agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   GÜLSEN_ / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28346.htm)

GÜLSEN_ 01-09-2012 20:22

1 Eklenti(ler)
Nakkaş şarmaşığım yaz boyunca açtı, fazla güneşten kurumuştu narin yaprakları kökten kesip temizlemiştim:pşimdi tekrar yeşeriyor:rolleyes:

GÜLSEN_ 01-09-2012 20:30

2 Eklenti(ler)
arkadaşlar küpe çiçeğini ne kadar çok seversem seveyim yinede kuruyor :(bu küpelim de kurudu maalesef:(

GÜLSEN_ 01-09-2012 20:45

1 Eklenti(ler)
Flamingo çiçeğimle yeni ekilmiş yılbaşı çiçeklerim :pşimdi bu yılbaşılar büyüdüler tabi:p

sevgili selis arkadakileri görmek istiyordun, işte arkadakiler bunlardı

GÜLSEN_ 01-09-2012 20:55

4 Eklenti(ler)
Bir gecelik gelini tesadüfen eşimin, bir kasap arkadaşının dükkanının önünde büyük teneke kutuda gördüm:pçelik istediğimde istediğim kadar istediğim yerinden alabileceğim söylendi,tabi ben kıyarmıyım 2 küçük çelik aldım.İkiside suda köklendi ve birini ektim.Ektiğim çelik tuttu yeni sürgün vermişti havalar ısınırken bir güneş alsın diye balkona koydum ve ben onu balkonda unuttuğum için sabah kalktığımda donmuştu ve ben çok üzülmüştüm:(sonra sudakini ekerim diye düşünüp sudan çıkardığımda yaprağın hem köklenip, hemde çürüdüğünü gördüm.Eşimin arkadaşının dükkanında gidip tekrar rica ettiğimde, onlarda koca tenekedeki bir gecelik gelini dışarda bıraktıkları için hepsini don vurmuş ve ölmüş olduğunu duyunca daha çok üzülmüştüm. Eve gelip suda köklenen, çeliği çürüyen yerden kesip direk toprağa dayadım ekmedim ve öylece büyüdü yeni yapraklar verdi:Dbunlar eski anlattıklarım yeni halini sizie resimleyip ekliycem:rolleyes:

GÜLSEN_ 01-09-2012 20:58

1 Eklenti(ler)
bu şimdi yaşatmayı başardığım çeliğin eski hali:D

bozo.0606 01-09-2012 22:05

Samimi söylüyorum çok dokunaklıydı, şimdi kasapta sizden çelik alsın. Kasaptaki gelnin nesli devam ediyor.

missmenas 02-09-2012 06:46

1 Eklenti(ler)
Canım Arkadaşım,
sayfan hayırlı olsun. Büyük bir keyifle gezinti yaptım sayfanda.
İzmir'deki toplantıya bizzat kendim getirip elden teslim edeceğim hediyelerinde bunlar, Hoya nummularoides ve Hoya lacunosa.
Eminim sen bunlarada çiçek açtırıp sayfana şenlik katacaksın.;) özellikle minik yapraklı ve sarkan türleri seçtim çok yer kaplamaz. Gelecek yıl düşenimiyorum balkonuyun halini, yavaş yol almanı tavsiye ederim:D Yeni türlere yer açmak için bazılarını elden çıkartmak zorunda kalabilirsin...

iris41 02-09-2012 06:56

Acele etme yavaş adımlarla ilerle bakımı kolay nadir türlere yönel daha hoş bitkilerin olur ;) bu konuda gilanın balkonu cok güzel .
benim balkonu görsen karman curman elden cıkarmak cok zorlaşıyor kıyamıyorsun

GÜLSEN_ 02-09-2012 08:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 1014307)
Canım Arkadaşım,
sayfan hayırlı olsun. Büyük bir keyifle gezinti yaptım sayfanda.
İzmir'deki toplantıya bizzat kendim getirip elden teslim edeceğim hediyelerinde bunlar, Hoya nummularoides ve Hoya lacunosa.
Eminim sen bunlarada çiçek açtırıp sayfana şenlik katacaksın.;) özellikle minik yapraklı ve sarkan türleri seçtim çok yer kaplamaz. Gelecek yıl düşenimiyorum balkonuyun halini, yavaş yol almanı tavsiye ederim:D Yeni türlere yer açmak için bazılarını elden çıkartmak zorunda kalabilirsin...

