![]() |
Merhaba Gülsen Ablacığım,
Kaktüslerle alakası yok ama sana bir şey sormak istiyorum. 20 tane Afrika Menekşesi yaprağından beş tane kalmıştı. Neredeyse iki buçuk aydan beri bekliyordum. Bugün baktım yapraklardan bir tanesi yavru veriyor. Küçük plastik bardağın içinde. Daha çok küçük. Sence başka saksıya dikeyim mi biraz büyümesini mi bekleyeyim. Ayrıca bakımını nasıl yapacağım. Menekşe toprağı var içinde. Bana engin tecrübelerinden bilgi verirsen sevinirim. |
ablacım çok teşekkür ediyorum ama beni bu kadarda engin bilgi sahibi diye adlandırmayın beni mahçup ediyorsunuz..daha henüz saksı değişimi yapma artık bahara bırak biraz büyüsün ondan sonra değiştir henüz çok küçüktür o şimdi.O menekşe toprağındaymış zaten bişeycikler olmaz sulamasına dikkat et yeter birde perde arkadasından ışık alsın mütlaka..Umarım yardımcı olabilmişimdir ablacım :)))
|
Suyunu ne kadar sıklıkla vereyim ablacığım. onu fazla ayarlayamıyorum.
|
suyunu toprağı iyice kurudukça ver babaannem rahmetli adı afrika menekşesi, adıüstünde afrika demek sıcaklık kurak demek suyu çok az vericeksin,ışığı bol derdi...
|
Gülsen ablacığım resimleri bu akşam yüklemeye çalışacağım. Sen ne yapacağımı bana söyle akşam uğraşacağım resimleri yüklemek için.
|
Yeni aldığım kaktüs
|
Gülsen abla mum çiçeğini neden budadın kök çürümesi falan mı oldu yoksa öylesine tazelensin diye mi?
|
Bu soruyu sormasan iyiydi kardeşim :D kazaya kurban gitti güzelim hoya :(
|
Hadi yaa nekadar üzüldü kimbilir gülsen abla valla karnım yandı şimdi :( Üzülme gülsen abla bak onca insanı sevindirip dua aldın yenisini dik bak gör bunlar 6 değil 16 metre olur skın üzülme ablacım ;)
|
alişşş mahvettim seni:) yok ablacım enes düzenlemek için alişi çağırdım beraber açtık yere yatırıp en son tam bitirdik derken küçük bir dal gördüm bunu keseyim burdan ne duruyo derken ben o dalı kesince farkettimkii.... o küçük dalın gerisi baya hemde bayaaa büyük bir dalmış, gitti giden ama hala duruyor gerisi ablacım merak etme sadece biraz seyreldi dalları iyi oldu kaldıramıyodu artık:)))
|
Oldu olacak gırıldı kör nacak der babannem üzülmeye değmez yani ablacım napalım artık :) daha güzel büyür belki seyrelince ;) abla hep ali'yi çağırıyosun bende gelicem aliyle :p
|
:D Gülsen ablam bu söğüt gübresi olayını duydunmu acilen söğüt bulup gübresini almamız lazım :) napsak abla :)
|
Gülsen ablayı da ortak ettin demek :D gülsen abla afrika menekşesi saksı harcı başlığına bak orda mesajlarım fotolar var blki sen bulabilirsin söğüt gübresini tabi menekşe seviyosan ablacım ;)
|
Gel enescim sende gel ablacım ne zaman istersen kapım açık.Bakalım bakim neymiş bu söğüt gübresi afrika menekşesini seviyorumda bakamıyorum neden se bende olmuyor yaa..Ama bu söğüt gübresi sadece afrika menekşelerinemi iyiymiş?
|
Hoyalarda da denemiş ablacım enes ondada gayet iyiymiş zaten konudaki menekşeleri gördüysen harikalar.
