agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   GÜLSEN_ / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28346.htm)

GÜLSEN_ 12-09-2012 18:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi beka (Mesaj 1017747)
İnşallah benim yılan kaktüsüm de ılerde bu renk açar

inşallah arkadaşım dilediğin gibi olsun, en kısa zamanda çiçeklerini birlikte görelim arkadaşım:p

GÜLSEN_ 12-09-2012 18:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi wellness (Mesaj 1017807)
Merhaba Gülsen Hanım,
gönderdiğiniz mum çiçeği çeliklerinden 1 adedini köklendirmeyi başardım. Sizin burada sayfanız olduğunu bilmiyordum. Şu an için kaktüsler ile de ilgilenmediğimden bu bölüme hiç girmemiştim. Gerçi bundan 15 yıl kadar önce benimde kaktüs sevdam vardı. Hatta o zaman bir kaktüsüm vardı ki görülmeye değerdi. Kaktüsüm sizide de olan kaynana topuzundandı ve boyu yaklaşık 70 cm yi bulmuştu. Boya gitmesi için sağından solundan çıkardığı yeni yavrularını hep koparıyordum. İnanın ABD nin çöllerinde yetişen ulu kaktüslere benziyordu.:D O zamanlar Ankara'da idim. O kaktüsümü orada ki site bahçesine ekmiştim. Şuan yaklaşık 3 yıldır Düzce'deyim. Ankara ile bağlarımız koptu. Şuan Kaktüsüm ne durumdadır bilmiyorum. Sosyal hayatımda yaşamış olduğum problemler ve sorunlar sebebi ile uzun süre çieçeklerden ayrı kaldığımdan kaktüs sevdamda sona erdi. Şimdi 1-2 yıldır tekrar çiçekler ile ilgilenmeye başladım. Ama kaktüslere ilgim yok. Herneyse ben sizin sayfanız olduğunu bilmediğimden köklendirdiğim mum çiçeğini http://www.agaclar.net/forum/1014740-post5807.htm sayfasına eklemiştim. Aşağıda eklentinin de adresini veriyorum.
Gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür eder selam ve sevgilerimi sunarım.
Eklenti 329320

sn.wellness sayfamı ziyaretiniz beni memnun etti teşekkür ederim.hoyanızın köklenmesine sevindim,olaki olmazsa yine gönderirim. Hoya sayfasında paylaştığınızdan bilmiyordum siz link verince gördüm ama, ana sayfadanda bakıcam yine. rica ederim çok büyük bişey değildi yaptığı, elimdekini herkesle paylaşmayı seviyorum, bende ne varsa herkeste de olsun istiyorum.Kaktüslerin bakımı hakkındaki bilgileriniz içinde teşekkür ediyorum evet biliyorum kaktüs bakımını, çünkü yıllardır kaktüslerleyim. her zaman sayfamı ziyaretinizi beklerim selamlar GAZİANTEPTEN

GÜLSEN_ 12-09-2012 18:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dilek Sarıkaya (Mesaj 1017811)
Sayfanız hayırlı olsun Gülsen Hanım...Siz geç bile kalmışsınız bence sayfa açmakta. Yolladığınız tohumlardan japon fenerini ekmiştim, çok çabuk ve hızlı bir şekilde ne bulursa sarılarak büyümeye devam ediyor. Diğerlerini martta ekeceğim. Tekrar teşekkürler.

Sevgili Dilek Sarıkaya arkadaşım, teşekkür ederim ziyaretin beni memnun etti.Sanırım sayfamda görmüşsünüzdür almira arkadaşımda göndermişim bir kaç tohum oda resimlerini paylaştı sayfamda. İnanın çok mutlu oluyorum bu güzellikleri görünce.Kimlere gönderdiğim aklımda kalmıyor o kadar çok kişiye farklı çiçek ve tohum gönderiyorumki aklımda tutamıyorum.İnşallah diğer tohumlarında filizlenir onlarında güzel haberlerini alırım arkadaşım .

