agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Hakkı Şen / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/15479.htm)

türkansultan 09-04-2012 20:02

Maşallah Hakkı bey ne kadar güzel açmış.Sizin terasın hayranlarından biriyim bütün çiçeklerinizi görmek istiyorum.Bizi bu güzelliklerden mahrum etmeyin saygılar.

günebakan 09-04-2012 20:27

Maşallah Hakkı bey kırılan bir dal bu hale geliyorsa süper oluyormuş:)

Hakkı Şen 10-04-2012 08:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi türkansultan (Mesaj 943663)
Maşallah Hakkı bey ne kadar güzel açmış.Sizin terasın hayranlarından biriyim bütün çiçeklerinizi görmek istiyorum.Bizi bu güzelliklerden mahrum etmeyin saygılar.

Sevgili türkansultan, çok teşekkür ederim. Bende sizin balkonunuz ve sardunyalarınızın hayranıyım. Biliyorsunuz ki benim terasımda kasımpatı çoğunlukta bunun yanı sıra ceylan sardunyalarım var. Sardunyalar bu yıl biraz cılız kaldılar. Önümüzdeki günlerde çiçekleri tamamen açmış olacak o zaman yine fotoğraf ekleyeceğim. Ayrıca petunya yetiştirmeyi seviyorum, henüz dikmedim petunyaları. Geçen gün petunya almaya gittim zam yapmışlar :) Kızdım almadım.. Onun dışında şimdilik bir gelişme yok Türkan hanım. Ziyaretinize teşekkürler, saygılar.

Hakkı Şen 10-04-2012 08:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 943689)
Maşallah Hakkı bey kırılan bir dal bu hale geliyorsa süper oluyormuş:)

Sevgili günebakan, geçen sene tam da bu aylarda işyerinde yan komşumuzda vardı bu papatyadan. Biri yanından geçerken farkında olmadan bir dalını kırmış. Ben de çelik istemekten kurtuldum o çeliği aldım :) Şimdi ondaki kurumuş, ben çelik vereceğim :) Buradaki mesajda bir kaç ay önceki hali var.

elifnaz 10-04-2012 09:20

Hakkı bey bende bodrum papatyası var çiçekleri artık solmaya başladı. Bir dal kırılınca bende suya koydum. Fakat sanki ölüyor, siz kırılan dalı nasıl köklendirdiniz?

Hakkı Şen 10-04-2012 09:23

Sevgili elifnaz, direkt olarak toprağa diktim. Siz de öyle yapın bence. Bodrum papatyası da arsız bir bitkidir. Bu mevsimde kısa bir sürede kökleneceğini sanıyorum. Kolay gelsin..

elifnaz 10-04-2012 09:26

Teşekkürler bende öyle yapayım sizce solan çiçekleri koparmalımıyım yosa dalındamı kalsınlar? Bu arada sizin papatyalara bayıldım maşallah çok güzeller.

Hakkı Şen 10-04-2012 09:39

Çiçekleri koparın hatta canlı solmamış olanlar bile varsa onları da alın ki bitkiyi yormasın kök oluşumuna harcasın enerjisini.

Dudi 10-04-2012 09:50

Papatyalara ıslık çalıyorum buradan :)

Hakkı Şen 10-04-2012 09:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 943979)
Papatyalara ıslık çalıyorum buradan :)

Yakışır kardeşime :))

elifnaz 10-04-2012 10:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 943965)
Çiçekleri koparın hatta canlı solmamış olanlar bile varsa onları da alın ki bitkiyi yormasın kök oluşumuna harcasın enerjisini.

Tamam anladım çok teşekkür ederim:)

ykolko 10-04-2012 17:15

Elinize sağlık Hakkı bey hepsi çok güzel,papatyalarınıza iyi bakın,üç gün önce bir seradan,eşimin en sevdiği bitkilerden biri olan papatya alayım dedim,inanmazsınız,sizinkinin beşde biri kadarına 85 TL dedi,sayın Yener bey'de yanımdaydı donduk kaldık,meğer papatyalar,orkideden'de kıymetliymiş bu mevsim :)

Hakkı Şen 11-04-2012 07:34

Bazen böyle uçuk kaçık fiyatlarla karşılaşabiliyoruz sayın ykolko.. Halbuki kendi yetiştirdiklerimiz paha biçilmez oluyor gözümüzde. Biri bunu bana sat dese asla satmam. Ama çok beğenen biri olduğunda da al senin olsun ne olacak demekten de geri kalmıyoruz :)

nardane 22-04-2012 12:25

Sevgili Hakkı Şen , gidip gelip terasınıza uğruyorum , geri dönüyorum .
Yeni güzellikleri bekliyoruz.

