![]() |
Başlığına bakmaya bile utanıyordum desem yeridir sevgili arkadaşım. Malesef ceylanları ben de köklendiremedim. Karanfiller sorunsuz bir şekilde köklendi ve büyüyor. Tekrar teşekkür ediyorum:)
Sevgiler... |
Soğanlı olduğunu bilmiyordum.
Huysuzluğu konusunda sanırım haklısınız. Çünki hatırladığım kadarı ile annem kendi çiçeği için komşu kadınlara -hiç dokunmaya gelmiyor, yaprak sapları çok yumuşak, pıt pıt düşüyor- der'di. Her halde sizinki ile aynı tür'den ama, biraz daha küçük yaprakları olan bir çiçek'ti. |
Makiciğim karanfillere sevindim , onlar kokulu,sarkan cins, güle güle büyüt :) Ceylan çeliklerini inşallah baharda yine deneriz, üzülme:)
|
Sevgili ayazkentli Ege ünüversitesi Ziraat Fakultesinin serasında oxalisleri gördüğümde sorumlu Musa beye de dert yandım, o da huysuzluklarında bana da katıldığını söyledi. Yani bu tespitim bir bakıma tescillenmiş oldu:) Oxalisler ufak yumrular oluşturuyorlar.
|
1 Eklenti(ler)
Teşekkür ediyorum sevili acemifüsun, biliyorum kimseyi sardunyasız bırakmıyorsun, yeter ki sende olsun:)
Geçen sene Haziran'da diktiğim ceylan çelikler, kuzeye bakan balkonumda çok güzel köklenip geliştiler. Yazı atlatan ceylanlar da onlar oldu. Çelik alırken renklere göre etiket yazmadığım için ne renk açacaklar bilmiyorum. Kışı batıya bakan balkonda geçiriyorlar. Hala yeni dallanıyor ve budamaya kıyamıyorum. Neyse ki Adana'da havalar normalin üzerinde sıcak gidiyor. İzmir'de öyle olmalı. Kaldı 2 ay , dayanın nolur demekten başka çare yok :) Akdeniz'den Ege'ye sevgiler... Ne dersin budamalı mıyım ? |
Sevgili maki ceylanların benimkiler gibi azman olmuşlar, aman nazar değmesin:) Yaşadıklarımıza göre aşırı sıcaklardan etkilenmiyorlar, daha dayanıklılar. Sizlere çelik hazırlarken ceylanları budadım, iyi mi yaptım bilmiyorum?:) Martta mı budasaydım diye arada düşünüyorum.
İzmir de aşırı sıcak canım, dışarıya çıkarken ne giyeceğimizi şaşırıyoruz:) Ege'den de Akdenize sevgiler.. |
Ama gerçekten mükemmel bunlar, nasıl bu kadar renklerini canlı tutabiliyoırsunuz?
|
Sevgili Fusun, balkonuna bayildim, ciceklerin, yerlestirme duzenin, rengarenk saksilarin hepsi birbirinden guzel. Umarim gelecek bahar ve yaz aylarinda daha nice guzel fotograflarini gorecegiz. Balkonun bana cok guzel fikirler verdi. Ben bu sitede cok yeniyim, gecen yaz basindan beri Atina'da yasiyorum. burada ciceksiz, bitkisiz balkon yok gibi, bizim de oldukca genis bir balkonumuz var ancak henuz bir kac tane bitkim var. Benim balkonum da yaz kis her daim gunes ve ruzgar alan bir balkon, mevsim ise hemen hemen Izmir ile ayni. Sizinki gibi bir balkona sahip olabilmeyi cok istiyorum. Henuz dil bilmedigim icin de cicekcilerle rahatlikla sohbet edemiyor, sormak istediklerimi soramiyorum. O yuzden bu site bana cok yardimci oluyor. Sizin huzurunuzda tum agac severlere cani gonulden tesekkur ederim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Agaclar.net hem bilgi , hem de her türlü tohum ve çelik paylaşımı ile olağan üstü bir platform. Uygun başlıklarda her sorunuza cevap ve yardım gelir:) Sitemize hoş geldiniz, sevgiler:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ne dersin :) |
Alıntı:
|
Bitkilerinizde, manzarınızda çok güzel.Güle güle oturun balkonunuzda.
