agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   GÜLSEN_ / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28346.htm)

sibelim 20-09-2012 18:44

hadi hayırlı olsun gülsen abla orkiden yeni dal çıkarıyor

GÜLSEN_ 20-09-2012 19:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Türkan (Mesaj 1021242)
gulsen ablacim kaynana topuzun muhtesem bendede var aynisindan.2 tanesi tomurcuk vermisti bir kac ay once ama oyle oldugu gibi duruyo ne uzuyo ne bisiy.acmiycakmi acaba.yardimina ihtiyacim var napmam lazim?

Ablacım güneş almıyormu olduğu yerden biraz güneşe bırak malum havalar serinledi eskisi gibi yakıcı sıcaklar kalmadı biraz güzeş görünce açıcaktır sanıyorum.Ama tomurcuklar üstünde kurumuşta olabilir beni kaç tanesi üstünde kurudu düştü.Bir kaç aydır böyle diyorsun eğer dediğin gibiyse üstünde kurumuştur tomurcukları:(

GÜLSEN_ 20-09-2012 19:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibelim (Mesaj 1021244)
hadi hayırlı olsun gülsen abla orkiden yeni dal çıkarıyor

Teşekkür ederim sibelim seninkilerde bi değişiklik yokmu ablacım?:p

Türkan 20-09-2012 19:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1021263)
Ablacım güneş almıyormu olduğu yerden biraz güneşe bırak malum havalar serinledi eskisi gibi yakıcı sıcaklar kalmadı biraz güzeş görünce açıcaktır sanıyorum.Ama tomurcuklar üstünde kurumuşta olabilir beni kaç tanesi üstünde kurudu düştü.Bir kaç aydır böyle diyorsun eğer dediğin gibiyse üstünde kurumuştur tomurcukları:(

cok gunes alan bi yerde abla.kurumusa benzemiyo.neyse gelicek yil insallah salikli acar

GÜLSEN_ 20-09-2012 19:39

ümidini yitirme o zaman açacaktır mutlaka:)))

YeniGine 20-09-2012 23:23

GÜLSEN im teşekkür ediyorum; inşallah o kaktüse birşey olmaz. Toprak çok çamurlu olduğu için e dikenlerden de kaça kaça etrafını bastırdım. Sardunya ya gelince; o saksının dibindeki delikleri bile açık değilmiş. O yüzden sardunya garibim çürümüş, onu budayıp başka bir saksıya alacağım bakalım kurtulur ise artık.

demircool 21-09-2012 00:12

ahh ne kadar güzeller bunlar böyle ablacım ya..harikalar maşallah

GÜLSEN_ 21-09-2012 09:18

2 Eklenti(ler)
Günaydın arkadaşlar, sabah balkona çıktım kaktüslerimi bir gözden geçirmek için, kaktüsümün biri hafif bir tarafa eğilmişti ne var diye elime aldığımda maalesef çürümüş olduğunu gördüm ve hemen cerrahi müdaheleye giriştim bütün yavrular tek tek ayrıldı gövededen daha sonrada çürümüş olan yeri kesip bir güzel temizledim bakalım iyice bir kurusun hepsi tek tek ayrı saksılara ekilicek. Bu kaktüsüm büyük kaktüslerimdendi çok üzüldüm,Birde diken yapısı balık oltası gibi olan kaktüsler diğerlerine göre biraz daha sorunlu olur yüzden eldivenimle hiç bir yerimi acıtmadan hallettim. İnşallah kurtarabilirim :(

GÜLSEN_ 21-09-2012 09:20

Sevgili YeniGinem canım düzelicektir, bak hepimizin başına geliyor çürüme olayları kurtulur inşallah ellerine sağlık.Ama kaktüsüne kesinlikle su vermiyosun madem o kadar çamurdu keşke biraz toprağı kurutup ekseydin kaktüsleri:rolleyes:

GÜLSEN_ 21-09-2012 09:21

Teşekkürler ablacım demircoolum daha güzelleride senin olur inşallah:))

