![]() |
Evet haklısınız iklim farkı oldukça fazla. Sadece bir kaç gün aşırı soğuk oluyor rahat davrandığım zamanlarda bedelini ağır ödedim :( Gözünün içine baktığım, bu bahar harika olacak dediğim devasa bir ceylan sardunyam bir gecede öldü. Set yapımına gelince ben saksı altlarında su birikmesin hem de rutubet yapmasın diye tuğlalar koyuyorum. Bitkilere bakmaktan genel görünüme pek önem vermedim.:p
|
Alıntı:
evet bilmezmiyim bende de bayağı arttı ama sizin gibi olamam sanırım eşimde sayemde bel fıtığı oldu :) tekrar ellerinize sağlık |
Alıntı:
Sakız sardunyaların başka renkleride vardı ben üç renk aldım. Güzel renkler. Ceylanlarda vardı çeşit çeşit öyleyken çoğu satıldı dedi. Göremedim yani değişik renkler. Çok güzel koyu bordo vardı. Pazar kurulmadan önce gel dedi çiçekçi. Bir gün önceden serasına gitmek lazım eşim götürürse :))) |
Sevim Hanım sarkan petunya fideleri için benim de aldığım cevaplar hep ya satıldı ya da henüz gelmedi oluyor. Bakalım bir gün denk gelir herhalde. Siz de umarım seraya gider değişik renk sardunyaları gönlünüzce izlersiniz. Belli mi olur belki sadece izlemekle kalmaz değişik renk olursa kucaklar gelirsiniz :))
|
Hakkı bey seraya gidersem çok mutlu olurum tabi ama gidemesemde salı günü erken saatte pazara gideceğim çiçekçinin sergisine. Petunya fidesi bakarım varsa.
|
Gezdiğim en güzel teras....
ellerinize sağlık |
Sayın Hakkı Şen terasınızı gezdim.Terasın güzelliği konumu balkondan ayrı bir güzellik sergilenmesine olanak sağlıyor.Sardunya ve petunyalar çok güzeller.Petunyalar uzadıkça sarkarlar ben Avşadaki balkonumda yetiştirdiğimden biliyorum.çoğaldıkça çok güzel bir görsel sunuyorlar.Terasınızda Sağlıklı ve huzurlu bol çiçekli günler dilerim.
|
Hakkı Bey, bitkilerinizi ne kadar sevdiğiniz nasıl da belli oluyor, tebrik ederim, çok güzel bir teras olmuş.
|
Sayın elifsirin, çok teşekkür ederim. Ziyaretiniz ve beğenileriniz için çok mutlu oldum..
Sayın serilaaa, hoşgeldiniz. Teras çeşit ve adet olarak balkona göre elbette tercih sebebi. Ahh bir de bahçe olsaydı :D Sayın MSaygın, bitkiler, özellikle de imkanlarımdan dolayı saksıda yetişebilen çiçek açan bitkiler, gerçekten çok seviyorum. Dün akşam tatilden döndüm; bir elimde valiz diğer elimde ufak tefek fideler :D Ziyaretinize çok teşekkür ederim. |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 219784
Eklenti 219785 Petunyalar bir kaç günlük ayrılıkta bile çok güzel gelişmişler. Eklenti 219786 Bu yıl ilk kez yetiştirmeyi başarabildiğim ortancam kocaman çiçekleri ve rengiyle çok güzel duruyor. Nisan - mayıs aylarında 3 kez saçı kıbrıs verdim. Eklenti 219787 Beş gün önce çiçeklerini yeni dökmüş biberlerimin ilk ürünlerini bu kadar büyümüş bulmak beni oldukça şaşırttı. |
Çıtır çıtır biberler :)
|
Evet sevgili Dudi; çıtır çıtırlar :)) Ortancaları izmir'de gölge yerlerde bile yertiştirmek oldukça zorken İstanbul'da caddelerde güneşli alanlarda bile yetiştiğini görmek beni çok şaşırtmıştı. Bu işin sırrı ne ola ki? :))
|
Bilmem ki :D Hiç ortanca yetiştirmedim Hakkı bey :D Onada sararsam tamam :D
|
Sevgili Hakkı bey petunyalar rengarenk ortancanız çok güzel bide o biberi dalından koparıp yemek nede lezzetli olur ellerinize saglık herşey çok güzel
|
Hakkı Bey maşallah biberiniz ürün vermiş ne güzel.
