agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   acemifüsun / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/20976.htm)

acemifüsun 26-03-2011 22:01

5 Eklenti(ler)
Yer açelyalarını kış başı ufacık, siyah poşetlerde, fide olarak almıştım. Oldukça büyük dikdörtgen bir saksıya 4 adet fideyi diktim, onlarda güzel gelişip, çiçeklendiler:) Diğer açelya fotoğraflarını ilgili başlığa yükledim.

acemifüsun 26-03-2011 22:11

3 Eklenti(ler)
Clematis gerçekten çok ilginç bir çiçek:) O kuru dallardan, yemyeşil filizler, yapraklar çıkarması inanılmaz:) İlk fotoğraftaki YERDEN BİTME, geçen yaz bana hediye edilen bir çelikten köklenen:)
Son fotoğraf Montana Rubens. O Kışın sürgün verdi, bu yakında açması lazım. Sürgündeyken saksının tüm toprağını değiştirdiğim için biraz sarsıldı gibi, bakalım neler yapacak:)

acemifüsun 26-03-2011 22:18

4 Eklenti(ler)
Mis kokulu karanfillerim tüm yıl boyunca çiçekli:) En kolay, kaprizsiz güzellerim:) En son onlara kardeş geldi:) Sevgili Fatoş'un hediye ettiği mor, kokulu olan çelik, köklendi, aynı saksıda yerini aldı:) Hepsi o kadar güzel kokuyorlar ki..

acemifüsun 26-03-2011 22:24

1 Eklenti(ler)
Cyclamen çok güzel çiçeklendi, bir yandan da tohum yapıyor:)

günebakan 26-03-2011 22:27

Füsun hanım karanfilleriniz budadınızmı hiç.

acemifüsun 26-03-2011 22:27

3 Eklenti(ler)
Gül begonyalara bakar mısınız:) Aslında fotoğraflardan daha güzeller, renkleri daha canlı:)

acemifüsun 26-03-2011 22:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 774848)
Füsun hanım karanfilleriniz budadınızmı hiç.

Buduyorum, ya da arada yanlışlıkla budanıyor Günebakancığım:) Bunlar sarkan cins, çok salkım saçak olunca ve kuruyan dalları arada kırıveriyorum:)

günebakan 26-03-2011 22:40

Peki zamanı belli mi benimki de aldı başını gidiyor çiçek falan da yok sadece uzuyor:)

acemifüsun 26-03-2011 22:44

Benimki her zaman çiçekli, belki de balkonum çok güneşli ondandır. Güneşi seviyor, isterseniz iyice güneş göreceği bir yere alın ve çok boya gitmesin, tepeden kırın, yanlardan yeni sürgünler versin:)

Satı Uğurtan 26-03-2011 22:48

Sevgili acemifüsun, ceylanların, sardunyaların, begonyaların, karanfilin çok güzel açmışlar.
Celamatisin kuru daldan yeşerip, öyle harika çiçekler açması, banada çok ilginç gelmiştir, sellukaların harika görünüyor ellerine sağlık sevgiler.

günebakan 26-03-2011 22:54

Çok teşekkür ederim Füsun hanım'cığım bulabileceğim en çok güneşe koyayım benim balkonum çok güzel almıyor o yüzden olabilir:)

Yılmaz Yalçın 26-03-2011 23:30

Ablacığım,
Balkonunda keyifle çay içme zamanı gelmiş:)İzmir'de bahar ilk balkonuna gelmiş:)Eline sağlık

acemifüsun 26-03-2011 23:42

Sevgili Satı hanım karanfiller haricinde yeni yeni çiçekleniyoruz:) Sellukalar güneşi çok seviyor, ektiğim tohumlardan sadece 4 tanesi henüz çıkmadı. Sevgiler.

acemifüsun 26-03-2011 23:48

Sevgili Yılmaz İzmir'e bahar geldi sayılır:) Balkonda çay içmeye dersen şu an adım atacak yer yok:)) Henüz kış düzeninde saksılar, saksılardaki düzenlemeleri tam bitiremedim. Kaktüs ve sukulentleri iyice güneş görsünler diye tüm ön balkona yaydım. Balkonu olduğu gibi çeksem, çok gülersiniz herhalde:) Bugün fotoğraf çekerken akrobasi yaptım:))

acemifüsun 26-03-2011 23:52

Sevgili cellin tohumları ektiniz mi? Ektiyseniz fideler ne durumda? Bence İzmirde en geç Eylül sonu gibi tohumları ekmek gerekiyor, anca büyüyüp, çiçek açarlar. Sıcağı sevmedikleri için belediye İzmir şartlarında kış ve bahar süslemelerinde kullanıyor. Belediye fideleri Kasımda dikiyor.

acemifüsun 27-03-2011 00:06

Olsun sevgili cellin üzülmeyin:) Ben de tohum var, seneye Eylül gibi direk saksıya ekersiniz. Şaşırtmayı sevmiyor yer açelyaları..

