![]() |
Çok teşekkür ederim. Ziyaretiniz ve yorumunuz için sağolun sayın mandalinleerik..
|
Sevgili Hakkı bey lisianthusların çiçekleri muhteşem ben bu çiçegin bu kadar gösterişli ve güzel olacagını düşünmemiştim renkleri çok canlı görünüyor ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...
|
Teşekkür ederim sevgili Periş. Ben hep fotoğraflara bakar hayran olurdum. Bu yıl yetiştirmek bana da nasip oldu sonunda.
|
Alıntı:
Menekşelere gübre vermemiştim onlarda birşey yok şükür. Saygılar. |
Sevgili Hakkı Şen,Lisianthuslara bayıldım.Mavişe zaten söylenecek söz yok:) Bu arada 610 nolu mesajda yıldız çadırımın fotoğrafını değiştirdim eskilerini silip son halini yükledim.
Hediyelerinizden haber vereyim;kasımpatılardan eve saksıya diktiklerimden 2 tanesi güzel gelişiyorlar,2 tanesini kaybettim,iş yerindekiler ise çok çok üzgünüm ki sadece 1 tanesi yaşıyor.Kediler sabah sefası ve kasımpatıların üzerinde oynamışlar ve hepsi ezilip kırılmış bir günde.Üstelik hepsi tutmuş ve yerlerini sevmişlerdi.Kırılanları diktim tekrar belki yaşatabilirim diye ama yasatamadim:( Sabah sefasının tohumu var daha seneye tekrar ekeceğim:) Sardunyaların 8 tanesi tuttu, ama 3 tanesini kaybettim, hem de eve dikip hergün gözlerinin içine baktıklarım.Ceylanlarıma çok üzüldüm:( İş yerindekiler ise hepsi çok güzel gelişiyor.Maviş ve yıldız çadırım malum:)Bu arada mavişim 3. çiçeğini açtı:) |
Bu teras bizim bahçeleri sollamış, biberler, domatesler, böğürtlenler, hele de lisianthuslar.
Hakkı bey, emeklerinizi inkar etmemişler, çok sağlıklı görünüyorlar, ellerinize sağlık. |
Hakkı Bey, ben terasta sebzeden geçen yıl vazgeçtim, siz maşallah hasata bile geçmişsiniz. Leş kaktüsü bende de bir kaç tür var, hiçbiri açmadı daha :mad::mad:
Lisilerinize alkış, mavişe sevgiler.. |
Sevgili loveflower fıkra gibi olmuş. O kırıldı diğeri ezildi bu öldü derken elde birşey kalmamış :) Neyse ki kalan sağlar bizimdir. Şaka bir yana, yıldız çadırına şaşırdım ne kadar güzel gelişmiş. Ayrıca yanında duran lilyuma bakıp bakıp imrendim çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Mavişler de seneye inşallah çok güzel ve yoğun çiçekleriyle göz doldururlar.
Ceylanlardan ya da kasımpatlarından bir isteğiniz olursa bildirin lütfen. |
Sevgili Adalet hanım, lisianthusları kesme çiçek olarak çok görürdüm ama topraktaki halini ilk sizin bahçenizde görmüştüm. Bu yıl sayın Kamil beyin sayesinde nihayet ben de yetiştirebildim.
|
Sevgili Vildan hanım, bu yıl bende domatese yeter dedim. Hiç istediğim gibi olmuyor. Yapraklar kıvrılıyor domatesler yanıyor, mantari hastalıklar bir yandan. Önümüzdeki yıl sadece biber dikeceğim bende :)
Leş kaktüsünü şubat-mart gibi bir çelik diktim, köklendikten sonra birden serpilip çiçek bile açtı. Bir arkadaşım çok beğenmiş, yine kendime 1-2 çelik aldım saksıyı hediye ettim. |
1 Eklenti(ler)
Hakkı Bey leş kaktüsü dediğiniz bu mudur? senelerdir iş yerimde bu kaktüsten var ama bir türlü açtığını görmedim. Fazla sulanıyor olabilir. Ya da direk güneşmi istiyor?