GÜLSEN_ 12-09-2012 18:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fdogru (Mesaj 1017854)
ayyy bunu duyduğuma nasıl üzüldüm bilemezsiniz. tekrar gelirseniz mutlaka haberim olsun sizi misafir etmek isterim. engin bilgilerinizden yararlanmak da cabası :)

üzülmeyin fdogru kısmet değilmiş birdahaki geldiğimde inşallah.Senin öğrenmek istediğin her ne olursa olsun yazman yeterli arkadaşım hiç çekinme lütfen. Çok bilgili değilim ama tecrübeliyim

GÜLSEN_ 12-09-2012 18:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 1017819)
Sayfanız hayırlı olsun .Çiçeklerinize bayıldım .İyi günlerde büyütün

Teşekkürler hatice hanım sayfamı ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için.sizi tanımak isterdim ama inşallah birdahaki tekirdağ ziyaretim kısmet olursa;)

GÜLSEN_ 12-09-2012 18:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ali_askn (Mesaj 1017831)
maşallah ne güzelmiş yılan kaktüsünün rengi :):) beyazda mükemmel harika görünüyorlar iç açıcı :)

Ali kardeşim çok teşekkür ederim, istersen yılan kaktüsden sana verebilirim

ipektuğçe 12-09-2012 23:42

Gülşen hanımcığım,yeni kaktüsleriniz de çok güzeller hayırlı olsun.Bol bol çiçeklerini de görürsünüz inşallah.Silvestrii niz muhteşem görünüyor,çiçekleri de çok güzel.Echinopsis oxygona nızında her zamanki gibi muhteşem çiçekleri var,emeklerinize gönlünüze sağlık.Sevgilerimle...

YeniGine 13-09-2012 00:03

GÜLSEN im iznin ile bunlar da benim kaktüslerim

1 Eklenti(ler)
Eklenti 331223

YeniGine 13-09-2012 00:03

1 Eklenti(ler)
Eklenti 331224

fdogru 13-09-2012 07:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1017545)
arkadaşım fdogru keşke 2 gün önce yazsaydın bana tekirdağdaydım seninle tanışma şansım vardı:(ama kısmet işte .kaktüslerinin ve diğer çiçeklerinin resimlerini paylaşmanı dilerim, o güzellikleri paylaş bizimle. Orkidene üzüldüm ama napalım her canlının bir ömrü vardır bitince bitiyor işte :(teşekkür ettim iyi dileklerin için sayfamı ziyaretin beni mutlu etti arkadaşım bol çiçekli günler hepimizin olsun:p

http://www.agaclar.net/forum/kaktus-...htm#post961262 bağlantısında 27. sayfadaki 785-788 arası mesajlarda bitkilerimi paylaşmıştım. yeni hallerini de zaman bulunca sizlerle paylaşırım. ayrıca kaktüslerimde torf kullanıyordum. şimdi hepsinin toprağını kendi hazırlayacağım geçirgen toprakla değiştireceğim. umarım ayarını tutturabilirim.

GÜLSEN_ 13-09-2012 07:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1018024)

ama bunlar çok şeker arkadaşım, teşekkür ederim paylaştığın için.Biz dün sabah ilk çiçek heyecanı yaşadık :D henüz çiçek açmamıştı ilk çiçeğimizdi. arkadaşım arkadaki beyaz gülmü?:p gözümüzde hep detaylarda yanii:o sevgili yenigine senin açmış olduğun sayfanın konusu neydi unuttum arkadaşım bana link gönder **** başlık ismini yaz lütfen

GÜLSEN_ 13-09-2012 07:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fdogru (Mesaj 1018056)
http://www.agaclar.net/forum/kaktus-...htm#post961262 bağlantısında 27. sayfadaki 785-788 arası mesajlarda bitkilerimi paylaşmıştım. yeni hallerini de zaman bulunca sizlerle paylaşırım. ayrıca kaktüslerimde torf kullanıyordum. şimdi hepsinin toprağını kendi hazırlayacağım geçirgen toprakla değiştireceğim. umarım ayarını tutturabilirim.

fdogru ama senin kaktüslerinde harikalar yanii, biliyorum takip ediyorum :p kesinlikle torfdan çıkarmalısın kaktüslerini arkadaşım, normal bahçe toprağı ve kum ben bu karışıma ekiyorum hep, kaktüslerimide yılbaşı ve paskalyalarımıda.

fdogru 13-09-2012 08:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1018062)
fdogru ama senin kaktüslerinde harikalar yanii, biliyorum takip ediyorum :p kesinlikle torfdan çıkarmalısın kaktüslerini arkadaşım, normal bahçe toprağı ve kum ben bu karışıma ekiyorum hep, kaktüslerimide yılbaşı ve paskalyalarımıda.

