agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   GÜLSEN_ / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28346.htm)

bozo.0606 31-08-2012 12:38

rujla ilgili ..

Sayın Gülsen ;

izinsiz yazıyorum, silebilirim.!!!

Benim yapı marketten aldığım bir bitkinin ( philodentron ) saksısına ruj yaprağı düşmüş. Yaklaşık 40 gün bekledi kurumadı çürümedi. Bnede toprağa sokuverdim. Köklendi ve minicik bir sürgün başlamıştı. Taa ki ben kurcalayana kadar. Dileyenler yaprakdan da çoğalta bilir. Sukulent muamelesi yapabilirler..

GÜLSEN_ 31-08-2012 12:53

Gloxinia

4 Eklenti(ler)
BU çiçeği yine bu site sayesinde tanıdım ve aşık oldum çiçeklerine:o 2 yıl aramalarıma, arkadaşlarımdan rica etmeme rağmen kimse bulamadı.Vee muhteşem çiçek festivali sayesinde buna da ulaştım:pben 4 saksı aldım hepsi katmerli 1 saksıda çiçekçi ediye etmişti, ama bir saksım çürüdü kızım çok su verdiği için:(şimdi elimdekileri üretmeye çalışıyorum umarım başarılı olurum. suda köklendirmeyi başaramadım, ne zaman denesem çürüdüler. Umarım yumrularını çoğalta bilirim:p

GÜLSEN_ 31-08-2012 12:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bozo.0606 (Mesaj 1013687)
Sayın Gülsen ;

izinsiz yazıyorum, silebilirim.!!!

Benim yapı marketten aldığım bir bitkinin ( philodentron ) saksısına ruj yaprağı düşmüş. Yaklaşık 40 gün bekledi kurumadı çürümedi. Bnede toprağa sokuverdim. Köklendi ve minicik bir sürgün başlamıştı. Taa ki ben kurcalayana kadar. Dileyenler yaprakdan da çoğalta bilir. Sukulent muamelesi yapabilirler..

Rica ederim sn.bozo.0606 sayfam herkese açıktır, severiz misafiri, misafir perverizdir. Evet ruj çiçeğinin yapraktan ürediğini biliyorum aslında sukulent türü bir çiçek, aynı zamanda hoya da yapraktan üretilebiliyor.(sukulent kalın etsi yapraklı bitki demek)

GÜLSEN_ 31-08-2012 13:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dogef (Mesaj 1013686)
Sayfanız hayırlı olsun.Hepsi, özellikle ruj çiçeğiniz harika, ilk defa gördüm.Hepsini sağlık ve mutlulukla büyütün.

Çok teşekkür ederim sn.dogef bende bir çok çiçeği bu site sayesinde tanıdım :p

Ayşe Derin 31-08-2012 13:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1013628)
Ayşecim o kadar şaşırdımki sizleri sayfamı açtığım ilk dakikada karşımda görünce küçük bir şaşkınlık içerisindeyim şuanda :pkalp kalbenin annesi olarak size resim yükleyeceğim çiçeklerim yerini sevdiler biazda ucundan artık sürgün vermeye başladılar çok güzeller çok:ptekrar teşekkür ediyorum arkadaşım:rolleyes:

Ben ilk dk. da yakaladığımın farkında değilim, tamamen tesadüf.
Ama bekleniyordunuz.:)))

GÜLSEN_ 31-08-2012 15:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Derin (Mesaj 1013716)
Ben ilk dk. da yakaladığımın farkında değilim, tamamen tesadüf.
Ama bekleniyordunuz.:)))

Ayşecim ancak bu kadar olur yani:pbeni beklediğini biliyodum arkadaşım ama bu kadar hızlı olabileceğini düşünemedim:p

YeniGine 31-08-2012 16:12

GÜLŞEN merhabaa; sonunda başardınız, çook sevindim. Sayfanız hayrlı uğurlu olsun, çiçekleriniz çok güzeller. Üyelerin Bahçeleri konulu başlıkta takip edeceğim bir sayfam daha oldu. Fotoğraflara devaam...

GÜLSEN_ 31-08-2012 16:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1013795)
GÜLŞEN merhabaa; sonunda başardınız, çook sevindim. Sayfanız hayrlı uğurlu olsun, çiçekleriniz çok güzeller. Üyelerin Bahçeleri konulu başlıkta takip edeceğim bir sayfam daha oldu. Fotoğraflara devaam...

Çok teşekkürler arkadaşım :pöğrendim serdar beyin ve AYE DERİN arkadaşımın sayesinde:pçok kolaymış aslında arkadaşım senide bekliyoruz aramıza sabırsızlıkla h
aberin olsun:p
daha çiçeklerimi eklemeye yeni başladım bunlar demir başlarım kaktüslerimi daha paylaşmadım onlarıda en kısa zamanda huzularınıza sunucam arkadaşım

Tika 31-08-2012 16:18

Hepsi cok guzel de,Agac minesi ayri bir guzel geldi bana.Daha once hic gormemistim,ne kadar guzel cicekleri varmis oyle.Harika gorunuyor!
Bu arada guzel ciceklerinizi paylastiginiz icin tesekkurler.

YeniGine 31-08-2012 16:19

Kısmet bakalım artık Gülşen. Zaten hep derim 'S.Serdar gönlü bol', yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum kendisine.

