![]() |
2 Eklenti(ler)
Çiçek açan iki sukulent, biri sempervevum (Van'dan), biri sedum (Datça'dan) ..
|
2 Eklenti(ler)
Hanımeli de çiçeklerini açmış mis gibi kokuyor.....
|
Çiçeğin balını içmek istiyorum :)
|
Sanırım bunu hepimiz yapmışız. Hanımeli, akasya çiçekleri ilk aklıma gelenler...
|
Çok güzel vildan hanım,ellerine salık benimde var koruk sükulent çiçekdemi açarmış örendiyim iyi oldu.
|
Açmaz mı Sevim Hanım, bende başka bir tane daha var ana yıllardır açmıyor inatçı şey.:mad:
|
1 Eklenti(ler)
Toprakla gelen misafir gelinciğim çiçek açtı. Seneye kış çıkışında çiçeklerin toparlanmasını beklerken saksılara gelincik tohumu mu atmalı acaba ?
|
1 Eklenti(ler)
Terasımı renklendiren iki saksı..
|
1 Eklenti(ler)
Adalet hanım , hazeranlarım tohum yapıyor :D
|
1 Eklenti(ler)
Süs yoncaları ile aynı saksıdaki iki kök sosyete sarımsağı da çiçek oluşturmaya başladı.
|
3 Eklenti(ler)
Bu gün sevgili Hhatice'den gelen çelikleri, iş dönüşü hemen ektim. İki tür kaktüs, sakız sardunya, ceylan ve gelin teli.
Ekerken de annesi için dua edip şifalar diledim. Sağol arkadaşım. |
1 Eklenti(ler)
Son olarak clematis, Mayıs'ın ilk haftası açan çiçekleri hala duruyor.
|
1 Eklenti(ler)
Bu günkü teras bakımı:
Özbey kökenli sarmaşık için çiçek telinden askı yaptım,belki daha hızlı gelişir. |
2 Eklenti(ler)
İyice çiçeklenen zakkumun desteğini sağlamlaştırıp bağlayarak toparladım.
Zakkum için pek iyi şeyler söylemiyorlar ama çiçeğin günahı ne ? |
Şu beyaz clematis gözüme çok güzel göründü. Bu sene nedense beyaz çiçek hastalığına tutuldum :) Beyaz ne görsem aşık oluyorum ;)
|
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl Mutlu Bey^'den aldığım oksalısler büyüdü ama tohumdan çıkas alisyumlar arasında boğuldular. Bir şey yapmalı.
|
Sevgili Dudi ya sen bana neler yaptın biliyor musun ?
Terasımda sadece bir saksı büyüyemeyen sarmaşık gül vardı. Ama senin balkonundaki gülleri görünce, bir de eşim Bauhause da hastası olduğu beyaz güller görmüş, son bir kez daha gül almaya karar verdim. Bu gün gittik Bauhausa'a:D:D Alıntı:
|
Aaaa çok sevindim ;) Yaramazlık yaparda sizi üzerse güller ben gelip ilgilenirim onlarla :D
|
Zakkumunuz çok güzel Vildan Hanım, balkonum büyük olsa benimde yetiştirmek istediğim türler arasında....
Oxalis saksı seçimi yok sanırım.Enlemesine uzun boyu yaklaşık 10-12 cm olan bir saksıda üç çeşit oxalisim var. Benim oxalisim bol güneş altında sürekli çiçek açıyor, yaprakları gerçekten çok dekoratif... Sevgiler ;) |
2 Eklenti(ler)
7,5 TL ye bir yıllık olduğunu söyledikleri çok güzel güller vardı. İçlerinden açan çiçeği en güzel olanı değil de sürgünleri de olanlarından iki gül aldım,
Beyaz olanın adı Dudi olsun. |
Teşekkür ederim, Dudi gül güzel isim oldu. Yalnız aklıma takıldı. Neden bir yıllık dediler? Ben hiç bir yıllık gül duymadım.
|
2 Eklenti(ler)
Bu da pembe beyaz olanı, her zaman rastlamıyoruz satışta, bundan kazandı onu da aldım.
|
Yani çelik bir yaşındaymış, yanlış ifade ettim galiba.
Alıntı:
|
:D:D Ben yanlış anladım. Pembe-beyaz da çok güzel görünüyor. Amma velakin beyazın güzelliği bir başka ;) Sağlıkla büyütün inşallah hiç hasta olmasınlar.
|
2 Eklenti(ler)
Geçen yıl çiçekli aldığım yasemin bu yıl da tomurcuktan yıkılıyor adeta, henüz açmadılar...
|
Sağol arkadaşım, senin güllerin gibi olmaz hemen, inşallah seneye de çiçeklerini görürüm. Beyaz her çiçekte bir başka güzel, gül olsun, sardunya olsun...
(heyecandan ikinci gülün rengini yanlış yazmışım bende pembe-kırmızı olacaktı;);) Alıntı:
|
Benim güllerim bu hale gelinceye kadar iki-üç yıl geçirdiler. Kesinlikle katılıyorum beyaz her çiçeğe ayrı bir asalet katıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Hepsi çok güzeller, bendeki GelinTeli (Saxifraga stolonifera) bu yıl çiçek açtı.
|
N e güzel, zaten sarkan tellerin ucundaki yaprakları yeteri kadar güzel, bir de üstüne çiçek cabası. Hatice hanımın gönderdiğinde bir büyük, 3 tane de küçük fide vardı imşallah tutar. Daha Önce Arzu Kasapoğlu da göndermişti sağolsun onu tutturamamıştım.
|
1 Eklenti(ler)
Sukulentlerin arasında kendiliğinden çıkan latin çiçek açmış.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025