agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Vildan Sönmez/Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/10795.htm)

Vildan Sönmez 02-05-2010 01:21

Beraberlik bile değil Sevgili Limon, biz sizden ne goller yedik :mad::mad::mad:
Çan sarmaşığı, Adıyaman lalesi...............................

Vildan Sönmez 02-05-2010 20:30

2 Eklenti(ler)
Sevgili Sebo benim yabani yaseminin çiçekli fotoğrafını ekliyorum. Pittosporum
değil sanırım ne dersin ?
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın (Mesaj 628254)
Bunun yasemin olduğuna emin misiniz Vildan Hanım? Ben bunu pittosporuma benzettim...

Vildan Sönmez 02-05-2010 20:36

1 Eklenti(ler)
Alisyum geçen yıl bütün yaz çiçek açmadı ta sonbahara kadar ot gibiydi.İnat ettim sökmedim. kışın terasta naylonla sarmıştım. Bu yıl baharla birlikte çiçekler açtı.Aynı saksıda kendi tohumlarından çimlenen fideler var.

Vildan Sönmez 02-05-2010 20:39

1 Eklenti(ler)
Kaybettiğimi sandığım oxalisler de aynı saksıda yapraklanmaya başladılar.

Vildan Sönmez 02-05-2010 20:43

2 Eklenti(ler)
Atatürk çiçeğimin renkli yaprakları yeşile dönmeye başladı. Özellikle pembe olanda renk değişikliği daha belirgin.

Adalet Yağcı 02-05-2010 21:21

Vildan hanım, hazeran çiçeğiniz hayırlı olsun, ancak çok cılız açmış, neden acaba?
Belki de yerde olmadığı içindir.
Ceylanınıza bayıldım, çok güzel çiçeklenmiş, alisyumun bu kadar uzadığını bilmiyordum, Son baharda tekrar ekeceğim, Baharda ektiklerimi fide haline geldikten sonra kaybettim :(

Vildan Sönmez 02-05-2010 21:29

Adalet Hanım bence de cılız çiçeklendiler, bitkinin kendi de cılız, saksıda çimlendirip seyrelttim. Ondan olabilir. Yine de seviyorum, rengi de çok güzel.
Alisyum saksıda uzayıp yere değmeye başladığında destek çubuğu ile yukarıya doğru yönlendirmiştim. Sonra geçen yılın çiçek kalıntılarını kestim. Bu kök geçen yıldan kalan.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 630254)
Vildan hanım, hazeran çiçeğiniz hayırlı olsun, ancak çok cılız açmış, neden acaba?
Belki de yerde olmadığı içindir.
Ceylanınıza bayıldım, çok güzel çiçeklenmiş, alisyumun bu kadar uzadığını bilmiyordum, Son baharda tekrar ekeceğim, Baharda ektiklerimi fide haline geldikten sonra kaybettim :(

Vildan Sönmez 05-05-2010 21:37

2 Eklenti(ler)
Karanfilim tek tek, biri solarken diğeri açıyor. Canı sağolsun mis gibi kokuyor.

Vildan Sönmez 05-05-2010 21:40

1 Eklenti(ler)
Bu kış donmanın eşiğinden dönen begovil saksısı oldukça boş görünüyordu. yanına papatya ektim, morali düzelsin :rolleyes:

Vildan Sönmez 05-05-2010 21:43

1 Eklenti(ler)
Geçen yıl Bauhause'dan gelişmiş bol çiçekli iki clematis almıştım, ikisi de kurudu. Üzerindeki tomurcukları görünce dayanamadım, bu kez kırık dökük çalı gibi bir saksı aldım. Hatta dallar bazı yerlerde kırık gibi destek çubukları yaptım. İnşallah bu kez yüzüm güler.

Vildan Sönmez 05-05-2010 21:48

1 Eklenti(ler)
Geçen sonbaharda iki soğan sosyete sarımsağı ekmiştim. Çiçek açmasını beklerken saksı renklensin diye aynı saksıya bır iki yumru süs yoncası ilave ettim. Yoncalar açmaya başladı.

Vildan Sönmez 06-05-2010 21:03

1 Eklenti(ler)
Bu akşam sırada Datça kökenli mercanım var. Bu yıl bizde ikinci yazı, geçen yıl çiçek açmıştı.. Kışı kapalı mutfak balkonunda geçirdı. Çok hızlı büyüdü, hala dip sürgünleri geliyor. Hepsi açarsa süper bir şey olacak.