onları daha önce yüklemiştim. o zamanlar güzeldi. kaktüsler güneşi sever diye balkonumda 1-2 saat sabah güneşi gören yere koydum. 3-5 tanesi güneş yanığı oldu. hatta biri tamamen kurudu sanırım. hemen yerlerini değiştirdim. ışık alan bir yerdeler şimdi. bazılarında büyüme var. dedim ya nazar mı değdi desem ne desem bilemiyorum :) her evime gelen "çalışan bayansın nasıl bakıyosun bu çiçeklere, bi de ev hanımı olsan ne olacak kim bilir" diye diye soldurdurlar çiçekçiklerimi :D havalar soğumadan topraklarını değiştirmeliyim. çok fazla çeşidim yok. özellikle echeveria'm olsun çok istiyorum. kırmızı olanları çok şık duruyo. fırsat oldukça Tekin Bey'den alış-veriş'e devam :)
paylaşacak kaktüsleriniz olursa benimle de paylaşabilir misiniz acaba?

fdogru 13-09-2012 08:56

1 Eklenti(ler)
bu succulentin adını bilen var mı acaba?

GÜLSEN_ 13-09-2012 10:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fdogru (Mesaj 1018089)
bu succulentin adını bilen var mı acaba?

fdogru arkadaşım bu çiçeğe binlerin annesi diyorlar (kalonchoe daigremontiana)

GÜLSEN_ 13-09-2012 10:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fdogru (Mesaj 1018085)
onları daha önce yüklemiştim. o zamanlar güzeldi. kaktüsler güneşi sever diye balkonumda 1-2 saat sabah güneşi gören yere koydum. 3-5 tanesi güneş yanığı oldu. hatta biri tamamen kurudu sanırım. hemen yerlerini değiştirdim. ışık alan bir yerdeler şimdi. bazılarında büyüme var. dedim ya nazar mı değdi desem ne desem bilemiyorum :) her evime gelen "çalışan bayansın nasıl bakıyosun bu çiçeklere, bi de ev hanımı olsan ne olacak kim bilir" diye diye soldurdurlar çiçekçiklerimi :D havalar soğumadan topraklarını değiştirmeliyim. çok fazla çeşidim yok. özellikle echeveria'm olsun çok istiyorum. kırmızı olanları çok şık duruyo. fırsat oldukça Tekin Bey'den alış-veriş'e devam :)
paylaşacak kaktüsleriniz olursa benimle de paylaşabilir misiniz acaba?

Bir kere çiçekler kesinlikle nazara geliyorlar bunu çok yaşadım.İnsanoğluyuz herşeye dilimiz dönüyor gerisini düşünmeden konuşuyoruz.Çalışan bir bayan olman çiçek sevmene engelmidir? neden böyle tuhaf düşünürler anlamam.Ama bunu ancak bizim gibi çiçek sevenler anlar, boş ver arkadaşım bir dahada çiçeklerini gösterme kimselere diycem ama malum ev ortamı herşey ortada oluyor.Kaktüs paylaşımına gelince ,ne demek arkadaşım seve seve paylaşırım echveria bende tek tür var,onunda çiçeğini görmüşsündür sayfamda, istersen sana gönderebilirim bir yavrusunu?

YeniGine 13-09-2012 15:06

:)) Teşekkür ediyoruum. Evet o beyazlar minyatür gülüm. (Reklama girecek ama) Kütükler Bahçede Nasıl Değerlendilir?.. Sokak Köpekleri... Farklı Malzemelerle Kuş Yuvaları Yapımları... Gül Yetiştirme... Buralara bakacak idin GÜLSEN im.

Dilek Sarıkaya 14-09-2012 00:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1017918)
Sevgili Dilek Sarıkaya arkadaşım, teşekkür ederim ziyaretin beni memnun etti.Sanırım sayfamda görmüşsünüzdür almira arkadaşımda göndermişim bir kaç tohum oda resimlerini paylaştı sayfamda. İnanın çok mutlu oluyorum bu güzellikleri görünce.Kimlere gönderdiğim aklımda kalmıyor o kadar çok kişiye farklı çiçek ve tohum gönderiyorumki aklımda tutamıyorum.İnşallah diğer tohumlarında filizlenir onlarında güzel haberlerini alırım arkadaşım .

