![]() |
2 Eklenti(ler)
buda minik fuşyam çok şeker:p
|
Iyi akşamlar gülsen ablacığım,
yolladığın atlas ve yılan kaktüsü torfla karışık toprağa diktim. Bahçe toprağı çok kötü. Inşallah ikisi de tutar. çok teşekkür ederim. Bu arada yeni bir tane daha kaktüs aldım. Türünün ne olduğunu bir türlü bulamadım çok merak ediyorum. çiçek nasıl açıyor. Resim yüklemesini bilmediğim için sana da soramadım ama tek üzüldüğüm nokta tepesinde yapma çiçek var ve çıkmıyor. Inşallah çiçeğe bir zara vermez. Bu arada yeni kaktüsün de çok güzelmiş ama neden bütün saksılarda taş var? |
ablacım keşke torfla karışık toprağa dikmeseydin, ben torf olsaydı söylerdim zaten sana.Torfun su tutma özelliği olduğu için çürüte bilir bitkileri dikkat et, ben bahçe toprağı ve kum **** çakıl olursa iyi olur diyorum yinede, umarım yaşatabilirsin ablacım.Benim saksılardaki çakıllar suyun geçirgenliğini sağlıyor , ayrıca görsel olarak da benim hoşuma gidiyor, altta normal toprak ve kum karışımı var sadece üst yüzey kısmına çakılları koydum. Bu düzenlemeyi sn.ankstel arkadaşımdan feyz alarak yaptım.Arkadaşımızın kaktüsleri, kare saksı içinde ve üstlerinde küçük mermer parçalarıyla kapatılmıştı, bu görüntü çok hoşuma gitmişti hem düzenli hem temiz bir görüntü vardı, bende ustama uyum sağlamaya çalıştım kedimce:o
|
Maşallah ablacım yine cıvıl cıvıl kaktüs çiçeklerin valla bu kaktüsler seni seviyor benden söylemesi :)
|
Ablacım senide sevecekler emin ol. Hiç bir canlı sevginin çekim gücüne karşı koyamaz.Büyük kanıtı işte bunlar:pçiçeklerin bir kaç kaktüsün hazır ablacım :p
|
Oy oy maşallah sayfa açmışsınız çiçeklerinizde açmış çook güzeller bu aralar pek giremiyorum siteye ne çok şey kaçırmışım.tek solukta baktım sayfanıza maşallah maşallah diyorum :) her biri birinden güzel...
|
İnşallah ablacım :) çok çok teşekkürler :)
|
Alıntı:
Teşekkür ederim Asyam Ceylanım,sayfamı ziyaretin beni çok mutlu etti arkadaşım. Elimizden geldiği kadar bişeyler yapmaya çalışıyoruz hep birlikte:p |
Alıntı:
Rica ederim ablacım her zaman elimden geldiği kadar sana destek olucam inşallah :p |
1 Eklenti(ler)
|
aaa sevgili arkadaşım öncelikle bir eldiven edinmen gerek bu kadar kaktüsün dikeni sana zarar vermesin diye,ama bu normal bir eldiven değil beton işlerinde kullanılan bir eldiven olucak.Saksıya bir kaç gün su verme iyice kurusun,sonra bir leğen içine ters çevir, saksıdan çıkar ters çevirince dikenler aşağıda kalır,yılan kaktüsde var onun dibinde sanırım önce onu çıkar ordan sonrada ekeceğin saksının toprağını koy boşalttığımız kaktüsü yine altından tutarak diğer saksıya geçir ve yanlardan toprağını tamamla.Zaten bir kaç tanesini ayırman gerekicek bu şekilde biraz zor olucak sana.Umarım biraz olsun anlatabilmişimdir. Hani bana bıraksan gayet rahat değiştiririm ama uzaktan anlatmak biraz farklı geldi bana.kolay gelsin Yeni Gineciğim:pDeğiştirdiğinde resmini ekle bekliyorum bakalım nasıl yapmışsın:D
|
Alıntı:
|
nerden aldın ablacım? saksılarını,toprağını, gübreni? ablacım zaten çoğunu ekilmiş olarak vericem sana, ancak seneye değiştirirsin saksılarını ve topraklarını sadece mum çiçeğini suda köklendirip ekicen bu kadar alicim:p neyse sorun yok ben alırım saksılarını:D
|
Alıntı:
|
hayır ablacım ben şaka yaptım getirmene gerek yok teşekkür ederim. Toprak karışımın çok güzel bende aynen öyle hazırlıyorum.Ama gübreden bana alabilirsen sevinirim ablacım çünkü her zaman gerek oluyor bana :))
|
Gerçekten ablacım eğer lazımsa hiç sorun değil almışken getireyim. tamam ablacım senin için bir poşet alırım sen yarınmı müsait olacaksın ?
|
Teşekkür ediyoruum; inşallah başarabilirim...
|
emeğinize sağlık maşallah çok güzeller..
|
GÜLSEN immm şimdi aklıma geldi... Yeni saksının toprağını nasıl yapmam gerekiyor??
|
Alıntı:
Teşekkürler sn.elve daha güzelleri hepimizin olsun:o |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
sevgili gülsen ablacığım bu gün yüzyüzede tanışmış olduk gerçekten çok memnun oldum :) ablacım yılan kaktüsünün bir dalı kopmuştu tekrar daldırdım toprağa umarım yanlış yapmamışımdır. :)
|
Alıntı:
valla eline geçtikçe yavrularından gönderirsen çook mutlu olurum :)) bendeki çeşitleri görmüştün. onlar haricinde olan herşey olabilir. teşekkürler... |
Alıntı:
|
Alıntı:
kıyamam sana ablacım, ne demek bende çok memnun oldum seninle yüz yüze tanışmaktan. Her zaman destekçinim unutma.İyi yapmışsın daldır ister tutsun isterse tutmasın ama arsızdır köklenir hemen, yılan kaktüslerin yavruları çok dökülür ablacım bunu engelleyemezsin al dibine koy o yine köklenir merak etme sen:p |
fdogru yanık koyun gübreside olabilir, kuş gübreside ama her ikisininde iyice yanmış olmasına ve tam ayarında vermeye dikkat edin, bitkiyi iyi edelim derken yakıp kaybedebilirsiniz.Tamam arkadaşım yavrusu olanlardan ne zaman dersen göndericem sana
|
tamam ablacım :) valla senin gibi destekçim olduktan sonra asla sırtım yere gelmez ;) :)
|
Gülsen ablam banada destek çık boynu bükük bırakma yılan kaktüsü konusunda ;):p
|
Tamam ablacım sanada destek çıkayım, canın saolsun sen iste ben göndereyim sana da :))
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025