agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   acemifüsun / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/20976.htm)

acemifüsun 02-02-2012 10:30

4 Eklenti(ler)
Sardunyalarım da kar gördü:) Rahmetli Kumyaka abi sardunyalarını kara, buza alıştırmıştı, umarım benimkiler de alışır:)

Sevgi Durul 02-02-2012 10:33

Kar manzaraları çok hoş, Füsun hanım.:) Bizim burada da şu anda, Edip Akbayram'ın şarkısındaki gibi ince ince kar yağıyor. Ama şöyle bir birikmedi.:(

acemifüsun 02-02-2012 10:37

Sevgili SDurul sabah başladı anca bu kadar tuttu:) İzmir için yine de başarı sayılır:) Sizin orada birikir, iyice tutar, nasıl olsa:)

cemo 02-02-2012 12:30

Bu İzmir e de herşey yakışıyor kardeş. Bir yanda kar, diğer yanda rengarenk sardunyalar.
Siz kar gördünüz ama biz, bembeyaz kardan başka birşey göremez olduk yirmi gündür.

Balkonuna bir kardan adam göndereyim otobüs bagajında))

Sardunyalarına maşallahhhh.

acemifüsun 02-02-2012 13:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 906821)
Bu İzmir e de herşey yakışıyor kardeş. Bir yanda kar, diğer yanda rengarenk sardunyalar.
Siz kar gördünüz ama biz, bembeyaz kardan başka birşey göremez olduk yirmi gündür.

Balkonuna bir kardan adam göndereyim otobüs bagajında))

Sardunyalarına maşallahhhh.

Gönder, gönder kardeş:)) 21 seneden sonra yağsa bile, ancak bu kadar tutuyor:)

Sevgi Durul 02-02-2012 13:44

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 906776)
Sevgili SDurul sabah başladı anca bu kadar tuttu:) İzmir için yine de başarı sayılır:) Sizin orada birikir, iyice tutar, nasıl olsa:)

Füsun Hanım, kar birikti bile. İnce ince yağmaya devam ediyor ve belediyenin yaptığı anonsta, ilçemizde kar yağışının yoğun olarak devam edeceği ve mecbur olmadıkça zincirsiz ve özel araba ile trafiğe çıkılmaması uyarısı yapıldı.

Bahçeye inip bir kaç fotoğraf çektim, gitti galiba güzelim bitkiler.:(

Eklenti 267167

acemifüsun 02-02-2012 13:59

Sevgi hanımcığım sizin orada mutlaka devamı gelir, iyice tutar.
Bizim ailecek devamlı baktığımız bir meteoroloji sitesi(free meteo) var, tahminleri saatlik veriyor. Bir hafta öncesinden İzmirde bugün ve sabah aatlerinden itibaren kar yağışı vermişti. Hatta bizde Devlet Meteroloji bile vermediği için, bunlar çok abarttı demiştik, fakat çıktı işte. Aklınızda bulunsun.
Bahçede hangi bitkileriniz duruyor? Sakın hemen budamayın, Mine hanımın bilgisi, don vuranlar hemen budanmıyor.

Sevgi Durul 02-02-2012 14:07

Sevgili arkadaşım, ben hava durumunu Devlet Meteoroloji'den takip ediyordum. Verdiğiniz site çok işime yarayacak. Teşekkür ederim.

Bahçede donmasından korktuğum beyaz ve mor solanum, potentilla, ajuga reptans, ortanca, sıklamen, amaryllisler, göl soğanları, adını şimdi hatırlayamadığım değişik bir kaç bitkim var. Şebboyların yaprakları bile pörsümüş. Bir kaç gün önce, en düşük -14 olmuştuk. Neyse ki hava ısınacakmış. Hiç birimizin fazla zararı olmaz umarım.

Budama için söylediklerinizi dikkate alacağım. Sevgiyle...

acemifüsun 02-02-2012 14:16

İnşallah zararımız olmaz canım:) -14lere dayandılarsa bence üzülmeyin. Sevgiler..

Hülya 02-02-2012 22:04

Belgrad"tan selamlar.

Merhaba
Ne guzel kar da yagmis Izmi"re.Ben kacirdim bu manzarayi Fusun..
Burada diz boyu kar var ,ama Izmir deki manzarayi goremedim.Balkonumdaki cicekleri merak ediyordum, seninkileri gorunce icime su serpildi. Umarim zarar gormemislerdir.:(
Selamlar...

acemifüsun 03-02-2012 10:52

Hülyacığım uzaklardan bile sesinin gelmesi ne güzel:) Evet, İzmire de az da olsa yağdı, güzeldi:) Canım bence çiçeklerin bir şey olmamıştır. Balkondaki sukulentleri, gelişmiş Plumeriaları, Kalançoheları, Sundavilliaları, sardunyaları ,Yılbaşıları hiç içeri dışarı taşımadım, zaten taşımak istesem de imkansız. Şimdilik görünüşe göre bir değişiklik yok, sen de boşuna üzme kendini:) Selamlar.

jineop 09-03-2012 12:11

Sevgili Füsun, bitkilerinin son durumlarını merak ediyorum. Sevgiler.

