![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Açelyalar şimdilik iyi gidiyor, İzmir yazında ne yaparız bilinmez.
|
1 Eklenti(ler)
Ondan da olsun, bu da çok güzel, hiç lalesiz olur mu?:)Beyazdan da iki soğan vardı, onlar aceleci çıktı, açtı, geçti:)
|
1 Eklenti(ler)
Paskalyalar:)
|
1 Eklenti(ler)
Yılbaşılar çok güzel açtı, şimdi beyaz ile pembe yanyana dinlenmede. Haziranda onlardan yine güzel bir performans bekliyorum:)
|
1 Eklenti(ler)
Chamacereus silvestrii bu yaz ondan da iyi bir çiçeklenme bekliyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Akdeniz yaseminimi budadım, yeniden filizlenip, sağlıklı yapraklar çıkarmaya başladı. Onsuz bir yaz düşünemiyorum:)
|
3 Eklenti(ler)
Minik saksıladaki sukulentlerim:) Büyük saksıdaki sukulentleri ve Clematisleri, epey çiçeğimi bilgisayara aktaramamışım. Arkası yarın diyelim:)
|
5 Eklenti(ler)
Sukulentlerde kalmıştık:) Hoyalar ve Ceropegia hariç bütün sukulentler kışı balkonda geçirdi. Büyük saksıdakiler baharla atağa geçtiler.
|
Oy oy bu ne güzel böyle nasılda sevmişler yerlerini.
|
1 Eklenti(ler)
Sedum sieboldii(anne çiçeğimiz)kışın kupkuru dalları ile balkonda durdu, şimdi yeni filizler çıkarıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Ceropegia( kalpkalbe karşı) bir türlü istediğim gibi gelişmiyordu. İyice güneşe alınca hızla büyümeye başladı.
|
1 Eklenti(ler)
3 tane yavru Adeium'um var:) Ağustos sonu tohumdan yetiştirdim. Kışı güneş gören salon penceremde geçirdiler. Hemen hemen ayda bir kere suladım. Güneş görmelerine rağmen pek gelişmediler. Artık gündüzleri balkona çıkıyorlar. Sanki 10 gündür gövdeleri biraz şişmanlaştı. Yakında onları kök budaması yapıp, köklerin altına kestiğim pet şişeden yuvarlak bir parça koyup, köklerin bonsaideki gibi gelişmesini sağlamaya çalışacağım.
|
3 Eklenti(ler)
Yavru Plumeriaları Ekim gibi tohumdan yetiştirdim:) Kışı onlar da güneş gören salon penceremde içeride geçirdiler. Onlar da 1 haftadır gündüzleri balkona çıkıyorlar. Diğer büyükler kışı balkonda geçirdiler. Birisi yağmurda toprağı ıslanmış, gövdede yumuşama oldu, budadım, sanırım kurtuldu. Bu bahar büyükleri tek saksıda topladım. Toprakları da boş kalmasın, kedi tırnaklarını çimlendirip, Plumeriaların saksısına dikicem. Hem renkli bir görüntü olur, hem de yer sorunu:) Nasıl olsa hepsi sukulent sayılır:)
|
3 Eklenti(ler)
Hoyalar da sukulent gurubuna girdiği için böyle devam edeyim dedim:) Hoya carnosa, hoya kerrii henüz çiçek açmadı. Sevgili arkadaşım kış başı 6 çeşit Hoya ile beni çok sevindirdi. Onları büyük bir saksıda topladım, onun muz iksirinden(enzim) en kısa zamanda ben de yapıp, Hoyalarımı besleyeceğim:)
|
1 Eklenti(ler)
Kılıç son iki yazdır, çok güzel çiçekleniyor:) Çiçeklerinin kokusu inanılmaz:)
|
3 Eklenti(ler)
Çuhalarla sayfamız azcık renklensin:) Kasım ayı gibi kardeşim almış, şimdilik yarı gölgedeler, havalar biraz daha ısınınca tam gölgede yaşatmaya çalışcağım. Çuhalarla İzmir sıcaklarını nasıl geçireceğiz bilemiyorum.
|
Çiçekleriniz bir harika. Elinize, emeğinize sağlık.
İstanbul'da havalar anca ısınmaya başlıyor. O da tekleye tekleye :) İnanın çiçeklerinizi görünce bir an evvel eve dönüp kendi çiçeklerimin saksılarını değiştirmeye başlamak istiyorum. Ama şimdi Eskişehir'deyim. Gel hafta sonu gel. |
1 Eklenti(ler)
Mavi kelebeğime Maşallah deyin lütfen:) Mine hanımın önerdiği vitamin takviyesi ile keyfi yerine geldi:) Kışı içeride geçirdi, 15 gündür balkonda. Dünkü fırtınada biraz bazı yaprakları zedelenmiş.
|
1 Eklenti(ler)
Bindallıyı (Quis qualis) tohumdan yetiştirdim. O da kışı içeride geçirdi, fakat düşündüğümden daha az gelişti, ben de geçen gün toprağını değiştirdim. Bakalım nasıl sonuç alacağım?
|
1 Eklenti(ler)
Madagaskar yasemini kış başı kardeşim almış, üstü tomurcuk doluydu. Geldikten 2 gün sonra hepsini dökmeye başladı, yapraklardan sararan oldu. Daha sonra anladım ki susuz bırakmışım. Artık dilini anlamaya başladım sanırım, iyi geçiniyoruz diyebilirim:)
|
1 Eklenti(ler)
Clematis Jackmani benim için çok özel, çünkü onu küçük bir çelikten köklendirip, yetiştirdim:) Acemi şansı diyebiliriz:) Kendileri 2 yaşında, ondan bu yaz güzel bir performans bekliyorum:)
|
1 Eklenti(ler)
Clematis W. Nike, çılgın kızım:) O da uyandı, nasıl hızlı geliştiğine inanamazsınız:) Diğer Montana.Rubens ve Piilu sanırım rahmetli oldular.
|
1 Eklenti(ler)
Pembe Sundavillia'nın saksısına beyaz ve koyu pembe sardunyaları diktim:)
|
Sevgili Füsun hanım, bitkileriniz baharı karşılamışlar, emeklerinize sağlık.
Piilu nazlı bir tür sanırım. Benimki de uyanmadı, sabırla bekliyorum.:) |
1 Eklenti(ler)
Bodur ceylanın saksısındaki şebboyları da unutmayalım:)
|
1 Eklenti(ler)
Murayya yaseminde bazı yapraklarında sararma var, sanıyorum demir eksikliği.
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar çok beğendiğim bir cins telgraf çelikleri. Sevgili arkadaşımın hediyesi:) çabuk kökleniyor demişti. Geçekten hızına inanamadım, yeni yaprak bile vermeye başladı.
|
1 Eklenti(ler)
Gardenya dışarı çıktığından beri, keyfi yerine geldi:) Sevgili arkadaşım tomurcuğumuz bile var:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025