agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   acemifüsun / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/20976.htm)

acemifüsun 07-04-2011 20:43

2 Eklenti(ler)
Grapon kağıtlara devam:)

acemifüsun 07-04-2011 20:48

2 Eklenti(ler)
GREVILLEA çiçeklerle bezendi:) Dünyada tek çiçek açan ibreli

acemifüsun 07-04-2011 20:49

4 Eklenti(ler)
Bodur sardunyalarımın çoğu çiçeklendi:)

acemifüsun 07-04-2011 20:50

1 Eklenti(ler)
Sukulentleri büyük dikdörtgen saksıda birleştirdim.

acemifüsun 07-04-2011 20:53

1 Eklenti(ler)
Mavişimin gelişimi baharla birlikte hızlandı

Sevgi Durul 07-04-2011 21:14

Sevgili Füsun hanım, yer açelyalarınız rengarenk, çok güzeller. Sardunyalar da öyle. sağlıkla keyfini sürmeniz dileklerimle... Sevgiler...

Elimde çok az yer açelyası tohumu var. Daha ekemedim, şimdi eksem geç kalmış mı sayılırım?

acemifüsun 07-04-2011 21:32

Sevgili Sevgi hanımcığım güzel görüşleriniz ve dilekleriniz için teşekkür ederim:)

Çiçekçim yer açelyalarının sıcaktan hoşlanmadığını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi yol kenarlarının

süslemesinde iki yıldır yer açelyaladırı kullanıyorlar ve çok da güzel oluyor. İzmir sıcaklarına

dayanamayacakları için, Kasım ayı başı gibi küçücük fideleri dikiyorlar ve kışın ve baharda yer açelyaları

inanılmaz güzel oluyor.

Bahçede yetiştirmeyi düşünüyorsanız, İzmire göre daha serin olacağı için bir deneyin isterseniz. Tohum

direk toprağa ekiliyormuş, şaşırtmayı yer açelyası pek sevmiyormuş.

Bir deneyin, olmazsa bende tohum var, yollayabilirim:) Sevgiler.

Sevgi Durul 07-04-2011 21:40

Sevgili Füsun hanım, geçen yıl fide olarak aldığım çok çabuk geçmiş ve az tohum yapmıştı. Ben tohumdan yetiştirmeyi çok seviyorum. Hele kendi yetiştirdiklerim açınca dünyalar benim oluyor. Serpeyim o zaman bahçeye.

Aslında ilgili forumdan okumuştum erken ekileceğini ya da orada sormuştum. Ama unutmuşum. Tohum teklifinize çok teşekkür ederim. Çimlenmezlerse, sonbaharda sizden isterim. Sevgiler...

acemifüsun 07-04-2011 22:01

Sevgili Sevgi hanım 5 fideyi Aralık sonu gibi pazardan 50kr. 'dan aldım. Bahçe toprağını koyun gübresi ile karıştırıp, diktim. Bu çelimsiz fideler nasıl olacak diye dikerken düşünmüştüm:) Arada npk verdim, 1 aydır çoştular.

Sevgi Durul 07-04-2011 22:12

Ama burada fideler, bu mevsimde satılıyor. Tam geliştikleri sıra sıcaklar bastırıyor ve yer açelyası sizlere ömür, Füsun hanım'cığım. Bu durumda en iyisi tohumları sonbaharda ekmek.

sevim4 07-04-2011 22:39

Bunlar muhteşem füsün hanımcım,açelyalara hayran kaldım.

acemifüsun 07-04-2011 22:49

Haklısınız canım, fidelerin bu mevsim satılması hatalı. Sıcaklara dayanmıyor. En iyisi İzmir ve çevresi için tohumları sonbaharda ekmek.

acemifüsun 07-04-2011 22:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 781765)
Bunlar muhteşem füsün hanımcım,açelyalara hayran kaldım.

Sevim hanımcığım gerçekten çelimsiz fideler çok güzel oldu:) Bol bol tohum alıp, arkadaşlarıma dağıtacağım.

zenfree 07-04-2011 23:26

Füsun Hanım, bitkileriniz harika görünüyor. Çok çok güzeller. İlk açan maviş sizinki olacak galiba.:)

acemifüsun 07-04-2011 23:36

Sevgili zenfree güzel görüşleriniz için teşekkür ederim:) Maviş geçen baharda Güler hanımdan fide olarak

gelmişti. Çabuk gelişti, bir kaç arkadaşımla da paylaşabildim. Bu mevsim güneşi çok seviyor, yazın da

gölgeyi. İstediğim gibi gelişirse, sarkan sepete alacağım, yeri hazır. Sepetten dallarını ve çiçeklerini

sarkıtırsa çok sevineceğim:)

zenfree 07-04-2011 23:41

Kesinlike sarkan sepetlerde çok güzel olur. Ancak sarkan sepetleri daha sık sulamak gerekiyor. Diğer saksılara oranla daha çabuk kuruyorlar.