Benim can arkadaşım missmenasım:Dçok teşekkür ediyorum,sayfamı ziyaretin beni mutlu etti.Umarım izmirde görüşmek nasip olur ve senin o bereketli ellerinden alırım hediyelerini ama bellamıda unutma olurmu? İyiki varsınız sizleri çok seviyorum:o

GÜLSEN_ 02-09-2012 08:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iris41 (Mesaj 1014311)
Acele etme yavaş adımlarla ilerle bakımı kolay nadir türlere yönel daha hoş bitkilerin olur ;) bu konuda gilanın balkonu cok güzel .
benim balkonu görsen karman curman elden cıkarmak cok zorlaşıyor kıyamıyorsun

Sn.iris41 inanın acele etmiyorum evimde balkonumda ne varsa sizlerle onları paylaşıyorum sadece:oAma elimden çıkarabileceğim bir çiçeğim yok şuanda hep az olsun öz olsun demişimdir.Kaktüsleri ve bir kaç sedumları çoğaltmak istiyorum şimdilik:pAa tavsiyeleriniz için de teşekkür ederim arkadaşlar:ove bu tavsiyelerinizi her zaman istiyorum;)

GÜLSEN_ 02-09-2012 08:41

3 Eklenti(ler)
işte çürüyen yerden kesip ektiğim, bir gecelik gelinin şimdiki hali:p

GÜLSEN_ 02-09-2012 08:46

4 Eklenti(ler)
Bir gecelik gelinin yanındaki silvestrii komşumun emaneti, eşine karaciğer nakli yapıldı 3 aydır malatyadalar ALLAH acil şifalar versin inşallah. Onun için bir kaç çiçeğini bana bırakmak zorunda kaldı.Önce evindeydi ama bir gün gittiğimde hepsi sıcaktan ve havasızlıktan haşlanmışlardı :(alıp hepsini bana getirdim şimdi kurtarabildiklerim bunlar:p

GÜLSEN_ 02-09-2012 09:01

4 Eklenti(ler)
Ayşeciğim canım benim işte kalp kalbe çiçeğin minik kızın artık sügün vermeye başladı :p ve otpraktan çıkan bu küçük filizde sanırım yumrudan çıkanlar:p acemi füsun arkadaşım bana verdiğinde saksıya yuvarlayıp öyle ekmemi istemişti bende senin gönderdiklerinide öyle ektim arkadaşım filizleri her taratan çıksın diye

GÜLSEN_ 02-09-2012 09:08

2 Eklenti(ler)
çiçeğimin adı Euonymus Alata

buda kızılay çiçeği diye bildiğim çiçeğim, dalları çok uzamıştı. dalları uzayınca çiçek açmadığını okumuştum ağaçlar.netten bende kestim ve kestiğim dallarını suda köklenmeye bıraktım. O kadar çabuk köklendilerki ektim ve yeni filizler vermeye başladılar bile:pkestiğim daldan sn. BAYÇALI **** gönderdim umarım oda çabuk köklenir:p

GÜLSEN_ 02-09-2012 09:14

3 Eklenti(ler)
Bu mavi kelebek çiçeğimide sevgili arakadaşım Göndag hediye etti Antebe biraz zor alıştı ama başardım onuda büyütüyorum yeni filizler vermeye başladı:D

GÜLSEN_ 02-09-2012 09:16

3 Eklenti(ler)
Tanıştırayım, Ahtapot kaktüsüm:D

GÜLSEN_ 02-09-2012 09:18

3 Eklenti(ler)
Can arkadaşım Acemifüsun un bana verdiği menekşe yapraklarından hepsinide suda köklendirmiştim ama ekince sadece bu 3 yaprağım yavru verdi diğerleri kurudu:(

GÜLSEN_ 02-09-2012 09:24

5 Eklenti(ler)
Evet arkadaşlar, bunlarda bu yaz bütün arkadaşlarımın,tek sorunu olan, bütün loplarını döktü diye dertlendiği yılbaşılarım ve paskalyalarım yeni yavrular vermeye başladılar.S anırım gayet iyi görünüyorlar :D umarım yılbaşında çiçeklerinide paylaşırım sizlerle:p

Ayşe Derin 02-09-2012 13:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1014326)
Ayşeciğim canım benim işte kalp kalbe çiçeğin minik kızın artık sügün vermeye başladı :p ve otpraktan çıkan bu küçük filizde sanırım yumrudan çıkanlar:p acemi füsun arkadaşım bana verdiğinde saksıya yuvarlayıp öyle ekmemi istemişti bende senin gönderdiklerinide öyle ektim arkadaşım filizleri her taratan çıksın diye

Sevgili Gülsen;
Ben sadece ve çok acemice zarfa koydum, maharet sana ait.Yine elinin değdiği herşey gibi bereketlenmiş görünüyor.Tamamdır, ama tutmazsa diye endişe etmiştim, kendimi sorumlu hissedecektim gönderim hatamdan dolayı.
Güle güle büyüt...

acemifüsun 02-09-2012 14:26

Gülsenciğim tüm bitkilerin çok sağlıklı ve güzel:) Ellerine sağlık canım:)

serkan_istanbul 02-09-2012 14:42

sayfanız hayırlı olsun bol çiçekli günler sevgiler.