Vildan Sönmez 06-05-2010 21:05

1 Eklenti(ler)
Sürgünlerini çubuklarla destekliyorum. Üstten görünümü;

Vildan Sönmez 06-05-2010 21:14

2 Eklenti(ler)
Geçen yıl, yetişkin bir kökünü ektiğim bu güzel çiçeğin Kardeşimin verdiği tohumları yeşerdi. İlk yılında çiçekleniyor mu bilmiyorum. Ama tek yıllık değil, yaz sonunda budanıp, sonraki yıla kalıyor.

günebakan 06-05-2010 21:51

Hibiscus değilmi bu bitki Vildan hanım çiçekleri biraz onu andırıyor rengi de çok güzelmiş:)

Vildan Sönmez 07-05-2010 21:03

2 Eklenti(ler)
Bauhause'dan tomurcuklarına dayanamayıp aldığım clematis o kadar perişan haldeydi ki tomurcuklarını açmadan dökeceğini bile düşündüm, ama bu gün çiçekleri açtı. Forumdakiler kadar gösterişli değil, yaşasın yeter.

Vildan Sönmez 07-05-2010 21:08

Hibuscus değil sevgili günebeken. Hatmiye daha çok benziyor, hatta biraz da ebegümeciye.. Ama bu daha bodur , yükselmiyor.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 633179)
Hibiscus değilmi bu bitki Vildan hanım çiçekleri biraz onu andırıyor rengi de çok güzelmiş:)

Hhatice 07-05-2010 21:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 632494)
Bu kış donmanın eşiğinden dönen begovil saksısı oldukça boş görünüyordu. yanına papatya ektim, morali düzelsin :rolleyes:

:)) çok tatlısınız
İyi dost olacaklar besbelli
Vildan Hanım çok güzel çiçekleriniz var ben bu terası ziyaretten büyük keyif alıyorum :))

Vildan Sönmez 07-05-2010 22:41

1 Eklenti(ler)
Ziyaretçiler beni çok memnun eder Hatice Hanım'cım.;)
Biraz kalabalık, biraz karışık, ama baharla birlikte canlanmaya başladı terasım.
Estetik anlamda yapılacak çok iş var, mesela geçen yıl badana yapılmadı sanki duvarlarda dökülmeler var, fayanslarda aşırı güneşten pul pul atmalar var, eternit gölgeliği hiç sevmiyorum gözüme batıyor. Ama şimdilik böyle, ileride bir şeyler yapılacak ama şimdilik zamanı değil.

Zühre Demir 07-05-2010 23:25

O çiçekler herşeye değer. Terasınızda yapılacaklar göze çarpmıyor bile... Çok güzellerrrrr...

Sebahattin Sargın 08-05-2010 11:54

Karanfilinizin rengi çok hoş Vildan Hanım, hatmi ne kadarda canlı bir rengi var öyle...

Sedum spectabile'ler çok güzel gelişmiş, toplu halde çiçek açtıklarında çok güzel gözüküyorlar....

Ellerinize emeklerinize sağlık...

Sevgiler ;)

Vildan Sönmez 10-05-2010 21:20

2 Eklenti(ler)
Görmemişin clematisi olmuş, her gün fotoğrafını çekmiş.:D:D:D

Bu güzelliği tanıtıp sevdirenler sağolsun.

Vildan Sönmez 10-05-2010 21:22

1 Eklenti(ler)
Sevgili görümcemin çeliklediği ceylan iyice çiçeklendi.

Vildan Sönmez 10-05-2010 21:27

1 Eklenti(ler)
Sevgili Özbey, verdiğin tohumlardan, fasulye sarrmşığı tomurcukları iyice gelişti. Sağolasın.

Vildan Sönmez 10-05-2010 21:31

Sevgili Sebo karanfilim tek tek açıyor nedense. Hatmi inşallah bu yıl açar, fazla boylanmıyor ama çok çiçekleniyor.
Sedumun bu kadar sıklaşması tabii birkaç yılı buldu. Seninki de böyle olacak.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın (Mesaj 634296)
Karanfilinizin rengi çok hoş Vildan Hanım, hatmi ne kadarda canlı bir rengi var öyle...

Sedum spectabile'ler çok güzel gelişmiş, toplu halde çiçek açtıklarında çok güzel gözüküyorlar....

Ellerinize emeklerinize sağlık...

Sevgiler ;)

Vildan Sönmez 10-05-2010 21:34

2 Eklenti(ler)
Yine arkadaş tohumlardan çörekotu, tomurcuklanıyor.

Vildan Sönmez 10-05-2010 21:35

1 Eklenti(ler)
Akşam güneşinde bir kuytu köşe.

Vildan Sönmez 10-05-2010 21:37

3 Eklenti(ler)
Sardunyalar çoşmaya başladılar.

Güngör Salman 10-05-2010 21:43

Vildan hanım, Mercan hangi aylarda çiçek açıyor?

Vildan Sönmez 10-05-2010 21:44

2 Eklenti(ler)
Sardunyaların toplu fotoğrafını çekerken, Ambarlı açıklarında, dolum tesislerine gelen gemi dikkatimi çekti. Bcasından çıkan duman marmaranın üzerinde öylece uzanıyor. Takip ettim benim görüş açıkdan Florya önlerine kadar uzanıyordu. Hava rüzgarlı olmadığından da dağılmıyor öylece uzanıyor. Ne yakıyorlar bu gemide ?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025