agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   acemifüsun / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/20976.htm)

aycan01 02-04-2012 23:38

kutluyor ve onları yaşattığınız için teşekkür ediyorum sayın acemifüsun

acemifüsun 02-04-2012 23:41

2 Eklenti(ler)
Nazlı kızım, gözünün içine baktığım Apple Blossom Sardunya:) En sonunda tomurcuklandı:)

acemifüsun 02-04-2012 23:51

1 Eklenti(ler)
Episcia çok güzel bir bitki. Hiç nazlı değil, kolay büyüyor, çok güzel kırmızı çiçekleri var. Bana bu güzeli hediye eden sevgili teyzeme teşekkürlerimle:) Fotografta görüleni yeni köklendirdim, en az 5 tane köklendirip hediye ettim.

acemifüsun 02-04-2012 23:56

1 Eklenti(ler)
Begonia non stop. Güzelliğe bakar mısınız?:) Hülyacığım kış başı hepimize bu güzellerden aldı, tekrar teşekkürler canım:)

acemifüsun 03-04-2012 00:01

1 Eklenti(ler)
Bunların adı Finansbank:) Çünkü onları bir işim dolayısıyla bankaya gittiğimde gördüm, aldığım çelikler de çok kolay köklendi. 3 yıldır güzel güzel geçiniyoruz:)

acemifüsun 03-04-2012 00:16

1 Eklenti(ler)
Oğlum arkadaşına hediye almış, götürüyordu. Ben de ''dur anneciğim ufak bir çelik alayım dedim'':)) Kraton gelişirse çok hoş olacak:)

acemifüsun 03-04-2012 00:24

2 Eklenti(ler)
Ficus Benjamin belki 15 yaşında, fakat geçen yaz başına kadar iyi gelişmemişti. Devamlı az da olsa yaprak dökerdi. Geçen yaz başı bitkinin köklerini topraktan arındırdım, güzel bir kök budaması yaptım, Sihirli Toprağa diktim. Çoştu:)
Diğer küçük de bana çelik olarak geldi, hiç nazlı değil, ağaç gibi olanı İzmir Sanayi Odasında var:)) Sanıyorum o da başka bir Ficus türü.

acemifüsun 03-04-2012 00:30

4 Eklenti(ler)
A. Menekşeleri bu başlıkta sanıyorum hiç paylaşmadım. Toplu olarak poz verdiler. Tek çekimleri A.Menekşesi başlığında:)

acemifüsun 03-04-2012 00:33

1 Eklenti(ler)
Şebboylar o kadar güzeller ki paylaşmadan edemedim:) Kokuları geldi mi?:)

acemifüsun 03-04-2012 00:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 939574)
Sevgili Füsun hanım, bitkileriniz baharı karşılamışlar, emeklerinize sağlık.

Piilu nazlı bir tür sanırım. Benimki de uyanmadı, sabırla bekliyorum.:)

Teşekkür ederim Sevgili SDurul:) Piilu zaten geldiğinden beri sorunluydu, bir türlü gelişemedi, geçen yaz tek çiçek açtı. Ne yapalım kısmet diyelim:)

acemifüsun 03-04-2012 00:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi toprak (Mesaj 939539)
Çiçekleriniz bir harika. Elinize, emeğinize sağlık.
İstanbul'da havalar anca ısınmaya başlıyor. O da tekleye tekleye :)
İnanın çiçeklerinizi görünce bir an evvel eve dönüp kendi çiçeklerimin saksılarını değiştirmeye başlamak istiyorum.
Ama şimdi Eskişehir'deyim.
Gel hafta sonu gel.

