![]() |
Teras yine gözalıcı,maşallah.Nazar boncuğu varmıydı terasınızda?Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
O mavişlerin diğer kardeşleri de benim balkonumda umarım yakında ben de görürüm bu hallerini.Kaç günde tutuyor maviş? Mineler gerçekten çok güzel gözüküyor,ellerinize sağlık,yine gözümüz şenlendi sayenizde:) |
Teşekkür ederim sevgili loveflower. Nazar boncuğum var evet, hem de kocaman :)
Aslında mavişleri hava biraz daha serinken ayırıp dikmeli. Durgun oldukları dönemi köklenme ile geçiriyor, havanın ısınması ile birlikte atağa kalkıp sürgünler veriyor. Mart ayında dikilen bir fide haziran ayında çiçek açıyor. |
4 Eklenti(ler)
Petunyalar göz doldurmaya başladı. Sarkan cinslerini çok sevdiğim halde; tohumdan yetiştiremiyorum, fide olarak bulamıyorum. Saksıda büyük olanları da ben yetiştirmediğim için istemiyorum :(
Eklenti 215677 Bu da karşıdan bir görüntü. Badana yapma zamanı geldi artık Eklenti 215678 Yakından bakıldığında daha bir güzel Eklenti 215675 Askı yapıp astım belki sarkar :p Eklenti 215676 |
Petunyalara bayılıyorum benim de ordan burdan topladığım petunya tohumları çimlendiler ve çiçeklendiler çok hoşuma gidiyor. Sizinkilerde harika görünüyor:)
|
Sevgili günebakan, geçen sene bayağı bir tohum aldım. Sarkan, minyatür v.s. Ama maalesef çimlendirmeyi başaramadım. O kadar tohum içinden sadece bir tek çimlendi. O da çok sağlıklı büyümedi.
|
Siz bu sefer de benim için tohum toplarmısınız özellikle şu kırmızı ve mavilerden ben çimlendirirsem fideleri paylaşırız:)
|
Seve seve toplarım tabii ki. İnşallah tohum oluştururlar. Ayrıca tohumdan bitki yetiştirenlere gıpta ediyorum. Evimiz kaloriferli olmadığı, eşim ve ben de çalıştığımız için evde tohum çimlendirecek uygun ısı sorun oluyor. Hava ısınınca da zaten iş işten geçiyor. Bu yüzden bir çok bitkiyi fide halde alıp dikiyorum.
|
Ben bazı bitkilerin her renginden olsun istiyorum ama o kadarını elde etmem mümkündeğil malum maddiyat ama sağolsun sizin gibi birçok arkadaş çiçeklerinin tohumları hiç esirgemiyorlar. Ayrıca ben zaten tohumdan bitki yetiştirmeyi çok seviyorum bu sene de oldukça başarılı sayılırım:)
|
Sn Hakkı Şen elinizi değdirdiğiniz her şeyi güzelleştiriyorsunuz petunyalarında yakında büyüyüp serpilip,ceylanları sardunyaları geçeceğine inanıyorum.Bence onlara verdiğiniz sevgide çok önemli hepsi harikalar saygılar.
|
Alıntı:
Kırmızı beyaz müthiş uyumlu olmuş. |
Hakkı Bey,
Daha önce nasıl gezinmedim, nasıl görmedim bu güzellikleri.Tek kelimeyle muhteşem bir teras, yeryüzünde bir cennet yaratmışsınız. Yüreğinize sağlık., kutluyorum sizi. Hepsi bakımlı, hepsi sevgi dolu. İzmir'de teras katta ne güzel korumuşsunuz sardunyalarınızı. Adana 30 dereceyi görmeye başladı. Üzülerek bakıyorum sardunyalarıma, bu yaz da kaybedecek miyim diye. Nasıl koruyabiliyorsunuz bu güzelliği? |
Sevgili Hakkı bey petunyalar rengarenk çok güzel maşallah elinize saglık
|
Sayın türkansultan, güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Ben de çok inanıyorum. Bitki bakımı sevgiyle başlar.
|
Sayın nardane, ziyaretinize teşekkür ederim. Bakalım ilerleyen zamanlarda bu mineler daha da çoğalabilir. :) Yaz kış çiçekli olmaları çok güzel.
|
Sayın maki01, terasıma hoşgeldiniz. Öncelikle güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
Terasa bir ağ gölgeleme yaparak onları kızgın güneşten korumaya çalışsam da çok yeterli geldiğini sanmıyorum. Maalesef gölge bile sıcak oluyor. Burada okuduğum bilgilerle sardunyaların fazla sulanmaması gerektiğini öğrendim. Normal sardunya ve sakızlar için doğrudur. Ama canan sardunyalar öyle değil, her gün suluyorum. Eskiden sokağımızda bahçeli evler vardı. Ağaç gölgelerinde yetiştirilen küpeler, pencerelerde tenekeler içinde sardunyalar buralarla özdeşmiş bitkilerdi. Giderek azalsa da hala bir-kaç evde bu görüntülere rastlayabildiğim için kendimi şanslı sayıyorum. Gün geçmiyor ki müstakil bir ev yıkılıp yerine önünde bir metre bile bahçesi olmayan bir apartman dikilsin. |
Sevgili periş, önceden petunyalar mevsimlik diye hiç ilgilenmezdim. Sonra bunun hata olduğunu anladığımdan beri her bahar mutlaka gördüğüm renklerinden ediniyorum. Arada zayiatlar olsa da yaz boyu çiçekli olmaları çok güzel.