acemifüsun 09-03-2012 12:50

Jineopcuğum sardunyalar satın aldığım saksılarda 1 yıldır duruyordu, bu günlerde onları dikdörtgen daha büyük saksılara topraklarını değiştirip, renklerine göre dikiyorum. 3 çeşit ceylanı yaşlandığı için yeniden çelik alıp, köklendirmiştim, onları da asıl saksılarına geçirdim. Mavi kelebeğim saksısına maşallah sığmaz oldu, onu da rahatlattık. Bindallı istediğim gibi gelişmiyordu, onun da toprağını değiştirdim. Yani balkonda saksılarla debelenip duruyorum canım:)
Düzenlemem bitsin öünümüzdeki hafta fotoğraflarını çeker eklerim arkadaşım:) Sevgiler.

sevim.K 09-03-2012 13:04

Kar görgüsüzü hoştu, gülümsettiniz füsun hanımcım. Daha önce okumuş olsaydım mesajınızı bizim bahçeden otuz, kırk santimetre yüksekliğinde kar gönderebilirdim. Doyurdu taşırdı bizi uzun kış boyunca.

Sardunyalarınız kar kış dememiş, çok güzeller.:)

hüzün 09-03-2012 13:25

yeni resimleri sabırsızlıkla bekleyenlerdenim

acemifüsun 01-04-2012 16:54

5 Eklenti(ler)
Yeni fotoğrafları anca yükleyebildim:) Küçücük balkon da olsa epey uğraştırıyor. Sardunyalarım satın aldığım saksılarda yaklaşık birbuçuk senedir yaşamlarını sürdürüyorlardı. Hem topraklarını değişirdim, hem de dikdörtgen saksılara mevsimliklerle karıştırıp diktim. Şimdilik hallerinden memnunlar, çayır papatyalarının bitleri ile başa çıkabilirsem başka sorun yaşamayacağımı düşünmüyorum:) Gül sardunyama ve çilliye kardeş aldım, dikdörtgen saksılarda daha güzel görüntü versinler, mutlu mesut yaşasınlar diye:)

günebakan 01-04-2012 16:57

Çilli muhteşem Füsun hanım'cığım:)

acemifüsun 01-04-2012 17:07

3 Eklenti(ler)
Sarı sardunya iki kök, onları da koyu renk aslanağzı ve mor alyssumlarla beraber diktim,ortak yaşama alışacaklar:)

acemifüsun 01-04-2012 17:12

2 Eklenti(ler)
Beyaz kenarları pembe hareli:) Bu sardunyayı çok seviyorum, onu da çayır papatyaları(şeker tabağı da deniyor), beyaz alyssum ile karıştırıp diktim:)

acemifüsun 01-04-2012 17:15

5 Eklenti(ler)
Pembe beyaz sardunya ve sakızlar:)

acemifüsun 01-04-2012 17:20

4 Eklenti(ler)
Minyatür ceylanlar:) Tomurcuklu, açmamış olan mor, eflatun tonlarında.

acemifüsun 01-04-2012 17:25

2 Eklenti(ler)
Bunlar da bodur ceylanlar. Yuvarlak saksıda olanlardan iki tanesini gençleştirmek için fideleyip, yeniledim. Diğer yuvarlak saksıdaki harika bir renk:) Sevgili arkadaşımın hediyesi:)

acemifüsun 01-04-2012 17:30

2 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz yaz sonu Kalanchoeları da gençleştirmek için fideleyip, dikdörtgen saksıya diktim. Açınca pek güzel oldular:) Sonradan araya sıkıştırdığım beyaz bile açtı, fakat birbirlerinden renk çaldıkları için toz pembe hanım oldu:)

sevim4 01-04-2012 17:33

Sevgili füsün hanım ellerin dert görmesin harika resimler.
Sarı sardunyayıda gördük sayende.

acemifüsun 01-04-2012 17:33

1 Eklenti(ler)
Şeker tabağı - Bellis perennis (Çayır papatyası) :) Bu güzelleri çok seviyorum, güneşe de kısmen dayanıklılar, fakat çabuk bitleniyorlar.

sevim4 01-04-2012 17:35

Şekerlerinden aldık çok güzel.

acemifüsun 01-04-2012 17:35

1 Eklenti(ler)
Şebboy, gül kardeşliği:)

acemifüsun 01-04-2012 17:41

1 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşımın geçen yıl hediyesi 2 kök kırmızı Bodur Sundavillia kışın yapraklarını döktü, bahar gelince onun da keyfi geldi:) Ben de onları aslanağzı ve gazanyalarla birlikte diktim, yazın açınca pek güzel olacaklar:)

acemifüsun 01-04-2012 17:44

4 Eklenti(ler)
Mis kokulu karanfillerim en az 3 yaşında:)

acemifüsun 01-04-2012 17:52

3 Eklenti(ler)
Güler hanımın bereketli mavi mavişi, Gönül hanımdan aldığım koyu mor canpaluna, en son sevgili arkadaşımın hediyesi beyaz maviş:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025