Güzel görüşleriniz, iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim:) Sizlere de kolay gelsin, epey oyalıyor bizleri:) Güzel güzel gelişip, bol bol çiçekler versinler size:)

günebakan 03-04-2012 08:09

Füsun hanım'cığım hangisi daha güzel bilemedim hepsi bir birinden muhteşem sukulentlere bayıldım ne kadar güzel gelişmişler episcia bir iki kere çelik alıp bir türlü yetiştiremediğim bir çiçek maşallah harika görünüyor.
Bende birtanecik clematisimin gözüne bakıyorum neyse baharla birlikte canlanmaya başladı onları da ne çelikten nede tohumdan yetiştirebildim
Balkonunuzu gezdikçe içim açıldı çok teşekkürler:)

aheste 03-04-2012 09:10

Sevgili Füsun hanım, bütün çiçekleriniz çok güzel, balkonunuz büyük herhalde yok yok maşallah. Ellerinize sağlık, mutlulukla kalın. Sevgiler.

loveflower 03-04-2012 12:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 939614)
Şebboylar o kadar güzeller ki paylaşmadan edemedim:) Kokuları geldi mi?:)

Gelmez mi:) Sevgili acemifüsun ne güzel sizinkiler açmışlar. Ben tohumdan üretiyorum minicik fide halindeler henüz, bu hallerini görmeye çok var daha

loveflower 03-04-2012 12:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 938718)
Mis kokulu karanfillerim en az 3 yaşında:)

Bayılıyorum sizin bu karanfilinize, geçen yıl tohumdan üretme denemem malesef hüsranla sonuçlandı:(

jineop 03-04-2012 12:36

Piluu ' nun hala uyanmaması sıradışı.:( Ama sabredin , bazen dibten yeni sürgün verebiliyor. Benimki tomurcuk içinde...

acemifüsun 03-04-2012 14:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 939665)
Füsun hanım'cığım hangisi daha güzel bilemedim hepsi bir birinden muhteşem sukulentlere bayıldım ne kadar güzel gelişmişler episcia bir iki kere çelik alıp bir türlü yetiştiremediğim bir çiçek maşallah harika görünüyor.
Bende birtanecik clematisimin gözüne bakıyorum neyse baharla birlikte canlanmaya başladı onları da ne çelikten nede tohumdan yetiştirebildim
Balkonunuzu gezdikçe içim açıldı çok teşekkürler:)

Teşekkürler:) Episcia biraz dallanıp, budaklansın, sizin için çeliklerim:)

acemifüsun 03-04-2012 14:51

Sevgili loveflower vazodaki şebboylar benim yetiştirmem değil, kesme çiçek olarak almıştım:) Karanfilin tomurcuksuz, yan filizlerini köklendirmeyi deneseniz. Aslında şimdi tam çelik alıp üretme zamanı.

acemifüsun 03-04-2012 14:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aheste (Mesaj 939690)
Sevgili Füsun hanım, bütün çiçekleriniz çok güzel, balkonunuz büyük herhalde yok yok maşallah. Ellerinize sağlık, mutlulukla kalın. Sevgiler.

Beğenileriniz ve iyi görüşleriniz için çok teşekkür ederim:) Balkon L şeklinde. En çok kullanılan kısmı 8 metrekare gibi. Öyle çok büyük değil:)

acemifüsun 03-04-2012 15:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 939809)
Piluu ' nun hala uyanmaması sıradışı.:( Ama sabredin , bazen dibten yeni sürgün verebiliyor. Benimki tomurcuk içinde...

Sevgili jineop Piluu zaten geldiğinde de sorunluydu, sanıyorum mantari bir hastalığı vardı. Ne yapalım kısmet diyeceğiz:) Montana.rubens'den de hiç canlılık belirtisi, dipten yeni sürgün yok.
Sizin Clematisleriniz dillere destan zaten:) Bu sezon kimbilir ne güzellikler göreceğiz:)

jineop 03-04-2012 15:39

Sevgili Füsun, resimden anladığım kadarıyla, aynı saksıdalar. Eğer aynı saksıda iseler kök hastalığı varsa, sağlıklı W. Nike' de tehlikeye girer. Hiç hareket olmaması zaten bir problem olduğunu gösteriyor. Bence köklerine bir göz at. Gri- beyaz külümsü bir yapı görmen çok büyük olasılık. Yazlık için aldığım piluu da bir sürü sürgün vardı. 2 hafta sonra bakıyorum gelişme yok, sürgünler solmaya başlamıştı. Köklerine baktım. Köklerde yumuşama, çürüme ve toprağında da söylediğim görüntü vardı. Hemen hastalıklı kökleri kestim, oksijenli suya oturttum. Mantar ilacı uyguladım. Ama sanıyorum çok geç kaldım. Ama yine de onu tek saksıya aldım. Tabi yeni toprak içine... Bakarsın kurtarır kendini. Geçen sene 2 montanayı bu şekilde kaybettim. Tabi karar senin. Sevgiler.