|
Vay be! Gözlerime inanamadım, o kasımpatılar ne öyle (ayıptır sülemesi delisiyimdir). İçimden ağlamak geldi, benim niye böyle güzel çiçeklerim olmuyor bir türlü, uğraşıyorum didiniyorum, anca hayatta tutabiliyorum bazılarını tutamıyorum bile :( Burdan öğrendiğim her şeyi yapıyorum, asitli suysa asitli su, tatlı suysa tatlı su, güneş, gölge, sevgi... Daha ne istiyorlar! Ama yok!
Delirecem... Hakkı Bey size ne kadar özendim ve yerinizde olmak istedim bilemezsiniz:) |
Sayın Suz-i Dilara, terasıma hoşgeldiniz. Kasımpatılar için ne yapıyorum?
Önce bahçe toprağı ve gübre karışımı bir saksıya dikiyorum. Sonrasında 15-20 gün kadar kendi haline bırakıyorum. Baktım ki bir gelişme yok; başlıyorum gezdirmeye şu anda bulundukları yer ideal. O yüzden hep aynı yere alıyorum onları. Büyük bir bidon var içinde bir kısım koyun-keçi gübresi olan o bidondaki su ile hepsini suluyorum. Tekrar çeşmeden doldurup ertesi gün de o suyu kullanıyorum. Böceklenme olursa ki çok sık oluyor, insektisit kullanıyorum. Hepsi bu kadar. :) Sonra kasım ayında çiçeklerini beklemek kalıyor. |
Bu terasta bir tılsım var. Ne zaman gezsem bitkiler gözüme çok güzel ve sağlıklı gözüküyor. Ellerinize sağlık sn. Hakkı Şen.
|
merhaba,
siteye girdiğimde bakmadan çıktığım teraslardan biri terasınızda şenlik var hepsi çok güzeller emeğinize sağlık |
Terasınızı gördükçe daha çok çiçek ekesim geliyor.Ellerinize sağlık
Ama toprağı terasa çıkartmakta çok zor oluyor :) Kim tutar beni |
Bayıldım petunyalarınıza hemen bugün bir kaç petunyada benim terasa gelecek galiba. Gerçi o kadar çoğaldiki türler delimisin olum diyorum ama görüncede dayanamıyorum. Ben maşallah diyeyim. İyi güneler.
|
Petunyalar çok güzel Hakkı bey. Dün bizim çiçekçide sarkan petunyalar vardı. Pastel renkler saksıda salkım salkım. Diğerlerindende çok güzel renkler çeşit çeşit:). Ama ben kredimi sakız sardunyalardan yana kullandığım için petunya alamadım:(
|
Sayın sariefe, ben de ziyaretinize çok memnun oluyorum. Değerli satırlarınızla yüreklendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Alıntı:
|
Sayın fmerry, ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Toprağı terasa bir günde çıkarmayın :p Zamanla saksılar, tenekeler bir bir artıyor.
Alıntı:
|
Sayın Serkan Bey, petunyaları ben de çok seviyorum. Bol bol dikmeli yaz boyu çiçekli olmaları çok harika. Herkese tavsiye ederim. Ani kayıplara karşı beğendiğiniz renklerden fazla dikin, saygılar..
Alıntı:
|
Sevim Hanım bahsettiğiniz sarkan petunyalar fide halde mi satılıyordu? Ben bir türlü edinemiyorum. Sakız sardunya tabii ki kalıcı yatırım olmuş. :p
Alıntı:
|
Hakkı Bey terasınız yine formunda maşallah.
Gölgeliği farkettim fotoğrafta. Sürekli açık mı duruyor. Ben yaz gelince açıp sonra topluyorum. Artık zamanı geldi galiba. |
Sevgili Vildan Hanım, gölgeliği geçen yaz yaptım ve o günden beri duruyor. Toplamak açıkçası biraz zor geldi :( Gölgeleme oranı bana göre yeterli değil diye düşünüyorum. O yüzden gözden çıkarmıştım ama hiç bir şey olmadı aynen duruyor. Saygılar..
Alıntı:
|
İzmir'de iklim farkı dolayısıyla toplamak çok da gerekli olmayabilir tabii. Bu arada farkettim, geçtiğimiz günlerde yaptığım tuğla üzeri setler de sizinkinin neredeyse aynı, tek fark tuğlaların delikli tarafını yere getirdim. Tabii saksı sayısı kontrolden çıkınca temizlik için bu çare gelmişti aklıma, setin altından süpürüp yıkamak daha kolay olacak.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025