Satı Uğurtan 07-04-2011 23:54

Sevgili acemifüsun, yer açelyalarınız gerçekten muhteşem görünüyor, grevillea çalısı benimde var, şu an üstü çiçek dolu görüntüleri harika.

acemifüsun 07-04-2011 23:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 781803)
Kesinlike sarkan sepetlerde çok güzel olur. Ancak sarkan sepetleri daha sık sulamak gerekiyor. Diğer saksılara oranla daha çabuk kuruyorlar.

Sevgili zenfree bendeki sarkan sepet hasırdan örülmüş bir şekilde. İçine maviş

saksısını olduğu gibi oturtacağım. Maviş de suyu seviyor, benim boyuma göre epey yüksekte kalacak ama

nasılsa akrobasiye alıştım:)

cemo 08-04-2011 00:04

Ben ise yer acelyalarımın tohumunu hala ekemedim:(
Eee ora, Ege bura Karadeniz:)) Farka bakarmısınız.

acemifüsun 08-04-2011 00:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 781807)
Sevgili acemifüsun, yer açelyalarınız gerçekten muhteşem görünüyor, grevillea çalısı benimde var, şu an üstü çiçek dolu görüntüleri harika.

Sevgili Satı hanım ne kadar güzel değil mi grevillea?:) Sizinki de harika

görünüyor:) Bu bahar İzmirde yol süslemelerinde de kullanmışlar bol, bol,

hepsi de açmış, geçen gün görünce çok mutlu oldum:)

acemifüsun 08-04-2011 00:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 781810)
Ben ise yer acelyalarımın tohumunu hala ekemedim:(
Eee ora, Ege bura Karadeniz:)) Farka bakarmısınız.

Ekersin cemocuğum, çok da güzel olurlar senin elinde:)

Burada yakında, 1 ay sonra sıcaklar başlar, bahar kısadır bizde, yanar kavruluruz:)

DeryaMetin 08-04-2011 08:57

:pçok çok çok güzel bi balkonunz war.benmde hayalim böyle güzel çiçekler yetiştirmek ama daha çook acemiyim hangi çiçeğe nasıl bakacağımı karıştırıırm:) o yüzden ufak ufak başlıyorum umarım bnmde sizinki gibi güzel bi balkonum olur

acemifüsun 08-04-2011 10:59

Sevgili DeryaMetin güzel görüşleriniz için teşekkür ederim, daha güzelleri sizlerde olsun:)

Ben de acemiyim:) Sitemizde ilgili başlıklarda tüm bilgileri bulabilirsiniz. O bilgiler

doğrultusunda mutlaka başarılı olacağınıza inanıyorum.

Tunatuna 08-04-2011 11:09

Füsun hanım;

Yer açelyalarınızı çok sevdim. Bende bu sene balkonuma çeşit çeşit çiçekler ekmeyi düşünüyorum. Sardunyalarla başlamayı planlıyorum. Balkonum kuzey doğuya bakıyor ve rüzgar alıyor. Yeni başlayan acemi birine önerebileceğiniz çiçekler varsa çok memnun olurum.

fikreteren 08-04-2011 13:53

Çok nefis bir show izledim.teşekkürler.

acemifüsun 08-04-2011 14:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TUNATUNA (Mesaj 781962)
Füsun hanım;

Yer açelyalarınızı çok sevdim. Bende bu sene balkonuma çeşit çeşit çiçekler ekmeyi düşünüyorum. Sardunyalarla başlamayı planlıyorum. Balkonum kuzey doğuya bakıyor ve rüzgar alıyor. Yeni başlayan acemi birine önerebileceğiniz çiçekler varsa çok memnun olurum.

Sevgili TUNATUNA sardunyalarla başlamışsınız, ne güzel:) Pazardan siyah poşetlerde mevsimlik fideler alıp, ( yer açelyası fideleri, arslan ağzı, hercai menekşe, ) küpeyi, saksılarınızda yetiştirebilirsiniz. Kayseri iklimi için uygun olacağını düşünüyorum.

acemifüsun 08-04-2011 14:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 782045)
Çok nefis bir show izledim.teşekkürler.

Sevgili fikreteren hoş geldiniz:) Sizin bahçenizdeki güzelliklerin yanında..:)

Periş 08-04-2011 15:34

Sevgili füsun açelyalar coşmuş maşallah görünüşleri renkleri duruşları çok tatlı tohumlardan banada düşerse sevinirim ayrıca maviş çiçegide serpilmiş eline emegine saglık...

Yılmaz Yalçın 08-04-2011 15:41

Ablacığım,
Sardunya ve açelyalar muhteşem tüh nazar değmesin diyelim:)Sardunyalar geçen yıldan kalma mı yoksa tekrar tohumdan mı yetiştirdin?

acemifüsun 08-04-2011 16:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi burak alkan (Mesaj 782129)
Sevgili füsun açelyalar coşmuş maşallah görünüşleri renkleri duruşları çok tatlı tohumlardan banada düşerse sevinirim ayrıca maviş çiçegide serpilmiş eline emegine saglık...

Sevgili Burak kardeşim açelya tohumlarını memnuniyetle paylaşırım, sonbaharda yerine ekersiniz:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025