agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Hakkı Şen / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/15479.htm)

loveflower 09-05-2011 09:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 800556)
Adres bilgilerinizi özel mesaj olarak yollarsanız hiç de zahmet olmadan en kısa zamanda yollarım. :p

Çok ama çok teşekkür ederim.Sizin de İstanbul'dan, benden istediğiniz birşey olursa lütfen söyleyin.

nardane 09-05-2011 19:34

Sevgili Hakkı Şen terasınızdan güzellikler parlıyor.
Ceylanlarınız muhteşem , ne desem ne yazsam az kalır.
Kesinlikle bu ceylanlardan edinmeliyim.Sardunya cinslerini çok seviyorum.
Dolu dolu renk rek sardunyalerim ,ceylanlarım olsun istiyorum.
Çocukluğumda rengarenk çiçeklerin olduğu bir evde büyüdüm.Terasınızı gördükçe o güzellikleri çağrıştırıyor.
Muhteşem güzellikleriniz için teşekkürler...
Selamlar...

Hakkı Şen 09-05-2011 21:38

Sevgili nardane güzel sözleriniz için teşekkürler. Ceylanlar şu an hemen hemen bütün çiçeklerini açmış durumda. Bugün biraz çelik alayım dedim ama inanın çok zorlandım. İzin verin bu güzellikleri doya doya izleyelim sonrasında tabi ki paylaşırız.

mandalina 10-05-2011 12:24

Sn Hakkı bey, burası cennet gibi harika bir yer.Maşallah Allah nazarlardan korusun.Özellikle sardunya ve ceylanlarınız beni mest etti.Bir balkonun veya terasın bu kadar güzelleşebileceği aklıma bile gelmezdi.Bu nasıl bir renk cümbüşü nasıl bir çiçek çeşitliliği.Yakında olsaydınız görmeye gelirdim inanın.Resimlerinizin her bir karesine tek tek ve imrenerek baktım.İnsanın o terastan ayrılası gelmez.Güzel günler geçirmeniz dileğiyle.

Hakkı Şen 10-05-2011 16:12

Çok teşekkür ederim sayın mandalina.. Bence de bitki sayısı biraz fazla oldu. Yeni bir bitki edindiğimde artık gizli saklı götürüyorum görenler "iyice kafayı kırdı" diyorlar :))

loveflower 10-05-2011 19:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 801502)
Çok teşekkür ederim sayın mandalina.. Bence de bitki sayısı biraz fazla oldu. Yeni bir bitki edindiğimde artık gizli saklı götürüyorum görenler "iyice kafayı kırdı" diyorlar :))

Sevgili Hakkı Şen,endişe etmeyin yalnız değilsiniz:)Aynı cümleleri sanırım benim için de söylüyor küçük balkonumda yetiştirmeye çalıştığım çiçeklerimi görenler.Keşke kafayı kırdı diye düşünenler de böyle güzelliklerle kafayı kırsa:)

Zahmetlerinize,emeğinize tekrardan çok çok teşekkür ederim,.Ellerinize,emeğinize sağlık.Nasıl teşekkür edeceğimi bilemedim.Sizin gibi güzel bakacağım çiçeklerinizin yavrularına,umarım seneye güzel çiçeklerini fotoğraflarını çeker gösterebilirim size:)Seneye belki benim ceylanlarım da çelik alınacak kıvamı gelir ve ben de sizin gibi paylaşırım arkadaşlarla bu güzellikleri:)

Hakkı Şen 10-05-2011 19:49

Burada yalnız olmadığımın farkındayım sevgili loveflower :)

Kasımpatının dikimi konusunda pek bir önerim yok. Ben bahçe toprağı ve koyun/keçi gübresi karışımına dikiyorum. Güneş alan bir yerde olmasına dikkat ediyorum. Ayrıca, 7-10 gün kadar yerini değiştirmiyorum. Baktım ki keyifsiz daha canlı olan bitkilerin yanına taşıyorum. Burası daha uygundur düşüncesiyle.

loveflower 10-05-2011 19:54

Teşekkür ederim arada bilgilerinize başvuracağım iznizle.

acemifüsun 10-05-2011 21:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 801502)

Ceylanlar, sardunyalar harika Hakkı bey, bence her türlü yakıştırmaya değer:) Ben de eve çiçek, toprak taşırken komşulardan gizli saklı götürmeye çalışıyorum:))

Hakkı Şen 10-05-2011 21:45

Evet Füsun Hanım aynen dediğiniz gibi. "her türlü yakıştırmaya değer" Akşam işten gelip kahvemi içerken çiçeklerimin arasında duyduğum huzurun değeri paha biçilmez. :)

selis 11-05-2011 17:28

Bu başlığı açalı tam 2 yıl olmuş.. Her şey ne kadar da değişmiş.. Sabır ve zaman.. Ne söylense yetmez.. Rengarenk olmuş her yer.. ;) Elinize sağlık..