acemifüsun 27-03-2011 00:32

Sevgili cellin ben kışın pazardan siyah poşetlerde 4 fide aldım, tohumlar için geç kalmıştım.

sevim4 27-03-2011 08:33

Sevgili füsun hanımcim çok güzeller,ellerine sağlık.

loveflower 27-03-2011 18:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 774843)
Mis kokulu karanfillerim tüm yıl boyunca çiçekli:) En kolay, kaprizsiz güzellerim:) En son onlara kardeş geldi:) Sevgili Fatoş'un hediye ettiği mor, kokulu olan çelik, köklendi, aynı saksıda yerini aldı:) Hepsi o kadar güzel kokuyorlar ki..

sevgili acemifüsun balkonunuz ve çiçekleriniz o kadar güzel ki,kutluyorum sizi,hayran kaldım gerçekten balkonunuza,çiçeklerinizin kokusu burnuma geldi sanki.Karanfilleriniz çok güzel kokuyormuş,hasret kaldık güzel kokan karanfile,kokulu karanfil bulmak o kadar zor ki,ben tohumunu alıp ektim ama kokulu değildir eminim,fide bulamadım,istanbulda balkando çiçek yetiştiren de pek olmadığı için tanıdıklarımdan çelik alma gibi imkanım da olmadı ben de ilk bulduğum tohumu alıp ektim 3 gün önce,çimlenmeye başladı bile,cok heyecan verici tohumdan yetiştirmek.Ama o eski mis kokulu karanfillerin yerini tutar mı bilmiyorum,bu yıl sardunya tohumu da ektim 1 ay olucak hala fideler gerçek yapraklarını çıkarmadı.Biz egeliler için balkon evin bir odası gibidir,orada bütün yazı geçiririz,milaslıyım ben de.Balkonuzda huzurla ve keyifle oturun

acemifüsun 27-03-2011 19:33

Sevgili Sevim hanımcığım teşekkür ederim:) Biz de sizin yakında o güzel güllerinizi göreceğiz:)

acemifüsun 27-03-2011 19:40

Sevgili loveflower hoş geldiniz:) Biz Egeliler yazı balkonda geçiriz, bizler için gerçekten balkon evin bir odası gibi:)
Karanfillerinizi güle güle büyütün, kokulu değillerse, size İzmirden mis kokulu karanfil yollarız:) Güzel görüşleriniz ve dilekleriniz için teşekkür ederim:)

loveflower 27-03-2011 20:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 775256)
Sevgili loveflower hoş geldiniz:) Biz Egeliler yazı balkonda geçiriz, bizler için gerçekten balkon evin bir odası gibi:)
Karanfillerinizi güle güle büyütün, kokulu değillerse, size İzmirden mis kokulu karanfil yollarız:) Güzel görüşleriniz ve dilekleriniz için teşekkür ederim:)

Çok teşekkür ederim,çok incesiniz,büyüyünce ve ilk çiçeklerini verdiğinde koklayıp bildireceğim size de:)çok mutlu oldum.

acemifüsun 27-03-2011 20:42

Tohumdan çimlenen sellukalarımın fotoğraflarını selluka başlığına taşıdım:)

Yılmaz Yalçın 27-03-2011 21:58

Ablacığım,
Umarım bir gün balkonunda çay ziyafeti çekeriz:)Benden söylemesi bu güzellikler balkonunda olduğu sürece turistler ziyaret planlarına alabilir balkonunu ve balkonun Türkiye'de görülmesi gereken ilk 10 yer sıralamasına girebilir:)

acemifüsun 27-03-2011 22:02

:)) Çok sevinirim, keşke gelseniz kardeşçiğim:) Tabi, tabii:)) Benim mütevazı balkona kaldı turistler:))

Dudi 27-03-2011 22:44

Karanfillerini çok beğendim.

Periş 28-03-2011 11:04

Sevgili füsun balkonun şenlenmiş hepsi bir harika karanfiller begonyalar yer açelyalari enfes ilk defa gördüm bu tür açelyaları mersinde bu tür yok merak ettimde kokusu varmı acaba.. Ellerine saglık maşallah......

acemifüsun 28-03-2011 14:54

Sevgili burak alkan beğendiğinize sevindim, teşekkür ederim:) Yer açelyaları kokusuz, sıcağı hiç sevmezlermiş. Onun için Mersin şartlarında çiçekçiler kullanmıyordur.

Periş 07-04-2011 17:53

Sevgili füsun balkona ugramadınız kaç gündür çiçekler bayagı gelişmiş dahada güzelleşmiştir sanırım yeni resimler yokmu ....

acemifüsun 07-04-2011 20:41

5 Eklenti(ler)
Var var:)) Yer açelyalarının çiçekleri sanki grapon kağıtlarından:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025