agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   GÜLSEN_ / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28346.htm)

GÜLSEN_ 15-09-2012 14:03

2 Eklenti(ler)
buda minik fuşyam çok şeker:p

melek yüzlü 16-09-2012 01:04

Iyi akşamlar gülsen ablacığım,
yolladığın atlas ve yılan kaktüsü torfla karışık toprağa diktim. Bahçe toprağı çok kötü. Inşallah ikisi de tutar. çok teşekkür ederim. Bu arada yeni bir tane daha kaktüs aldım. Türünün ne olduğunu bir türlü bulamadım çok merak ediyorum. çiçek nasıl açıyor. Resim yüklemesini bilmediğim için sana da soramadım ama tek üzüldüğüm nokta tepesinde yapma çiçek var ve çıkmıyor. Inşallah çiçeğe bir zara vermez. Bu arada yeni kaktüsün de çok güzelmiş ama neden bütün saksılarda taş var?

GÜLSEN_ 16-09-2012 09:13

ablacım keşke torfla karışık toprağa dikmeseydin, ben torf olsaydı söylerdim zaten sana.Torfun su tutma özelliği olduğu için çürüte bilir bitkileri dikkat et, ben bahçe toprağı ve kum **** çakıl olursa iyi olur diyorum yinede, umarım yaşatabilirsin ablacım.Benim saksılardaki çakıllar suyun geçirgenliğini sağlıyor , ayrıca görsel olarak da benim hoşuma gidiyor, altta normal toprak ve kum karışımı var sadece üst yüzey kısmına çakılları koydum. Bu düzenlemeyi sn.ankstel arkadaşımdan feyz alarak yaptım.Arkadaşımızın kaktüsleri, kare saksı içinde ve üstlerinde küçük mermer parçalarıyla kapatılmıştı, bu görüntü çok hoşuma gitmişti hem düzenli hem temiz bir görüntü vardı, bende ustama uyum sağlamaya çalıştım kedimce:o

Ali_askn 16-09-2012 11:02

Maşallah ablacım yine cıvıl cıvıl kaktüs çiçeklerin valla bu kaktüsler seni seviyor benden söylemesi :)

GÜLSEN_ 16-09-2012 11:13

Ablacım senide sevecekler emin ol. Hiç bir canlı sevginin çekim gücüne karşı koyamaz.Büyük kanıtı işte bunlar:pçiçeklerin bir kaç kaktüsün hazır ablacım :p

Asya Ceylan 16-09-2012 11:59

Oy oy maşallah sayfa açmışsınız çiçeklerinizde açmış çook güzeller bu aralar pek giremiyorum siteye ne çok şey kaçırmışım.tek solukta baktım sayfanıza maşallah maşallah diyorum :) her biri birinden güzel...

Ali_askn 16-09-2012 14:23

İnşallah ablacım :) çok çok teşekkürler :)

GÜLSEN_ 16-09-2012 17:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asya Ceylan (Mesaj 1019197)
Oy oy maşallah sayfa açmışsınız çiçeklerinizde açmış çook güzeller bu aralar pek giremiyorum siteye ne çok şey kaçırmışım.tek solukta baktım sayfanıza maşallah maşallah diyorum :) her biri birinden güzel...

Teşekkür ederim Asyam Ceylanım,sayfamı ziyaretin beni çok mutlu etti arkadaşım. Elimizden geldiği kadar bişeyler yapmaya çalışıyoruz hep birlikte:p

GÜLSEN_ 16-09-2012 17:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ali_askn (Mesaj 1019233)
İnşallah ablacım :) çok çok teşekkürler :)

Rica ederim ablacım her zaman elimden geldiği kadar sana destek olucam inşallah :p

YeniGine 16-09-2012 18:01

1 Eklenti(ler)
Eklenti 331846

GÜLSEN imm bu kaktüsün saksısını nasıl değiştirebilirim??