|
Menekşelerim de coşmuş durumda tam yatağımın karşısındalar her sabah uyanınca onları görmek her güne mutlu başlamamı sağlıyo ;)
|
Gülşenciğim merhaba bakıyorum hepimize yetişiyorsun, ben de aradan gireyim. Benim küpe kuş kadar kaldı ama şu anda tomurcuklu, çelik için söylediklerini yapacağım ama çiçeklerin geçmesi 15-20 günü bulur sanıyorum, aslında çiçekleri küçük açacak belli, güneşsiz bırakmışım. Çiçekli dalları çelik yapsam ne olur? Çok mu sarsılır acaba?
|
hiç bişeycik olmaz hayatım ama çiçek tomurcuk dallarını koparmalısın. şimdilik iki dalı dene çokda kuşa çevirme garibimi:))taze uç dallrından 6 yapraklı koparıp alt 2 yaprak koprıp atılıcak gerisini kaynamış soğumuş suya koyucaksın ama sana bişey diycem canancım bardağın dibine değmiycek dalın ucu yani suyun içinde olucak ama bardağın dibine dalın ucu değmiycek ok?
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
MAMMİLLARİA PLUMOSA..Arkadaşım sakdaga teşekkür ediyorum,herkese günaydınlar:D işte dün aldığım dondurma külahım,adını böyle koydum ama siz bakmayın dondurma külahı dediğime pamuk gibi görünüyor ama dokununca haif sertler kendileri:rolleyes:yeni aldığım maskotumla birlikte dondurma külahım.Diken yapısı çok güzel fıskıyenin ortası gibi açılmış :pilginç geldi :o
|
2 Eklenti(ler)
arkadaşlar bu kaktüs burdan nasıl çıktı anlayamadım:eek:bu saksıda çileklerim vardı başka saksıya aldım ama dün bu görüntü beni şok etti sanırım tohumdan çıktı ama bu tohum nerden geldi bilmiyorum:(işte kendiliğinden çıkan bu kaktüs türüne diye şimdide onu merak ediyorum:rolleyes:
|
1 Eklenti(ler)
bu kaktüsümde migrosa kaktüs bakmaya gitmiştim baktım kocaman kocaman kaktüsler var ama hemen hemen hepside kırılmışlar bende kırık olan bir dalını rica ettim verdiler getirdim ektim tek yaprak olan 1 ayda böyle yavrular verdi:p
|
1 Eklenti(ler)
sabah balkonumdaki güzellikleri sizler için görüntüledim:pkaranfilim hala tomurcuk veriyor
|
3 Eklenti(ler)
Cardinel climberde sabah sabah neşeliydi arkadaşı karanfille birlikte:p
|
3 Eklenti(ler)
Bunlarda lopları düşen paskalyalar düşenleri saksıların dibine öylece bırakıyorum işte böyle oluyorlar:D
|
3 Eklenti(ler)
acem halım çok güzel büyüyor ama naptıysam bu kara bitlerden kurtulamadım :(arkadaşların sigara izmaritinden yaptığı ilacı denedim geçiyor ama tekrar başlıyor bir çare lütfen:(ne yapabilirim bu konuda yardım rica ediyorum:( arkadaşım YeniGine yine o parmaklar bak bakalım aynımı?:D
|
1 Eklenti(ler)
buda beyaz paskalyam lopları dökülmüştü ama çekmedim kökten tekrar yavrular vermeye başladı:p
|
Alıntı:
|
Maşallah ablacım hepside çook güzeller evet kaktüs gerçekten çok değişikmiş bende görmüştüm praktikerde güle güle büyüt eminim senin sevginle kısa zamanda serpilip çiçeklenecek :)
|
Işte yeni kaktüslerimden biri
1 Eklenti(ler)
tekzen'den 4 tane kaktüs aldım. 1'i çiçekliydi. paylaşmak istedim diğerlerini de çekince yollıycam. ben de bi sayfa mı açsam ne :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025