Hakkı Şen 11-05-2011 20:19

Çok teşekkür ederim sayın selis.:)

loveflower 12-05-2011 18:18

2 Eklenti(ler)
Sayın Hakkı Şen çeliklerim bugün geldi.Hepsi gayet iyi durumdaydı:) O kadar özenli hazırlayıp paket yapmışsınız ki mavişler,sardunyalar,kasımpatılar hiç bozulmadan elime ulaştı.

Eklenti 211510

Ve yerlerine geçtiler size merhaba demeye geldiler.

Eklenti 211511

Yarın dikeceğim kalan sardunyaları,kasımpatıları ve mavişlerimi suyla buluşturdum.Yarın da onların yerlerini hazırlayıp dikeceğim.
Çok teşekkür ederim çelikler,kargo ve emeğiniz için.

serkan_istanbul 12-05-2011 18:43

Iyi akşamlar

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveflower (Mesaj 802886)
sayın hakkı şen çeliklerim bugün geldi.hepsi gayet iyi durumdaydı:) o kadar özenli hazırlayıp paket yapmışsınız ki mavişler,sardunyalar,kasımpatılar hiç bozulmadan elime ulaştı.

Eklenti 211510

ve yerlerine geçtiler size merhaba demeye geldiler.

Eklenti 211511

yarın dikeceğim kalan sardunyaları,kasımpatıları ve mavişlerimi suyla buluşturdum.yarın da onların yerlerini hazırlayıp dikeceğim.

çok teşekkür ederim çelikler,kargo ve emeğiniz için.

güle güle büyüsünler. Biraz dha derin dikseydiniz keşke sardunyaları.

Hakkı Şen 12-05-2011 19:25

Sayın loveflower beğenmenize sevindim. İnşallah hepsi tutar da sizin de emekleriniz boşa gitmez. Tutmayan olursa üzülmeyin yerine yenilerini yollarım.

Sayın serkan_istanbul sardunya çeliklerinin bazıları biraz uzundu. Saksı yüksekliği de sanırım yeterli gelmedi.

loveflower 12-05-2011 20:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 802940)
Sayın loveflower beğenmenize sevindim. İnşallah hepsi tutar da sizin de emekleriniz boşa gitmez. Tutmayan olursa üzülmeyin yerine yenilerini yollarım.

Sayın serkan_istanbul sardunya çeliklerinin bazıları biraz uzundu. Saksı yüksekliği de sanırım yeterli gelmedi.

Sayın Hakkı Şen ve sayın serkan_istanbul,aslında saksı yüksekliğine göre daha derine dikebilirdim ama sanırım ben hata yaptım dikerken,daha derine dikmem daha uygunsa öyle yapayım.

serkan_istanbul 12-05-2011 20:25

Bende çelikten yetiştiriyorum sardunya derin dikiyorum daha sağlıklı geliştiklerini düşünüyorum. Birde çok sulamıyorum ilk etapta çürüyolar. Daldan kırıp hemen dikmiyorum bekletiyorum. Hemen tutuyolar nereye daldırsam orda açıyolar sadece kışın kapalı ortama taşıyıp ilk baharda buduyorum komşularımada dağıtıyorum.

loveflower 12-05-2011 22:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 802991)
Bende çelikten yetiştiriyorum sardunya derin dikiyorum daha sağlıklı geliştiklerini düşünüyorum. Birde çok sulamıyorum ilk etapta çürüyolar. Daldan kırıp hemen dikmiyorum bekletiyorum. Hemen tutuyolar nereye daldırsam orda açıyolar sadece kışın kapalı ortama taşıyıp ilk baharda buduyorum komşularımada dağıtıyorum.

Sayın serkan_istanbul çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.Ben yanlış yapmışım öyle gözüküyor.Kalan diğer sardunyaları kaç gün bekletmeliyim suda?

