agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   GÜLSEN_ / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28346.htm)

sibelim 11-09-2012 11:31

sağolasın ablacığım bizde çok keyif aldık seninle vakit geçirmekten. koşturma içinde seni yorduk biraz ama kısıtlı zaman bunada şükür diyoruz. sana bir hafta dinlenme yok anlaşılan saksı değişimine başladıysan... bende dün değişimleri yaptım şimdi ful un seni ful kadar güzel olması için gelip gidip rahatsız etmek var.. salih eve geldikten sonra orkideleri gelip gidip sevmeye iyi ki aldık demeye koyuldu. bilmiyorum ali bey seni eli kolu dolu görünce iyiki almışsın gülsenciğim dedimi merak ediyorum ? hoş alışkındır benimkide laf... yine beklerim başımız üstünde yerin var sevgili ailene selamlar.

GÜLSEN_ 11-09-2012 11:32

1 Eklenti(ler)
nihayet suda köklendirmeyi başardığım gloxinyalarım:D

GÜLSEN_ 11-09-2012 11:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibelim (Mesaj 1017391)
sağolasın ablacığım bizde çok keyif aldık seninle vakit geçirmekten. koşturma içinde seni yorduk biraz ama kısıtlı zaman bunada şükür diyoruz. sana bir hafta dinlenme yok anlaşılan saksı değişimine başladıysan... bende dün değişimleri yaptım şimdi ful un seni ful kadar güzel olması için gelip gidip rahatsız etmek var.. salih eve geldikten sonra orkideleri gelip gidip sevmeye iyi ki aldık demeye koyuldu. bilmiyorum ali bey seni eli kolu dolu görünce iyiki almışsın gülsenciğim dedimi merak ediyorum ? hoş alışkındır benimkide laf... yine beklerim başımız üstünde yerin var sevgili ailene selamlar.

Canım benim valla alıştı artık ali gittiğim yerden elim kolum çiçeklerle dolu gelememe.Bunları nerden aldın dedi arkadaşların hediyesi dedim:Dama izmire gidemiyorum missmenasımla görüşemiycem ona çok üzüldüm sibelim,eşim biraz rahatsızlandı :(Gördünmü getirdiklerimin son halini ablacım:p nasıl olmuşlar? fulunu rahat bırak gidip gelip taciz etme:Dsenin elinin bereketi varken hepsi güzel olucak ablacım :psalih orkidelerin sende fulun dibinden ayrılmazsınız artık:Dbaşın gözün sağolsun ablacım sizi tanıdığıma çok memnun oldum.

GÜLSEN_ 11-09-2012 11:39

1 Eklenti(ler)
köklenmesi için suda bekleyen diğer çiçekler

GÜLSEN_ 11-09-2012 11:43

5 Eklenti(ler)
yeni kaktüslerim ve yeni saksıları:p

GÜLSEN_ 11-09-2012 11:43

1 Eklenti(ler)
bunlarda yeni saksılarında:p

sibelim 11-09-2012 11:52

ali abiye çok geçmiş olsun . bak yalnız bıraktın ondan hastalandı, şimdi nazlanıyordur sana . resimler çok güzel allah bitkilerinin bereketini arttırsın ( sayıya değil öze baktığını biliyorum) izmire gidememene üzüldüm ama canın sağ olsun inşallah bir dahakine gidersin . belki toplu bir görüşmeyi kaçırmış oluyorsun ama her işte bir hayır vardır.

Bayçalı 11-09-2012 12:01

sn.GÜLSEN hanım yeni kaktüsleriniz hayırlı olsun eşinizede geçmiş olsun....:)

GÜLSEN_ 11-09-2012 13:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibelim (Mesaj 1017401)
ali abiye çok geçmiş olsun . bak yalnız bıraktın ondan hastalandı, şimdi nazlanıyordur sana . resimler çok güzel allah bitkilerinin bereketini arttırsın ( sayıya değil öze baktığını biliyorum) izmire gidememene üzüldüm ama canın sağ olsun inşallah bir dahakine gidersin . belki toplu bir görüşmeyi kaçırmış oluyorsun ama her işte bir hayır vardır.

Teşekkür ederim sibelim,kesinlikle nazlanıyo ama napalım hayırlısı olsun:(

GÜLSEN_ 11-09-2012 13:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BAYÇALI (Mesaj 1017405)
sn.GÜLSEN hanım yeni kaktüsleriniz hayırlı olsun eşinizede geçmiş olsun....:)

Teşekkür ederim BAYÇALI hem çiçeklerim için hem eşimin rahatsızlığı için.

fdogru 11-09-2012 15:44

bayıldıımmm.... hepsi mükemmeller..

benim de yaklaşık 20-25 tane kaktüs ve bitkim vardı. hepsi hallerinden memnunken birden çoğunda bi bakımsızlık söz konusu oldu ve sanırım bir kaçını kaybettim. en acısı orkidemde oldu. yavruyken hediye edildi bana ve bana denildiği aralıklarda ve miktarda suladım. bir defa beyaz bi çiçek açtı ve sonrasında sararıp öldü. çok üzüldüm.

inşallah sizinkiler hep böyle sağlıklı olurlar. maşallah.