Gülsenciğim bir gelmişsin, pir gelmişsin. Çiçeklerinin hepsine bayıldım. Özellikle hoyana ve nakkaş sarmaşığına. Nazar değmez umarım. Ben maalesef nakkaş tohumlarının hepsini ekmeme rağmen, hiç birini çimlendiremedim. Sarmaşıklar benim bu sene ömrümü yediler. 2 ay sabah sefasıyla kafayı yemiştim. Her yerden kendiliğinden çıkıp büyüyen bitkiyi ben yetiştiremedim. Neyseki arkadaşlar sayesinde kurtarabildim de; az da olsa çiçeklerini görüp 6 tane tohum bile aldım. Seneye bir daha nakkaş sarmaşığını deneyeceğim. Bakalım yetişecek mi?? Senden gelen balon sarmaşığı çok kolay büyüdü, ondan memnunum. Belirtmeden geçmeyeyim dedim.

GÜLSEN_ 14-09-2012 07:49

Günaydın dilekcim, güzel görüşlerin için çok teşekkür ederim arkadaşım. Sen hiç canını sıkma ben nakkaşı filizlendirir öyle gönderirim sana, eğer istersen, halbuki çok arsız bir bitkidir tohumunun düştüğü yerden hemen filizlenir nasıl olmamış?başka istediğin varsa yine gönderirim arkadaşım hiç sorun değil :p

Dilek Sarıkaya 14-09-2012 09:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1018464)
Günaydın dilekcim, güzel görüşlerin için çok teşekkür ederim arkadaşım. Sen hiç canını sıkma ben nakkaşı filizlendirir öyle gönderirim sana, eğer istersen, halbuki çok arsız bir bitkidir tohumunun düştüğü yerden hemen filizlenir nasıl olmamış?başka istediğin varsa yine gönderirim arkadaşım hiç sorun değil :p

Bak işte bu sabah sabah çok iyi bir haber. Uğraşırda gönderirsen çok sevinirim. Dediğim gibi bu arsız sarmaşıklar beni sevmiyor.

adacık 14-09-2012 10:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1018026)

Bunlar halk arasında yılan kaktüsü denen cinsler mi. Eğer onlar ise ben de yetiştirmek istiyorum. Lütfen....

GÜLSEN_ 14-09-2012 10:23

Evet adacık aynen dediğin gibi halk arasında yılan kaktüs diye biliniyor yakınlarında varsa bir çelik alıp ekebilirsin yoksada sana gönderebilirim arkadaşım

adacık 14-09-2012 13:02

Ben çocukken annem yetiştirirdi ön balkondan aşağı salardı konu komşuya nispet olsun diye-))) yakın çevremde hiç göremiyorum. Gönderebilirseniz çok sevinirim.

GÜLSEN_ 14-09-2012 13:49

tamam adacık o zaman bana özelden açık adresini adını ve soyadını yaz göndereyim başka istediğin çiçek varsa onuda yaz arkadaşım

Tuğçe 14-09-2012 13:57

Merhaba Gülşen ablacığım,
Sayfanızı henüz gezebildim. Kaktüslerinize bayıldım. Maşallah hepsi birbirinden güzel. Daha önceleri kaktüslerin bu kadar güzel açtıklarını bilmezdim. Sizlerin sayesinde görmüş oldum. Emeğinize sağlık :)

GÜLSEN_ 14-09-2012 14:12

Çok teşekkür ablacım sayfamı ziyaretin beni mutlu etti:pevet kaktüslerin çiçeğini bende çok seviyorum görmüş olmanada sevindim :o

nurdane 14-09-2012 14:43

Bayıldım.elinize yüreğinize sağlık.Benim de büyükce bir balkonum var .Sonbahar ve kışın ne bitgi dikeceğim arayış içindeyim.Bu arada ismim Nur.

GÜLSEN_ 14-09-2012 18:16

hoş geldiniz nur hanım memnun oldum:)) balkonunuzu gelişi güzel çiçekleri değil istediğiniz sevdiğiniz çiçekleri ekin.Sayfama olan güzel görüşleriniz için teşekkür ederim:o

GÜLSEN_ 15-09-2012 13:53

4 Eklenti(ler)
Silvestriim (yılan kaktüs) diğer iki tomurcuğuda açtı

GÜLSEN_ 15-09-2012 13:55

3 Eklenti(ler)
bu kaktüsümün adını bilmiyorum adını bilen usatlarımdan rica ediyorum :o

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025