Rana+miraç 03-04-2012 18:48

Merhaba... Bitkilerinize bayıldım. Sadece kocaman bir maşallah diyorum. Bir kaç çiçeği aynı saksıya dikme düzenlemeniz hoşuma gitti .Birbirlerinin büyümesini etkilerler diye ben cesaret edememiştim. Gül fidanlarımın dibine şeker tabakları alıp ekeceğim hemen .Bol çiçekli , mis kokulu günler...

acemifüsun 03-04-2012 19:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Rana+miraç (Mesaj 940026)
Merhaba... Bitkilerinize bayıldım. Sadece kocaman bir maşallah diyorum. Bir kaç çiçeği aynı saksıya dikme düzenlemeniz hoşuma gitti .Birbirlerinin büyümesini etkilerler diye ben cesaret edememiştim. Gül fidanlarımın dibine şeker tabakları alıp ekeceğim hemen .Bol çiçekli , mis kokulu günler...

Sevgili Rana bu yıl sardunyaların, çoğu çiçeklerimin arasına mevsimlikleri karıştırdım. Bunları seçerken, su ve güneş ihtiyaçlarının yakın olmasına dikkate almaya çalıştım. Şeker tabaklarının bitlenmesine dikkat edin, benimkilerde başladı bile. En kısa zamanda bit ilacı uygulamam lazım. Güzel görüşleriniz, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, size de bol çiçekli, güzel günler dilerim:)

hüzün 03-04-2012 19:23

Gönülden kocamaan maaşalllah diorum, hepsi çok çok güzeller, sardunyalar, karanfiller muhteşemler.Kılıç çiçeği açıyor mu yeni öğrendim, çiçeğini merakla bekliorum...
ellerinize emeklerinize sağlık..

acemifüsun 03-04-2012 19:26

Sevgili jineop tam W.Nike ve Jackmanii sürgün çıkarmaya başladı, onları rahatsız edeceğim diye çekiniyorum. Aceba toprağa Captan mantar ilacı ve oksijenli su mu uygulasam? Ne dersiniz? Teşekkürler, sevgiler.

acemifüsun 03-04-2012 19:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hüzün (Mesaj 940044)
Gönülden kocamaan maaşalllah diorum, hepsi çok çok güzeller, sardunyalar, karanfiller muhteşemler.Kılıç çiçeği açıyor mu yeni öğrendim, çiçeğini merakla bekliorum...
ellerinize emeklerinize sağlık..

Sevgili hüzün teşekkür ederim:) Kılıç yerinden ve şartlarından çok memnunsa açıyor. Bu mevsim biraz NPK takviyesiyle ve güneş görürse yazın sıcaklarda açar. Çok da sulamamanızı öneririm.

nazlı06 03-04-2012 20:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 939892)
Teşekkürler:) Episcia biraz dallanıp, budaklansın, sizin için çeliklerim:)

Füsun abla bende istesem ?

türkansultan 03-04-2012 20:56

Sevgili füsun hanım tek kelimeyle muhteşemler söyleyecek söz bulamıyorum maşallah.

Sevgiler.

loveflower 04-04-2012 19:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 939899)
Sevgili loveflower vazodaki şebboylar benim yetiştirmem değil, kesme çiçek olarak almıştım:) Karanfilin tomurcuksuz, yan filizlerini köklendirmeyi deneseniz. Aslında şimdi tam çelik alıp üretme zamanı.

Çok istedim ama artık anaç pembe karanfil yok çelik alabileceğim:(

MSaygin 06-04-2012 15:06

Sayfa sayfa gezdim de sizin bitkiler çoktan havaya girmiş, tebrikler :) İzmir'de Clematis olmaz sanırdım, daha okumam lazım demek ki :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025