GÜLSEN_ 16-09-2012 18:48

aaa sevgili arkadaşım öncelikle bir eldiven edinmen gerek bu kadar kaktüsün dikeni sana zarar vermesin diye,ama bu normal bir eldiven değil beton işlerinde kullanılan bir eldiven olucak.Saksıya bir kaç gün su verme iyice kurusun,sonra bir leğen içine ters çevir, saksıdan çıkar ters çevirince dikenler aşağıda kalır,yılan kaktüsde var onun dibinde sanırım önce onu çıkar ordan sonrada ekeceğin saksının toprağını koy boşalttığımız kaktüsü yine altından tutarak diğer saksıya geçir ve yanlardan toprağını tamamla.Zaten bir kaç tanesini ayırman gerekicek bu şekilde biraz zor olucak sana.Umarım biraz olsun anlatabilmişimdir. Hani bana bıraksan gayet rahat değiştiririm ama uzaktan anlatmak biraz farklı geldi bana.kolay gelsin Yeni Gineciğim:pDeğiştirdiğinde resmini ekle bekliyorum bakalım nasıl yapmışsın:D

Ali_askn 16-09-2012 20:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1019264)
Rica ederim ablacım her zaman elimden geldiği kadar sana destek olucam inşallah :p

Sağolasın ablam :) saksımı, topragımı, gübremi aldım senin yavrular için hazır bekliyor her şey :))

GÜLSEN_ 16-09-2012 20:52

nerden aldın ablacım? saksılarını,toprağını, gübreni? ablacım zaten çoğunu ekilmiş olarak vericem sana, ancak seneye değiştirirsin saksılarını ve topraklarını sadece mum çiçeğini suda köklendirip ekicen bu kadar alicim:p neyse sorun yok ben alırım saksılarını:D

Ali_askn 16-09-2012 21:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1019316)
nerden aldın ablacım? saksılarını,toprağını, gübreni? ablacım zaten çoğunu ekilmiş olarak vericem sana, ancak seneye değiştirirsin saksılarını ve topraklarını sadece mum çiçeğini suda köklendirip ekicen bu kadar alicim:p neyse sorun yok ben alırım saksılarını:D

saksıların bir kısmı evde vardı ablacım eski değişim yaptıklarım 3 tanede çetinkayadan aldım birde 40 lt lik torf aldım gübreyide bu metro yolunda ki peyzajcılardan aldım ben genelde torf,bahçe toprağı,yanmış hayvan gübresi ve kumu karıştırıp dikiyorum ablacım.peki o zaman ablacım ben gelirken getireyim fazla saksıları. çok teşekkürler benim için dikmişsin sana zahmet olmuş ellerinden öpüyorum :)

GÜLSEN_ 16-09-2012 22:31

hayır ablacım ben şaka yaptım getirmene gerek yok teşekkür ederim. Toprak karışımın çok güzel bende aynen öyle hazırlıyorum.Ama gübreden bana alabilirsen sevinirim ablacım çünkü her zaman gerek oluyor bana :))

Ali_askn 16-09-2012 22:41

Gerçekten ablacım eğer lazımsa hiç sorun değil almışken getireyim. tamam ablacım senin için bir poşet alırım sen yarınmı müsait olacaksın ?

YeniGine 16-09-2012 23:04

Teşekkür ediyoruum; inşallah başarabilirim...

elve 17-09-2012 00:02

emeğinize sağlık maşallah çok güzeller..

YeniGine 17-09-2012 01:08

GÜLSEN immm şimdi aklıma geldi... Yeni saksının toprağını nasıl yapmam gerekiyor??

GÜLSEN_ 17-09-2012 07:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elve (Mesaj 1019379)
emeğinize sağlık maşallah çok güzeller..

Teşekkürler sn.elve daha güzelleri hepimizin olsun:o

GÜLSEN_ 17-09-2012 07:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1019398)
GÜLSEN immm şimdi aklıma geldi... Yeni saksının toprağını nasıl yapmam gerekiyor??

