![]() |
2 Eklenti(ler)
Grapon kağıtlara devam:)
|
2 Eklenti(ler)
GREVILLEA çiçeklerle bezendi:) Dünyada tek çiçek açan ibreli
|
4 Eklenti(ler)
Bodur sardunyalarımın çoğu çiçeklendi:)
|
1 Eklenti(ler)
Sukulentleri büyük dikdörtgen saksıda birleştirdim.
|
1 Eklenti(ler)
Mavişimin gelişimi baharla birlikte hızlandı
|
Sevgili Füsun hanım, yer açelyalarınız rengarenk, çok güzeller. Sardunyalar da öyle. sağlıkla keyfini sürmeniz dileklerimle... Sevgiler...
Elimde çok az yer açelyası tohumu var. Daha ekemedim, şimdi eksem geç kalmış mı sayılırım? |
Sevgili Sevgi hanımcığım güzel görüşleriniz ve dilekleriniz için teşekkür ederim:)
Çiçekçim yer açelyalarının sıcaktan hoşlanmadığını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi yol kenarlarının süslemesinde iki yıldır yer açelyaladırı kullanıyorlar ve çok da güzel oluyor. İzmir sıcaklarına dayanamayacakları için, Kasım ayı başı gibi küçücük fideleri dikiyorlar ve kışın ve baharda yer açelyaları inanılmaz güzel oluyor. Bahçede yetiştirmeyi düşünüyorsanız, İzmire göre daha serin olacağı için bir deneyin isterseniz. Tohum direk toprağa ekiliyormuş, şaşırtmayı yer açelyası pek sevmiyormuş. Bir deneyin, olmazsa bende tohum var, yollayabilirim:) Sevgiler. |
Sevgili Füsun hanım, geçen yıl fide olarak aldığım çok çabuk geçmiş ve az tohum yapmıştı. Ben tohumdan yetiştirmeyi çok seviyorum. Hele kendi yetiştirdiklerim açınca dünyalar benim oluyor. Serpeyim o zaman bahçeye.
Aslında ilgili forumdan okumuştum erken ekileceğini ya da orada sormuştum. Ama unutmuşum. Tohum teklifinize çok teşekkür ederim. Çimlenmezlerse, sonbaharda sizden isterim. Sevgiler... |
Sevgili Sevgi hanım 5 fideyi Aralık sonu gibi pazardan 50kr. 'dan aldım. Bahçe toprağını koyun gübresi ile karıştırıp, diktim. Bu çelimsiz fideler nasıl olacak diye dikerken düşünmüştüm:) Arada npk verdim, 1 aydır çoştular.
|
Ama burada fideler, bu mevsimde satılıyor. Tam geliştikleri sıra sıcaklar bastırıyor ve yer açelyası sizlere ömür, Füsun hanım'cığım. Bu durumda en iyisi tohumları sonbaharda ekmek.
|
Bunlar muhteşem füsün hanımcım,açelyalara hayran kaldım.
|
Haklısınız canım, fidelerin bu mevsim satılması hatalı. Sıcaklara dayanmıyor. En iyisi İzmir ve çevresi için tohumları sonbaharda ekmek.
|
Alıntı:
|
Füsun Hanım, bitkileriniz harika görünüyor. Çok çok güzeller. İlk açan maviş sizinki olacak galiba.:)
|
Sevgili zenfree güzel görüşleriniz için teşekkür ederim:) Maviş geçen baharda Güler hanımdan fide olarak
gelmişti. Çabuk gelişti, bir kaç arkadaşımla da paylaşabildim. Bu mevsim güneşi çok seviyor, yazın da gölgeyi. İstediğim gibi gelişirse, sarkan sepete alacağım, yeri hazır. Sepetten dallarını ve çiçeklerini sarkıtırsa çok sevineceğim:) |
Kesinlike sarkan sepetlerde çok güzel olur. Ancak sarkan sepetleri daha sık sulamak gerekiyor. Diğer saksılara oranla daha çabuk kuruyorlar.
|
Sevgili acemifüsun, yer açelyalarınız gerçekten muhteşem görünüyor, grevillea çalısı benimde var, şu an üstü çiçek dolu görüntüleri harika.
|
Alıntı:
saksısını olduğu gibi oturtacağım. Maviş de suyu seviyor, benim boyuma göre epey yüksekte kalacak ama nasılsa akrobasiye alıştım:) |
Ben ise yer acelyalarımın tohumunu hala ekemedim:(
Eee ora, Ege bura Karadeniz:)) Farka bakarmısınız. |
Alıntı:
görünüyor:) Bu bahar İzmirde yol süslemelerinde de kullanmışlar bol, bol, hepsi de açmış, geçen gün görünce çok mutlu oldum:) |
Alıntı:
Burada yakında, 1 ay sonra sıcaklar başlar, bahar kısadır bizde, yanar kavruluruz:) |
:pçok çok çok güzel bi balkonunz war.benmde hayalim böyle güzel çiçekler yetiştirmek ama daha çook acemiyim hangi çiçeğe nasıl bakacağımı karıştırıırm:) o yüzden ufak ufak başlıyorum umarım bnmde sizinki gibi güzel bi balkonum olur
|
Sevgili DeryaMetin güzel görüşleriniz için teşekkür ederim, daha güzelleri sizlerde olsun:)
Ben de acemiyim:) Sitemizde ilgili başlıklarda tüm bilgileri bulabilirsiniz. O bilgiler doğrultusunda mutlaka başarılı olacağınıza inanıyorum. |
Füsun hanım;
Yer açelyalarınızı çok sevdim. Bende bu sene balkonuma çeşit çeşit çiçekler ekmeyi düşünüyorum. Sardunyalarla başlamayı planlıyorum. Balkonum kuzey doğuya bakıyor ve rüzgar alıyor. Yeni başlayan acemi birine önerebileceğiniz çiçekler varsa çok memnun olurum. |
Çok nefis bir show izledim.teşekkürler.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili füsun açelyalar coşmuş maşallah görünüşleri renkleri duruşları çok tatlı tohumlardan banada düşerse sevinirim ayrıca maviş çiçegide serpilmiş eline emegine saglık...
|
Ablacığım,
Sardunya ve açelyalar muhteşem tüh nazar değmesin diyelim:)Sardunyalar geçen yıldan kalma mı yoksa tekrar tohumdan mı yetiştirdin? |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025