agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   acemifüsun / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/20976.htm)

maki01 21-10-2010 21:38

Balkonuna bahar gelmiş arkadaşımın, içim açıldı gerçekten. Ellerine yüreğine sağlık...

Fatoş 22-10-2010 00:35

Sevgili Füsun hanımcığım yeni çiçekleriniz çok güzeller güle güle büyütün. Kasımpatlarınız çok güzel açmış, daha benimkiler açmadı tomurcukta ,ben bu yaz küpelilerimi kaybettim çok üzüldüm siz bu konu da başarılısınız. Mor küpelimin tohumlarını Allah tan almıştım ama nasıl çimledirebileceğimi bilmiyorum . Sevgiler.

acemifüsun 22-10-2010 17:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 707731)
Balkonuna bahar gelmiş arkadaşımın, içim açıldı gerçekten. Ellerine yüreğine sağlık...

Ufacık balkonda ancak bu kadar oluyor:) Cumhur bey'in geçenlerde yazdığı bir benzetme vardı, çok hoşuma gitti, biz de aynı durumdayız:)'' Saksıların arasından geçmek için harmandalı oynuyoruz'':)

umutyolcusu 22-10-2010 17:12

Yıllar önce akvaryuma atılan kaktüsler hemen görülmediği için mi ölmüştü?
İnşaallah tekrar başladığınız kaktüs bakma işi kazasız belasız devam eder.
Kasımpatıların renkleri de harika.Kolay gelsin.

acemifüsun 22-10-2010 17:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatoş (Mesaj 707797)
Sevgili Füsun hanımcığım yeni çiçekleriniz çok güzeller güle güle büyütün. Kasımpatlarınız çok güzel açmış, daha benimkiler açmadı tomurcukta ,ben bu yaz küpelilerimi kaybettim çok üzüldüm siz bu konu da başarılısınız. Mor küpelimin tohumlarını Allah tan almıştım ama nasıl çimledirebileceğimi bilmiyorum . Sevgiler.

Sevgili Fatoş hanımcığım kasımpatılar mantara ve bitlere karşı hassaslar, onun dışında dirençliler.
Küpeler bu yaz aşırı sıcaklarda perişan oldular, ben ancak hiç güneşe çıkarmayarak koruyabildim. Aslında çelikten çok kolay üretilebiyor, ama tohumdan hiç yetiştirmedim, denemek lazım:)
Sevgiler.

acemifüsun 22-10-2010 17:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi umutyolcusu (Mesaj 707958)
Yıllar önce akvaryuma atılan kaktüsler hemen görülmediği için mi ölmüştü?
İnşaallah tekrar başladığınız kaktüs bakma işi kazasız belasız devam eder.
Kasımpatıların renkleri de harika.Kolay gelsin.

15 kişi kadar yemekli misafirim sırasında ancak ertesi gün akvaryumdaki kaktüslerimi görebildim:) Hem balıklar hem kaktüsler gitti. Kaktüslerime akvaryumu uygun gören yaramaz şimdi çok yakışıklı, akıllı bir genç avukat oldu:)
Güzel görüşleriniz için teşekkür ederim:)

umutyolcusu 22-10-2010 18:07

Aslında ben balıkları da merak etmiştim ama yazmayı unutmuşum.O günkü halinizi düşünmek bile korkunç.Tabi üzerinden yıllar geçmiş,unutulmuş bir anınızı hatırlatmış oldum sanırım,kusura bakmayın.
En iyisi siz o genç avukata bunu hatırlatıp ödettirin:))

heroflera 23-10-2010 10:36

cennet bahçesi gibi olmuş yok yok yanii çok.. güzeel.

heroflera 23-10-2010 10:45

acemi füsün hanım, zaten izmir muhteşem bir sehir, çiçeklerinizle daha da bütünleşmiş deniz manzaranıza bayıldım.güzel yalıda 2 yıl oturdum hala izmir hasreti içerisindeyim.

sevim.K 24-10-2010 17:21

Pembiş hanım neymiş diye bakarken kaktüsleri gördüm miniş miniş şeker şeyler. Birinin tepesinde yapma çiçek yarası belli ama diğerlerinde farkedemedim. Kasımpatılara bayıldım, sevgiler:)

Yılmaz Yalçın 24-10-2010 17:52

Sevgili Füsun Abla,
Balkonuna anlaşılan bu yıl kış gelmeyecek:)Hala cıvıl cıvıl.Kaktüsler çok egzotik bir hava katmış..Bahara balkonun rengarenk olacak orası kesin.

erfiliz 25-10-2010 07:39

çok güzeller insan aşık oluyor.izmir manzarası ayrı güzel balkonunuz ayrı güzel.keşke bende yapabilsem ama bizim yazımız 2 ay ve kışımızda sert oldugu için bu denli güzel bi balkonum olması imkansız...artık sizinkine bakar bakar imrenirim..

saglık ve mutlulukla kalın sayın acemifusün hanım..

ayrıca şunuda söylemeden geçemeyecegim. saki o çiçekler topraga ekilmemiş sanki hiç el degmemiş ve sanki balkonda bile degilller nasıl öle pırıl pırıl olabiliyo saksılarınız tertemiz maşaallaah ne toprak ne su izi maşallaah maşallaaah..

acemifüsun 25-10-2010 15:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 708572)
Pembiş hanım neymiş diye bakarken kaktüsleri gördüm miniş miniş şeker şeyler. Birinin tepesinde yapma çiçek yarası belli ama diğerlerinde farkedemedim. Kasımpatılara bayıldım, sevgiler:)

Pembiş hanımın latince asıl ismini bilmiyorum, bana geldiğinde küçücük bir çelikdi. Bütün yaz açtı, hala daha da açıyor:)
Kaktüsler silikonzede, umarım kendilerini toparlarlar. Kasımpatılar kışın çiçekleriyle içimi açıyor:) Sevgiler.

acemifüsun 25-10-2010 15:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın (Mesaj 708594)
Sevgili Füsun Abla,
Balkonuna anlaşılan bu yıl kış gelmeyecek:)Hala cıvıl cıvıl.Kaktüsler çok egzotik bir hava katmış..Bahara balkonun rengarenk olacak orası kesin.

