![]() |
Maşallah Hakkı bey ne kadar güzel açmış.Sizin terasın hayranlarından biriyim bütün çiçeklerinizi görmek istiyorum.Bizi bu güzelliklerden mahrum etmeyin saygılar.
|
Maşallah Hakkı bey kırılan bir dal bu hale geliyorsa süper oluyormuş:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Hakkı bey bende bodrum papatyası var çiçekleri artık solmaya başladı. Bir dal kırılınca bende suya koydum. Fakat sanki ölüyor, siz kırılan dalı nasıl köklendirdiniz?
|
Sevgili elifnaz, direkt olarak toprağa diktim. Siz de öyle yapın bence. Bodrum papatyası da arsız bir bitkidir. Bu mevsimde kısa bir sürede kökleneceğini sanıyorum. Kolay gelsin..
|
Teşekkürler bende öyle yapayım sizce solan çiçekleri koparmalımıyım yosa dalındamı kalsınlar? Bu arada sizin papatyalara bayıldım maşallah çok güzeller.
|
Çiçekleri koparın hatta canlı solmamış olanlar bile varsa onları da alın ki bitkiyi yormasın kök oluşumuna harcasın enerjisini.
|
Papatyalara ıslık çalıyorum buradan :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Elinize sağlık Hakkı bey hepsi çok güzel,papatyalarınıza iyi bakın,üç gün önce bir seradan,eşimin en sevdiği bitkilerden biri olan papatya alayım dedim,inanmazsınız,sizinkinin beşde biri kadarına 85 TL dedi,sayın Yener bey'de yanımdaydı donduk kaldık,meğer papatyalar,orkideden'de kıymetliymiş bu mevsim :)
|
Bazen böyle uçuk kaçık fiyatlarla karşılaşabiliyoruz sayın ykolko.. Halbuki kendi yetiştirdiklerimiz paha biçilmez oluyor gözümüzde. Biri bunu bana sat dese asla satmam. Ama çok beğenen biri olduğunda da al senin olsun ne olacak demekten de geri kalmıyoruz :)
|
Sevgili Hakkı Şen , gidip gelip terasınıza uğruyorum , geri dönüyorum .
Yeni güzellikleri bekliyoruz. |
Sevgili nardane en yakın zamanda ceylan sardunyaların fotoğraflarını yükleyeceğim. Belki bugün akşam belki de yarın :)
|
Alıntı:
Enfes bir güzellik. Karşısında saatlerce oturup, çay içebilirm. Ben böyle bir saksıyı balkona koysam, hanım biraz bozulur. Çamaşır asacak yer bulamayacağı için. |
Teşekkür ederim sayın Toprak. Haklısınız boyutları biraz büyük :) Şükürler olsun ki terasta. Balkonda olsa ben de evden kovulurdum herhalde :)
|
5 Eklenti(ler)
İşte ceylan sardunyalarım..
|
5 Eklenti(ler)
Ve devamı..
|
Ceylanlara bayıldım ellerinize sağlık.
|
1 Eklenti(ler)
Bir tane daha kalmış :)
|
Ceylanların saksısını büyük tutmamız daha iyi sanırım, doğru mu?
|
1 Eklenti(ler)
Bu da sonuncusu..Toplamda 12 renk var henüz rengini göremediğim 1 tane kaldı.:)
|
Çok güezelleeeer, ellerinize sağlık Hakkı bey, maşallah diyorum.
|
Alıntı:
|
Maaşallah,
Güle güle büyütün Ceylanlarınızı. Bende sadece 1 tane Ceylan gözü, 4 tane de aynısından Çilli pembe top sardunyam var. Bunların tohumları diğer saksılara, hatta komşumun saksılarına sıçrıyorlar. Geçen sene sakız sardunya koparmıştım teyzemin yazlığından, ama sonbahar olduğu için tutturamadım. Bu sene bir daha deneyeceğim. |
Alıntı:
|
Maşallah ne kadar güzel çiçeklenmişler.
|
merhaba,
ankarada yaşıyorum. sizlere sardunyalarla ilgili bir şey sormak istiyorum. aşağıda linkleri olan fotoğraftaki sardunyaları daha önce avrupa ülkelerinde görmüştüm. geçen yaz istanbulda direklerden sarkıyordu. birkaç hafta önce alibeyköyde istanbul ağaç aş ye giderken yön tabelasının altındaki saksıda bunları görünce çok sevindim. ancak sevincim kısa sürdü. ne yazık ki kalmamıştı. oradaki görevli yalınkat sardunya dedi bana. gördüğüm her seraya soruyorum, sakız sardunya falan diyorlar, ama bunların çiçekleri top top değil. öyle olsa bile farklı bir alt türü olmalı. ingilizce de ivy geranium olabilir. bazı kaynaklarda da alpine geranium diye geçiyor. sonuç olarak bu sardunyaların bizdeki adı ne ve nereden bulabilirim, yardımınızı rica ediyorum. teşekkürler, şimdiden Wheeler Farm Gardens What grows there?: Ivy Geranium 'Lila Compact' Ivy Geraniums Plants for Hanging Baskets |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025