agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   acemifüsun / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/20976.htm)

acemifüsun 17-05-2011 19:47

Canım kesin iyi gelir. Bitkileri çelikten yetiştirirken gelişmeleri için NPK ile arada demir sülfatta uyguluyorum, özellikle küpelere:) Ortancalardan başka, yasemine, gül, fula arada mutlaka demir veriyorum. 1litre suya 1 çay kaşığı ölçüsünde.

türkansultan 19-05-2011 19:19

Sevgili acemifüsun balkonun cıvıl cıvıl maşallah ellerine sağlık.

cemo 19-05-2011 19:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 805572)
Canım kesin iyi gelir. Bitkileri çelikten yetiştirirken gelişmeleri için NPK ile arada demir sülfatta uyguluyorum, özellikle küpelere:) Ortancalardan başka, yasemine, gül, fula arada mutlaka demir veriyorum. 1litre suya 1 çay kaşığı ölçüsünde.

Sağol arkadaşım. NPK 20-20-20 bende başladım vermeye.
Ama küpelere, açelyalara, gardenyaya turşu suyu:)))))))
Sakın siz vermeyesiniz ama. Benim tüm bitkiler bahcede dikili.

acemifüsun 20-05-2011 18:50

Cemocuğum Küpeler bahçeye dikili olunca, hem çok güzel gelişiyorlar, hem de hastalıklara dirençli oluyorlar. Küpelerin saksıları çok küçük kaldı, şimdi tomurcuklu oldukları için büyük saksıya bile cesaret edip geçiremiyorum , saksıda biliyorsun çok hassas oluyorlar. Teşekkür ederim arkadaşım, turşu suyunu ben almıyayım:)))

acemifüsun 26-05-2011 19:33

2 Eklenti(ler)
Clematisim çıldırdı:))

acemifüsun 26-05-2011 19:36

5 Eklenti(ler)
Küpeler açmaya başladı:)

acemifüsun 26-05-2011 19:37

1 Eklenti(ler)
Bu küpemin çiçeğini çok merak ediyorum.

acemifüsun 26-05-2011 19:40

1 Eklenti(ler)
Beyaz yılbaşım da mevsimi şaşırdı:)

acemifüsun 26-05-2011 19:43

1 Eklenti(ler)
Küpelere devam:)

bettyycim 26-05-2011 19:45

Füsun abla Clematis harika bayıldım, küpeler ona keza, tombul küpelinizin içi beyaz sanırım :D bu ara küpelerde bir tahmin etme yarışı var da :D:D

füsunANK 26-05-2011 20:09

Clematis gerçekten çıldırmış. Mükemmel bir görüntü. :) Maşallah diyelim. Darısı bizimkilerin başına.

acemifüsun 26-05-2011 20:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 811048)
Füsun abla Clematis harika bayıldım, küpeler ona keza, tombul küpelinizin içi beyaz sanırım :D bu ara küpelerde bir tahmin etme yarışı var da :D:D

bettyycim teşekkürler:) Ben küpelerin ne adlarını , ne de tomurcuktan ne renk açacaklarını hiç bilemiyorum canım:) Sizler daha dikkatlisiniz, tahmin edebiliyorsunuz:)Sevgiler

bettyycim 26-05-2011 20:12

Çiçek saplarının rengi farklı oluyor ;)

acemifüsun 26-05-2011 20:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi füsunANK (Mesaj 811066)
Clematis gerçekten çıldırmış. Mükemmel bir görüntü. :) Maşallah diyelim. Darısı bizimkilerin başına.

Sevgili adaşım yakında seninkiler de çoşar:) Arada çok az besin takviyesi yapıyorum.

günebakan 26-05-2011 20:18

Clematisiniz iyiki çıldırmış çok güzel görünüyor:)

acemifüsun 26-05-2011 21:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 811076)
Clematisiniz iyiki çıldırmış çok güzel görünüyor:)

Sorma günebakancığım, bu tür maşallah çok gayretli:) Geçen yaz ilk yılı olduğu halde az da olsa devamlı çiçeklenmişti. Aslında çok başarılı fotoğraflar ekleyemiyorum, çok canlı, parlak bir mor.

jineop 26-05-2011 21:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 811037)
Clematisim çıldırdı:))

Muhteşem, kalkıp geldiğime değdi. Hepsi çok güzel, ellerinize sağlık...

acemifüsun 26-05-2011 21:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 811139)
Muhteşem, kalkıp geldiğime değdi. Hepsi çok güzel, ellerinize sağlık...

Hoş geldiniz sevgili lir:) Teşekkür ederim, sevgiler.

Sevgi Durul 26-05-2011 21:45

Sevgili Füsun hanım, sadece clematisiniz mi çıldırmış? Bence küpeler de ondan aşağı kalmamışlar... Hepsi çok güzeller... Ellerinize sağlık.

sevim4 26-05-2011 22:23

Sevgili acemifüsun,maşallah çok güzeller clematisin rengi çok güzel.
Küpeler coşmuş bende merak ediyorum küpelerinizin renklerini yılbaşı tüm zarifliliğiyle göz kamaştiriyor.

Hakkı Şen 27-05-2011 08:00

Sevgili Füsun Hanım, clematis hem formu hem de güzel rengiyle harika görünüyor. Bir nazar boncuğu takmalı :) Hemen arkasında görünen maviş sanırım, o da şu sıralar tomurcuklanmaya başlamıştır. Küpe çiçeklerinizi merak ettim, bu yıl dikilen fideler mi? Yılbaşı çiçeğinize de bir gözünüz aydın demek lazım :) Saksıları beğendiğimi zaten her fırsatta yazıyorum. Onlara diktiğiniz bitkiler ve dizayn şekliniz de olduklarından bile daha güzel görünmelerine sebep sanırım. Ellerinize sağlık, bol bol keyfini çıkarın inşallah. Saygılar..