İnsan emeğinin ürününü görünce ne büyük haz alır... |
Petunyalar harika şu ortanca işine bende bulaşmak istiyorum çok sevdiğim çiçeklerden biridir ama biraz daha zamanı var:) Benim içinde bol bol seyredin çiçeklerinizi.
|
Hakkı Bey ortancalar hakkında aynı şeyi düşünüyoruz.. Hem de çiçekleri kocaman kocaman oluyor.. Ayrıca çuhalar da İstanbul'da mükemmel gelişiyor, İzmirde de hercai menekşeler.. ;)
Petunyalar sarkan ve sarkmayan diye ikiye ayrılmıyor muydu? :rolleyes: |
Sevgili Hakkı bey petunyalar kısa sürede ne güzel gelişmiş, adeta çoşmuşlar, ellerinize sağlık:) İleriki günlerde yapış yapış olmuyorlar herhalde. Benim denediklerimde bu sorunla karşılaşmıştım.
|
Sevgili periş, nardane ve günebakan çok teşekkür ediyorum.
Sayın selis, dediğiniz gibi çuhalar da İstanbul'da çok güzel oluyor. Bizde hercai menekşenin yanı sıra yer açelyaları da mükemmel oluyor. Geçen sene Karşıyaka'da bol miktarda vardı. Bu yıl nedense fazla görmedim. Petunyaların sarkan cinslerini askılı saksılara dikiyorlar görüntüleri harika oluyor. Sevgili Füsun Hanım, petunyalarda şimdilik yapışkanlık yok. Ama bazılarında yaprak rengi çok açık. Giderek çiçek ve yaprak boyları küçülüyor. Adet olarak fazla olduklarından sağlıklı olanlar yeterince göz dolduruyor. |
Hakkı bey maşallah ne kadar güzeller. görünümde harika merak etmeyin
|
balkon ve teras işi için güneş şart
|
1 Eklenti(ler)
|
Ne süprizmiş ama valla gözlerim bayram etti :D
|
Gerçekten de tam pazar süprizi olmuş çok güzelmiş Hakkı bey:)
|
çok güzeller maşallah ne olur bana da sardunya ve maviş çiçeğinden istiyorum
teşekkürler |
Hepsi birbirinden güzeller elinize sağlık son darbeyide kaktüs vurmuş. Eve gidip ekip dikesim geldi gene.
Kaktüs nedir acaba meyvası olan bir kaktüsmü kimisi yenen meyva veriyormuş diye duymuştum. Tebrik ederim. Hele el yapımı askılık çok şık olmuş (Tahta sopa üzerine minik tahtalı olan) |
saksılarınız da çiçekleriniz de çok güzel... tebrik ediyorum.
|
Sevgili Hakkı Şen terasınız ve bitkileriniz harika ama, Petunyalar,Petunyalar... onlar çok enteresan bir bitki, beyaz duvardan bir fon,kırmızı saksıları içinde, renk,renk,açmış hallerini seyretmek,nedense bana nostalji yaşattırıyor,hüzün,mutluluk,coşku, hepsi bir arada.
Bu saklı cennetinizde mutluluklar eksik olmasın. |
Sevgili Dudi ve sevgili Günebakan, kaktüsün çiçeği bir gün açık kaldı :( İki senedir bende daha yeni çiçek açtığını gördüm iyi ki de pazar günü açtı da doyasıya görmüş oldum .:)
|
Sayın yesterday, bende maalesef sardunya kalmadı diyebilirim sadece ceylan/canan sardunyalardan var mavişler ise tomurcukta yani çiçek açmak üzereler. Ancak sonbaharda köklerden ayırabilirim. Tekrar hatırlatırsanız mutlaka yollarım. Saygılar..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025