GÜLSEN_ 21-09-2012 09:22

2 Eklenti(ler)
bunlarda yaklaşık bir ay önce ektiğim haseki tohumları.Hepsini aynı gün ekmeme rağmen bakın farklı boydalar hatta birini sabah yeni filizlenmişti gördüm:rolleyes:

GÜLSEN_ 21-09-2012 09:23

1 Eklenti(ler)
bu kaktüsümde büyüklerin arasında şekli çok güzel büyümeside öyle ama adını bilmiyorum:(

GÜLSEN_ 21-09-2012 09:25

1 Eklenti(ler)
lila kaktüsümün son 3 tomurcuğu inşallah açar:p

ilkenan 21-09-2012 09:26

ablacım inşallah kaktüslerin bir an önce kendine gelir. ama ben eminim senin elin değdikten sonra bişeycik olmaz onlara :)

GÜLSEN_ 21-09-2012 09:26

1 Eklenti(ler)
İsteyen arkadaşlarla paylaştığım atlasımın son hali tek dal kaldı bana umarım seneye büyür idğer arkadaşlarımlada paylaşırım:p

ilkenan 21-09-2012 09:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1021488)
İsteyen arkadaşlarla paylaştığım atlasımın son hali tek dal kaldı bana umarım seneye büyür idğer arkadaşlarımlada paylaşırım:p

o zaman büyüyünce ben de isterim ;)

GÜLSEN_ 21-09-2012 09:29

3 Eklenti(ler)
Ayşecim kalp kalbe karşı çiçeğim güzel gelişiyor bak annesi kızın çok şeker :D
Kaktüse operasyon yaptığım için elimde eldiven var:p

GÜLSEN_ 21-09-2012 09:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilkenan (Mesaj 1021491)
o zaman büyüyünce ben de isterim ;)

İnşallah ablacım büyüsün sağlıkla isteyen bütün arkadaşlarımla paylaşırım. İyi dileklerin için teşekkür ederim ablacım. Sabah sabah benimle olman beni mutlu etti teşekkür ederim ilkenanım

GÜLSEN_ 21-09-2012 09:34

1 Eklenti(ler)
nakkaş sarmaşığım iştahlandı:Dyazın baya büyüyüp çiçeklerini açtıktan sonra aşırı sıcaklardan kurumuştu yaprakları bende kökten tamamen kesip bıraktım bir gölgeye bakın yine aynı şirinliğiyle bana günaydın dedi:rolleyes:

GÜLSEN_ 21-09-2012 09:35

1 Eklenti(ler)
Paskalyalarım gayet iyiler maaşallah bir sürü yavruları oluyor :p

GÜLSEN_ 21-09-2012 09:40

1 Eklenti(ler)
bugün son olarak dün gece bitirdiğim patiğimi göstereyim dedim:Dbizim burda yeni evlenen kızlar, evlerine bütün yaptıkları çeyizi sergilerler ve gelin görmeye gidilir.Çalıştığım dernekten sekreter kızımız evlenmişti ona gelin görmeye gittik arkadaşlarla. Onun çeyizinden olan bu patiğin modelini gördüm, bana sanki balerin pabuçları gibi geldi çok şekerdi hemen model alındı ve bir gecede örüldü ve işte:p

ilkenan 21-09-2012 09:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1021496)
İnşallah ablacım büyüsün sağlıkla isteyen bütün arkadaşlarımla paylaşırım. İyi dileklerin için teşekkür ederim ablacım. Sabah sabah benimle olman beni mutlu etti teşekkür ederim ilkenanım

ne demek ablacım :) o zaman heyecanla büyümesini bekliyorum. :D

GÜLSEN_ 21-09-2012 09:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BAYÇALI (Mesaj 1021147)
merhaba Gülsen hanım yılbaşı çiçeklerinin bir kaçını fazla sulamaktan kaybettim çok üzüldüm :( ama diğer yılbaşı çiçekleri tutup tutmadığını bilmiyorum beklemedeyim diğerçiçeklerde problem yok kızılay çiçekleri köklendi şuan saksıda mumçiçekleri halen köklenmede gönderdiğin tohumları ektim fakat hiçbiride çimlenmedi çimlenmeleri için neyapmalıyım.