Yılmaz Yalçın 27-05-2011 08:05

Ablacığım,
Clematisine maşallah diyorum bol çiçekli hale nasıl getirdin çok merak ettim:)Umarım doya doya yanında çay içersin.Küpeler de resmen çıldırmış..Anlaşılan bu yıl balkonun epey keyiflenmiş.

Hülya 27-05-2011 13:38

Füsun Hanım
Merhaba. Balkon coşmuş..Herbiri ayrı güzel.Keyifle seyredin .Bütün kış bu günleri bekledik değilmi? Baharın coşkusunu yaşamak, bitkilerimizin çiçeklendiğini görmek.
Selamlar.

Fatoş 27-05-2011 16:05

Füsun'cuğum o küpelerinin maşallağı var, hele clematis dediğin gibi çıldırmış. O kadar özenli bakıyorsun ki onlara tabii ki sevgilerini çiçekleriyle gösteriyorlar. Ellerine sağlık arkadaşım.

yener.T 27-05-2011 17:16

Sayın Fisün hanım size acemi fisun diye hitap etmekten üzüntü duyarım.Balkonunuzu gördükten sonra böyle bir hitap şekli hoş olmaz diye düşünüyorum.Clementis lerinizi rengi
çok güzel ve hakikaten çıldırmış bir şekilde çiçeklenmişler.Küpeli ve yılbaşınız ise çok hoş
Balkonunuzda Sağlıklı ve mutlu günler geçirmenizi dilerim.

acemifüsun 27-05-2011 19:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 811147)
Sevgili Füsun hanım, sadece clematisiniz mi çıldırmış? Bence küpeler de ondan aşağı kalmamışlar... Hepsi çok güzeller... Ellerinize sağlık.

Sevgili SDurul teşekkür ederim canım:) Küpelerden bazılarının koca koca dalları, bugün akşam üstü İzmirde yaşadığımız alışılmamış fırtına ve yağmurda kırıldı. Küpelerin, melisanın koca saksısı devrildi, dallar kırıldı, sakızımda aynı şekilde. Ne yapalım sağlık olsun dedim, bu kadarla geçmiş olsun:)

acemifüsun 27-05-2011 19:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 811179)
Sevgili acemifüsun,maşallah çok güzeller clematisin rengi çok güzel.
Küpeler coşmuş bende merak ediyorum küpelerinizin renklerini yılbaşı tüm zarifliliğiyle göz kamaştiriyor.

Sevgili Sevim hanım teşekür ederim:) Nasıl oldunuz? Küpeleriniz tomurcuklanmaya başladı mı?

Sevgi Durul 27-05-2011 19:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 811764)
Sevgili SDurul teşekkür ederim canım:)yağmurda Küpelerin, melisanın koca saksısı devrildi, dallar kırıldı, sakızımda aynı şekilde. Ne yapalım sağlık olsun dedim, bu kadarla geçmiş olsun:)

Füsun Hanım'cım nazar mı değdi, yoksa? Bundan sonrası için maşallah diyelim.
Sizin elinizde çabuk toparlanacaklardır. :)

acemifüsun 27-05-2011 20:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 811333)
Sevgili Füsun Hanım, clematis hem formu hem de güzel rengiyle harika görünüyor. Bir nazar boncuğu takmalı :) Hemen arkasında görünen maviş sanırım, o da şu sıralar tomurcuklanmaya başlamıştır. Küpe çiçeklerinizi merak ettim, bu yıl dikilen fideler mi? Yılbaşı çiçeğinize de bir gözünüz aydın demek lazım :) Saksıları beğendiğimi zaten her fırsatta yazıyorum. Onlara diktiğiniz bitkiler ve dizayn şekliniz de olduklarından bile daha güzel görünmelerine sebep sanırım. Ellerinize sağlık, bol bol keyfini çıkarın inşallah. Saygılar..

Sevgili Hakkı bey,
Teşekkür ederim:) Clematis zor bir bitki değil aslında, zamanla tanıdıkça dilini daha iyi anlıyorsunuz. Clematisin yanında gördüğünüz tahmin ettiğiniz gibi maviş. Yakında tomurcuklanacak sanırım, uçları çatallaşmaya başladı:) Küpelerden İngiliz olanları kış başı yeniden çelikleyip, köklendirmiştim, bugün fırtınada dalları kırılan pazar güzellerini geçen yaz başı küçücük fideler olarak satın almıştım.
Güzel görüşleriniz için ayrıca teşekkür ederim, hepimiz çiçeklerimizin keyfini bol bol sağlıkla yaşayalım inşallah:) Saygılar.

acemifüsun 27-05-2011 20:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın (Mesaj 811335)
Ablacığım,
Clematisine maşallah diyorum bol çiçekli hale nasıl getirdin çok merak ettim:)Umarım doya doya yanında çay içersin.Küpeler de resmen çıldırmış..Anlaşılan bu yıl balkonun epey keyiflenmiş.

Teşekkür ederim Yılmazcığım:) Clematise baharda bir, iki kere azıcık NPK verdim, bir kere de oksijenli su ile suladım. Clematis başlığında yazdığım gibi Mart başı toprağını beğenmediğim için, tüm toprağı değiştirdim, kökleri de azıcık budadım, bence çok memnun oldular:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025