GÜLSEN_ 02-09-2012 16:17

Ayşeciğim sen o kadar emek verip güzel bir mektupla birlikte göndermiştin, hatan yoktu arkadaşım gayet sağlıklı geldiler sadece biraz solmuşlardı 2 gün suda bekletince geri dirildiler... Acemifüsun, Serkan_istanbul çok teşekkür ederim sayfamı ziyaretiniz beni mutlu etti arkadaşlar, bol çiçekli günler hepimizin olsun selamlar

alacakaranlik 02-09-2012 20:54

Sayfanız hayırlı olsun ...

sibelim 02-09-2012 22:14

sevgili gülsen hanım bitkiler balkon harika. özellikle ilk sayfada paylaşdığınız ful ve çiçekli kaktüslerin resimleri muhteşemdi. 41 kere maşallah emeğiniz çiçeklenmiş bitkilerinizde ne güzel. imkan olsa ful'ünüzden isterdim( yetiştirmeyi çok isterdim). katmerli çiçeği ve kokusunu düşündükçe baş köşeyi hakettiği ortada.

gokcegokce 02-09-2012 22:28

Merhaba Gülsen hanım, fulünüze bayıldım umarım benimki de o kadar güzel büyür. Kaktüslerinize de hayran olmamak elde değil. Ben de opuntia vestita cristata aldım. Sizdeki acaba hiç çiçek açtı mı? Çiçeğini çok merak ediyorum.

bay tömürcek 02-09-2012 22:33

Gülsen abla öncelikle sayfan hayırlı ve bir okadar da bereketli olsun ;) çiçeklerine bayıldım valla beğen tuşunu göçerttim basa basa hele yılan kaktüsün beni baştan çıkardı saksıyı doldurmuş bayıldım bayıldım 3 4 kere beğencektim ama malesef bi kere basılıyo BEĞEN beyefendiye :D:D

GÜLSEN_ 02-09-2012 22:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibelim (Mesaj 1014568)
sevgili gülsen hanım bitkiler balkon harika. özellikle ilk sayfada paylaşdığınız ful ve çiçekli kaktüslerin resimleri muhteşemdi. 41 kere maşallah emeğiniz çiçeklenmiş bitkilerinizde ne güzel. imkan olsa ful'ünüzden isterdim( yetiştirmeyi çok isterdim). katmerli çiçeği ve kokusunu düşündükçe baş köşeyi hakettiği ortada.

Çok teşekkürler sibel hanım, güzel görüşleriniz için.:oBudama zamanında çelikleriden üretebilirsem sizin içinde bir çelik ekerim. İnşallah köklendirmeyi ve üretmeyi başarırım:p

GÜLSEN_ 02-09-2012 23:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1014577)
Merhaba Gülsen hanım, fulünüze bayıldım umarım benimki de o kadar güzel büyür. Kaktüslerinize de hayran olmamak elde değil. Ben de opuntia vestita cristata aldım. Sizdeki acaba hiç çiçek açtı mı? Çiçeğini çok merak ediyorum.

sevgili gokçegokçe inşallah sizinde fulünüzü böyle güzel çiçeklerle görebiliriz;)opuntia vestita cristata kaktüsün çiçeği yok maalesef bunun kendine has kıvır kıvır tüylü volanlarını seyretmekle yetinicez arkadaşım:D

Bayçalı 03-09-2012 12:04

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1014327)
buda kızılay çiçeği diye bildiğim çiçeğim, dalları çok uzamıştı. dalları uzayınca çiçek açmadığını okumuştum ağaçlar.netten bende kestim ve kestiğim dallarını suda köklenmeye bıraktım. O kadar çabuk köklendilerki ektim ve yeni filizler vermeye başladılar bile:pkestiğim daldan sn. BAYÇALI **** gönderdim umarım oda çabuk köklenir:p

GÜLSEN hanım bana gönderdiğiniz çiçeklerin sonhali mümkün olduğunca hepsini sağlıklı tutmaya çalışıyorum bu arada sayfanız muteşem anlaşılıyorki sevgi ve ilgi herşeye güzellik katıyor:D sağlıklı bol çiçekli günlerdilerim çiçeklerdeki gelişmeleri sizlerle paylaşacağım..........:)

Bayçalı 03-09-2012 12:09

1 Eklenti(ler)
GÜLSEN hanım yıl başı çiçeklerinin üst parçaları kendiliğinden koptu kopanları tekrar toprağa diktim umarım tutar ve diğer çiçekler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025