![]() |
2 Eklenti(ler)
Hocam100'den aldığım hosta ve müge rizomları filizler verdi.
|
2 Eklenti(ler)
4 gün sonra hosta yaprakları. Kenardaki açık yeşil kısım beyaza dönüşecek sanırım.
(Hosta wide brim) |
1 Eklenti(ler)
İstanbul'da erguvanlar açtı. Benim küçük ağacım hiç açmadı bu güne kadar. Yeni yeni yapraklar sürmeye başladı.
|
Asker annesi, neler yapıyormuş bu güzel terasta sevgiler:)
|
Allah kavuştursun vildan hanimcığım, hostada çok güzel gelişmiş.
|
Satı'cım bu aralar ters giden bir şeyler var. Hep Allah beterinden korusun diyoruz.Arada kendimi terasa atıyorum işte.
|
Sağol Sevim Hanımcım. Allah benim evladımı ve herkesin evladını korusun sağ salim kavuştursun.
|
Alıntı:
|
Vildan hanımcığım, önce askerimize şerefli görevinde başarılar diliyorum, tüm askerlerimiz de Allah'a emanet olsunlar.
Mügeler ve hostalar çok güzel olmuş, hostaların hızlı gelişimi beni de şaşırtmıştı, koyu renk yapraklısından da almadığıma pişman oldum. Güle güle büyüsünler. |
Teşekkür ederim Adalet Hanım.
Aynı anda ektiğim iki tür hostadan bu tür daha hızlı gelişti. Bu arada gönderdiğiniz bodur hatmi tohumlarından ikinci tertip ekmiştim, bir haftada yeşerdiler. |
Sevgili Vildan Sönmez, hostalarınız güzel gelişiyor. Açmış halinin fotoğrafı var mı? Merak ettim.
Oğlunuz askerlik görevini sağlıkla tamamlasın, Allah kavuştursun. |
1 Eklenti(ler)
Sayın SDurul, sağolun iyi dilekleriniz için.
Hostaları bu yıl Hocam100'den rizom olarak aldım. İnşallah çiçeklerini birlikte göreceğiz. Böyle açacaklar: Alıntı:
|
Sevgili Vildan abla, lütfen hiç bir şeye canını sıkma. Oğlun hayırlısı ile sağ selim gelsin de inşallah. Benim oğlum Şırnak' ta vatani görevini yaparken neler yaşadığımızı seninle paylaşmıştım. En büyük dileğim, gidenlerin vatani görevlerini tamamlayıp, sağ dönmeleri. Ablacığım çiçeklerin coşmuş, balkonuna neşe gelmiş, kalanşonun çok güzel. Taşkıranlar çok hoş görünüyorlar. Sağlıkla keyfini çıkar.
|
1 Eklenti(ler)
Sağol sevgili kardeşim. Dileğine bütün çocuklarımız için yürekten katılıyorum.
Dağıtımdan sonra daha rahat olacağım inşallah. Bak senin verdiğin gece mumlarım atağa geçti Alıntı:
|
Vildan Hanım, Allah kavuştursun.
Ne kadar keyiflenmiş fideleriniz. Ben soğanları, Rizomları geç aldığım için geçen hafta yerlerine diktim. Umarım kısa sürede sizinkiler gibi olurlar. |
2 Eklenti(ler)
Teşekkürler Sevgili Limon ve sevgili Günebakan, bir aksilik olmazsa Perşembe günü yemin töreni için Van'a gidiyorum.
Hosta gerçekten de güzel bir bitkiymiş. çiçeksizken de yaprakları çok hoş. İki tür almıştım, Aynı zamanda ektim. hosta wide hızla büyüyüp gelişti. Hosta francee çık cılız, bozulmasından korkuyorum. Limon, sen saksıya ekmedin sanırım, bahçede mutlaka benimkilere yetişir ve geçerler bile... |
Alıntı:
|
Hazeran da olabilir, başka bir şey de. Bir çok tohum ektim, saksılarda hiç bir şeyi ot bile olsa koparmıyorum, belki ektiklerimden biridir çimlenmiş olabilir diye. Gece mumları kendini kurtardı artık. İnşallah Datça'da ektiklerim de iiyidirler.
Alıntı:
|
Bahçeye ektim ama henüz tık yok. :) Ben de tek tür (en yayılan tür yazanı) almıştım. Sizin şu koyu yeşil yapraklı olan çok güzelmiş. Gece mumu nu tohumdan mı yetiştirmiştiniz? Sn.Özbey'in bahçesindekileri görünce hayran oldum bu bitkiye. Bahar çiçeği mi acaba? Yoksa tüm yaz çiçek açar mı?
|
Terasınızın maşallahı var. Gözü gönlü açılıyor insanın Vildan hanım.
Ben de hostalara bayıldım. Sizinkiler epey bir coşmuş, ben bahceye dikmiştim bazısı yeni cıkıyor. Birkacı epey boylandı ve renkler seçilmeye başladı. Ama bir hata yapıp sıra şeklinde dikmişim. Toplu küme gibi ekseydim daha güzel olurdu diye düşünmelerdeyim şimdi. Seneye yer değişecek listeme aldım hostaları. Benim yer değiştirmem bitmeyecek bu gidişle:)) Bonsai sardunya da harika, bu arada. |
Vildan hanımcığım, önce askerimize başarılar diliyorum hayırlısı ile gitsin çabucak sağlıkla gelsin, askerlerimizin tümü Allah'a emanet olsunlar.
Terasınız her zaman ki gibi çok güzel :) hoyaları ben de merakla takip ediyorum . |
Gece mumu Datça'da Kasım'da ziyaret ettiğim Özbey arkadaşımız vermişti. Minicik fidelerdi.. Hem Datça'da ektim, hem de terasta. Bütün kış neredeyse kaybolduktan sonra baharla birlikte canlandılar. Tabii Datça ikliminde Özbey'in bahçesinde çiçeklenmişler bile.
Alıntı:
|
Sanırım biz ne kadar sıralı eksek de hostalar rizomdan sürgünler vererek kendi kümelerini oluşturacaklar.
Bahçede yer değiştirmeyi hepimiz yapıyoruz. Hatta ben bu işi bahçem uzak olduğu için terasta saksıda yapıyorum. Bazen saksılarını değiştiriyorum, bazen aynı türleri bir saksıya topluyorum. E ne yapalım yeni çiçek edinmede kendimize dur diyemedikçe, böyle cambazlıklar yapacağız mecburen sevgili Cemo. Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Saksıda elma çiçekleri iyice coştu, kendini clematis mi sanıyor ?
Bakalım meyve yapacak mı.? |
Vildan hanımcığım kıskanmıştır belki clematisi oysaki ondan kalır yanı yok bence:)
|
1 Eklenti(ler)
Dört gün sonra tomurcukta bıraktığım canan sardunya çiçekleriyle karşıladıı bizi.
|
1 Eklenti(ler)
O kadar çok tohum ektim ki, artık kontrolden çıktı, gece mumu diye beklediğim çiçek böyle tomurcuklanıyor. Yetiş Özbey, ne dersin, bu başka bir çiçek galiba.
Saksının fotoğrafı 843 nolu mesajda. Gece mumu en alttaki farklı yaprakları olan iki kök olabilir mi ? |
2 Eklenti(ler)
Yaseminin her yanında sürgünler var. Bazıları çiçek tomurcuğu yapacak gibi.
|
2 Eklenti(ler)
Bir saksı yer minem var, az da olsa çiçek açıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Saksıda ayçiçeği denemesi:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025