agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   acemifüsun / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/20976.htm)

Ayhan Yüksel 30-05-2010 20:02

gercekten sizin balkonunuzda ciceklerinizde bir harika saglıcakla büyütünüz saygılar

Yılmaz Yalçın 30-05-2010 20:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 648671)
Diğer cins sürgün veriyor, hatta yeni tomurcuklar oluştu. Clematisler torfa dikiliydi, ben de süzek, çam yapraklı, funda toprağını, koyun gübresi ile karıştırıp, saksıya doldurdum. Ben acemi,torf olunca suyu ayarlıyamıyorum, kesin sulamaktan çürüttüm zavallıcığı:(

Torf ve koyun gübresi süzek toprak oluşturur ****** suyu tutmaz direk dışarı gider..Eğer imkanınn varsa yarı yarıya bahçe toprağı da doldur o zaman az sular ve toprak nemini ağır kaybeder.

acemifüsun 30-05-2010 20:45

Sevgili Yılmaz maalesef çürümeymiş. Sevgili Jezebelin önerisiyle piilu'yu o saksıdan çıkardım, kökü topraklarından temizledim, çeşmenin altında da bir güzel yıkadım:) Yanlız saksıya dikerken benim eklediğim toprakda değilde, üretim toprağında diyeyim, epey bir yumurta vardı. Krem rengi toplu iğne başından biraz büyük, sıkınca içi su dolu yumurtacıklar:( Sizce onlar nedir? resmini çektim, nereye eklesem diye düşünüyorum? İlave ettiğim saksı toprağı kısmında beyaz kıl kurt gördüm.
Düşündüğüm gibi; bazı köklerin uçları çürümüş, bazı kılcal köklerde de aynı durum vardı,hepsini temiz bir makasla temizledim. Steril torf toprağına , başka bir saksıya diktim, aspirinli su da bir miktar verdim, düzelecek inşallah :)

Yılmaz Yalçın 30-05-2010 21:26

Torfun markası nedir?

acemifüsun 30-05-2010 21:31

Hindistan cevizi torfu ablacığım, kalıp şeklinde satılanlardan, preslenmiş. Sevgili Jezebel kullanıyor, bana da hediye etti:)

Hhatice 30-05-2010 21:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 649105)
Sevgili Yılmaz maalesef çürümeymiş. Sevgili Jezebelin önerisiyle piilu'yu o saksıdan çıkardım, kökü topraklarından temizledim, çeşmenin altında da bir güzel yıkadım:) Yanlız saksıya dikerken benim eklediğim toprakda değilde, üretim toprağında diyeyim, epey bir yumurta vardı. Krem rengi toplu iğne başından biraz büyük, sıkınca içi su dolu yumurtacıklar:( Sizce onlar nedir? resmini çektim, nereye eklesem diye düşünüyorum? İlave ettiğim saksı toprağı kısmında beyaz kıl kurt gördüm.
Düşündüğüm gibi; bazı köklerin uçları çürümüş, bazı kılcal köklerde de aynı durum vardı,hepsini temiz bir makasla temizledim. Steril torf toprağına , başka bir saksıya diktim, aspirinli su da bir miktar verdim, düzelecek inşallah :)

Sevgili Füsun ne zamandır sormak istediğimi sen sormuşsun. Bilen varsa yardımcı olsun benim manolya ve kamelya saksılarımda da var içinden sıkınca su çıkan yumurta gibi birşey ,bu günde sardunya saksısında gördüm .O beyazların bir kısmı da maviye dönüştü .Hazır alınan bitkilerin toprağındaki bu yumurtaya benzeyen şeyler hakkında bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olsunlar.

Yılmaz Yalçın 30-05-2010 21:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 649154)
Hindistan cevizi torfu ablacığım, kalıp şeklinde satılanlardan, preslenmiş. Sevgili Jezebel kullanıyor, bana da hediye etti:)

Filiz saksı toprağı var ben bahçemde de onu kullanıyorum..Biraz bahçe toprağı(%45), biraz torf(%30) ve birazda koyun ya da keçi gübresi(%10) ve hindistan cevizi torfu(%15) bu karışım en ideal karışım..Bahçemdeki clematisin kök kısmını bu karışımla doldurmuştum...Köklerini yıkadıktan sonra bu söylediğim karışımı saksı toprağı yaparsan ve clematisi düzenli sulayıp (B5A sıvı gübreyi de ayda bir kez uygulayarak) hiç güneş görmeyen bir yerde 2 hafta tutarsan kendine gelir:)

acemifüsun 30-05-2010 21:46

Sevgili Hhatice ''bir bilene soralım''başlığında Mine hanıma sordum şimdi, gerçi resim çok kötü, ama tarifden belki fikir edinebilir.
Demek sizin bitkilerin toprağında da var, bilen birileri bizi aydınlatırsa çok sevineceğiz. Bir an toprağa karıştırdıkları perlit mi diye düşündüm ama, elimle ezince canlı gibi geldi:confused:

