla :) Siz de kendinize iyi bakın :)

bay tömürcek 23-04-2014 16:50

2 Eklenti(ler)
Sarı sabriyeler aldım çiçek pazarından :D

Eklenti 485543

Eklenti 485544

bay tömürcek 23-04-2014 16:56

2 Eklenti(ler)
Bir sürü adı var bu çiçeğin de yahu :D Bugün de ceren dediler :D Bizde de hanım efendi diye bilinir :D Renkleri belli değil ama ikisini yapraklarına bakarak farklı almaya çalıştım. Birinin yaprağı kokulu diğeri kokusuz farklı renk çıkarlar heralde ;) Yağlı begonyayı bulunca da altın bulmuş gibi sevindim çok severim kendisini :p

Eklenti 485545

Eklenti 485546

bay tömürcek 23-04-2014 17:00

2 Eklenti(ler)
Atlasım geçen sene kürdan boyunda ve bebek parmağı kalınlığındaydı tuttu ve sürgün verdi sonra nolduysa gövdesi çürüme yaptı ben de 3 parçaya böldüm diktim bardaktaydı 2 hafta evvel saksıya geçirdim coştu ;)

Eklenti 485548

Eklenti 485549

bay tömürcek 23-04-2014 17:07

5 Eklenti(ler)
İnci menekşem açtı pek güzel oldu ;) Tozlaştırma yöntemini denedim tohumlamaya çalıştım inşallah başarmışımdır :p

Eklenti 485552

Eklenti 485553

Eklenti 485554

Eklenti 485555

Eklenti 485556

bay tömürcek 23-04-2014 17:14

3 Eklenti(ler)
Menekşelerim yavaştan açmaya başladılar ;) Yerlerini çok sevdiler bir de ara ara limon tuzlu suyla suluyorum gerçekten çok faydası oluyor :p

Eklenti 485557

Eklenti 485558

Eklenti 485559

bay tömürcek 23-04-2014 17:19

3 Eklenti(ler)
Çingene şalvarım aldı başını gidiyor ;) Bu menekşe yapraklarını da saksıya sokuvermiştim yavruladılar bi kökten 4 5 tane çıkmış hepsinden de şimdi daha büyükler fotoğraf 2 hafta öncesinden ;) Fil kulağımda devamlı yaprak çıkarıyor yerini sevdi akşam üstü balkondan güneş vuruyor üstüne hafif ;)

Eklenti 485560

Eklenti 485561

Eklenti 485562

hilalll 23-04-2014 17:38

Zaman zaman sayfana ilk sayfalardan itibaren bakıyorum forumda sen ve fatih 'i gördükce böyle bir oğlum olsun demekten kendimi alamıyorum :). Şimdi son sayfaya baktımda taşınmışsın galiba oysa tenekedeki çiçekler o balkon avatarındaki kanepe ( bayılırım onlara ) çok güzel anılar canladırıyordu. Yeni evin (üniversiteli oldun galiba) hayırlı olsun. Dünya ahiret selameti dilerim güzel ,becerikli kardeşim.

bay tömürcek 23-04-2014 18:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hilalll (Mesaj 1274480)
Zaman zaman sayfana ilk sayfalardan itibaren bakıyorum forumda sen ve fatih 'i gördükce böyle bir oğlum olsun demekten kendimi alamıyorum :). Şimdi son sayfaya baktımda taşınmışsın galiba oysa tenekedeki çiçekler o balkon avatarındaki kanepe ( bayılırım onlara ) çok güzel anılar canladırıyordu. Yeni evin (üniversiteli oldun galiba) hayırlı olsun. Dünya ahiret selameti dilerim güzel ,becerikli kardeşim.

İnşallah ablacım Allah istediğin gibi bi evlat nasip eder sana :) Sakarya'dan Denizli'ye üniversite için geldim bi nevi taşınmış sayılırım :p Çiçek yetiştirmeye yeni evimde yeni memleketimde devam ediyorum sıfırdan başladım burda herşeye baya ilerleme kaydettim ;) Küçük de olsa burda da balkonum var balkonda çiçeklerim var onları da eklicem sayfama tam düzeni kuramadım daha balkondaki. Ayrıca iyi dilek ve duaların için teşekkürler hilal abla :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025