agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   GÜLSEN_ / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28346.htm)

Bayçalı 03-09-2012 12:11

1 Eklenti(ler)
GÜLSEN hanımın katkıları ile atlas çiçeğim

Bayçalı 03-09-2012 12:13

2 Eklenti(ler)
kaynana topuzu ve silivestrii

Bayçalı 03-09-2012 12:14

2 Eklenti(ler)
hoya ve kızılay çiçeği halen köklenmede

sibelim 03-09-2012 17:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1014587)
Çok teşekkürler sibel hanım, güzel görüşleriniz için.:oBudama zamanında çelikleriden üretebilirsem sizin içinde bir çelik ekerim. İnşallah köklendirmeyi ve üretmeyi başarırım:p

sevgili gülsen hanımcığım , şimdiden müteşekkirim. hayalini kurmaya başladım bile ful un. bu aralar aklımda ful , atlas çiçeği, epiphyllum var . inşallah bunları bir şekilde bulup yetiştirmek nasip olur. hoş her gördüğüm bitkiye iç geçirip bakıyorum sahip olmak istiyorum o ayrı bir mesele.çiçek delisi mi çiçek heveslisi miyim onu bilmiyorum ama her gördüğüm çiçeklenmiş (özelliklede kokulu ise) bitkinin hayranıyım :)

hevesli meraklı 03-09-2012 17:38

hepsi muhteşemler.

GÜLSEN_ 03-09-2012 18:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BAYÇALI (Mesaj 1014633)
GÜLSEN hanım bana gönderdiğiniz çiçeklerin sonhali mümkün olduğunca hepsini sağlıklı tutmaya çalışıyorum bu arada sayfanız muteşem anlaşılıyorki sevgi ve ilgi herşeye güzellik katıyor:D sağlıklı bol çiçekli günlerdilerim çiçeklerdeki gelişmeleri sizlerle paylaşacağım..........:)

Sn.BAYÇALI çiçekler gayetsağlıklı bir şekilde geçmiş elinize buna sevindim. yılbaşı çiçeklerini toprağa dayayıp bırakın saksının kenarına dayayıp toprağın üstüne değsin alt tarafı yeterli kopan lopları ekmeyin öyle yapın, dayayın saksıya ucu değsin toprağa hepsi tutarlar serin bir ortamda tutun :Dçok mutlu oldum hepsi yerini bulmuşlar :oellerinize emeğinize sağlık, umarım büyütür bol çiçeklerini görürsünüz.En üstteki gül biber tohumunu ekersiniz diye gönderdim.Lale şeklinde aşağı aşağı bakan biberler oluyor aynı zamanda turşuyada kullanabilirsiniz acı seviyorsanız ******:p

mrmusti 03-09-2012 18:43

Bitkilerinin hepside çok güzeller. İtina ile baktığın belli oluyor,
83 ve 84 nolu mesajındaki kaktüsler Stenocactus, eski ismiyle Echinofossulacactus.

GÜLSEN_ 03-09-2012 19:28

mustafa bey sayfamı ziyaretiniz beni onure etti, çok teşekkür ediyorum yardımlarınızı bekliyorum, özellikle isim ve bakımları hakkında sizin gibi ustalarımdan öğrenmem gereken çok şey var. Kakaktüslerimin isimlerinden dolayı teşekkür ederim. Saygılar.

sakdag 03-09-2012 19:33

Bütün bitkilerinizi çok beğendim Gülsen hanım, özellikle paskalya ve yılbaşılarınızın pırıl pırıl, sağlıklı görüntülerinin hayranıyım. (Yılbaşı ve paskalyalarını kaybetmiş biri olarak)

Bir de kimi kaktüslerinizin kırmızı toprağı dikkatimi çekti, çok sert görünüyor. Bir sorun yaratmıyor mu acaba?

GÜLSEN_ 03-09-2012 19:44

teşekkür ederim sakdag arkadaşım,üzüldüm inanın bütün arkadaşların ortak sorunuydu bu yaz, paskalya ve yılbaşıların kaybı.Benimde gitti beyaz paskalyam ama lopları toprak üzerine koydum bir kaçı sağlıklı umarım tutturabilirim.ama gerisi çok sağlıklı çok şükür.Bizim buraların toprağı böyle kına gibidir sakdag, dere kumuyla karıştırıp ekiyorum şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım göründüğü gibi sert değiller geçirgen oluyorlar kum katınca