Eklenti 235621 |
Evet!..Leş kaktüsü bu benimki 617 no'lu mesajda var. Dallar çok ince kalmış. Belli ki güneşi az görüyor. Daha fazla güneş görmesi gerek. Sulama işini ben bu sıcaklarda kısıtlama yapmıyorum çünkü toprakları çok kuruyor. Normal zamanlarda diğer bitkilere nazaran daha seyrek suluyorum.
|
Alıntı:
Zaten 'öldü' kelimesini değiştirdim, o kelimeyi her okuduğumda rahmetli anneciğim ile babacığım aklıma gelir:( Ürperirim hep.Yazarken o kadar çok bitkilere odaklanmışım ki.Tekrar okuyunca, hiç hoşuma gitmedi. Yıldız çadırım çok güzel gelişti çiçeğini göstermek üzere,heyecanla ve merakla bekliyorum.Yanında poz veren oriental lilium da çok güzel oldu gerçekten,teşekkür ederim.Gören hayran kalıyor,kokusu da çok güzel.Yıldız çadırının boydan fotoğrafını almaya çalışırken lilium da girdi kareye, fotoğrafı biraz kırptım falan ama kıyamadım sonra, o da sayfanızda ayrı güzellik katsın istedim. Eksilen bitkilerim için ince teklifiniz için ayrıca teşekkür ederim ama özel olarak çelik almanıza artık gönlüm razı gelmez.Ceylanlarınıza budama yapıyorsanız eğer, budama sonrası çıkan çeliklerden almak isterim. Balkondaki 2 kasımpatıyı yetiştireyim sonra onlardan çoğaltırım artık. Teşekkür ederim. |
Tamamdır sevgili loveflower, ceylanları biraz daha sonra budayacağım o zaman size haber veririm hem biraz daha dallanıp budaklanmış olurlar. Ama kasımpatılar sadece iki tane kaldıysa birçok rengi sizde yok demektir. Onlardan hemen yollayabilirim. Kasıma kadar çiçek açacak boya gelir. Kış geliyor artık derken capcanlı renkleriyle bahar havası yaşatıyor insana. Ben çok seviyorum kasımpatıları.:p
|
Ben de çok seviyorum ama gerçekten size zahmet vermek istemiyorum.Sizin sayfanızdan seyreylerim artık,hem sizlerin bahçe ve teraslarını gezmek ayrıca büyük keyif.
Zaten ceylanlar için kapınızı çalacağım tekrar. Kasımpatılar için ise hakkımı saklı tutuyorum, bir gün bahçeli bir eve taşındığımda kullanmak üzere:) |
İnşallah diyelim o zaman bahçeli ev hayalinize. Bana da tabii inşallah bahçeli bir ev :)
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Lisianthuslar iyice açtı, artık belli ki son demlerindeler..
|
Muhteşem görünüyorlar Hakkı bey:)
|
Hakkı bey maşallah, müthiş bir terasınız var. Ne ararsanız var, sebzeler, meyveler ile çok güzel ve bakımlı çiçekler. Ellerinize, emeğinize sağlık. Lisileriniz çok güzel...
|
Tek kelimeyle harika rengarenk maşallah ellerinize sağlık...
|
Hakkı Abi mükemmel çiçekler. Bunların bir diğer adı Çin Gülü diye biliyorum doğru mudur? muhteşem renkler. Gerçekten maşallah.
|
Alıntı:
Bu sene kaçırdım ama seneye elimden kurtulamazlar :) |
Son demlerinde olduklarını sanmıyorum. Çiçek açtıktan sonra uzun süre diriliğini koruyor. Solan çiçeği keserseniz yeni tomurcuklar açmaya devam ediyor.
Müthişler... |
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Hakkı Bey sanırım bu yılın lisianthus şampiyonu sizsiniz. Harika açmışlar, muhteşemler.
Bu yılın fideleri mi bu açanlar ? Benim geçen yılki lisilerim 2. yılını yaşıyordu. Hatta bu yıl Limon'un hediyesi olan 3. yıla erişti. Ancak bu yıl başarılı olamadım . Teker teker kaybediyorum. Sizinkiler de inşallah gelecek yıla da yaşarlar. |
Alıntı:
|
Sevgili Vildan hanım lisiler bu yılın fideleri ben yaşatabilir miyim diye düşünürken gerçekten çok güzel açtılar. Kamil bey bir önceki sene lisianthus yetişen toprağa tekrar dikim yapmayın diye yazmıştı. Ben ilk kez lisi aldım belki onun etkisi vardır.
Önümüzdeki yıl için toprak değişimi düşünüyorum köklerine zarar vermeden çıkarıp yeni toprak ilavesiyle aynı yere dikim yapacağım inşallah seneye de bu güzellikleri görürüz. |
Sevim hanım, alkışlar bana değil lisilere :) çok güzeller gerçekten..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025