Ali_askn 11-09-2012 17:55

Maşallah gülşen hanım yeni kaktüsleriniz çok güzel ayrıca yılan kaktüsü açınca bizlere sunmayı unutmayın :)

GÜLSEN_ 11-09-2012 20:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fdogru (Mesaj 1017466)
bayıldıımmm.... hepsi mükemmeller..

benim de yaklaşık 20-25 tane kaktüs ve bitkim vardı. hepsi hallerinden memnunken birden çoğunda bi bakımsızlık söz konusu oldu ve sanırım bir kaçını kaybettim. en acısı orkidemde oldu. yavruyken hediye edildi bana ve bana denildiği aralıklarda ve miktarda suladım. bir defa beyaz bi çiçek açtı ve sonrasında sararıp öldü. çok üzüldüm.

inşallah sizinkiler hep böyle sağlıklı olurlar. maşallah.

arkadaşım fdogru keşke 2 gün önce yazsaydın bana tekirdağdaydım seninle tanışma şansım vardı:(ama kısmet işte .kaktüslerinin ve diğer çiçeklerinin resimlerini paylaşmanı dilerim, o güzellikleri paylaş bizimle. Orkidene üzüldüm ama napalım her canlının bir ömrü vardır bitince bitiyor işte :(teşekkür ettim iyi dileklerin için sayfamı ziyaretin beni mutlu etti arkadaşım bol çiçekli günler hepimizin olsun:p

GÜLSEN_ 11-09-2012 20:13

Ali kardeşim kesinlikle silvestriim açar açmaz resmi paylaşılıcak merak etme:p

GÜLSEN_ 11-09-2012 20:15

1 Eklenti(ler)
bunlarda İstanbula gitmeden kuruttuğum dolmalık kabak ve biberlerim:D

GÜLSEN_ 11-09-2012 20:17

2 Eklenti(ler)
bu miniği sokakta çocukların elinde perişan bir halde buldum. Her tarafı pislik içinde çocukların elinde mahvolmuştu, eve getirdim oğlumla yıkadık temizledik 15_20 gün kadar baktık beni annesi yerine koymaya başlamıştı artık:Dama daha fazla alışmamam gerektiği için kuzenime verdim bakıyor. şimdi kocaman bir kedi.

sakdag 11-09-2012 20:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1017375)
Evet arkadaşlar İstanbul tatili bitti yine biz çiçekçiler gittiği yerden çiçeksiz dönermi? dönmeeez! İşte bu yenigine kaktüsüm:D çok teşekkür ederim arkadaşım. Adını bilen arkadaşlarımdan yardım bekliyorum:o

İsmi Aloe Aristata Gülsen Hanım.

Silvestriiniz beni şaşırttı doğrusu güz silvestrisi olmuş. ;) Olsun, güzel her mevsimde güzeldir.

GÜLSEN_ 11-09-2012 21:17

Teşekkür ederim sevgili sakdag, silvestrimi şimdi faceede bir arkadaşım sordu kaç yaşında diye? silvestriim henüz 1 yaşında geçen yaz kuş parmağımın yarısı kadardı ektiğimde ama hiç çiçek açmamıştı ilk defa açıcak bakalım kırmızımı turuncumu merak ediyorum:D

YeniGine 11-09-2012 23:31

Sevgili GÜLSEN im; görüyorum ki bitkilerini çok özlemişsin. Döner dönmez hemen geçmişsin başlarına. Benim de 3 tane yılan kaktüsüm var. 2 ay kadar önce çiçeklerini açtılardı. Şimdi bakıyorum (kiii sanıyorum senin sayfandan sonra daha çok bakacağım) bir iki dalı upuzuun oldular, üzerlerinde yavruları oluştu fakat yavrular kopup düşüyor. Ne tavsiye edeceksin bana?

GÜLSEN_ 12-09-2012 07:02

Günaydın arkadaşım.Yavrularda kopmalar dökülmeler oluyor bu engelenemez bir durum maalesef. ama suyunu her zaman söylediğim gibi az ama çok az verin ve bol güneş, inanın benim yaptığım özel bir bakım yok arkadaşım, ya beni seviyorlar, ya da balkonumu seviyorlar artık bilmiyorum:Ddünden beri arkadaşlarımın çoğu bunu soruyor.Silvestriimin bakımını. inanın arkadaşlar özel bir şey yapsam paylaşırım ama yok. Az önce çıktım baktım balkona tomurcuk açmışmı diye açmaya başlamış onu resimliyorum arkadaşlar birazdan görebilirisiniz açmış halini. Bu arada onu resimlemek için çıktığımda beyaz kaktüsüm ondan önce kıskançlık yapıp açmış onuda resimledim:D

