![]() |
Benim mavişimin durumu da aynı. 3 ay geçti ve 6-7 tane çok küçük yaprak verdi. O yapraklar hiç gelişmedi öylece duruyorlar. Toprağı çok çabuk kuruyor, suluyorum sürekli. Acaba maviş için bir formül bilen var mı? Bu sayfadaki o maviş de neydi öyle, resmen çıldırmış. Bizimki de öyle olsun değil mi ama ?
|
Sevgili Asuman hn. ve sevgili Zühre hn.
Maviş için özel bir şey yapmadım. Normal bahçe toprağında ekilmiş durumda. Küçücük bir saksıya ekmiştim, sonra tencereyi bulunca toprağı ile birlikte oraya aktardım. Yüzeye bir cm kadar hayvan gübresi yaydım. Çiçeklenme başlayıncaya kadar güneş alan bir yerde tuttum. Sonrasında biraz gölgeye aldım, malum İzmir'in kızgın güneşi açmış çiçekleri yakıp geçiyor. Güneş gören yerde dallar daha kısa dik ve sağlam oluyor. |
Hakkı bey hayvan gübresi olarak ne kullanıyorsunuz? Sorun biraz garip oldu ama gene de öğrenmek adına kendimi tutamıyorum...
|
Keçi gübresi olmazsa koyun gübresi Faruk Bey..
|
Hakkı abi maşallah terasın daha bi şenlenmiş,hele o çılgın maviş harika.
|
Hakkı Bey,
Merhaba. Uzun zaman oldu yazışmayalı. Bu arada çok güzel bir teras yapmışsınız. İlk katıldığınız günleri dün gibi hatırlıyorum. Çiçekleriniz harika. Selam ve sevgiler. |
Teşekkür ederim sevgili freesiaN kardeşim.:)
|
Merhaba Cumhur Bey..
Zaman çok çabuk geçiyor öyle değil mi? Ziyaretinize teşekkürler.. |
Hakkı bey, söylediğiniz bütün şartları sağlanmış durumda. Hayret, biraz hayata küskün demek ki:) Teşekkürler
|
2 Eklenti(ler)
Tohumdan yetişen tek petunya. O da pek sağlıklı olmadı..
|
1 Eklenti(ler)
Biberler oldukça güzel gidiyor
|
Petunyanın rengi harikaymış.Biberlerde epey büyümüş. Hayırlı hasatlar dilerim.
|
Teşekkür ederim Sn. umutyolcusu..
Petunyanın rengi güzel fakat, yaprakları nedense çok açık renk oldu. |
Hakkı bey saksılarda bu kadar bereketli birber üretimi yaptığınıza göre bir de bahçeniz olsa daha da bereketi artıracağınız fotoğraflardan çok iyi anlaşılıyor.;)
|
En çok istediğim şey zaten bir bahçem olması. Şimdiden emeklilik hesapları yapıyorum sormayın Faruk bey:)
|
Hakkı bey,Allah büyük inşallah bir bahçenizde olur,herşey gönlünüzce olsun,bu mevsimde kasımpatlarınızın açması çok enterasan:rolleyes:
|
Emekli olduğumda inşallah Sn. nazlı hilal.. Yoksa ben işe falan gidemem herhalde:))
Kasımpatlarım artık açmıyor çünkü hafta sonu hepsini dipten budadım. Ya yeşermezlerse diye de korkmuyor değilim :) |
Merak etmeyin bende geçen yıl dipten budamıştım,iyi ki budamışım daha bir coşkuyla açtılar:p
|
Hakkı bey kasımpatları için hiç endişelenmeyin, benimkileri Aralık sonundan itibaren iki defa budadım, Ağustos başında yine budayacağım:)
Ellerinize sağlık, hepsi çok güzel:) |
Füsun Hanım kasımpatlarını daha önceki yıllarda da buduyordum fakat bu defa biraz fazla budandı galiba :)
|
Hakkı Bey, petunyanızı darıltmayın, çok da güzel olmuş. Üstelik tohumdan yetiştirmişsiniz, kutlarım. Ben başaramadım.
|
Teşekkür ederim Vildan Hn. O kadar çok tohum aldım sadece bir tane çıktı. O da tesadüfen.
|
Çiçekler de , dekorları da ayrı güzel. Sardunyalar ne kadar canlamış .Benimkiler hiç öyle olmadı bir buçuk yıldır bakıyorum. Arada yaprak kalmıyor. Kendini salıyor iyice. Toprak değiştiriyorum . Kendine geliyorlar. Nerdeyse 4 ayda bir toprak değiştiriyorum. Toprak değişimini çok sevdiklerini farkettim , ama yinede tam istediğim gibi canlanmıyorlar. Bir süre sonra gene yaprak kalmıyor.
Kıskandım doğrusu. |
Sevgili nisan07, sardunyalarda ben şimdiye kadar hiç toprak değişimi yapmadım.
Ama hep aklımda denemek istediğim; Saksıların üst kısmını 4-5cm kadar alıp yerine yeni toprak ilave etmek. Gerçi toprağı çapalar gibi karıştırıp havalandırdıktan sonra sıvı besin takviyesi de olabilir gibime geliyor. Böylece köklerine de zarar vermemiş oluruz. Bu konuda deneyimim yok henüz sadece düşüncem bu yönde. |
1 Eklenti(ler)
Hakkı abi bak :)
|
Çok harika olmuş ellerine sağlık :) Yaprakları da çok canlı maşallah. Çok sevindim.
|
Vala çok güzel olmuş
(efe egemen şen) |
Teşekkür ederim babacığım. ;) Birlikte güzelleştiriyoruz değil mi?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Hakkı abi bu da ikinci sürpriz :)))
Eklenti 164585 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025