![]() |
1 Eklenti(ler)
Saksıda sarı yabani yasemin denemesi :
|
1 Eklenti(ler)
Saksıda kokina çalısı denemesi, iki yeni dal veriyor :
|
Alıntı:
Bunun yasemin olduğuna emin misiniz Vildan Hanım? Ben bunu pittosporuma benzettim... |
1 Eklenti(ler)
Derken o da toparlandı...
Alıntı:
|
Sevgili sebo, Enez'de ormandan aldığım bir sürgün bu. Çiçek fotoğrafını bulmaya çalışayım. Yasemine benzer açıyor, birlikte göreceğiz. Ama pittosporum olmadığına emin gibiyim :D Yaprakları ve dizilişi farklı.
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Sardunyalarda bolca tomurcuk var, bazıları açmaya başladı.
|
Şayet çiçeği böyle ise kendisi bir pitos =) Pitoslar güneşi sever, sizinki güneş görmediyse ondan böyle gelişmemişte olabilir...
|
1 Eklenti(ler)
İkinci ceylan sardunyam bir tanecik çiçek açmış bu gün.
|
Çiçekleri grup değil tek tek açıyor, yeşil yaprakları ise üç parçalı.
Alıntı:
|
Off rengi çok güzelmiş Vildan hanım çiçeği bir tanecik mi?
|
Şimdilik bir tane ama başka tomurcukları var.
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Saksıda şeftali ağacım geçen yıl meyve yapmadı. Bu yıl şimdilik iki tanesi meyveye dönüyor gibi.
|
1 Eklenti(ler)
Saksıda elma ağacım çok güzel çiçeklenmişti. Her çiçek grubunda bir-iki tanesi elma yapacak gibi.
|
Yaşasın!!! Vildan hanım, saksıdaki elma meyve verecekse benim minik ağacım da verecektir, sizin elmadan neyi eksik :)
|
Geçen yıl şeftali ve bodur ığdır kayısısı almıştım. Hiç meyve yapmadı. Bahçede değil yakınlarda ağaç olması lazım, tozlanma olmaz ümitlenme demişlerdi. Bu yıl dayanamadım fuardan iki de elma fidanı aldım.
Bir gün çiçeklerinde bir tanecik arı gördüm. Onun işi olmalı bu. Yaşasın vallahi, sizinki de meyve verecektir Adalet hanım, sizin elmanın eksiği yok fazlası var; o bahçede. Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Meyve ağaçlarım soldan :
Geçen yıldan bodur kayısı, elma (çiçek açtı ve meyve tutuyor), geçen yıldan şeftali (çiçek açtı ve meyve tutuyor), elma. Elma ağaçlarını bu yıl Beylikdüzü tarım fuarından aldım. Sağdaki yuka kaç yıldır bizimle unuttum |
1 Eklenti(ler)
Yine Beylikdüzü tarım fuarından iki kara üzüm asması. Aldığımda sadece çubuk halindeydiler, biri erken meyve yapan tür.
|
1 Eklenti(ler)
Hanımelini geçen yıl Enez'deki bahçemden bonsai yapmak üzere getirdim. Ama hiç yorum almayınca demek ki olmadı dedim bıraktım. O da büyüdü, demirlere sarılmaya başladı.
|
1 Eklenti(ler)
Kıpkırmızı sürgünleri var.
|
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl Eski Datça girişinde Yasemin Hanım'ın serasından begovillerimi alırken üretim bölümünde kesilmiş japon şemsiyesi dallarına baktığımı gördü ve minicik bir saksı hediye etti. Israrıma rağmen para her şey değil deyişini hiç unutmuyorum. Ondan alıp İstanbul'a getirdiğim bütün çiçeklerim yaşıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Bu da geçen yaz yasemin Hanım'dan aldığım trompet borazan çiçeği. Alışana kadar bütün yaprakları dökülmüştü. Şimdi keyfi yerinde. Rengini bilmediğim çiçeklerini bekliyorum.
|
2 Eklenti(ler)
Tohumlarını Özbey arkadaşımızın verdiği fasulye sarmaşığı lab lab tomurcuk yapmaya başladı.
|
Vildan hanım, teras bereketli maşallah, meyveleri ihraç etmeyi düşünüyor musunuz :)
Terasınız bahçelerle yarışıyor, hanımeli pek keyifli, yerini çok sevmiş, üzümleriniz de öyle. Elmadan ben de ümitliyim bakalım göreceğiz, en azından neye benzediğini görecek kadar meyve verecek. |
1 Eklenti(ler)
Eski plastik masanın ayaklarını atıp yuvarlak bir platform yaptım üzeri tomurcuklarla dolu 7 saksı sardunyayı bir araya topladım.
|
2 Eklenti(ler)
Sardunyalardan tomurcuklar.
|
2 Eklenti(ler)
Kırmızı olan alev gibi, siklamen adeta fosforlu.
|
Sardunyaların hepsi de muhteşem ama benim gözüm hala şu yukardaki ceylan da:) Maşallah diyeyim de nazar değmesin
|
2 Eklenti(ler)
Adalet Hanım, eğer dökülmezlarse elmadan iyi ürün kaldıracağız.;)
Ah artık bize sakin biryerlerde yaz kış yaşanacak bahçeli evler lazım. Çiçek alırken hep bazılarını Enez'e götürürüm diyorum. Ççiçeklerim çoğaldı, önceki yıllarda Mart Nisan aylarında hafta sonu kaçardık, ama bu yıl Mayıs geldi hala gidemedik.(forumdan bir arkadaşın kulakları çınlasın) Bu arada hazeranlarım çiçek açtı ama sizin bahçenizdekiler gibi olamıyorlar... Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Günebakan , beğendiğiniz ceylanı, görümcem geçen sonbaharda benim için çelikten üretti. Bakın ondaki ana çiçeğin fotoğrafı:
Alıntı:
|
Ceylan da tam Ceylanmış hani. Vildan hanım, benim Hazeranlar açmaya hazırlanıyorlar derken ilk golü attınız. :) Ufak açmış ama ne kadar güzelmiş renkleri.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025