Hakkı Şen 13-05-2011 07:21

Günaydın loveflower sardunyaları suda bekletmeyin. Zaten kargoda iki gün beklediler bu zaman yeter onlara. Dikim işlerini tamamladığınızda bir iki gün gölgede tutun. Daha sonra güneş gören bir yere alırsınız. Ben öyle yapıyorum. Bilginiz olsun..:)

Hakkı Şen 13-05-2011 07:24

Ayrıca, Serkan Bey ilkbaharda budama yaptığını yazmış. Ben sardunyalarıma sonbaharda budama yaparım. Çünkü ilkbahar çiçeklenme dönemidir ve filizlerin uçları çiçeklenir. Bunları da kırıp alırsak çiçekler az açar. Bunlar da benim tecrübelerim

loveflower 13-05-2011 07:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 803170)
Günaydın loveflower sardunyaları suda bekletmeyin. Zaten kargoda iki gün beklediler bu zaman yeter onlara. Dikim işlerini tamamladığınızda bir iki gün gölgede tutun. Daha sonra güneş gören bir yere alırsınız. Ben öyle yapıyorum. Bilginiz olsun..:)

Günaydın Hakkı Şen,teşekkür ederim,sudan çıkarıyorum o halde hemen.Saksı toprağına dikmek durumunda kalacağım bu durumda.Sorun olur mu? Zira bahsettiğiniz koyun veya keçi gübresini alamadım henüz.Haftasonu eminönüne gidip oradan temin etmeye çalışacaktık.Yanlış birşey yapıp o kadar zahmetle bana ulaştırılan ceylanlarıma birşey olsun istemiyorum.

Hakkı Şen 13-05-2011 08:02

Hiç bir sorun olmaz merak etmeyin. Burada bekletmekten kasıt suda değil. Bir gün kadar dışarıda bekletmek. Sizin çelikler zaten beklediği için bu durum gereksiz. Bahçe toprağına dikin, tutsunlar daha sonra gübre ilave edin. Yeni dikilen fideler ve çelikler için gübre yakıcı olabiliyor. Bu sebeple gübre için acele etmenize gerek yok.

Saksının tabanına bir-iki parmak yüksekliğinde çakıl taşları ya da strafor köpük parçaları kırarak yerleştirin tabanda su birikmemesini ve toprağın hava almasını sağlamış olursunuz. Hem de topraktan biraz tasarruf edersiniz. :)

Hadi kolay gelsin...

Hakkı Şen 13-05-2011 08:04

Bu arada bekletme sardunyalarda yapılır. Kasımpatı ve diğerleri yerlerine geçinceye kadar suda beklesin.

loveflower 13-05-2011 09:11

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

loveflower 13-05-2011 09:24

Nerdeyse unutuyordum.Maviş başlığının hepsini okudum,bilgileri aldım ama yine de sorum var:Gönderdiğiniz mavişlerin hepsini aynı saksıya mı dikmeliyim ve eğer aynı saksı olursa ölçüleri nasıl olmalı?

Hakkı Şen 13-05-2011 09:36

Mavişlerinizi tek saksıya dikecekseniz 40cm gibi dikdörtgen saksı kullanın. 4-5 cm aralıklarla dikebilirsiniz. Güneş ve suyu sever. Gübreli bahçe toprağı da idealdir.

Veya; her birini küçük saksılara 0,5 kg.lık yoğurt kaplarına falan dikin, serpilip gelişenleri toprağı ile birlikte bir boy büyük saksıya alırsınız.

Hakkı Şen 14-05-2011 15:35

5 Eklenti(ler)
Bugüne ait birkaç görüntü.

Hakkı Şen 14-05-2011 17:17

2 Eklenti(ler)
Bir başka petunya ve geçen sene pet şişeye diktiğim verbana

nardane 14-05-2011 20:50

Terasınız muhteşem Hakkı Şen ,nasıl güzel bir manzara müdavimi oldum artık.
Emek olmadan bu güzellikler asla olmaz, ellerinize sağlık.
Komşularınızdan bu manzara gözleniyorsa eminim ki gözlerini alamıyorlardır.
Sizin terası ziyaret ettikçe bende coşuyorum.Minik minik 5-6 çelikte ben diktim.
Gelişecekleri günleri heyecanla bekliyorum,yaprakları bile mis gibi kokuyor.
Pet şişedeki bitkinizden adını bilmeden köküyle almıştım.Ancak Adana'dan yaptığı yolculuk sonrasında canlandıramadım maalesef o gün çok sıcaktı.
Ayrıca pet şişe tasarımınız süper.Pet şişede toprak güneşten etkilen miyor mu ?
Bende galla soğanını bende şeffaf şişeye bırakmıştım toprak güneşte kalıyor dediler.
Ne derece doğru bilemiyorum.

Yaylacı 15-05-2011 00:18

Teras Çiçekliği

Hakkı bey, terasınız mükemmel, çiçekleriniz birer harika. Tabi ki sizin emeklerinizle birlikte güzelliklere güzellik katmışsınız. Ellerinize emeğinize sağlık.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025