Hakkı Şen 23-04-2012 10:29

Sevgili nardane en yakın zamanda ceylan sardunyaların fotoğraflarını yükleyeceğim. Belki bugün akşam belki de yarın :)

toprak 23-04-2012 19:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 943615)
Geçen yıl kırılan bir daldı bu yıl göz kamaştıran bir güzel..

Enfes bir güzellik.
Karşısında saatlerce oturup, çay içebilirm.

Ben böyle bir saksıyı balkona koysam, hanım biraz bozulur.
Çamaşır asacak yer bulamayacağı için.

Hakkı Şen 23-04-2012 22:03

Teşekkür ederim sayın Toprak. Haklısınız boyutları biraz büyük :) Şükürler olsun ki terasta. Balkonda olsa ben de evden kovulurdum herhalde :)

Hakkı Şen 23-04-2012 22:08

5 Eklenti(ler)
İşte ceylan sardunyalarım..

Hakkı Şen 23-04-2012 22:13

5 Eklenti(ler)
Ve devamı..

elifnaz 23-04-2012 22:20

Ceylanlara bayıldım ellerinize sağlık.

Hakkı Şen 23-04-2012 22:21

1 Eklenti(ler)
Bir tane daha kalmış :)

elifnaz 23-04-2012 22:25

Ceylanların saksısını büyük tutmamız daha iyi sanırım, doğru mu?

Hakkı Şen 23-04-2012 22:26

1 Eklenti(ler)
Bu da sonuncusu..Toplamda 12 renk var henüz rengini göremediğim 1 tane kaldı.:)

aheste 23-04-2012 22:27

Çok güezelleeeer, ellerinize sağlık Hakkı bey, maşallah diyorum.

Hakkı Şen 23-04-2012 22:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elifnaz (Mesaj 952451)
Ceylanların saksısını büyük tutmamız daha iyi sanırım, doğru mu?

Sevgili elifnaz, evet ben ceylanların saksılarını büyük tuttum ama iyi mi ettim kötü mü bilemiyorum. Daha küçük saksılarda başlayıp daha iyi bir form verilebilir diye düşünüyorum. Kökler geliştikçe birer numara büyük saksılara aktarıp toprak ilavesi yapmak daha mantıklı geliyor bana.

toprak 23-04-2012 22:53

Maaşallah,
Güle güle büyütün Ceylanlarınızı.

Bende sadece 1 tane Ceylan gözü, 4 tane de aynısından Çilli pembe top sardunyam var. Bunların tohumları diğer saksılara, hatta komşumun saksılarına sıçrıyorlar.

Geçen sene sakız sardunya koparmıştım teyzemin yazlığından, ama sonbahar olduğu için tutturamadım. Bu sene bir daha deneyeceğim.

Hakkı Şen 24-04-2012 08:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi toprak (Mesaj 952478)
Geçen sene sakız sardunya koparmıştım teyzemin yazlığından, ama sonbahar olduğu için tutturamadım. Bu sene bir daha deneyeceğim.

Sakız sardunyaları ben çözemedim sayın Toprak. Bende sadece bir tane kaldı. İzmir'in kışı pek sert geçmez o yüzden sakız sardunyalarım kışın plastik gibi yaprakları oluyor, tam çiçeklenecekleri zaman yapraklar dökülüyor kuru dalların ucunda çiçekler güzel olmuyordu. Ondan sebep onlardan vazgeçtim :(

serkan_istanbul 24-04-2012 08:30

Maşallah ne kadar güzel çiçeklenmişler.

yalınkat 25-04-2012 09:59

merhaba,
ankarada yaşıyorum. sizlere sardunyalarla ilgili bir şey sormak istiyorum. aşağıda linkleri olan fotoğraftaki sardunyaları daha önce avrupa ülkelerinde görmüştüm. geçen yaz istanbulda direklerden sarkıyordu. birkaç hafta önce alibeyköyde istanbul ağaç aş ye giderken yön tabelasının altındaki saksıda bunları görünce çok sevindim. ancak sevincim kısa sürdü. ne yazık ki kalmamıştı. oradaki görevli yalınkat sardunya dedi bana.

gördüğüm her seraya soruyorum, sakız sardunya falan diyorlar, ama bunların çiçekleri top top değil. öyle olsa bile farklı bir alt türü olmalı. ingilizce de ivy geranium olabilir. bazı kaynaklarda da alpine geranium diye geçiyor.

sonuç olarak bu sardunyaların bizdeki adı ne ve nereden bulabilirim, yardımınızı rica ediyorum.

teşekkürler, şimdiden

Wheeler Farm Gardens

What grows there?: Ivy Geranium 'Lila Compact'

Ivy Geraniums Plants for Hanging Baskets

nuray topcu 25-04-2012 10:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 952453)
Bu da sonuncusu..Toplamda 12 renk var henüz rengini göremediğim 1 tane kaldı.:)

gördüm de böylelerini hiç görmedim.maşaallah.hangisine bakacağımı şaşırdım.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025