Yılmaz Yalçın 30-05-2010 21:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 649166)
Sevgili Füsun ne zamandır sormak istediğimi sen sormuşsun. Bilen varsa yardımcı olsun benim manolya ve kamelya saksılarımda da var içinden sıkınca su çıkan yumurta gibi birşey ,bu günde sardunya saksısında gördüm .O beyazların bir kısmı da maviye dönüştü .Hazır alınan bitkilerin toprağındaki bu yumurtaya benzeyen şeyler hakkında bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olsunlar.

İlginç ilk defa duyuyorum..Bunlar bir zararlının yumurtası olabilir mi?

Hhatice 30-05-2010 21:49

Umarım değildir.Ben toprağı ile ektim .Kışın yaprak döken manolyayı bahçeye :/
Çıkmaz da artık .Hazır alınan topraklardaki saksının içinde oluyor .Ben önce vitamin gibi düşündüm hormon mu acaba nasıl öğreneceğiz ne olduğunu ?

acemifüsun 30-05-2010 21:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın (Mesaj 649185)
Filiz saksı toprağı var ben bahçemde de onu kullanıyorum..Biraz bahçe toprağı(%45), biraz torf(%30) ve birazda koyun ya da keçi gübresi(%10) ve hindistan cevizi torfu(%15) bu karışım en ideal karışım..Bahçemdeki clematisin kök kısmını bu karışımla doldurmuştum...Köklerini yıkadıktan sonra bu söylediğim karışımı saksı toprağı yaparsan ve clematisi düzenli sulayıp (B5A sıvı gübreyi de ayda bir kez uygulayarak) hiç güneş görmeyen bir yerde 2 hafta tutarsan kendine gelir:)

Diktim artık ablacığım, tekrar ellersem iyice bozulacak. Toprak tarifini unutmayacağım, yakında bir şeyler için mutlaka lazım olur, teşekkür ederim:)

acemifüsun 30-05-2010 21:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın (Mesaj 649190)
İlginç ilk defa duyuyorum..Bunlar bir zararlının yumurtası olabilir mi?

Bence zararlı yumurtası:( En doğru cevabı Mine hanımdan alacağız, tabii bekleyeceğiz.

Yılmaz Yalçın 30-05-2010 21:53

O zaman kökleri bu yumurtaların sahipleri yedi:(

acemifüsun 30-05-2010 21:56

Valla kökler yenmişten ziyade bana çürümüş gibi geldi. Hepsini temizledim, yarından itibaren de oksijenli su uygulaması yapacağım, gerisi Allah Kerim:)

Hhatice 30-05-2010 21:56

Buradaki beyaz sardunyamın toprağını değiştireyim bari ,gerçi hiç kurt görmedim daha çatlamadı yumurtalar tabi eğer yumurtaysa ben hala hormon diye kendimi kandırıyorum :(
Çivit mavi olmuştu bazıları yumurta mı acaba ?

Yılmaz Yalçın 30-05-2010 22:00

Saksının altındaki hava delikleri yeterli miydi?Saksının en altına iri birkaç taş koyup deliklerin toprak ile tıkanmasını engelleyin..Böylece kökler hava alabilsin..3 günde bir sularsan yeterli olur herhalde..

acemifüsun 30-05-2010 22:02

Bilmiyorum ki canım ya:confused: Bendekilerde hiç mavilik yoktu. Belki de sizin düşündüğünüz gibi hormondur, boşuna telaşlanıyoruz:)

acemifüsun 30-05-2010 22:08

Kardeşçiğim saksının kendi delikleri bol miktarda vardı, buna rağmen ben eski tornavidayı kızdırıp, pek çok ilave delik açtım ve dediğin gbi toprak tıkamasın diye hep taş yerleştirdim.
Artık elimle kontrol edip öyle sulayacağım. Talaşı da kaldırdım üstünden, iyice göreyim, anlayayım diye. Yanlız sevindirici birşey var, geçen hafta Jezebelle toprağa bir dal yatırmıştık, diğer cinslerden birinden, o sanki daldırdığımız yerden yeni sürgün vermiş:)