Ali_askn 04-09-2012 09:48

Sevgili gülşen hanım sayfanızı uzun zamandır takip ediyorum ve nihayet yazma cesareti buldum :) maşallah çiçekleriniz ve kaktüsleriniz harika aslında tüm üyelerimizn balkon ve bahcelerini gezerken büyük keyif alıyorum ama balkonunu gezdiğin bir hemşerin olunca daha da keyifli oluyor :D Gaziantebimizde böyle bir koleksiyon bulundurmanız mükemmel ellerinize sağlık

mugem 04-09-2012 10:30

1 Eklenti(ler)
Ablacığım, sayfan çiçeklerin balkonun ve sen hepiniz süpersiniz. ELine emeğine sağlık. Kaktüslerine bayıldım. Bendede kaktüs merakı başladı ve şuan 2 kaktüsüm + sukkulentim var sana bahsettiğim fotoğrafı yüklüyorum şimdi. fotoğraftaki sardunyayı birinden aldım köküyle nerdeyse yolarcasına saksıdan çekip bana verince bende hemen toprağa diktim fakat şuan o canlı hali kalmadı birçok yaprağı çiçekle beraber kuruyup koptu. :( yaşama şansı varmı sence?

GÜLSEN_ 04-09-2012 10:31

teşekkür ederim Ali bey balkonumu ziyaretiniz beni mutlu etti, sizin çiçeklerinizide görmek isteriz neler var neler yok bakalım:))

GÜLSEN_ 04-09-2012 10:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mugem (Mesaj 1014956)
Ablacığım, sayfan çiçeklerin balkonun ve sen hepiniz süpersiniz. ELine emeğine sağlık. Kaktüslerine bayıldım. Bendede kaktüs merakı başladı ve şuan 2 kaktüsüm + sukkulentim var sana bahsettiğim fotoğrafı yüklüyorum şimdi. fotoğraftaki sardunyayı birinden aldım köküyle nerdeyse yolarcasına saksıdan çekip bana verince bende hemen toprağa diktim fakat şuan o canlı hali kalmadı birçok yaprağı çiçekle beraber kuruyup koptu. :( yaşama şansı varmı sence?

Mügecim çok teşekkür ederim ablacım sayfamı ziyaretinden çok mutlu oldum hayatım :pkaktüslerin alttaki küçük olan gerekli ihtiyaçalrını karşılarsan( kış uykusuna yatırmak, yani kışın karın yağmurun değmediği. don olmayan bir serin yerde bekletmek ve kesinlikle bahara kadar hiç su vermemek) benim beyaz kaktüsümden çiçek açıcaktır:rolleyes:uzun olan kaktüsünün çiçeği yok sanırım teyzemde var aynısı ama aynı türdenmi bilmiyorum uzayıp gidiyor yıllardır hiç çiçek açmadı. Kaktüs suyu çok sevmez az su bol güneş başka bişeye ihtiyacı yok mügecim.Sardunyan yeni ekim yapıldığı için solabilir yapraklarını ve çiçeklerini dökebilir ama fazla su vermekten kaçın çürüyebilir, varsın solsun yaprakları ve çiçekleri biraz bekle zamanla eğer tuttuysa yeni yapraklar vericektir:Dkaktüslerine 3_4 günde çok az su ver

Ali_askn 04-09-2012 10:41

Bende çiçeklerimi sergilemek isterdim ama henüz daha minicik çelik çoğu şu an sadece 5 yıllık bir potos sarmaşığım var :) sizde göremedim potos dilerseniz köklenmiş olarak elimde var yavrusndan onu size hediye etmek isterim lütfen kebul edin :)

mugem 04-09-2012 10:43

Şu sukkulent (sanırım) olanın bakımı hakkında fikrin varmı. O da köküyle topraktan zalimce çekilerek çıkartıldı sardunyayla birlikte onuda hemen diktim sanırım fazla su sevmiyor ama ısı güneş gübre vs konuları hakkında pek bilgim yok.

GÜLSEN_ 04-09-2012 12:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ali_askn (Mesaj 1014965)
Bende çiçeklerimi sergilemek isterdim ama henüz daha minicik çelik çoğu şu an sadece 5 yıllık bir potos sarmaşığım var :) sizde göremedim potos dilerseniz köklenmiş olarak elimde var yavrusndan onu size hediye etmek isterim lütfen kebul edin :)

çok teşekkür ederim ali bey bende vardı ben pek sevmiyorum çiçeksiz bitkiyi arkadaşıma hediye ettim:pyinede nazik düşünceniz için teşekkürler:o

GÜLSEN_ 04-09-2012 12:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mugem (Mesaj 1014967)
Şu sukkulent (sanırım) olanın bakımı hakkında fikrin varmı. O da köküyle topraktan zalimce çekilerek çıkartıldı sardunyayla birlikte onuda hemen diktim sanırım fazla su sevmiyor ama ısı güneş gübre vs konuları hakkında pek bilgim yok.

