![]() |
hadi hayırlı olsun gülsen abla orkiden yeni dal çıkarıyor
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
ümidini yitirme o zaman açacaktır mutlaka:)))
|
GÜLSEN im teşekkür ediyorum; inşallah o kaktüse birşey olmaz. Toprak çok çamurlu olduğu için e dikenlerden de kaça kaça etrafını bastırdım. Sardunya ya gelince; o saksının dibindeki delikleri bile açık değilmiş. O yüzden sardunya garibim çürümüş, onu budayıp başka bir saksıya alacağım bakalım kurtulur ise artık.
|
ahh ne kadar güzeller bunlar böyle ablacım ya..harikalar maşallah
|
2 Eklenti(ler)
Günaydın arkadaşlar, sabah balkona çıktım kaktüslerimi bir gözden geçirmek için, kaktüsümün biri hafif bir tarafa eğilmişti ne var diye elime aldığımda maalesef çürümüş olduğunu gördüm ve hemen cerrahi müdaheleye giriştim bütün yavrular tek tek ayrıldı gövededen daha sonrada çürümüş olan yeri kesip bir güzel temizledim bakalım iyice bir kurusun hepsi tek tek ayrı saksılara ekilicek. Bu kaktüsüm büyük kaktüslerimdendi çok üzüldüm,Birde diken yapısı balık oltası gibi olan kaktüsler diğerlerine göre biraz daha sorunlu olur yüzden eldivenimle hiç bir yerimi acıtmadan hallettim. İnşallah kurtarabilirim :(
|
Sevgili YeniGinem canım düzelicektir, bak hepimizin başına geliyor çürüme olayları kurtulur inşallah ellerine sağlık.Ama kaktüsüne kesinlikle su vermiyosun madem o kadar çamurdu keşke biraz toprağı kurutup ekseydin kaktüsleri:rolleyes:
|
Teşekkürler ablacım demircoolum daha güzelleride senin olur inşallah:))
|
2 Eklenti(ler)
bunlarda yaklaşık bir ay önce ektiğim haseki tohumları.Hepsini aynı gün ekmeme rağmen bakın farklı boydalar hatta birini sabah yeni filizlenmişti gördüm:rolleyes:
|
1 Eklenti(ler)
bu kaktüsümde büyüklerin arasında şekli çok güzel büyümeside öyle ama adını bilmiyorum:(
|
1 Eklenti(ler)
lila kaktüsümün son 3 tomurcuğu inşallah açar:p
|
ablacım inşallah kaktüslerin bir an önce kendine gelir. ama ben eminim senin elin değdikten sonra bişeycik olmaz onlara :)
|
1 Eklenti(ler)
İsteyen arkadaşlarla paylaştığım atlasımın son hali tek dal kaldı bana umarım seneye büyür idğer arkadaşlarımlada paylaşırım:p
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Ayşecim kalp kalbe karşı çiçeğim güzel gelişiyor bak annesi kızın çok şeker :D
Kaktüse operasyon yaptığım için elimde eldiven var:p |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
nakkaş sarmaşığım iştahlandı:Dyazın baya büyüyüp çiçeklerini açtıktan sonra aşırı sıcaklardan kurumuştu yaprakları bende kökten tamamen kesip bıraktım bir gölgeye bakın yine aynı şirinliğiyle bana günaydın dedi:rolleyes:
|
1 Eklenti(ler)
Paskalyalarım gayet iyiler maaşallah bir sürü yavruları oluyor :p
|
1 Eklenti(ler)
bugün son olarak dün gece bitirdiğim patiğimi göstereyim dedim:Dbizim burda yeni evlenen kızlar, evlerine bütün yaptıkları çeyizi sergilerler ve gelin görmeye gidilir.Çalıştığım dernekten sekreter kızımız evlenmişti ona gelin görmeye gittik arkadaşlarla. Onun çeyizinden olan bu patiğin modelini gördüm, bana sanki balerin pabuçları gibi geldi çok şekerdi hemen model alındı ve bir gecede örüldü ve işte:p
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
[QUOTE=GÜLSEN_;1021493]Ayşecim kalp kalbe karşı çiçeğim güzel gelişiyor bak annesi kızın çok şeker :D
Kaktüse operasyon yaptığım için elimde eldiven var:p[/QU Çok sevindim ziyansız ulaşıp-tutmasına, senin elinde güzel büyüyecek eminim. Çürüyen kaktüsüne içim gitti umarım toparlar. |
umuyorum arkadaşım çünkü büyük kaktüslerimden biriydi nasıl olduda farkedemedim diye kızıyorum kendime:(((
|
Alıntı:
sabırsızlık ettiğim den değilde acaba ben yanlış birşeymi yapıyorum onun derdindeydim tohumları ekeli iki haftayı geçti henüz bir çimlenme yok tohumları torf kullanarak ektim ve üzerine şeffaf naylon gerdim sera etkisi yapsın diye hani havalarda ankara da akşamları artık serin oluyor bu yüzdende çimlenmede gecikme olmuş olabilirmi nedersiniz Gülsen hanım......:) buarada sayfanızda şenlendikçe şenleniyor emeğinize sağlık patiklerde süper olmuş hanım görmesin hemen modelini ister.:D |
estağfirullah sn.BAYÇALI mesajın sonunda yazmışsınız soruyu ben anlamakta biraz geç kaldım:)sera etkisi yapmanız iyi olmuş hatta ankara fazla serindir şimdi içerde pencere önünde bir yere bırakabilirsiniz.Sabahki resimdede görmüşsünüzdür ben tohumları ekeli 1 ay olduğu halde daha sabah filizlenmiş tohum gördüm diğerleriyle aynı günde ekilmesine rağmen farklılık olabiliyor. Bekleyelim bakalım olmazsa eğer baharda tekrar deneyin.Patikler için çok teşekkür ederim, modelini isterse
seve seve veririm eşinize yeterki istesin:)) |
Arkadaşlar dün boyu yaklaşık 6 metreyi bulan hoya carnosamı budadım isteyen arkadaşlara karşı ödemeli gönderebilirim
|
Gülşen Abla,
Nereden başlasam bilmiyorum. Uzun süredir yorum yazayım diye giriyorum ama bugüne kısmetmiş yorum yazmak. Her şey çok güzel ellerine sağlık. Merak ettiğim şu kare saksıları nereden edindin? Toprak saksı gibi gözükmesinden soruyorum. Bol çiçekli günler. :) |
Teşekkür ederim fatih kardeşim güzel görüşlerin için.Kare saksıları alacakaranlıktan istemiştim iletişim bilgilerini özelden göndereyim istersen ablacım
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025