AAAA sevgili YeniGinem benim, onu unutumuşuz doğru,hayatım normal bahçe toprağının yarısı kadarda kum karıştır, ince kum **** biraz kalın önemli değil maksat geçirgen bir toprak elde edelim, varsa birazda doğal gübre kat tamamdır arkadaşım benim.Ayrıca rica ederim teşekkürlük bişey yapmadım canım:p

fdogru 17-09-2012 15:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1018119)
fdogru arkadaşım bu çiçeğe binlerin annesi diyorlar (kalonchoe daigremontiana)

teşekkürler :)

Ali_askn 17-09-2012 15:50

sevgili gülsen ablacığım bu gün yüzyüzede tanışmış olduk gerçekten çok memnun oldum :) ablacım yılan kaktüsünün bir dalı kopmuştu tekrar daldırdım toprağa umarım yanlış yapmamışımdır. :)

fdogru 17-09-2012 15:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1018123)
Bir kere çiçekler kesinlikle nazara geliyorlar bunu çok yaşadım.İnsanoğluyuz herşeye dilimiz dönüyor gerisini düşünmeden konuşuyoruz.Çalışan bir bayan olman çiçek sevmene engelmidir? neden böyle tuhaf düşünürler anlamam.Ama bunu ancak bizim gibi çiçek sevenler anlar, boş ver arkadaşım bir dahada çiçeklerini gösterme kimselere diycem ama malum ev ortamı herşey ortada oluyor.Kaktüs paylaşımına gelince ,ne demek arkadaşım seve seve paylaşırım echveria bende tek tür var,onunda çiçeğini görmüşsündür sayfamda, istersen sana gönderebilirim bir yavrusunu?

evet bence nazara geldiler. ben de çok inanırım. :)

valla eline geçtikçe yavrularından gönderirsen çook mutlu olurum :)) bendeki çeşitleri görmüştün. onlar haricinde olan herşey olabilir.

teşekkürler...

fdogru 17-09-2012 15:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1019435)
AAAA sevgili YeniGinem benim, onu unutumuşuz doğru,hayatım normal bahçe toprağının yarısı kadarda kum karıştır, ince kum **** biraz kalın önemli değil maksat geçirgen bir toprak elde edelim, varsa birazda doğal gübre kat tamamdır arkadaşım benim.Ayrıca rica ederim teşekkürlük bişey yapmadım canım:p

doğal gübreden kasıt, yanık koyun gübresi gibi bişey mi yoksa kuş gübresi falan mı?

GÜLSEN_ 17-09-2012 16:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ali_askn (Mesaj 1019641)
sevgili gülsen ablacığım bu gün yüzyüzede tanışmış olduk gerçekten çok memnun oldum :) ablacım yılan kaktüsünün bir dalı kopmuştu tekrar daldırdım toprağa umarım yanlış yapmamışımdır. :)

kıyamam sana ablacım, ne demek bende çok memnun oldum seninle yüz yüze tanışmaktan. Her zaman destekçinim unutma.İyi yapmışsın daldır ister tutsun isterse tutmasın ama arsızdır köklenir hemen, yılan kaktüslerin yavruları çok dökülür ablacım bunu engelleyemezsin al dibine koy o yine köklenir merak etme sen:p

GÜLSEN_ 17-09-2012 16:12

fdogru yanık koyun gübreside olabilir, kuş gübreside ama her ikisininde iyice yanmış olmasına ve tam ayarında vermeye dikkat edin, bitkiyi iyi edelim derken yakıp kaybedebilirsiniz.Tamam arkadaşım yavrusu olanlardan ne zaman dersen göndericem sana

Ali_askn 17-09-2012 17:14

tamam ablacım :) valla senin gibi destekçim olduktan sonra asla sırtım yere gelmez ;) :)

bay tömürcek 17-09-2012 17:19

Gülsen ablam banada destek çık boynu bükük bırakma yılan kaktüsü konusunda ;):p

GÜLSEN_ 17-09-2012 17:53

Tamam ablacım sanada destek çıkayım, canın saolsun sen iste ben göndereyim sana da :))

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025