![]() |
1 Eklenti(ler)
GÜLSEN hanımın katkıları ile atlas çiçeğim
|
2 Eklenti(ler)
kaynana topuzu ve silivestrii
|
2 Eklenti(ler)
hoya ve kızılay çiçeği halen köklenmede
|
Alıntı:
|
hepsi muhteşemler.
|
Alıntı:
Sn.BAYÇALI çiçekler gayetsağlıklı bir şekilde geçmiş elinize buna sevindim. yılbaşı çiçeklerini toprağa dayayıp bırakın saksının kenarına dayayıp toprağın üstüne değsin alt tarafı yeterli kopan lopları ekmeyin öyle yapın, dayayın saksıya ucu değsin toprağa hepsi tutarlar serin bir ortamda tutun :Dçok mutlu oldum hepsi yerini bulmuşlar :oellerinize emeğinize sağlık, umarım büyütür bol çiçeklerini görürsünüz.En üstteki gül biber tohumunu ekersiniz diye gönderdim.Lale şeklinde aşağı aşağı bakan biberler oluyor aynı zamanda turşuyada kullanabilirsiniz acı seviyorsanız ******:p |
Bitkilerinin hepside çok güzeller. İtina ile baktığın belli oluyor,
83 ve 84 nolu mesajındaki kaktüsler Stenocactus, eski ismiyle Echinofossulacactus. |
mustafa bey sayfamı ziyaretiniz beni onure etti, çok teşekkür ediyorum yardımlarınızı bekliyorum, özellikle isim ve bakımları hakkında sizin gibi ustalarımdan öğrenmem gereken çok şey var. Kakaktüslerimin isimlerinden dolayı teşekkür ederim. Saygılar.
|
Bütün bitkilerinizi çok beğendim Gülsen hanım, özellikle paskalya ve yılbaşılarınızın pırıl pırıl, sağlıklı görüntülerinin hayranıyım. (Yılbaşı ve paskalyalarını kaybetmiş biri olarak)
Bir de kimi kaktüslerinizin kırmızı toprağı dikkatimi çekti, çok sert görünüyor. Bir sorun yaratmıyor mu acaba? |
teşekkür ederim sakdag arkadaşım,üzüldüm inanın bütün arkadaşların ortak sorunuydu bu yaz, paskalya ve yılbaşıların kaybı.Benimde gitti beyaz paskalyam ama lopları toprak üzerine koydum bir kaçı sağlıklı umarım tutturabilirim.ama gerisi çok sağlıklı çok şükür.Bizim buraların toprağı böyle kına gibidir sakdag, dere kumuyla karıştırıp ekiyorum şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım göründüğü gibi sert değiller geçirgen oluyorlar kum katınca
|
Sevgili gülşen hanım sayfanızı uzun zamandır takip ediyorum ve nihayet yazma cesareti buldum :) maşallah çiçekleriniz ve kaktüsleriniz harika aslında tüm üyelerimizn balkon ve bahcelerini gezerken büyük keyif alıyorum ama balkonunu gezdiğin bir hemşerin olunca daha da keyifli oluyor :D Gaziantebimizde böyle bir koleksiyon bulundurmanız mükemmel ellerinize sağlık
|
1 Eklenti(ler)
Ablacığım, sayfan çiçeklerin balkonun ve sen hepiniz süpersiniz. ELine emeğine sağlık. Kaktüslerine bayıldım. Bendede kaktüs merakı başladı ve şuan 2 kaktüsüm + sukkulentim var sana bahsettiğim fotoğrafı yüklüyorum şimdi. fotoğraftaki sardunyayı birinden aldım köküyle nerdeyse yolarcasına saksıdan çekip bana verince bende hemen toprağa diktim fakat şuan o canlı hali kalmadı birçok yaprağı çiçekle beraber kuruyup koptu. :( yaşama şansı varmı sence?
|
teşekkür ederim Ali bey balkonumu ziyaretiniz beni mutlu etti, sizin çiçeklerinizide görmek isteriz neler var neler yok bakalım:))
|
Alıntı:
|
Bende çiçeklerimi sergilemek isterdim ama henüz daha minicik çelik çoğu şu an sadece 5 yıllık bir potos sarmaşığım var :) sizde göremedim potos dilerseniz köklenmiş olarak elimde var yavrusndan onu size hediye etmek isterim lütfen kebul edin :)
|
Şu sukkulent (sanırım) olanın bakımı hakkında fikrin varmı. O da köküyle topraktan zalimce çekilerek çıkartıldı sardunyayla birlikte onuda hemen diktim sanırım fazla su sevmiyor ama ısı güneş gübre vs konuları hakkında pek bilgim yok.
|
Alıntı:
çok teşekkür ederim ali bey bende vardı ben pek sevmiyorum çiçeksiz bitkiyi arkadaşıma hediye ettim:pyinede nazik düşünceniz için teşekkürler:o |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
sevindim o zaman BAYÇALI tam yerine gitmiş biberler, kalınca dallarında kırmızı lale gibi oluyorlar ama siz turşuya yeşil ken kullanın.inşallah turşusunu yapıp yemeyi nasip etsin...:)
|
3 Eklenti(ler)
Pulmeriam ağaçlar netten bir arkadaşımızın hediyesi, bir yaprağı güneşe maruz kadldığı için yanmıştı hemen gölgeye aldım ama halinden pek memnun :Dgittikçe yaprağı çoğalıyor inşallah çiçeğinide görebilirim:p
|
Gülsen Hn. merhaba, Balkonunuzu çok hızlı bir şekilde gezdim. Çiçeklerinizin hepsi çok güzel. Kardinal sarmaşığınız ne kadar sürede o kadar büyüdü? Bir de full'ünüzün çiçeklenme süresi ne kadar?
|
Bu arada sayfanızda çok yeni olmasına rağmen dolu dolu:)) tebrik ederim. Episcia'yı farketmedim zannetmeyin; çoook güzellll!
|
teşekkür ederim beka, sayfamı ziyaretiniz beni mutlu etti her zaman beklerim arkadaşım. Kardinal sarmaşığım yaklaşık 2 haftada o boya geldi. fulümün çiçekleri 1 aydır açmakta ve çiçeklerinin ömrü 2 gün sonra kuruyorlar, ama hala tomurcukları var daha 1 ay kadar sürer çiçeklenmesi.episkam daha dolu doluydu saksıda. Saksısı hiç görünmüyordu ama dediğim gibi eşim düşürünce zavallı çiçeğimde kol kanat kalmadı :((neyseki gayet güzel gelişimi
|
Sevgili Gülsen,
Plumeria ya gelecek yıl çiçeklenir diye düşünmekteyim. Sende bu azim olduktan sonrada çiçekte açar, tohum bile alırsın:p |
hadi inşallah can arkadaşım benim. Elimden geleni yapıyorum bilgilerim doğrultusunda ama daha öğrenicek çok bilgiler var :))))
|
cardinel climber
5 Eklenti(ler)
cardinel climber sarmaşığım açmaya başladı:D
|
Gülsen Hanım sarmaşığınız müthiş olmuş.. Benimki bahçede ve fazla sulamaktan sürekli uzuyor.. Saksıya dikmekle en güzelini yapmışsınız. Elinize sağlık. :)
|
Ablacım sayfan hayırlı olsun harika olmuş..sabah sabah gözlerim bayram etti..bayıldım bayıldım
|
seliscim valla ekmedim hayatım yaa kendiliğinden çıktı bende karışmadım :p
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025