agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   acemifüsun / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/20976.htm)

acemifüsun 15-05-2011 19:20

2 Eklenti(ler)
Yılbaşı çiçeklerim mevsimlerini şaşırdılar:)

armeria 15-05-2011 19:40

sizin eliniz çok uğurlu bence.emeklerinize sağlık.çiçekleriniz ve size kırkbir kere maşallah!

acemifüsun 15-05-2011 19:54

Sevgili armeria güzel görüş ve dilekleriniz için teşekkür ederim:) Festivalde hiç maviş görmedim, belki Hisarönünde bulabilirsiniz. Pek çok arkadaşımla mavişi paylaştım, bulamazsanız sonbaharda sizinle de severek paylaşrım:)

Yaylacı 15-05-2011 20:31

Çok güzel çiçekleriniz var, hepsi özenle bakılmış, renk cümbüşü sanki, ellerinize sağlık.

acemifüsun 15-05-2011 22:30

Sevgili Yaylacı teşekkür ederim:) Daha güzelleri sizlerin olsun:)

maki01 15-05-2011 22:56

Balkonun yine çok güzel, yine cıvıl cıvıl...

Ellerine , yüreğine sağlık güzel arkadaşım.

Küpelileri İzmir'de yetiştirebilmen büyük başarı olmalı. Forumda izlediğim kadarıyla yurtdışından getirten üyeler bile Ege sıcağında küpelillerini kaybettiler. Ben de sıcağa dayanamadığını düşündüğüm için bugüne kadar cesaret edemedim. Tüm yazı balkonda mı geçiriyorlar?

acemifüsun 15-05-2011 23:16

Makiciğim teşekkür ederim:) Küpeler geçen yaz aşırı sıcaklarda balkonun hiç güneş görmeyen bir yerindeydiler. Çok şükür sağ salim sıcakları atlattılar, hem çok küçük olmalarından hem de benim acemiliğimden hiç çiçek açmadılar. Fotoğraflarını eklediğim küpelerin çoğunu kış başı gibi yeni çelikledim, tüm kış balkonun güney cephesindeydiler. Kış ve bahar güneşini aldılar, dalları çok sağlıklı oldu. Satılanlara bakıyorum, onların dalları çok kırılgan. Onbeş gün önce yerlerini değiştirdim, artık mutfak balkonumda, doğu cephesindeler, bol rüzgarlı bir yerde, sabah güneşini az süreyle alıyorlar. Bunlar bu yılda açmayacak diye endişeleniyordum, neyseki hepsi tomurcaklandı:) Şimdi nasıl açacaklar diye çok merak ediyorum, heyecanlanıyorum:) Umarım bu yazı da sağ salim geçirebilirler:)
Bence güneş görmeyen, esintili bir bölümde yapabilirsin canım:)

maki01 15-05-2011 23:23

Çiçekler bugün yarın açacak gibi duruyor Füsun'cum. Hep birlikte izleyeceğiz küpelilierini :)

Küpelilerden çekinmemin diğer nedeni ise zararlılar için çok cazip bir çiçek olduğunun söylenmesi. Ne dersin ?

Özellikle unlu bitten korkuyorum.

acemifüsun 15-05-2011 23:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 804496)
Çiçekler bugün yarın açacak gibi duruyor Füsun'cum. Hep birlikte izleyeceğiz küpelilierini :)

Küpelilerden çekinmemin diğer nedeni ise zararlılar için çok cazip bir çiçek olduğunun söylenmesi. Ne dersin ?

Özellikle unlu bitten korkuyorum.

Evet bir iki güne kadar açacaklar gibi:)
Özellikle beyaz sinek ve örümcek baş derdi. Kışın rahattık, fakat sıcaklarla zararlılar başladı, yarın Neemazal yapmam şart canım:)

Periş 16-05-2011 09:08

Sevgili füsun ne güzel olmuş maşallah rengarenk cıvıl cıvıl hepsi birbirinden güzel ve saglıklı ellerinize saglık

nurguldk 16-05-2011 11:34

Hepsi harika. Diasca çok güzelmiş, çok çıtır görünüyor.
Sundaville yi suda mı köklendirdiniz? Ne kadar sürdü? Ben de mandalilla yı çoğaltmak istiyorum. Bu arada bu iki çiçeğin arasındaki farkı hiç anyamadım :))

Hakkı Şen 16-05-2011 12:04

Füsun Hanım begonyalar ve saksılarına hayran oldum. Hele o sarı saksıda sarı begonya süper güzel durmuş. Ayrıca küpe çiçeklerinizden dolayı da tebrik ederim. Ben hazır fidesini bile almaya cesaret edemiyorum :)

Sevgi Durul 16-05-2011 14:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 804337)
Papatyalarıma bakar mısınız?:) Ne kadar güzeller:) Daha sona çelikten ürettiklerimle birlikte yer açelyalarının büyük saksısına geçecekler.

