![]() |
hemen ekme ablacım o büyük kaynana dilinide küçüğüde, pazar gününe kadar açıkta bırak kesilen yeri iyice kurusun hiç bişey olmaz sonra ek ama yine aktikten sonrada 4-5 gün su verme hiç tamammı ablacım yılan kaktüsünü kesmedim kökten çıkardım onu ekebilirsin ama ona su verme bir kaç gün.Güzel dileklerin dularaın bana yeter işte ablacım dünyada ne kalıyorki geriye hakkım varsa helal olsun ablacım güle güle büyüt bol güzel çiçeklerini gör inşallah:))
|
ablacım ben sana kendi sayfamda sorduğun soruyla ilgili cevap yazmıştım ama sen onu unuttun galiba:(
|
Enes bu arada kaynana ile pek münasebette bulunma valla çok feci batıyor hemde gerçek kaynanalar gibi hissettirmeden batıyor :D gülsen ablanın bana verdiğine arada dokunuyordum sonra bir kaç saat sonra bir yanma oldu sonra dikkat ettim ki elini çok hafifi değdirsen bile dikenleri elinde kalıyor :) kaç gündür gözle zor görülen dikenleri cımbızla temizliyorum ama bitmiş değil :D
|
merhaba Gülsen hanım yılbaşı çiçeklerinin bir kaçını fazla sulamaktan kaybettim çok üzüldüm :( ama diğer yılbaşı çiçekleri tutup tutmadığını bilmiyorum beklemedeyim diğerçiçeklerde problem yok kızılay çiçekleri köklendi şuan saksıda mumçiçekleri halen köklenmede gönderdiğin tohumları ektim fakat hiçbiride çimlenmedi çimlenmeleri için neyapmalıyım.
|
Tamam ablacım çok teşekkür ederim dediklerini uygulayacağım ;)
Bu kynana dilinde hiç diken yok abla sarı açandan bide bu dimi?:p |
Alıntı:
ayrıca bizde "çiçek çalmak sevaptır" derler. ne demekse :))) suya koydum şimdi, biraz köklenince saksıya ekicem. doğru değil mi? |
Ali kardeşim hiç kıskanma demekki gülsen abla beni daha çok seviyo çünkü benim kaynana dilinde hiç diken yok diken yeri var ama diken yok temizledi mi gülsen abla ne ;):p
Tabi ki şaka yapıyorum ali kardeşim gülsen ablanın beni daha çok sevmesi konusunda ;) ama diken konusu şaka değil gerçekten kaynanamın dikeni yok :D:D uysal kaynana benimki damatseven cinsten galiba :D:p |
:D damat seven haa :D ya diken dediklerim tüyümsü yapıda zaten gözle zor görülüyor parmağının ucuyla dokun ve aydınlık bi ortamda parmagına bak :D tarantula tüyü gibi diycem onuda bilmiycen şimdi :D :D
|
4 Eklenti(ler)
Echinopsis subdenudata kaktüsümün son tomurcuğu açtı artık seneye yaza kadar göremiycez bu güzelliği:(:(
|
2 Eklenti(ler)
bu kaktüsüm 1 haftadır böyle bu kadar uzun süren bir kaktüs çiçeği görmemiştim :rolleyes:
|
5 Eklenti(ler)
ilkenan ablacım orkidelerin resimlerini bak göreceksin çiçeğin hemen altından yeni bir sürgün vermiş sanki ben yanılıyormuyum acaba?:rolleyes:
|
Alıntı:
Alicim,enese büyük kaynana dilinden gönderdim hani inciri olan kaktüsden sana verdiğim minyatürden de göndermiştim, sen o minyatüre elini sürmüşsün anlaşılan:( öbür büyük kaynana dilinde diken yerleri belli parmağınla tutabileceğin açık dikensiz yerleri var,ama ablacım hiç bir kaktüsü çıplak elle tutmayın muhakkak bir bez **** eldiven kullanın hatta benim kullandığım eldiven beton işlerinde kullanılan bir eldiven |
Gülsen ellerin dert görmesin hepsi muhteşem.
|
Alıntı:
|
hımmmm şimdi anladım ablacım ben diyorum :D enes nasıl farketmedi :)
|
Alıntı:
|
Gülsen abla valla sayende ben sevmem dediğim her türlü çiçek açan kaktüse aşık oldum resmen maşallah şu güzelliğe bak :)
|
3 Eklenti(ler)
az önce suda köklendirdiğim gloxinia yapraklarını ektim:rolleyes:inşallah üretmeyi başarabilirsem gloxinia isteyen arkadaşlara gidicekler:p
|
Alıntı:
|
Kısmet değilmiş ablacım bende çok isterdim :) bu arada gloksinyalarda başarılı olursan ben birine talibim :D sende her nane ye talipsin diycen ama :) :p
|
Nerelere gidem ben senin elinden :)) vereyim ablam canın saolsun
ama sen üniversiteye gidince nolucak bu çiçekler onu merak ediyorum:)) |
Gülsen ablacım atlas çiçeğinin tutup tutmadığını kaç günde anlarız. İki tane menekşe yaprağım var iki aydan beri öyle duruyorlar. Ne yavru çıkarıyor ne büyüyor öylece duruyor. Tuttu mu tutmadı mı anlamadım. Kaktüsün tutup tutmadığını kaç günde anlarız.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
ALLAH gönlüne göre versin ablacım inşallah Gaziantep olur :p |
Alıntı:
|
Gülsen ablam diktim yılan kaktüslerini bol kumlu topağa hiç sulamadım diğer kaynana dillerini de bekletiyorum dediğin gibi pazar dikcem ;)
|
gulsen ablacim kaynana topuzun muhtesem bendede var aynisindan.2 tanesi tomurcuk vermisti bir kac ay once ama oyle oldugu gibi duruyo ne uzuyo ne bisiy.acmiycakmi acaba.yardimina ihtiyacim var napmam lazim?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025