![]() |
1 Eklenti(ler)
Mavi çiçekli güzel:) Bu çiçeğin de adını bilmiyorum.
|
Sevgili acemifüsun, clematis alırken epey bir tedirginlik yaşadığınızı gözlemlemiştim satış bölümünde. İzmir'in sıcaklarına dayanmaz diye ben de vazgeçmiştim ama görüyorum ki siz yaşatmayı başarmışsınız. Bu da demek oluyor ki en kısa zamanda ben de en azından bir tane edineceğim ;) Sağlıkla keyfini çıkarın, emeğinize sağlık.
|
Sevgili Hakkı Şen evet çok tereddüt yaşadım ve neredeyse piiluyu kaybediyordum. Balkon ve İzmir çok sıcak diye gereğinden fazla sulamışım, nerdeyse çürütüyordum. Şimdi sanıyorum onlar yerlerine ,ben de onlara alıştım:) Tam gölgede şimdilik keyifleri yerinde, bakalım yaz sonu nasıl olacaklar?:)İyi dileklerinize çok teşekkür ederim, darısı başınıza:)
İstanbulda tanıdığınız varsa fiyatı 4.90 olmuş. |
Sevgili Füsun Abla,
Clematisleriniz kendine gelmeye başlamış:)Nike çok güzel ve bol çiçeklenmiş maşallah!Demekki İzmir'de gölgede daha mutlu oluyorlar..Piilu diğer türlere göre daha ağır gelişiyor bunu farkettim.. |
Ablacığım piilu da maşallah kendine gelmeye başladı, bir haftada 30cm. yol aldı:) Montana geldiğinden beri hiç sürgün vermemişti, şimdi o da başladı:) Aman şu yazı sağ salim atlatalım, ondan sonra içim rahatlıyacak sevgili Yılmaz. İzmir bu günlerde çok sıcak. Şimdilik en azından ben onlara alıştım, iki de bir öldüler mi diye gidip bakmıyorum clematislere:)
|
Füsun hanım clematisleriniz çok güzel açmış, gölgede olmasına rağmen, Eşim clametisleri sabah 8 den akşamüstü 5e kadar güneş alan yere dikti.Görünce üzüldüm ama yerini değiştirmeyi göze alamadım biri oldukça boylandı çiçek tomurcukları veriyor ama yine de çok tedirginim. Balkonunuzda ki çiçekler tam bir renk çümbüşü ellerinize sağlık.
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim sevgili Fatoş hanım:) Sitedeki ustalar clematislerin yerini geçmişte değiştirdiklerini söylüyorlar(Zeki Yağlı beyi hatırlıyorum) İsterseniz kökler daha fazla yayılmadan gölge bir yere alın(kökleri ve gövdenin başlangıcını ) Yine de siz bilirsiniz fakat özenle yapılınca en fazla biraz sarsılır, İzmirin güneşi ve sıcağında sorun olmasın.
|
Füsuncuğum balkonun bir maşşallah ' ı hakediyor .
Sevgili arkadaşların bilgisine hindistan cevizi torfu ile ilgili söyleyeceğim şu - Hindistan cevizi torfu steril etmesi kolay ve çok iyi drenajı olan bir malzeme , yani su tutmaz . Bunu saf halde tohum çimlendirmek , çelik köklendirmek ve çürümeye meyil göstermiş bitkilerime ben tercih ediyorum . Diğer toprak karışımlarına bir sözüm yok . Burada steril olmasını tercih ettiğimiz ortamlar söz konusu . Bahsi geçen karışımlar parasit yumurtası , yabancı tohumlar , küf mantarları , ve adı şu an aklıma gelmeyen binlerce zararlı ihtiva eder . Bu karışımlar sağlıklı bir bitkiye belki birşey yapamaz , ama hasta bir bitkiye , köklenmemiş bir çeliğe , henüz çimlenmemiş bir tohuma neler yapar ben hayal etmek istemiyorum ;) Demek istediğim sürekli aynı karışımları değil de duruma göre , bitkiye göre , ortama göre bu karışımları kendimiz hazırlayabiliriz ... |
Füsuncuğum senin mavi renkli papatyanın ismini öğrendim (sanırım ).