Bakmaz olur muyuz, Füsun hanım. Çok güzeller. Sadece onlar değil, tüm diğer bitkileriniz, gözlerimize bayram ettirdi. Hepsini sağlıkla büyütün. Sevgiler...

CEBECİ 16-05-2011 14:51

Hepsi çok güzel ama özellikle begonyalarınız harika, ellerinize sağlık.

acemifüsun 16-05-2011 19:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Periş (Mesaj 804591)
Sevgili füsun ne güzel olmuş maşallah rengarenk cıvıl cıvıl hepsi birbirinden güzel ve saglıklı ellerinize saglık

Sevgili Periş sizin güzel görüşleriniz, daha güzelleri sizlerin olsun:) Teşekkür ederim.

acemifüsun 16-05-2011 19:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 804654)
Hepsi harika. Diasca çok güzelmiş, çok çıtır görünüyor.
Sundaville yi suda mı köklendirdiniz? Ne kadar sürdü? Ben de mandalilla yı çoğaltmak istiyorum. Bu arada bu iki çiçeğin arasındaki farkı hiç anyamadım :))

Sevgili nurguldk teşekkür ederim:) Diascayı ben de çok sevdim.Sundaville'yı baharda 10cm.lik uç dallardan, sıcak yastıklarda köklenir diyordu. İki uç dal aldım, köklendirme jeline batırıp, şişen tabletlere diktim, steril cam kavanoza tabletleri yerleştirdim ve güneş gören salon penceremin içinde durdular. Sıcaklığı anca öyle yakalayabilirdim, 6-7 gün kavanozun kapağını açmadım, daha sonra arada havalandırdım. Biraz küf gibi bir oluşum olunca oksijenli su dala ve tablete püskürttüm. Biri köklendi:) Ben de ikisi arasındaki farkı anlayabimiş değilim:))

acemifüsun 16-05-2011 19:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 804670)
Füsun Hanım begonyalar ve saksılarına hayran oldum. Hele o sarı saksıda sarı begonya süper güzel durmuş. Ayrıca küpe çiçeklerinizden dolayı da tebrik ederim. Ben hazır fidesini bile almaya cesaret edemiyorum :)

Hakkı bey teşekkür ederim:)Begonyaları ben de çok beğeniyorum, tablo gibiler, fakat kırmızısı külleme oldu. Diğerlerine de geçecek diye ödüm patlıyor. Küpeleri çelikten yetiştirdiğim için dillerini daha iyi anlıyabiliyorum. Aslında bütün çiçekler, bitkiler için bu geçerli diye düşünüyorum. İnşallah bu yazı da sağ salim geçiririz:) Bence fidelerden siz de alın Hakkı bey, gölgede , esinti de varsa sizin elinizde daha da güzel olur:)
Saksıları geçen yıl kardeşim Migrostan ucuzlukta 2.5TL'e almış.

cemo 16-05-2011 20:00

Sevgili Fusün, sardunyalar begonyalar küpeler, mineler herbiri nefis.
Küpe konusunda cok haklısın, hazır aldıklarımızın dalları çıt diye kırılıveriyor. Ama çelikten kendi büyüttüklerimiz daha canlılar.

Ben sundavil ve madavili nisan başı dışarıya cıkartmıştım. Tüm yapraklarını döktü mandavil.
Şimdi yeniden sürgünler cıkartmaya başlamış, sevindim. Bizde yapraklar yeni cıkmaya başlarken, senin güzelleri izlemek pek keyfli.

Ellerine sağlık, bayıldım her kareye.

serkan_istanbul 16-05-2011 20:08

Çok güzeller maşallah.

acemifüsun 16-05-2011 20:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 804751)
Bakmaz olur muyuz, Füsun hanım. Çok güzeller. Sadece onlar değil, tüm diğer bitkileriniz, gözlerimize bayram ettirdi. Hepsini sağlıkla büyütün. Sevgiler...

