![]() |
Sevgili MSaygın teşekkür ederim:) Özen gösterilince İzmirde Clematis oluyor. Durduğu yer güneye bakan balkon, fakat yazın saksı güneş görmüyor, kışın görüyor. Hele bahçeli evi olanlar uygun yer seçimi ve özenle rahat yetiştirebilir:)
|
Alıntı:
|
Merhabalar Füsun hanım, görüyorum ki çiçekler konusunda oldukça tecrübelisiniz.Çiçekleriniz tek kelimeyle harika. Cahilliğimi bağışlayın bitkilerle alakalı birçok şeyi bu siteyi takip ederek yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum. NPK dediğiniz takviyeyi biraz açarmısınız, ben nerede bulabilirim?
Bir de benim de bir benyaminim var yaklaşık 10 yıldır benimle. Fakat oldukça cansızlaştı yaprakları azaldı.Ben saksı ve toprak değiştirip budama yaptım fakat sizinki gibi kökleri iyice temizleyip budamadım. ( daha doğrusu köklerin budanması gerektiğinden bi haberdim:)) Ben tekrar saksıdan çıkarıp budamalımıyım sizce? |
Alıntı:
Son İzmir toplantısında saksı değişimi ile ilgili Mine hanımın çok güzel bilgilendirmesi var, eklenen videoyu mutlaka izleyin:) |
Sevgili acemifüsun , tüm bitkileriniz ayrı bir güzellik ,hayran kaldım.
Emeklerinize sağlık. |
yaaa ben baıldım bunlara yaa süperler bende yetiştirmek istiyorum bunlardan ama hiç bilgim yok özendim :(((
|
nerden başlayabilirim bilmiyorum eşim sadece geçen hafta toprak ve saksı aldı bi sürü ama ne dikebilirim bilmiyorum balkonun rüzgarlı bayaa ama çok güneşli ne tür bitkiler alabilirim yazarsanız... vede bu aylarda dikebilirmiyim bizamanı varmı???
|
Teşekkür ederim:) İlk başlarken bence mevsimlikler olabilir. Arslanağzı, Şeker tabağı, Alisyum güneşe epey dayanıklılar. Mevsimlikler pazarda ya da seralarda 50kr. satılıyor. Siyah poşetlerde köklenmiş olarak satıldığı için toprağını dağıtmadan, saksılarınıza dikebilirsiniz:)
|
çok sağol cnm teşekkürler
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Minyatür yavruağzı ceylanı küçücük bir çelikten yetiştirdim. Yaklaşık 1,5 ay önce büyük dikdörtgen saksıya 2 kökü dikince inanılmaz gelişme gösterdi. Gönül hanıma geçen yaz uğradığımda bir saksıya bu şekilde uygulamıştı ve güneşe çok dayanıklı olduğunu belirtmişti. Hava kapalı ve yağmurlu olduğu için tam renklerini yansıtamıyorum, pembe değil yavruağzı rengindeler, tek kareye resimlerken istediğim gibi sığdıramadım, deli gibi açıyorlar:)
|
1 Eklenti(ler)
Değişik bir yavruağzı , kırçıllı sakız:)
|
Minyatür ceylan gerçekten deli gibi açmış harika görünüyor Füsun hanım'cığım:)
|
1 Eklenti(ler)
Beyaz gül şeklinde sakız:) İlk defa çiçeklendi, sevgili arkadaşım kendi bitkisinden çelik alıp, elime zorla tutuşturmuştu,
|
2 Eklenti(ler)
Değişik iki ceylan:)
|
Ceylan sardunyalarda da renk çeşidi oldukça fazla. Şimdilerde renklerini ediniyorum bende. Geçen gün saydım, on iki renk olmuş elimdekiler :)
|
Sevgili Hakkı bey sizden ne güzeller göreceğiz kimbilir:)
|
Alıntı:
harika bir beyaz. Nefis. Nazar değmez İnşallah. |
Değmez, sizlerin nazarı hiç değmez:)
|
Çeylanlar İzmirde açmış bu gün biz üşüyoruz Tebrikler
|
Sayın ahmeter hoş geldiniz:) Ceylanlar, sardunyalar İzmirde çoştu. Özellikle sizin beğeniniz beni çok mutlu etti, teşekkür ederim:) Saygılar.
|
Tebrikler Füsun Hanım, bunların balkonda olduğuna inanamadım, şimdiye kadar forumda gezdiğim balkonların en güzeli. O bir buçuk ayda büyüyen ceylanları ilk defa gördüm, maşallah, bayıldım. NPK diye bir şey olduğunu da sizden öğrenmiş oldum. Yaşadığımız illerin iklimleri benzerlik gösterdiğinden balkonunuzun sıkı takipçisi olmaya karar verdim. Selamlar...
|
Sn. acemifüsun merhaba,
balkonunuzu gezmekten ne kadar büyük bir keyif aldığımı söylemek isterim. Öyle ki sizin ellerinizde can bulan bu güzel bitkiler, çiçekliler ayrı, zaman zaman fotoğraf karelerinden yakaladığım balkon manzaranızdan hayalimde canlandırdığım çocukluğumun Bostanlısı apayrı bir keyif verdi bana. Güzel İzmir' in imbatını taşıdınız evlerimize, çiçeklerinizin kokularıyla beraber. İnsan zevkle tekrar tekrar, hiç sıkılmadan gezebilir balkonunuzun renkli, keyifli köşelerini. Ellerinize sağlık, emeklerinize sağlık, sevgiyle kalınız. |
Sevgili arapsabunu güzel görüşleriniz için teşekkür ederim:) Sitemizde daha pek çok güzel balkon var, sitemizi gezdikçe rastlayacaksınız:) Bilgiye ulaşınca, emekle ortaya güzellikler çıkıyor:)
|
Sn. kelebek çalısı güzel görüşleriniz, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim:) Türkiye'ye İzmir'e yakında gelmeyi düşünmüyor musunuz?:) Siz bu toprakları, imbatı bile özlemişsiniz:) Geleceğiniz zaman, haberim olursa, sizinle tanışmaktan çok mutlu olurum:)
Yavru vatana, sizlere sevgiler, selamlar.. |
Efendim zarafetiniz için çok teşekkür ediyorum. Bir kaç yıldır İzmir' e gelmek kısmet olmadı. Böyle bir fırsatım olduğunda sizinle tanışmaktan ben de mutluluk duyarım.
K.K.T.C' den Güzel İzmir' e, sizlere saygılar, sevgiler :) |
1 Eklenti(ler)
Bu hafta da leylaklar çok güzeldi:) Pazarda herkesin elinde ya kesme çiçek olarak leylak, ya da güzel çiçeklerini açmış bir leylak fidanı vardı:) Kokuları geldi mi?:)
|
1 Eklenti(ler)
Bu yıl kışlayınca çiçeklendi:)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 287427Campanula çiçeklerle bezendi:)
|
1 Eklenti(ler)
Clematis W.Nike bu yılın ilk çiçeğini açmaya çalışıyor. Tam açılmadan bile nerdeyse elimi kaplıyor:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025