Felicia amelloides , ara bir bak bakalım o mu ... |
Sevgili acemifüsun balkonunuzun resimlerine baktığımda ilk dikkatimi çeken balkonunuzun çok düzenli oluşu ve duvarda ki saksıların dizaynı. Duvardaki saksılarınız çok güzel duruyor, çok yakışmış. Ayrıca balkonunuzun manzarasıda çok güzel. Sardunyalarınız balkonun demirlerine çok yakışmış, çok güzeller. Balkonunuzun bol bol keyfini çıkarın bizler içinde…
|
Alıntı:
|
acemifüsun arkadaşım emeğine sağlık çok güzel bir balkon olmuş. maşallah. çiçeklerin kadar saksılarında çok güzel. içim açıldı sabah sabah. sevgiler...
|
Füsun Abla,
Balkonunu özledik yeni fotoğraflar bekliyoruz:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
O güzel rengarenk çiçeklerin eşliğinde, bir çam fidesi mi gördüm yoksa bitkikörümüyüm, o masmavi deniz, ve güzelim İzmir havasıyla o balkon. Kıskançlıktan patlıcan moru oldu yüzüm :p Gerçekten çok güzel, akşam üstü orada denize karşı çayları höpürdetmek vardı :(
|
Sevgili Dangerously34 teşekkür ederim:)
Gördüğünüz çam fidesi değil, çok benzeyen bir çalı türü:) Adı Grevillea Rosmarinifolia, kış sonu değişik ve güzel pembe çiçekler açıyor, çiçeklenmesi yaz başına kadar devam ediyor:) Arkadaşımın annesi baharda hediye getirdi, geldiğinden beri çok gelişti, yeni sürgünler yerlere değiyor, budamam gerekecek:) |
Uzun süredir siteye giremiyordum. Ama bugün ilk işim siteye girer girmez sizin sayfanızı yeniden dolaşmak oldu. Yeniden emeğinize sağlık...
|
Sevgili acemifüsun;
Grevilla'yı görmek için balkonunuza uğradım.İki fotoğrafta gördüm. Bu arada, gözümü çiçeklerinizden ve balkonunuzdan alamadım. Yeşilliklerin arasından nefis bir körfez manzarası.;) Bütün çiçekleriniz seçme. Özetle balkonunuz bir ömre bedel. Ellerinize, emeğinize sağlık. Sağlık içinde keyfini sürün.:) |
Biraz önce internette, Grevilla' nın budanmasına ilişkin, '' Sert budama bitkiyi öldürebilir. Çiçeklenme döneminin sonunda hafif bir budama, daha bol dallanmayı sağlayacaktır.'' Bilgisine rastladım.
. |
Sevgili acemifüsün, bu akşam balkonunuza misafir oldum. Arkadaşlar söylenecek her şeyi söylemişler, sözün kısası çok beğendim. Bir arkadaşın söylediği gibi baştaki acemi kalksın artık. Bu balkon ve içerdikleri, acemi işine hiç benzemiyor. Sevgiler...
|
Hani o cıvıl cıvıl balkondan yeni fotoğraflar:) Özledik:)
|
Sevim hanımcığım haklısınız, tembellik yok mu, hep ondan:)) Şu an kuvvetli fırtınadan balkon uçuyor, benim saksılar da uçuşta:( Gözünün içine baktığım küpem , kalonço, minyatür ceylan raflardan devrildiler. Küpeye canım sıkıldı, biraz toprağı dağıldı, inşallah kökler zedelenmemiştir, aspirinli su yapacağım, diğerlerinde hasar yok şimdilik.
|
Geçmiş olsun, üzüldüm. Benim çiçeklerim de geçen kışa doğru fırtınada çok zarar görmüştü. Saksılarım uçmuştu balkondan. İnşallah zarar görmez çiçekleriniz çok üzülüyor insan.
|
Evet sizin de sardunyalarınız fırtınadan zarar görmüştü Sevim hanımcığım, hatırladım. Küpeye canım sıkıldı, aşırı sıcaklarda nasıl koruyacağımı şaşırmıştım. Sıcakları sağsalim atlattık, 15 gündür 2 küpeli kaybettim, inşallah bunda aynı sonu yaşamamm. Sevgili Jezebelin hediyesi özel cinsler, sakınan göze çöp batıyor herhalde.
|
Aaa sormayın. Benim küpe çiçeklerim gitti. Bir umut bakımlarını yapmaya devam ediyorum. Olur ya filizlenen olursa diye:(
|
Bütün arkadaşların o güzelim küpelerinin gitmesine içim sızladı. Özellikle İzmir gibi yazı çok sıcak yerlerde küpe çok zor. Sevim hanımcığım onlara gölge ve serin bir yerde sera uygulasanız, belki fiizlenirler:)
|
3 Eklenti(ler)
Aşırı sıcaklarda sakızları ve sardunyaları kaybedince saksıları boş, boş daha çok üzüldüm. Bir ay önce rozet fideleri aldım:)
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar minyatür ceylanlarım
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025