GÜLSEN_ 12-09-2012 08:43

5 Eklenti(ler)
Veee eveeett herkese günaydıınn:D

GÜLSEN_ 12-09-2012 08:45

2 Eklenti(ler)
buda kıskanç kızım beyaz kaktüsüm:D çiçeklerin biri doğuya diğeri batıya doğru açtığı için ayrı ayrı çekmek zorunda kaldım:p

GÜLSEN_ 12-09-2012 09:24

2 Eklenti(ler)
bu kaktüsümde sibelimin hediyelerinden biri buda dün açmıştı tam açmasını bekliyorum ama açarmı bilmem

beka 12-09-2012 11:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1017691)
Veee eveeett herkese günaydıınn:D

İnşallah benim yılan kaktüsüm de ılerde bu renk açar

wellness 12-09-2012 13:03

Merhaba Gülsen Hanım,
gönderdiğiniz mum çiçeği çeliklerinden 1 adedini köklendirmeyi başardım. Sizin burada sayfanız olduğunu bilmiyordum. Şu an için kaktüsler ile de ilgilenmediğimden bu bölüme hiç girmemiştim. Gerçi bundan 15 yıl kadar önce benimde kaktüs sevdam vardı. Hatta o zaman bir kaktüsüm vardı ki görülmeye değerdi. Kaktüsüm sizide de olan kaynana topuzundandı ve boyu yaklaşık 70 cm yi bulmuştu. Boya gitmesi için sağından solundan çıkardığı yeni yavrularını hep koparıyordum. İnanın ABD nin çöllerinde yetişen ulu kaktüslere benziyordu.:D O zamanlar Ankara'da idim. O kaktüsümü orada ki site bahçesine ekmiştim. Şuan yaklaşık 3 yıldır Düzce'deyim. Ankara ile bağlarımız koptu. Şuan Kaktüsüm ne durumdadır bilmiyorum. Sosyal hayatımda yaşamış olduğum problemler ve sorunlar sebebi ile uzun süre çieçeklerden ayrı kaldığımdan kaktüs sevdamda sona erdi. Şimdi 1-2 yıldır tekrar çiçekler ile ilgilenmeye başladım. Ama kaktüslere ilgim yok. Herneyse ben sizin sayfanız olduğunu bilmediğimden köklendirdiğim mum çiçeğini http://www.agaclar.net/forum/1014740-post5807.htm sayfasına eklemiştim. Aşağıda eklentinin de adresini veriyorum.
Gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür eder selam ve sevgilerimi sunarım.
Eklenti 329320

Dilek Sarıkaya 12-09-2012 13:11

Sayfanız hayırlı olsun Gülsen Hanım...Siz geç bile kalmışsınız bence sayfa açmakta. Yolladığınız tohumlardan japon fenerini ekmiştim, çok çabuk ve hızlı bir şekilde ne bulursa sarılarak büyümeye devam ediyor. Diğerlerini martta ekeceğim. Tekrar teşekkürler.

Hhatice 12-09-2012 13:32

Sayfanız hayırlı olsun .Çiçeklerinize bayıldım .İyi günlerde büyütün

Ali_askn 12-09-2012 14:15

maşallah ne güzelmiş yılan kaktüsünün rengi :):) beyazda mükemmel harika görünüyorlar iç açıcı :)

wellness 12-09-2012 14:39

Gülsen Hanım tekrar merhaba,
konu kaktüsten açılmışken haddim olmayarak size bir tavsiyede bulunayım. Kaktüsler fazla ilgiden hoşlanmazlar. Onlara ilgisiz davranırsanız güzelleşirler. Toprağı ise öyle ahım şahım bir toprak olmasın. Gelişigüzel kumlu çakıllı bahçe toprağını severler. Sulamayı ise yaz sıcaklarında haftada ya da 10 günde bir, kışın ise unutun gitsin. Ayda bir ya da 2 ayda bir sulama yapın kışın ise.

fdogru 12-09-2012 15:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1017545)
arkadaşım fdogru keşke 2 gün önce yazsaydın bana tekirdağdaydım seninle tanışma şansım vardı:(ama kısmet işte .kaktüslerinin ve diğer çiçeklerinin resimlerini paylaşmanı dilerim, o güzellikleri paylaş bizimle. Orkidene üzüldüm ama napalım her canlının bir ömrü vardır bitince bitiyor işte :(teşekkür ettim iyi dileklerin için sayfamı ziyaretin beni mutlu etti arkadaşım bol çiçekli günler hepimizin olsun:p

ayyy bunu duyduğuma nasıl üzüldüm bilemezsiniz. tekrar gelirseniz mutlaka haberim olsun sizi misafir etmek isterim. engin bilgilerinizden yararlanmak da cabası :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025