Sevgili arkadaşım çiçekler, doğa, içimizi açıyor, ruhumuza, gözlerimize bile iyi geliyor değil mi?:) Hepimiz bitkilerimizi, çiçeklerimizi sağlıkla büyütelim, onların keyfini yaşayalım inşallah:) Sevgiler.

acemifüsun 16-05-2011 20:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi CEBECİ (Mesaj 804765)
Hepsi çok güzel ama özellikle begonyalarınız harika, ellerinize sağlık.

Sevgili CEBECİ güzel görüşleriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim:)

acemifüsun 16-05-2011 20:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 804899)
Sevgili Fusün, sardunyalar begonyalar küpeler, mineler herbiri nefis.
Küpe konusunda cok haklısın, hazır aldıklarımızın dalları çıt diye kırılıveriyor. Ama çelikten kendi büyüttüklerimiz daha canlılar.

Ben sundavil ve madavili nisan başı dışarıya cıkartmıştım. Tüm yapraklarını döktü mandavil.
Şimdi yeniden sürgünler cıkartmaya başlamış, sevindim. Bizde yapraklar yeni cıkmaya başlarken, senin güzelleri izlemek pek keyfli.

Ellerine sağlık, bayıldım her kareye.

Cemocuğum senin bizimle paylaştığın güzelliklerin yanında..:) Senin küpelerinin de maşallahı var, hem çok güzeller hem de çok sağlıklılar arkadaşım. Aslında Sundaville ve Mundaville'nin yaprak dökmeleri çok normal , bir türlü bahar gelememişti, şimdi yapraklar fışkırır:) Sundaville'e arada çok hafif demir veriyorum, bir yerde okumuştum, demir ihtiyacı oluyor diye, az dozda iyi geldi.
Güzel görüşlerin için teşekkür ederim Cemocuğum:)

meyra 16-05-2011 20:26

amannn allahımm süperlerr agız tadıyla keyfini cıkarın muhteşem görünüyorlar

acemifüsun 16-05-2011 20:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 804903)
Çok güzeller maşallah.

Teşekkür ederim Serkan bey:) Siz de terasınızda öyle güzellikler yaratıyorsunuz ki, insan gerçekten şaşırıyor:)

cemo 16-05-2011 20:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 804923)
Sundaville'e arada çok hafif demir veriyorum, bir yerde okumuştum, demir ihtiyacı oluyor diye, az dozda iyi geldi.

Demir derken, demir tozu mu arkadaşım. Bugün demir tozumun sonunu ortancalara döktüm de:mad:

acemifüsun 16-05-2011 20:51

Demir sülfat(saçı kıbrıs da deniyor) canım. Ortancalara, açelyalara uyguladığımız gübre. Bitkilerde klorofil ihtiyacını karşılıyormuş, sarı yaprakları düzeltiyor:)

günebakan 16-05-2011 20:57

Hepsi birbirinden güzel Füsun hanım papatyalar ve begonyalara bayıldım:)

acemifüsun 16-05-2011 21:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi meyra (Mesaj 804924)
amannn allahımm süperlerr agız tadıyla keyfini cıkarın muhteşem görünüyorlar

Teşekkür ederim:) Daha güzelleri sizlerin olsun:)

acemifüsun 16-05-2011 21:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 804961)
Hepsi birbirinden güzel Füsun hanım papatyalar ve begonyalara bayıldım:)

Sevgili günebakan papatyaları büyük saksıya alacağım, orada yayılırlar daha gelişirler diye düşünüyorum, yer açelyalarının tohumlarının olgunlaşmasını bekliyorum. Papatyalar çelikten çok kolay üretiliyorlar, küçük fideler olarak katsız pembeler ve beyazlar da var, hepsi bir yerde daha iyi olacaklar:)

cemo 17-05-2011 19:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 804954)
Demir sülfat(saçı kıbrıs da deniyor) canım. Ortancalara, açelyalara uyguladığımız gübre. Bitkilerde klorofil ihtiyacını karşılıyormuş, sarı yaprakları düzeltiyor:)

Ben hiç kullanmadım bu demir sülfatı. Hemen bakayım tarımcılara.
Portakal ağacımın yağrakları sarı gibi. Acaba iyi gelir mi dersin portakala da.?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025