Ablacığım bütün yaz aşırı sıcaklar ve kayıplardan sonra böyle çiçek açan bitkiler bize moral ve neşe veriyor:) Umarım onlara çok güzel bakabilirim ve hep sağlıklı, bol çiçekli olurlar:)

Orkun Kırcı 20-11-2010 05:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 707670)
Jezebelciğim teşekkür ederim canım:) İnşallah beni de severler:)

2. fotodakinin türü neydi? Bir başlıkta tartışılmıştı ama bir türlü bulamadım.

acemifüsun 21-11-2010 14:14

Orkuncuğum adının Marniera chrysocardium olduğuna karar verdik:) Atlas başlığında yazışmalara bakarak sana cevap verebildim:) Bendeki çelik, umarım köklenir ve paylaşırız ablacığım:)

Orkun Kırcı 21-11-2010 17:38

Ablacım çok sağol. Bende kafası kopuk halde köklenen bir çelik var ama bir yerlerden sürgün yapar mı bilmiyorum. Bekleyip görelim.

acemifüsun 21-11-2010 18:43

Okuncuğum bence olur. Toprağın altındaki bölüm sağlamsa, rahat köklenir, bir yerlerden de yeni sürgün mutlaka verir:)

ykolko 23-11-2010 12:07

Sayın UzmanFüsun (Acemilik çok geride kalmış bence :)) tüm bitkileriniz bilhassa kasımpatılarınız çok güzel Clematis W.Nike ayrıca bir güzel elinize bitklerinize sağlık.

acemifüsun 25-11-2010 19:10

1 Eklenti(ler)
Vildan hanım bahsettiğim ahtapotum:)

nazlı06 25-11-2010 20:56

Füsun hanımcığım sizin balkona bence bahar gelmiş benim bahçeye de sonbahar geldi

Orkun Kırcı 26-11-2010 15:14

Ablacım ceylanlar da sanırım başarı sağalayamıycam. Uzun zamandır sardunya tutturamadığım olmamıştı ama bunlar beni üzecek sanırım. :(

acemifüsun 26-11-2010 16:33

Neden öyle oldu ben de anlayamadım Orkuncuğum? Benim de çeliklediğim 7-8 ceylanın hiç biri olmadı:( Baharda aldığım çelikleri hiç firesiz köklendirmiştim.
Baharda yine deneriz ablacığım:)

Vildan Sönmez 30-11-2010 21:12

Füsun Hanım'cım işte aynı benim ahtapotumun ilk hali. Daha sonra göbek kısmı daha gelişecek. B u yıl çiçeklerini de görürüz inşallah.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 719231)
Vildan hanım bahsettiğim ahtapotum:)

acemifüsun 30-11-2010 21:23

Vildan hanımcığım sizinki ne durumda?

Hhatice 30-11-2010 21:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orkun Kırcı (Mesaj 719573)
Ablacım ceylanlar da sanırım başarı sağalayamıycam. Uzun zamandır sardunya tutturamadığım olmamıştı ama bunlar beni üzecek sanırım. :(

Şubat mart ayında ekilen ceylan sardunyalar çok çabuk kökleniyor.Bana da bu son 3 aydır gelen tüm çelikler malesef öldü :(Sardunya en çabuk köklenen çiçek ama sonbahar ve yaz aylarında köklendirmek çok zor.

Vildan Sönmez 30-11-2010 21:39

Benimkinde bütün dallar tamamen sararıp döküldü ilk defa oluyor bu.
Ancak tepe kısmında yeni kollar oluşuyor. İyice belirginleşmeye başladılar. Gövde de sapasağlam çok şükür...
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 721343)
Vildan hanımcığım sizinki ne durumda?

acemifüsun 02-12-2010 19:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 721353)
Benimkinde bütün dallar tamamen sararıp döküldü ilk defa oluyor bu.
Ancak tepe kısmında yeni kollar oluşuyor. İyice belirginleşmeye başladılar. Gövde de sapasağlam çok şükür...

Gövdenin sağlam olması iyi, inşallah baharda yeni kollar da verir:)

ayazkentli 21-12-2010 16:31

Füsun hanım,

mor renkli okasilin'iniz çok ilgimi çekiyor. Sanki çocuk'ken,annemin bu renkte bir çiçek yetiştirdiğini hatırlar gibi oluyorum ama, sizin'ki çok daha gelişmiş ve daha büyük, sanki daha farklı bir tür'müş gibi geliyor. Çok ilgi çekici bir, mor rengi var.

acemifüsun 21-12-2010 16:38

Ah o oksalis ne huysuz bir bilseniz, şimdi sadece iki yaprak olarak bakınıyor:)) Tam biraz topralandı diyorum, biraz lodos vurdu mu, ya da sert bir rüzgar tamam. İçeriyi de hiç sevmedi. Ben de bıraktım artık kendi haline, keyfin nasıl isterse dedim:)
Keşke yavru soğan verse de sizinle paylaşabilsem sevgili ayazkentli:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025