GÜLSEN_ 31-08-2012 16:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tika (Mesaj 1013805)
Hepsi cok guzel de,Agac minesi ayri bir guzel geldi bana.Daha once hic gormemistim,ne kadar guzel cicekleri varmis oyle.Harika gorunuyor!
Bu arada guzel ciceklerinizi paylastiginiz icin tesekkurler.

Teşekkürler Tika çok güzel zahmetsiz bol çiçekli bir bitkidir akşamları mis kokusu balkona yayılıyor:paçmaya başladığında sarı açıyor sonra yeni açanlar sarıyken daha önce açmış olanların rengi fuşya oluyor derken hepsi birden fuşya oluyor reng cümbüşü halinde mis kokulu çiçekleri:p

GÜLSEN_ 31-08-2012 17:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1013807)
Kısmet bakalım artık Gülşen. Zaten hep derim 'S.Serdar gönlü bol', yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum kendisine.

Kesinlikle katılıyorum serdar bey ve eşi eli gönlü bol insanlar ALLAH hep kendileri gibi kişilerle karşılaştırsın onları:o

Bayçalı 31-08-2012 17:01

sn.Gülsen sayfanız hayırlı olsun inşaallah bizlerede nasip olur böyle güzellikleri sergilemek bol çiçekli ve sağlıklı günler dilerim...........:)

GÜLSEN_ 31-08-2012 17:11

5 Eklenti(ler)
fulumun çiçekleri o kadar büyüktü ki dalı taşıyamıyordu bazen

GÜLSEN_ 31-08-2012 17:14

kaktüslerim

2 Eklenti(ler)
Kaktüslerimden bazıları ustalarım beni bağışlasın, türkçe isimleri unutuyorum kaldı ki latince isimleri aklımda tutmam mümkün değil:p

bu kaynana topuzum lila açan kaktüsümün yavrusu ve onun etrafındaki yavruları:p

GÜLSEN_ 31-08-2012 17:16

1 Eklenti(ler)
Echinopsis..bu anne kaynana topuzu yaklaşık 18 yaşında
hala tomurcukları var açıcak

GÜLSEN_ 31-08-2012 17:19

echveria

3 Eklenti(ler)
Echveria yı bu yaz izmirden almıştım ama eve geldiğimde halamın bana verdiği Echveria da aynı çiçek açmış görünce kızım o benim diye el koydu :p
ve hala çiçek açıyor çok güzeller ama:o

GÜLSEN_ 31-08-2012 17:22

2 Eklenti(ler)
bu da benim Echveriam benimki çiçeklerini açtı bitirdi bir sürü de bebekler verdi bana:psanırım baharda çoğaltacağım:p

GÜLSEN_ 31-08-2012 17:25

opuntia vestita cristata

2 Eklenti(ler)
umarım yanlış yazmamışımdır bir tek bu kaktüsün adını not almıştım sizlerede yazayım dedim:Dçok severek almıştım bu kaktüsü kıvır kıvır yelpaze gibi çok güzel ama şimdi böyle çıkıntılar verdi sanırım büyüme evresinde:rolleyes:

GÜLSEN_ 31-08-2012 17:27

2 Eklenti(ler)
bu kaktüslerimin adını bilmiyorum,:o bilen ustalarımdan öğrenirsem yazarım :p

GÜLSEN_ 31-08-2012 17:28

2 Eklenti(ler)
ve diğerleri:o

GÜLSEN_ 31-08-2012 17:30

silvesrtii

1 Eklenti(ler)
silvestrii yeni açıcak tomurcuk veriyo:p

GÜLSEN_ 31-08-2012 17:31

3 Eklenti(ler)
bu kaktüsümün dikeleri kendinen büyük oldular:(

GÜLSEN_ 31-08-2012 17:33

2 Eklenti(ler)
aslında bu kaktüsü aşılama yapmak için almıştım kıyamıyorum kesmeye, ama denemek istiyorum

GÜLSEN_ 31-08-2012 17:34

2 Eklenti(ler)
geçen yaz bu kaktüsümü aldığımda ceviz büyüklüğündeydi, şimdi bir greyfurt kadar oldu,umarım çiçeğinide görürüz yakında Kaktüsümün adı Notocactus Magnificus

GÜLSEN_ 31-08-2012 17:36

2 Eklenti(ler)
bunu aşılama için almıştım

GÜLSEN_ 31-08-2012 17:38

3 Eklenti(ler)
bu kaktüsüm kışın ortasında, karda kıyamette balkondaydı bir gün baktım tomurcuk vermiş içeri aldım birkaç gün sonra açmıştı :psaksısıyla aynı renk çiçek açıyor. yanlardan verdiği yavrular, aldığımda kuru çiçekler vardı silikonla yapışırılmış onları çıkarmak isterken biraz zedelendi ama o zedelenen yerlerden bir çok yavru verdi bana

GÜLSEN_ 31-08-2012 17:41

1 Eklenti(ler)
minyatür kaynana dili, miki mausum benim:D
Miki mausumun adını öğrendim
Bunny Ears Cactus

GÜLSEN_ 31-08-2012 17:43

2 Eklenti(ler)
bu kaktüsümüde izmirden çiçek festivalinden almıştım küçüktü ama baya büyüdü:oüstündeki örümcek şeklindeki diken yapısı çok hoşuma gitmişti:p

GÜLSEN_ 31-08-2012 17:46

2 Eklenti(ler)
bu kaktüsümüde izmirden almıştım alt taraflarından çıkan pembe çiçekleri vardı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025