|
Alıntı:
benimkilerde Aydın'lıydılar. Tire'ye tahammül edemediler Aydından, bir bagaj dolusu rengarenk küpeklilerle birlikte gelmişlerdi şimdi ne küpeli nede ceylan hiçbirisi yok |
Alıntı:
Suya koyduğunuz çelikler kök verdi mi acaba.:confused: Perlite daldırdığım clematis çelikleri sürgün verdi. Kök oluşumu varmı diye baktım, ancak yok:( Çıkardığım çeliği suya koydum bakalım ne olacak. Bitkilerinizle mutlu yaşayın. Sevgiler |
Sevgili cemo
Suya koyduğum clematis çeliği maalesef olmadı, belki sonbaharda denediğim içindir. Swetlana yazın suda köklendirmiş. Ben de Temmuz, Ağustos aylarında , pet şişede, torfda ve tablette iki ayrı çeliği köklendirdim, çok sağlıklı oldular:) Herhalde köklenmek için sıcakları istiyorlar. Aslında köklenme olduktan sonra clematisler güçlü bitkiler. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim:) Sevgiler. |
Alıntı:
Sevgiler. |
Alıntı:
Saksıyı içeriye alayımda hızlansın. Bilgi için çok teşekkür ederim. |
Sevgili Füsun çiçekleriniz ve siz çok tatlısınız elinize emeginize saglık saygılar....
|
Sevgili burak alkan o sizlerin güzel görüşleri, teşekkür ederim, daha güzelleri sizlerin olsun:) Sevgiler.
|
Sevgili füsun çiçeklerin son halleri nasıl acaba biraz gözlerimiz aydınlansın her şey gönlünce olsun...
|
Ablacığım,
Çiçeklerinin son halini merak ediyoruz.Fotoğraf koyar mısın?Gözlerimiz bayram etsin:) |
Arkadaşlar aslında şu an balkon çok renkli değil. Şeker begonyalarım, karanfiller, sakız ve bodur sardunyalardan biri ve Cyclamen
çiçekli:) Ceylan da tomurcuklandı. Yine de fırsat bulunca fotoğraf çekip, eklerim:) Balkonda işleri tam bitiremedim, toprağı değişmesi gereken bir kaç saksı daha var. Dün içerideki kaktüs ve sukulentleri balkona taşıdım, geceleri de soğuk yapmaya başladı, umarım çok üşümezler:) Afrika Menekşelerim çoştular, üstleri çiçek dolu:) Tabii onlar evin içinde, fotoğraflarını 15 gün önce A. Menekşesi başlığına ekledim, bir bakın isterseniz:) |
Sevgili füsun merakla bekliyorum çiçeklerin son hallerini görmeyi takipteyim saygılar....
|
Füsun Hn.
Balkon bahçeniz muhteşem, çiçeklerinizin güzelliği deniz manrazanızı doyumsuz kılmış. Umarım bende sizin gibi huzur veren bir balkon sahibi olurum. Sizi ve ailenizi azda olsa kıskandım. ;) |
Sevgili Bers teşekkür ederim, daha güzelleri sizlerin olsun:)
|
Ceylan çiçeği isteriiiiiiiiiiiiiiiiiiiz, ceylan çiçeği isteriiiiiiiiiiiiiiiiiiiz, ceylan çiçeği isteriiiiiiiiiiiiiiiiiiiz :D
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşlarım balkonda çiçekli olanları bugün fotoğrafladım. Ceylanlar, bodur sardunyalar tomurluk dolu:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025