mügecim o çiçeğin ne olduğunu bilmediğim için net bir bilgi veremiycem hayatım ama umarım arkadaşlardan görüp yardımcı olabilen biri bulunur:p

Bayçalı 04-09-2012 13:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1014756)
Sn.BAYÇALI çiçekler gayetsağlıklı bir şekilde geçmiş elinize buna sevindim. yılbaşı çiçeklerini toprağa dayayıp bırakın saksının kenarına dayayıp toprağın üstüne değsin alt tarafı yeterli kopan lopları ekmeyin öyle yapın, dayayın saksıya ucu değsin toprağa hepsi tutarlar serin bir ortamda tutun :Dçok mutlu oldum hepsi yerini bulmuşlar :oellerinize emeğinize sağlık, umarım büyütür bol çiçeklerini görürsünüz.En üstteki gül biber tohumunu ekersiniz diye gönderdim.Lale şeklinde aşağı aşağı bakan biberler oluyor aynı zamanda turşuyada kullanabilirsiniz acı seviyorsanız ******:p

GÜLSEN hanım bende bu neyin tohumu diye düşünürken siz cevapladınız :Dsn. Ayşe Derin e dediğimgibi siz çiçek severleri tanıdıkça yeni yeni dünyalar keşvediyorum hepinize teşekkür ederim bu arada turşuda acı biber olmazsa olmazlardan biri zaten.....:)

GÜLSEN_ 04-09-2012 15:50

sevindim o zaman BAYÇALI tam yerine gitmiş biberler, kalınca dallarında kırmızı lale gibi oluyorlar ama siz turşuya yeşil ken kullanın.inşallah turşusunu yapıp yemeyi nasip etsin...:)

GÜLSEN_ 04-09-2012 19:14

3 Eklenti(ler)
Pulmeriam ağaçlar netten bir arkadaşımızın hediyesi, bir yaprağı güneşe maruz kadldığı için yanmıştı hemen gölgeye aldım ama halinden pek memnun :Dgittikçe yaprağı çoğalıyor inşallah çiçeğinide görebilirim:p

beka 04-09-2012 19:35

Gülsen Hn. merhaba, Balkonunuzu çok hızlı bir şekilde gezdim. Çiçeklerinizin hepsi çok güzel. Kardinal sarmaşığınız ne kadar sürede o kadar büyüdü? Bir de full'ünüzün çiçeklenme süresi ne kadar?

beka 04-09-2012 19:45

Bu arada sayfanızda çok yeni olmasına rağmen dolu dolu:)) tebrik ederim. Episcia'yı farketmedim zannetmeyin; çoook güzellll!

GÜLSEN_ 04-09-2012 22:12

teşekkür ederim beka, sayfamı ziyaretiniz beni mutlu etti her zaman beklerim arkadaşım. Kardinal sarmaşığım yaklaşık 2 haftada o boya geldi. fulümün çiçekleri 1 aydır açmakta ve çiçeklerinin ömrü 2 gün sonra kuruyorlar, ama hala tomurcukları var daha 1 ay kadar sürer çiçeklenmesi.episkam daha dolu doluydu saksıda. Saksısı hiç görünmüyordu ama dediğim gibi eşim düşürünce zavallı çiçeğimde kol kanat kalmadı :((neyseki gayet güzel gelişimi

missmenas 04-09-2012 23:05

Sevgili Gülsen,
Plumeria ya gelecek yıl çiçeklenir diye düşünmekteyim. Sende bu azim olduktan sonrada çiçekte açar, tohum bile alırsın:p

GÜLSEN_ 05-09-2012 08:59

hadi inşallah can arkadaşım benim. Elimden geleni yapıyorum bilgilerim doğrultusunda ama daha öğrenicek çok bilgiler var :))))

GÜLSEN_ 05-09-2012 10:11

cardinel climber

5 Eklenti(ler)
cardinel climber sarmaşığım açmaya başladı:D

selis 05-09-2012 10:38

Gülsen Hanım sarmaşığınız müthiş olmuş.. Benimki bahçede ve fazla sulamaktan sürekli uzuyor.. Saksıya dikmekle en güzelini yapmışsınız. Elinize sağlık. :)

demircool 05-09-2012 10:48

Ablacım sayfan hayırlı olsun harika olmuş..sabah sabah gözlerim bayram etti..bayıldım bayıldım

GÜLSEN_ 05-09-2012 10:57

seliscim valla ekmedim hayatım yaa kendiliğinden çıktı bende karışmadım :p

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025