Pardon çok özür dilerim sizin sorunuzu farketmedim sn.BAYÇALI.benim bugün eklediğim resimlerdede dile getirdim,aynı gün ekmeme rağmen 1 aydır filizlenen tohumları gördünüz biraz sabır gerekiyor sn.BAYÇALI:rolleyes:

Ayşe Derin 21-09-2012 10:33

[QUOTE=GÜLSEN_;1021493]Ayşecim kalp kalbe karşı çiçeğim güzel gelişiyor bak annesi kızın çok şeker :D
Kaktüse operasyon yaptığım için elimde eldiven var:p[/QU

Çok sevindim ziyansız ulaşıp-tutmasına, senin elinde güzel büyüyecek eminim.
Çürüyen kaktüsüne içim gitti umarım toparlar.

GÜLSEN_ 21-09-2012 10:44

umuyorum arkadaşım çünkü büyük kaktüslerimden biriydi nasıl olduda farkedemedim diye kızıyorum kendime:(((

Bayçalı 21-09-2012 10:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1021506)
Pardon çok özür dilerim sizin sorunuzu farketmedim sn.BAYÇALI.benim bugün eklediğim resimlerdede dile getirdim,aynı gün ekmeme rağmen 1 aydır filizlenen tohumları gördünüz biraz sabır gerekiyor sn.BAYÇALI:rolleyes:

ben kendikendime Gülsen hanım bizi unuttu diyordumki sorumu cevapladınız :p
sabırsızlık ettiğim den değilde acaba ben yanlış birşeymi yapıyorum onun derdindeydim tohumları ekeli iki haftayı geçti henüz bir çimlenme yok tohumları torf kullanarak ektim ve üzerine şeffaf naylon gerdim sera etkisi yapsın diye hani havalarda ankara da akşamları artık serin oluyor bu yüzdende çimlenmede gecikme olmuş olabilirmi nedersiniz Gülsen hanım......:) buarada sayfanızda şenlendikçe şenleniyor emeğinize sağlık patiklerde süper olmuş hanım görmesin hemen modelini ister.:D

GÜLSEN_ 21-09-2012 11:35

estağfirullah sn.BAYÇALI mesajın sonunda yazmışsınız soruyu ben anlamakta biraz geç kaldım:)sera etkisi yapmanız iyi olmuş hatta ankara fazla serindir şimdi içerde pencere önünde bir yere bırakabilirsiniz.Sabahki resimdede görmüşsünüzdür ben tohumları ekeli 1 ay olduğu halde daha sabah filizlenmiş tohum gördüm diğerleriyle aynı günde ekilmesine rağmen farklılık olabiliyor. Bekleyelim bakalım olmazsa eğer baharda tekrar deneyin.Patikler için çok teşekkür ederim, modelini isterse
seve seve veririm eşinize yeterki istesin:))

GÜLSEN_ 22-09-2012 11:16

Arkadaşlar dün boyu yaklaşık 6 metreyi bulan hoya carnosamı budadım isteyen arkadaşlara karşı ödemeli gönderebilirim

Fatih 22-09-2012 12:54

Gülşen Abla,

Nereden başlasam bilmiyorum. Uzun süredir yorum yazayım diye giriyorum ama bugüne kısmetmiş yorum yazmak. Her şey çok güzel ellerine sağlık.
Merak ettiğim şu kare saksıları nereden edindin? Toprak saksı gibi gözükmesinden soruyorum. Bol çiçekli günler. :)

GÜLSEN_ 22-09-2012 12:59

Teşekkür ederim fatih kardeşim güzel görüşlerin için.Kare saksıları alacakaranlıktan istemiştim iletişim bilgilerini özelden göndereyim istersen ablacım

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025