Yılmaz Yalçın 30-05-2010 22:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 649224)
Kardeşçiğim saksının kendi delikleri bol miktarda vardı, buna rağmen ben eski tornavidayı kızdırıp, pek çok ilave delik açtım ve dediğin gbi toprak tıkamasın diye hep taş yerleştirdim.
Artık elimle kontrol edip öyle sulayacağım. Talaşı da kaldırdım üstünden, iyice göreyim, anlayayım diye. Yanlız sevindirici birşey var, geçen hafta Jezebelle toprağa bir dal yatırmıştık, diğer cinslerden birinden, o sanki daldırdığımız yerden yeni sürgün vermiş:)

Ana gövdeden kesmeden mi yatırdınız?Sürgün vermiş mi?Hiç ellemeyin yoksa hemen kuruyor çok hassastır..

acemifüsun 30-05-2010 22:13

Evet ana gövdeden kesmeden yatırdıkFazla ellemedim ama bana sürgün gibi geldi, topraktan başını çıkartmış sanki:)

Yılmaz Yalçın 30-05-2010 22:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 649234)
Evet ana gövdeden kesmeden yatırdıkFazla ellemedim ama bana sürgün gibi geldi, topraktan başını çıkartmış sanki:)

İnşallah sürgündür:)Ozaman bizde daldıralım:)Tutturursak çelik takası yaparız:)

acemifüsun 30-05-2010 22:31

İstersen tam netleşsin, öyle devam edelim:) Tabiiki olur:)

acemifüsun 01-06-2010 16:13

1 Eklenti(ler)
Oğlumun kız arkadaşının anneler günü hediyesi kalonche'mla sizleri tanıştırayım:)

günebakan 01-06-2010 21:20

Çiçekleri sevmenin en güzel yanı herkesin size hediye olarak çiçek getiriyor olması herhalde dimi sevgili AcemiFüsun:)

minka 01-06-2010 22:06

Merhaba acemifüsun, balkon-bahçeniz çok güzel:) Ama sorunlar da olmuyor değil, toprakta gördüğünüz o beyaz şeyler maalesef yumurta olmalı. Kılcal beyaz kurtlar da bana çok tanıdık geliyor çünkü çok güzel bir kaktüsümü ve sukulentimi onlar yüzünden kaybettim, benimkiler de çürümüş görüntüsü vardı. Bilmiyorum tabii ama saksılarınıza minik karıncalar, sinekler geliyor mu ya da var mıydı? Eğer karıncalar veya sinekler varsa bu yumurtalar da oluyor. Bir de aynı olay benim bir fidancıdan aldığım gazanyaların toprağında oldu. O kadar çoktular ki. Minik karıncalar da dolmuştu. Dıştan tabii hiçbirşey görünmüyor. Toprak üstünde ise sinekler bırakıyor galiba... Ben suyla iyice toprağı yıkadım ve bitkiyi başka bir yere ektim. Saksı toprağında oluşan mantar vs. için bir ilaç almıştım fidancıdan, o işe yaramıştı daha önce. Suyla karıştırınca beyaz ve kokulu bir ilaç. Karıncaları da uzak tutuyor. Kullanmak istemiyorum ben de ama mecbur kalıyoruz yine.

Başka bir sorun da olabilir tabii. Maalesef torf, cocopeat vs. türü topraklara çabucak yerleşiyorlar. Nemli ortamlar da olayı hızlandırıyor. Sevgiler, umarım bir an önce sorunu çözersiniz. Şu sıralar aynı sorunlar benim de başımda:(

acemifüsun 01-06-2010 22:17

Sevgili minka toprakları da ilaçlama yapacağım mecburen. Umarım ikimizin de çiçekleri sağlıklarına kavuşur:) Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim, sevgiler:)

minka 01-06-2010 23:24

Sevgili acemifüsun, az önce derdime çare ararken sizin fotoğrafı gördüm. Toprakta gördüğünüz o beyaz-sarı toplar yumurta değil. Genelde torf-toprakların içinde oluyor. Marketlerden aldığımız bitkilerin topraklarında çoğunlukla var. Ne olduğunu tam olarak ben de bilmiyorum ama saksı değişiminde ( aradan zaman geçmesine rağmen ) onlar hep bozulmadan duruyor. Elinizde sıkınca patlıyor ve sıvı çıkıyor. Ben tohum sanırdım hep. Sizinle balkonunuzda biraz dertleşmiş olduk. :)Sevgiler, bol çiçekli günler:)

acemifüsun 16-06-2010 13:51

1 Eklenti(ler)
Clematis Warszawska Nike çoştu:) Diğer iki cins piilu ve montana var.rubens de atağa geçti:)

acemifüsun 16-06-2010 13:54

1 Eklenti(ler)
Sardunya ailemize iki yeni üye daha katıldı:)

acemifüsun 16-06-2010 13:58

1 Eklenti(ler)
Jezebelciğim bak adını bilemediğimiz çalı da tomurcukta:) Beşparmak otu olabilir mi?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025